Şimdi Ara

Apple CEO’su Tim Cook, Türkiye’deki satışların düşük olmasından yakınıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
15.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaSSive

    Yok be kardeşim, Huawei de aynı b.kun laciverti olmuş.Kendini Samsung ,Apple ile kıyaslayıp fiyat belirliyor artık.

    Kirin işlemcili telefona O kadar para vermek de ayrı bir mesele birçoğu için.
    Huawein totosu çok kalktı bence

    Böyle giderse sonu htc gibi olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple, ülkeden gidebilirsin. Yakında diğerleri de gitmeyi düşünebilir.

    Sadece çin markaları kalacak bu gidişle. Çünkü kimse aynı özelliklere sahip telefonlara birkaç bin lira daha vermek istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 6 ay önce iPhone 7 aldım. 2021 kadar telefon alma derdim yok. 2021 den sonra bakarız artık bir telefon

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Apple'a taptığını bu kadar belli etme araba fiyatı iddiasını ingilizlerde kullanıyor 2. el 2004 model Audi A4 araba fiyatına iPhone XR satan Apple değil mi... TR'de pahalı diye 2. Audi 2004 model A4 alamıyorsun TR'de 60000TL fiyata satmaya çalışan çakallar var...
  • Bende tam tersi düşünüyorum. Çok fazla Apple Telefon satılıyor. bizim yorumcular "fakiriz Apple alamıyoruz" diye ağladıkları sürece bizden bir cacık olmaz. asıl üzülmemiz gereken şey neden kendi markamızı(Yerli değil) üretemiyoruz olması gerekir. ama bakıyorum kimsenin umrunda değil. istisnalar hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 3 Kasım 2018; 3:11:5 >
  • imac ve notebook neyse de iphone almak mantık dışıdır bana göre (belkide fakir olduğum içindir (!) )... Adamların karının %90dan fazlası telefondan kaynaklanıyor. iphone olmasa firma yine batacaktı

    belki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica etsin amerikalı yatırımcılara para simsarlarına o zaman Türkiye de doları 1 lira ya düşürsünler işleri düzelir Şu gelişmekte olan ülke lafına da bayılıyorum amerikalıların kendileri amerika da uzay mekiği ile dolaşıyorlar sokaklarda tuvalete ışınlanarak gidiyorlar ulen sen önce amerikada ki 64 milyon evsize çare bul sonra bize laf çakarsın işin bitince 64 milyon kişi evsiz çadırlarda yaşıyor gelmiş Türkiye ye gelişmekte olan ülke diyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikeee -- 3 Kasım 2018; 5:26:32 >




  • baltalı-katil kullanıcısına yanıt
    Elhamdulillah Allah'tan başka kimseye tapmıyorum. Ta ne zamanın arabasını çıkıp telefon ile kıyaslıyorsun. O arabanın fiyatına Huawei de var Samsung da var. Aynı zamanda çıkmış Nokia 6630 ile niye kıyaslamıyorsun? Yıllanmış bir arabayı son model bir oyun bilgisayarı ile karşılaştır yine bilgisayar pahalı olacaktır. Bu arabaların sıfırı yok ikinci el sitelerinde senin benim gibi adamlar satıyor. Arabanın hasar kaydı var mı yok mu bilinmiyor. 2004 model A4 bile olsa 10000 lira değerinde olması gerektiğine gerçekten inanıyorsan seni mantığınla baş başa bırakıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple’ın telefonları iyi eyvallah ama 2 senedir iphone kullanan ben bir daha iphone alırmıyım? Gerek yok. Çünkü herşeyiyle birebir aynı bütün telefonlar. Elimde 7 Plus var ve herşeyi olabileceği en yüksek hızda açıyor. Xs max aldığımda da bu değişmeyecek. Android alırım en azından özgür bir platform deneyimlemiş olurum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevindim satışlarının düşmesine. Reis verdi ayarı inşallah bizim balık hafızalı vatandaşlarımız unutmazlar olanları. Cococola, pepsi, mc donald, burgerking, vs nekadar abd markası varsa onlarında haberlerini bekliyoruz. İlla reis markamı söyleyecek. Az insiyatif kullan vatandaş...

  • Apple XS 6500TL olmali.

    Samsung gibi ulkeye ozgu fiyatlandirma sart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • topukları götlerine vura vura gidip alacaklar hemde:D:D:D

  • Avrupa'da eski araçların ucuz olması ile ilgili (gerçi yeni araçlar da daha ucuz olabiliyor ama bu konumuz dışı)

    İngiltere de asgari ücret 1500 Avroya yakın düz hesapla 9 bin TL diyelim. Orada oto sanayi de çalışan mekanikerlerde yine bu ücretlere ve daha üstüne (teknik personel çünkü bir zanaati var), çalışıyorlar (bence 3-4 bin Avro ve üzeri alıyorlardır)

    1- Dolayısı ile araba bozulduğu zaman Türkiye'deki fiyatlara tamir ettiremiyorsunuz. 3-5 yıldan daha eski araçlarda yıpranma payı çok yüksek olduğu için bu araçları satabilmek oldukça zorlaşıyor. Varın gidin siz 10 senelik araçların tamir masraflarını ve satış zorluğunu düşünün.

    2- Adamlar bizden fazla kazanıyor. Burada 1700 TL kazanan adam orada 9000 TL kazanacaktı (lütfen biri çıkıp konaklama maliyetleri demesin biliyorum yaşadım ingiltere de, konu da bu değil zaten). Dolayısı ile daha kaliteli ve veya daha yeni ürünleri tercih edebilme lüksü var. Burada 200ge ile sistem toplamaya çalışan gariban oradan en azında Ryzen 2600'e bakabiliyor. Aynı şekilde eski arabalar da daha az tercih ediliyor.

    3- Belli bölgelere emisyon standartlarını (Euro 4 gibi) sağlamayan araçlar ile giremiyorsunuz. Örneğin Almanya'da Umweltzone dedikleri bölgeler. Dolayısı ile Türkiye'deki gibi 10 numara yağ yakan otobüsle şehrin ortasında gezerim olayı yok. Dolayısı ile eski araçların kullanım alanı bir nebze daha kısıtlı.

    4. Vergi oranları düşük CO2 emisyonu yapan araçları teşvik ediyor (https://www.gov.uk/vehicle-tax-rate-tables ). Anladığım kadarıyla 2001'den sonra kayıt altına alınan araçlar da temel kıstas CO2 emisyonu. E yeni ve emisyon standartlarına uyumlu araçlar daha az senelik vergi veriyor.

    5. Bu konuda hiç bir fikrim yok ama anladığım kadarıyla bizdeki vergi yükü oradaki araçlarda yok.

    p.s. Evet İngiltere de sterlin kullanılıyor biliyorum.




  • Adamı kendi ülkesinde bile neden pahalı! diye eleştirip hesap soruyorlar bizdeki ergenler de vergide vergi, kahrolası hökümet nidaları atıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaSSive

    Zeytin yağı gibi üste çıkma arkadaşım, Avrupalı olup şikayet etmek başka şey, Firma nın suçu yok diyen birine Apple ın nasıl para göz bir firma olduğunu anlatmaya çalışmak başka şey.
    Nasıl firmanın suçu yok.Bariz olarak yıllara göre verdiğim örnek fiyatlarla Apple yurtdışında öyle yada böyle neredeyse bir anda olmasa da fiyatını 2 kat arttırmış mı arttırmış.
    Yok biz bu fiyatlara alamıyorken , alabilmenin hesabını yapıyorsak ,senin bukadar fiyat artışı için şikayet etmene hakkın yok ne demektir ya.

    Avrupa da ki millet de Afrika da ki, Türkiye de ki kesimin ,alım gücüne bakarak mı haline şükür ederek,para saçarak,her istediğini alarakmı yaşıyor sanıyorsun sen.


    Senin 6 kat alım gücün düşerken ,Avrupalı nın Amerika lının bir Apple ürünü için 2 kat alım gücü düştüğünü gözler önüne serip,Apple ın para göz bir firma olduğunu belirtiyorum.
    Adamlar bu fiyatlarla bile şuan Amerika ve Avrupa da iphone almayı düşünmezken Türkiye piyasasına bakıp ,ya bizden daha beteri varmış,onlara göre sudan ucuz diyerekmi ürün alıyor sanıyorsun.
    Apple bariz bir şekil de Global anlamda da fiyatını yükseltmiştir.Bu da bir durum tespitidir.

    Yani Apple hem fiyatlarını artrırmıştır,üstüne Tr deki fahiş vergi,kur farkı ,kâr marjları ile fiyaytlar TR de tavan yapmıştır.

    Sadece kur farkı ,vergi ile alakalı değil. Apple da öyle yada böyle global anlamda fiyatını artırmışmı arttırmış.

    Ki Apple ın global anlamda da Amerika da da satış rakamları düşüşte.

    Alıntıları Göster
    Beyfendi hakli beyler. Hala şakşakçilik yapmanin anlami yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birisi Tim Cook' a izah etsin Türkiye' de ki durumu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aslanhan.

    Ala ala neden acaba, halbuki fiyatlarda çok uygun.
    Üstelik Amerikayı protesto etmek için iphone larını kıranlar, rahip serbest bırakılınca gidip tekrar iphone satın aldılar.
    Yani satışların artmış olması lazım.

    Dostum süper bir yorum yapmışsın. Helal sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung marka telefonlar Türkiye'ye giriş fiyatı 4k 5k tl civarında satılıyor. Apple'da ki telefonlarda aynı fiyat üzerinden geliyor olmasın a rağmen 2 kata kadar fark var nerdeyse. Apple bize pahalıya satıyor.

    Örneğin samsung note 9 5800 tl olmasına karşın Apple iphone x 8-9k bandında hala. Ama yurt dışı fiyatları aşağı yukarı aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 3 Kasım 2018; 12:51:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMannn

    Apple, ülkeden gidebilirsin. Yakında diğerleri de gitmeyi düşünebilir.

    Sadece çin markaları kalacak bu gidişle. Çünkü kimse aynı özelliklere sahip telefonlara birkaç bin lira daha vermek istemez.
    S9 3600

    Mi8 3500



    Cinliler geldikleri gibi gidicek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.