Şimdi Ara

Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
8.149
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunda ptt ninde suçu büyük hala 50 yıl önceki mevzuatla ve dinasorlarla iş yaparsan böyle olur..geçen bi konu için gittim tesadüfen yaşlı başlı bi ptt denetmenide ordaydı..takipsiz kargoları kapıya bırakır gideriz istersek diyor mevzuata göre..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 8 Aralık 2015; 20:30:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ürünü kargo numarası verdi satıcı 2 adet ürün aynı satıcı, kargo takip numaraları 10 gündür çalışmıyor bence daha kargoya vermedi

    sordum neden çalışmıyor diye 2 gün içinde çalışır dedi 3 gün sonra DİSPUTE açtım bugün son gündü 2 gün bekle diye cevap vermiş dispute süresi tekrar 10 gün olmuş

    takip numaraları halen çalışmıyor ne yapmam lazım resimdeki hangi seçeneği seçip devam etmeliyim iade alabilmek için.


     Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor!




  • SeWD@Li kullanıcısına yanıt
    Escalate dersen şikayeti Aliexpress e iletir ama oradan bişey çıkacağını zannetmiyorum. Accept dersen satıcının teklifini kabul etmiş olursun. Şikayetin 10 gün daha süresi var bekle bikaç gün daha bakalım. Satıcının verdiği kod takipli mi takipsiz mı?
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Daha 2 gün önce Çin'den yollanmış ve takipsiz paket. Benim 5 Kasım'da yollanan paket 3 gün önce geldi. Yani en az 30 gün daha beklemeye ayırmalısınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeWD@Li kullanıcısına yanıt
    Escalate Dispute ile durum Aliexpress'e intikal ettiriliyor diye hatırlıyorum. Zaten itirazı yükseğe taşı gibi bir anlamı var. Onu uygulayacaksınız sanırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirigmus

    Escalate dersen şikayeti Aliexpress e iletir ama oradan bişey çıkacağını zannetmiyorum. Accept dersen satıcının teklifini kabul etmiş olursun. Şikayetin 10 gün daha süresi var bekle bikaç gün daha bakalım. Satıcının verdiği kod takipli mi takipsiz mı?

    Takipli hocam daha öncede sürekli alıyordum bu sefer vermedi 15 gün oldu.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nihattr

    Escalate Dispute ile durum Aliexpress'e intikal ettiriliyor diye hatırlıyorum. Zaten itirazı yükseğe taşı gibi bir anlamı var. Onu uygulayacaksınız sanırım.


    Dediğiniz gibi yaptım takip kodlarını sitelerine girip sonuç bulunamıyor sayfalarını print screen yapıp ekledim bakalım.




  • Eskiden her paket 30-40 günde gelirdi ne zamandır tracking numarasız gönderiler başladı bizim paketlerde gelmemeye başladı bu da demek oluyor ki ya Çin'li bazı satıcılar malı gerçekten göndermiyor yada (büyük ihtimalle) paketler geliyor ama PTT'de hiç ediliyor. Bu konuda DH kullanıcıları olarak hepimizin PTT Genel Müdürlüğüne konuyu anlatan birer şikayet mesajı göndermemiz belki etkili olabilir.
  • çinliler artık takıpsız mal yollamasınlar, varsın 50 cent uste koysunlar,
  • Yalniz 11 Kasım alisverisimden iki paketimde geldiği günün ertesi günü aliexpress geri dönüş yapmam için mail attı. Bu sene kargolari takip ediyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suç bizim ptt de. adam takipsiz yolluyorsa sen ülke içinde takip veremezmisin sms atamazmısın üstündeki numaraya sanki küçük bir birim oluştur sadece takipsizlere üstüne barkod yapıştırıp ülke içinde takipli hale getirsin mesaj atsın. kimsenin başı ağrımasın. sanki zor iş. işine gelmiyor devletin. gerçi bölgeye göre değişiyor benim takipsiz kargom 20 günde geldi ama bir önceki takipsizlerden hala ses yok. çinlilerde çakal adam bana cn ile biten takip kodu vermiş 15 gündür takip edilemiyor birçok kere mesaj attım cevap vermedi bende dispute açtım bana diyor ki iade yapıcam 5 yıldız verirsin gelirse. verirmiyim asla. türkçe bir şekilde eleştirip tek yıldızı koyucam. çok çakal çinliler bozuk ürün yolluyorlar ürün yollamıyorlar pil yollamıyorlar. heriflerin keyfine iş yapılıyor. aliexpress yoksa ebay var mis gibi paypal var ya ürün gelmiyor paypala havale ediyorsun tarafsız bi şekilde çözüyor. aliexpress çinli zaten benim gibi türk ümü dinler yoksa çinliyi mi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    Bunda ptt ninde suçu büyük hala 50 yıl önceki mevzuatla ve dinasorlarla iş yaparsan böyle olur..geçen bi konu için gittim tesadüfen yaşlı başlı bi ptt denetmenide ordaydı..takipsiz kargoları kapıya bırakır gideriz istersek diyor mevzuata göre..

    Zaten oyle yapiyorlar. Bizim apartman girisine birakiyorlar. Neyseki kimse ellemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de ürünlerin fiyatı düşük olduğu için hepsi takipsiz yollanmış en pahalısı 5-6 dolar 14-15 sipariş var bakalım ne zaman gelecek .

    Işyerinin adresini verdik posta kutusuna bırakıp gidiyorlar bazen bakalım bunlarda nasıl olacak .

    Bence 11 Kasım diye yoğun olabilirler o yüzden gecikmeler normaldir diye düşünüyorum .

    Yılbaşına kadar gelmezse tekrar bakılabilir dispute açılabilir diye düşünüyorum .

    Bakalım bazısında Süreyi uzatmalarını isteyeceğim 11 Kasım'da verdiklerimin.

    Amazonunu Gözünü seveyim sipariş an be an takip ediyorsun pahalı ama kaliteli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU KONUDA ANLAŞILIYORKİ ÇOĞU İNSANLAR ALİEXPRESS ÇAKMIŞ GEÇMİŞ OLSUN YADA POSTACILAR.. BU İŞ BÖLGEYE İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR BEYLER.. KÜÇÜK KÖY KASABADA YAŞIYORSANIZ GELİYOR HATTA ARANIYORSUNUZ BİLE AMA BÜYÜKŞEHİR İSE POSTA KUTUSUNA SALLIYORLAR... BEN ŞUANA KADAR 32 ADET SİPARİŞ ETTİM HEPSİ GELDİ.. HATTA EVDE YOKKEN PTTCİ ARADI VE KAPIMA KADAR GETİRDİ... BİRAZ ŞANS İŞİ BU İŞLER
  • Bende kamera için pil aldım . fake kamera içinmiş uymadı.. dispute açtım bana bu mesajı gonderdi .

    "hello friend,
    sorry for this problem
    we could offer you full refund.
    could you pls change the dispute reason as the following reason
    "Purchase Protection is running out, but package is still in transit"
    waiting for your action"


    bu konu ile ilgili mi acaba..
  • adamlarında haklı oldugu noktalar var ama bizim ptt de malesef hızla degisen dünyaya ayak uyduramadı halen.. cinli kargoyu göndermis bakıyorum Türkiye'ye 2 hafta önce giris yapmıs ama ülke icinde nerede belli degil.. böyle sistem mi olur
  • bence sorun ptt de, bu zamana kadar aldığım tüm ürünlerde zarf açık bir şekilde apartman kapısı önüne atılmış olarak aldım. içlerine bakıp beğendiklerini cebe atıyorlar bence. neyseki çok değerli bir şey almıyorum takipsiz.

    ayrıca yaklaşık 1 ay önce verdiğim sipariş de gelmedi. son günlerde siparişleri gelmeyenlere beni de ekleyin
  • Geç bile kalındı ne yapsalar müstahak sözde müslümanız adamlar kargoyu alıp almadık deyip elin çinlisinin üç beş kuruşuna göz diktiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takipli takipsiz ne kadar farkediyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim gümrükçüler cukka yapıyor resmen. Benim bir telefonum az daha bu adiler yüzünden pert oluyordu. Adamlar yurda giriş yapan telefonların İMEİ lerini liste halinde tahtakaledeki telefonculara tanesini 25 TL den paslıyorlarmış. Onlar yasal olmayan telefonlara bunları çakınca bizim teller devre dışı kalıyor. Fatura ile zar zor kullanıma açtırdım. Dünyada 3 kişinin cehennem giriş bileti kesin: 1-Müteahhitler, 2-Avukatlar, 3-Gümrükçüler.
  • 23 Ekimde Türkiye'ye giriş yapan ürün 1,5 aydır teslim edilmedi. 2 kez satın alma korumasını uzatmıştım. Süre bitimine yakın tekrar open dispute açıp para iadesi istedim ama satıcı yine süre uzattı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.