Şimdi Ara

Apple CEO’su Tim Cook, Türkiye’deki satışların düşük olmasından yakınıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
2
Favori
15.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayır hiç bir yenilik getirmeyen ürünlere ekstra zam koydunuz. Macbook air yıllardır 999 dolardı iphone 500-600 dolardı. Steve jobs gitti bu soytarı geldi hem hiç gramla yenilik geldi fiyatlarıda uçurdu. Aynı miras yediler gibi bu adam. Tamam bizim paramız pul oldu ama apple da fiyatları yükseltti isteyen açıp bakar. ipad pro güzel cihaz eyvallah ama ederi apple ın belirlediği fiyat olamaz. Söz gelimi Euro dolar 1.1 küsürlerde ama buna karşın hem birim olarak hem totalde avrupa ülkelerinde de apple ürünler daha pahalı bunun bir kısmı ticaret savaşları onada kabul. Fed faizi artıyor artıracak yani dolar güçlenecek bunda şüphe yok ona rağmen 100-200 dolar ürün fiyatını artırmaya çalışmaları pek akıllıca değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abd de asgari ücret 1600 dolar olsun Apple 15.000 dolara cihaz satsın

    O zaman bizi anlayacaktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AppBoy lara daha fazla para versinler...

  • Hele bi bor'u çıkaralım ozaman görün yilda 100 milyon ayfon alırız. Ozaman ekonomi süper olacak ayfonlar neredeyse bele$ olacak.. dişinizi borla sıkın sevgili türk halkı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tim Cook : Fakirler İphone almasın.

  • Herkes paramızın değersiz olduğunu,elin Amerikalısı ,Avrupalısı gibi alım gücüne sahip olup,kıyaslayıp hayaller kuruyor.
    Tamam Apple ,Samsung ve diğerleri amiral gemilerini çok değil 2 sene öncesine kadar 650 euro,dolar seviyelerin de max satarken global anlamda bile,üst segment modelleri için 1000 euro lar 1000 dolarlar telafuz ediliyor şuan.

    Buradaki bazıları da Türkiye ye nazaran döviz kurunu Türk lirasına çevirip,herşey elektronik ihtiyaçla bitiyormuş ,herşeyin elektronik cihazlar gibi,Yurtdışında uygun olduğunu,Avrupa da ,Amerika da ki adamın yemeyip içmeyip parasını elektroniğe yatırdığını ,tek derdinin elektronik olduğunu sanıyor.
    Ortalama bir 1600-1800 dolar-euro aylık alan bir Amerikalı ,Avrupalı için bile 1000 dolara,1000 euro ya şak diye sayıp iphone alabildiğinimi sanıyorsunuz.

    Özellikle avrupa ülkelerin çoğunda,sadece telefon olayında değil,hiçbir tüketim için,taksitli,kredili satış yoktur.Neden yoktur biliyormusunuz?

    Vatandaşının gereğinden fazla ,bütçesinden fazlasına açılmaması çıkmaması için.Hatta Gsm operatörleri bile sana kontratla telefon vermeden önce,aylık gelir gider tablona bakar öyle kontratla telefon verir.Senin O telefonu sözleşmeyle aylık ödeyip ödeyemeyeceğine kanat getirir öyle verir.

    Bankalar buradaki gibi sana istemesen de,çifter çifter ,aylık gelirinin 5- 10 katı limitle kredi kartı dahi vermez.
    Peşin paran varsa alırsın,yoksa yine burada ki gibi bakarsın ancak.

    Yani 1600 euro aylıkla,ha diye istediğin bilgisayarı,telefonu almak,yurt dışında da ,Türkiye de ki haline bakınca kıyaslayınca bile o kadar kolay değil.Bir de üstelik tek maaş isen. Yurt dışında da ayın sonunu zor getirirsin.



    Bakmayın çoğu da zaten Türkiye nin gsm operatörlerine göre daha avantajlı fiyat ve paketlerle veren GSM operatörlerinden yıllık kontratlarla alıyorsa alıyor.1600 euro geliri olan biri 1000 euro bir iphone a sayıp alsa, orada da 3-4 ay belini,bütçeyi doğrultamaz.
    Hayaller kurmaya gerek yok.Gerçekler ile yüzleşmek gerekiyor.Paran neden değersiz, çünkü iphone vb global anlamda, Ülkene katma değer sağlayan,paranın değerini arttıran bir icraatın,ihracatın bir numaran yok.Olanlar da ya fason ,ya da hiç edildi.
    Varsa yoksa tüketime dayalı bir hayat.

    Ki Steve Jops diye Amerika lı biri ve Apple diye bir firma olmadı diyelim.Semih İşler adında biri tam zamanında Elma adında bir şirket kurmuş, bir Türk olmuş olsaydı bile ,bugün ki Apple seviyelerine gelemezdin.

    Çünkü Ülke olarak böyle bir vizyonun yok.Bu vizyonun olmadığı için de ,bu ülke çok büyük beyin göçü verdi veriyor.

    Ülke olarak ,borçlandırılma pahasına bile tüketime alıştırılmış,hazıra konmaya,kolay yoldan,kurnazlıkla para kazanmaya alışmış bir milletiz.

    Böyle olduğu müddetçe sadece Apple iphone u değil, pazarda ki elma nın kilosunu bile 10 - 20 liraya alacağın günler de gelecek.

    Neyse canım İphone kimin umrunda,paranın değeri ne ki elinin kiri dimii.

    Ordaaaaa yeni bir havalimanı var uzaktaaaa ,

    Gitmesek deee,

    Görmesek de,

    Uçmasak da,

    O havaalanı biziiim ,avrupanın,dünya nın en büyük havaalanı dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 2 Kasım 2018; 18:1:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gözümün önünde iphone xs max 256 gb satın alanı gördüm içim cız etti. (Türkiye) parayı sayması bile uzun sürdü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O iphoneyi kıran enayiler kadar senin, onların tekrar iphone alacağını düşünmen double enayilik. %90 doğubank çakma ürünü :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden acaba :D

  • Bor çıkmıyomu sanıyosun bire cahil 2009 da stajda bor kullanıyoduk cnc de he bu arada boru çıkarıyoruz hollandaya saf halini satıp (3000 tl örnek kilo ) işlenmiş olarak (30000 € örnek kilo) alıyoduk italyada sallaması güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DODANLI

    Note 9 amerikada 1000 dolar. Xs de 1000 dolar.

    Note 9 Türkiye de 6500.

    İphone xs in fiyatı 6500 olur mu? Çok iyimser oldu değil mi? Apple gibi kazıkçı bit firmadan imkansız bir şey istemiş oldum.

    Başka bir şey demiyorum.

    Bir de biri sorsun Time amerika da kaç tane satabilmiş!
    Samsung Kore malı Apple ise Amerikan. Amerikan ürünlerine ülkemizde extra vergi var diye biliyorum. Gerçi eskiden de vardı şimdi daha da arttı. Bir de tabii fırsatçılık ve kötü fiyatlandırmanın da etkisi var ne yazık ki.
  • 4-5 Asgari maaşla en düşük versiyon iPhone alınabilen bir ekonomideki satışlardan nasıl memnun olunsun ki ?
    İnsanlar da almıyor zaten 7-8 bin liraya iphone alacağına huawei p20 ve orta düzey oyuncu bilgisayarı alınabilir mesela.Daha ucuz telefon alıp daha iyi bi bilgisayar da bakılabilir.Android dünyasında 1500 lira civarındaki telefon bile artık akıcı çalışıyor.
  • Eee Sevgili Cook! İnovasyonun pahalı birşey olduğunu söylemiştin son iphone lansmanında. Gel görki piyasanın gerçeklikleri bunu yansıtmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Hocam 4s ten iphone x e kadar kullandım. Apple 'ın fiyat politikasıdır bu ;) Boşuna bu kadar büyümedi. 1000 dolara sattığı xs ten kulaklık çevirici çıkmaz, hızlı şarj koymaz. :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz lüksü severiz. Bir şekilde alırdı millet. Ama piyasada iphone doygunluğu da var. Çalıştığım yerde android şarj aleti sorulurken artık iphone soruluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OturanKuş

    O iphoneyi kıran enayiler kadar senin, onların tekrar iphone alacağını düşünmen double enayilik. %90 doğubank çakma ürünü :)
    Bana enayi demeniz hiç şık olmamış.
    Mesajımda aslında bir kaç saf dışında kimsenin telefonunu kırmadığını ima etmiştim :)
    Keşke daha iyi okusaydınız ve mesajımda ki ironiyi anlayabilseydiniz diğer arkadaşlar anlamışlar ama siz becerememişsiniz ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega -- 2 Kasım 2018; 18:30:16 >
  • aggro--berlin A kullanıcısına yanıt
    Bor gibi bir maddeyi tüm dünyaya satabiliyor muyuz? ne kadar çıkarabiliyoruz ? Ne kadar işleyebiliyoruz ? Teknoloji ilerliyor çok hafif materyallerle metal üretiliyor artık bunu sürdürebilir hale getirmeye çalışıyorlar sen bor'u tam kapasite satabilecek hale gelene kadar gelişmiş ülkeler daha iyi materyallerle çalışıyor olacak devlet kuyruğunu kovalasin dursun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ülkede satış patlaması yapmaya alıştılar tabii...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü kıskanıyorlar! Ne de olsa kendi milletini sömürmeye çalışan bi devlet organizması var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.