Şimdi Ara

Araç kamerası delil kabul ediliyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • DylanDog kullanıcısına yanıt

    ortada bir dava varsa delil olarak kabul ediliyor olabilir bilmiyorum ancak, polis goruntuden ihlal tespit EDEMEZ, ceza YAZAMAZ. Polis yasal olarak yapamayacagi bir seyi yasalari ihlal ederek tabii ki yapabilir, yukarida da dedigim gibi o ayri bir konu.

  • Aracımda uzun süredir hem ön hem arkadan kamera var.
    Önümde bir olay oldu benide etkileyen adamlar tartışıyor sen haklısın ben haklıyım diye. Kamera kaydı var açalım bakalım kim haklı kim haksız diye dedim. Adam avukat çıktı sen özel hayatı kameraya alamazsın dedi. Ne özel hayatı hocam güvenlik amaçlı taktım böyle durumlarda da işe yarıyor dedim yasak dedi polis çağırıyorum dedi iyi çağır dedim.

    Polis geldi. Avukat bey haklı bu kamera kayıtlarını delil olarak kullanamazsın dedi. Ya ne alaka dedim adam belki arabasında önemli birini taşıyor belki sevgilisi var görünmemesi gereken ama senin kameran bunu çekiyor al sana özel hayat dedi.

    Tamam dedim ya nalet olsun. Ben yardımcı olmak istedim benim arabamda sıkıntı yok ben onlara olayı çözsünler diye yardımcı oluyorum, peki ne halleri varsa görsünler dedim.

    Aynen hemşerim karışma boşver bu ülkede yerde yaralı yatana yardım edersin seni suçlu bulurlar bak yoluna dedi.

    O gün bugundür kamera kayıtlarını sadece kendime saklarım kimseyede yardım etmem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Maalesef hukuki konularda genelde kulaktan dolma bilgilerle hareket ediliyor, bazı avukatlar da yanıltıcı bilgi vererek halkı manipüle ediyor. Polisin hukuki bilgisi konusunda hiç yorum yapmayayım.


    Araçlar söz konusu olduğunda sadece bir aracın içi özel alandır ve izinsiz kaydedilemez, kaydedilmesi KVKK'ya aykırıdır. Onun dışında yollar, caddeler kamuya açıklanmış alandır. Araç içi kameraların delil niteliğine ilişkin kanuni duzenleme yok, ama Yargıtay 12. Daire'nin 2021 tarihli bir kararı kullanılabileceği yönünde, Yargıtay kararları da emsal teşkil eder.

    Bu da bonus:



    https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/gizli-ses-kaydi-video-goruntu-fotograf-kayitlari-mahkemede-delil-olur-mu.html


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • soru vatandasin goruntu kaydi ile trafik cezasi yazilmasi iken delil de delil diye konu ile alakasiz mesajlar yazmak da ne bileyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 13 Şubat 2024; 10:12:13 >
  • muhbirciliği bırakın

  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    Benim anlamadığım, iş yerlerindeki kameralar, dükkan ve apartman kameraları da o zaman özel hayatı ihlal etmiyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ceza yazılamaz.

    İş mahkeme boyutuna gelirse, ceza davasında delil kabul edilip bunun üstünden ceza verilemez. Basit davalarda hakimin karar yönünü mutlaka etkiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 11 Mayıs 2024; 8:34:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GÜMÜŞOK G kullanıcısına yanıt
    O görüntüler izinsiz yayınlanamaz, savcılık ya da mahkeme emri olmadan paylaşılamaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tek yön olan yerlere aracın ön plakasını okuyacak olan bir kamera konur, giren araçlara tıpkı emniyet şeridindeki gibi otomatik ceza kesilir ama nerede? Hiçbir devlet kurumu sorun çözmek için çalışmıyor artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polis gayet tabiiki de kayıtlara bakarak ceza yazabilir. Şahıs cezaya itiraz edip mahkemeye verirse hakim bu kayıtlara bakarak cezayı iptal eder yada etmez. Ancak çoğu zaman polisler bunlarla uğraşmamak için kamera kaydıyla ceza yazmıyoruz deyip işin içinden çıkarlar.


    İlla görüntüler değerlendirilsin istiyorsanız savcılığa kayıtlarla birlikte suç duyurusunda bulunabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 11 Mayıs 2024; 9:17:32 >
  • Arif kullanıcısına yanıt

    Yayılması elbet doğru olmaz, ama hırsızlık olayında mesela polis kamera araştırması yapıyor diye biliyorum aynı değerlendirilmesi gerekmez mi? Elbet bilirkişi incelemesi istenebilir. Buradaki sorun binadan farklı olarak araçta kamera kaydı yapıldığına dair taleba asmak ikaz etmek mümkün değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Sorunun yoğunluğu karşısında kapan yapmaya karar vermeleri bile bir çözüm olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben böyle durumlarda hiç muhattap olmadan saniyesinde çekiyorum el frenini vitesi parka alıyorum. hemen elime telefonu alıp takılıyorum telefonda :) tersten gelenin istediği kadar bekleyebiliriz ama yol vermem. geçen gün bi abimiz baya gelmiş tersten yolu bitirmek üzere denk geldik ters yolun sonunda ona da yol vermedim. aynı şekilde hiç tepki vermeden aldım elime telefonu abimiz biraz korna biraz selektörden sonra el kol yaparak geri gitti :)

  • ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt

    Kullanıcı isminizden korktum zaten. 10 km'lik bir yola tersten girsem, bitirmeme 5 metre kalsa sizden korkup 10 km geri giderdim.


    Kullanıcı isminizi söylemeniz yeter. 

  • GÜMÜŞOK G kullanıcısına yanıt
    O kameradaki görüntünün gerçek mi sahte mi olduğu belli olmadığından olmaz. Polis kamera araştırması yapıyor ona göre kovuşturma yürütüyor da o kamera görüntüsünden ceza verilmiyor mesele o. O kamerada hırsızlık yaptığı için değil, parmak izi, ifade vs eşleşirse ceza verilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 11 Mayıs 2024; 18:30:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Önünde domuzluk olan cüsseli bi araban olacak tersten gelene bi koyacan sonra onun polis çağırmasını bekleyecen. Cezayı yeyip gidecek haşat olmuş arabasıyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • topaz42 kullanıcısına yanıt

    10 seneden fazla olmuş üyelik ergenlik zamanlarından kalma nick :) şu aralar nickin işlevselliğine daha çok inanıyorum. forumda çok uzun olmayıp akılda daha fazla kalan nickler mevcut :)

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.