Şimdi Ara

Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
8.148
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ülke olarak ahlaki çöküntü içindeyiz. atayiz diye kominis diye dışladığımız adamlar, birçoğumuzdan daha şerefli. sırf kaç kişi şu forumda yazdı geldiği halde gelmedi diyerek dispute açtığını.
  • ersyno kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için söylüyorum; sizin yaptığınız gibi birkaç dk ara ile ilk siparişi iptal edip, ikinciyi geçmiştim 11.11'de. İade bugün kartıma yansımış.
  • Ya benim aldığım ürünlerin yarısı elime ulaşmıyor, ptt'ye gidip sorsam orada bulunuyor mudur acaba bazı kargolarım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende bir şey sorayım. İki ürün var aliexpress den aldığım. Birinde 20 gün geçtiği halde hiçbir kargo hareketi yoktu. Bende kontrol etmiyordum. Satıcıya mesaj attım. Paket kaybolmuş dedi. Dispute aç parayı iade edeyim dedi ve öyle de yaptı. Bu kadar kesin nasıl anlayıp iade etmeyi kabul ediyorlar anlamıyorum. Biz olsak on takla atarız :)

    İkinci ürün yurt dışına sevk edilmiş görünüyor ama 20 gündür hiç bir hareket yok. Satıcıya mesaj attım. 21 kasımda doluyordu süresi. Satıcı onay süresini 2 hafta uzatmış ve beklememi rica etmiş. Tabi ben dispute açtım. aliexpress de disputeyi paket hala yolda ve süre dolmadı diye kabul etmemiş ama dispute açık görünüyor. Bundan sonra paket gelene kadar dispute açık mı kalacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dragon Fighter

    Hocam bende bir şey sorayım. İki ürün var aliexpress den aldığım. Birinde 20 gün geçtiği halde hiçbir kargo hareketi yoktu. Bende kontrol etmiyordum. Satıcıya mesaj attım. Paket kaybolmuş dedi. Dispute aç parayı iade edeyim dedi ve öyle de yaptı. Bu kadar kesin nasıl anlayıp iade etmeyi kabul ediyorlar anlamıyorum. Biz olsak on takla atarız :)

    İkinci ürün yurt dışına sevk edilmiş görünüyor ama 20 gündür hiç bir hareket yok. Satıcıya mesaj attım. 21 kasımda doluyordu süresi. Satıcı onay süresini 2 hafta uzatmış ve beklememi rica etmiş. Tabi ben dispute açtım. aliexpress de disputeyi paket hala yolda ve süre dolmadı diye kabul etmemiş ama dispute açık görünüyor. Bundan sonra paket gelene kadar dispute açık mı kalacak?

    birinci sorunu cevabı: takipsiz kargolar paket çin sınırları içerisinde olduğu sürece biz bazen göremesekte onlar her hareketini görüyor.
    bazen paketleri farklı hava yolları ile gönderdiklerinde biz de kayıtsız olduğu halde paket bize gelene kadar her hareketini takip edebiliyoruz.
    satıcı bir aksilik olduğunu farketmiş veya ürünü çok çok düşük ihtimal ürünü göndermeyip sahte kargo numarası girmiş ve sen sorunca para iadesi yapmıştır.
    kesin olan bir şey var ki adamlar için 3-5 dolarlık paketin parası önemli değil onlar için önemli olan 5 yıldızlı yorum. adamlar bütün dünyaya mal satıyorlar ve alıcılar onların puanlarına yani alıcıların yaptıkları yorumlara ve müşteri memnuniyet oranlarına istinaden alışveriş yapıyor.
    bu nedenle 5-10 doların peşinde değiller, büyük düşünüyorlar. kötü yorum almaktansa 5-10 doları silip geçiyorlar.
    bu sebepledir ki dünyayı ticari açıdan ele geçirdiler.

    ikinci sorunun cevabı: 21 kasımda kaç günlük süre doluyor? maxsimum süre olan 60 gün doluyorsa zaten problemsiz iade ederler.
    ben kargonun eninde sonunda geleceğini, bu gecikmenin tamamen PTT kaynaklı olduğunu ve adamların bir suçu olmadığını bildiğim için genelde tüketici koruma süresini uzatıp 2,5 civarına kadar bekliyorum ve paket kesinlikle geliyor.
    bu güne kadar gelmeyen hiç paketim olmadı.
    bu nedenle sizin anlattığınız durumla hiç karşılaşmadım. Aliexpress süre dolmadı demişse siz muhtemelen satıcının kendi yazığı ortalama kargo süresini dikkate aldıysanız o sadece bilgi amaçlı bir not.
    60 günlük maximum sürenin dolması lazım. ama endişe etmeyin adresiniz doğru ise paket % 99 gelir.
    siz şimdi disputeyi iptal edin, uzatılan sürenin sonuna kadar bekleyin o tarihte 60 gün dolduğu halde paket gelmezse o zaman tekrar dispute açarsınız.




  • Deve Katili kullanıcısına yanıt
    takipsiz paketlerini asla öğrenemezsin. o kadar takipsiz ki, takipsiz paketlerin sahiplerinin kişi adlarının yazılı olduğu belge var ise de şubelere ulaşmıyor. Bakabilecekleri, kontrol edebilecekleri birşeyleri yok
  • teşekkür ederim hocam
  • ürünü alıp kullandığı halde bozuk çıktı, elime ulaşmadı vs. diyenler yüzünden ihtiyacımız şeyleri alamayacağız.
  • Ben şahsen bu durum için PTTyi suçluyorum. Takipsiz posta için "Sorumluluğu yoktur" Politikası var. Adamın onu teslim edip etmemek onun vicdanı. iktidara gelirsem ilk işim ptt yöneticilerini eskilerinin tez başı kesile fermanı vereceğim. teslim olmayan pakete sag kol gider! Padışahım çok yaşa.
  • Sanki Türkiyedeki Ptt belgelerini biliyorlar printer dan wordde hazırlayıp almadığıma dair bir belge çıktısı alır fotosunu atarım onlar akıllıysa biz daha akıllıyız.
  • bu zamanda takipsiz birşey satın almak enayilikten başka birşey değil..

    takip için alt tarafı 2 dolar ekstra ödeme yapacaksın
    böylece paketin gün be gün nerede olduğunu göreceksin..

    hem sen boşuna beklememiş olursun hem de kimse paketini çalamaz..
    paket çalınsa/kaybolsa bile sorgusuz sualsiz para iadesi alırsın!!!

    özellikle türkiye gibi koordine olamayan bir ülkede iş hayatının gelişigüzel rastgele işlediği bir ortamda takipsiz paketini ara ki bulasın!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dragon Fighter


    quote:

    Orijinalden alıntı: aydek34

    İki ay önce aldığım ürün 60 günlük süreyi geçince para iadesi istedim, satıcı hiç itiraz etmeden iade yaptı ve benden olumlu yorum yapmamı istedi. kur farkından dolayı bir miktar para artışı oldu. 3 gün sonrada paket geldi. Ürünü istediğim özellikte oladığı için bende ptt ile geri yolladım 3,20 tl posta masrafım oldu.

    3.2tl ye Çine nasıl gönderdiniz hocam. Gg anlaşmalı kargo fiyatından bile ucuz

    Geç cevap için özür dilerim, aldığım ürün nex fotoğraf makinası için vizör lastiğiydi. ufak bir şey zaten, bildiğimiz mektup zarfının içine koyup satıcının adresini yazdım postaneye verdim. memur zarfı tarttı ve 3,20 tl'ye memleketine geri gönderdim...




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.