Şimdi Ara

Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
8.149
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabah 10 civarı Aliexpress'den aldığım iki üründen biri geldi. Bizim PTT çalışanları güvenilir ama gümrüktekilere güvenemiyorum günahlarını almak gibi olmasın ama artniyetli haram helal bilmeyen kendini kurnaz sanan çalışanlar orada daha yoğun olabilir. Keşke hepsi takipli olabilse sonuçta hepsi barkodlu ve barkod okutularak işlem görüyor.
  • Biraz araştırdım da bu Türkiye'ye özel bi uygulama değilmiş. Aynı şey 1 dolarlık kayıtsız ürün alan Rus bi alıcıdan da talep edilmiş:

    https://vk.com/wall-57888466_47881
  • 3 gün önce takip nosu takibe 15 gündür düşmeyen ürün için dispute açtım satıcı ürünü yolladık ancak para iadesini yapıcam gelirse bana ödersiniz dedi tamam dedim bende. adam dispute u kabul etti olumsuz yorum yapmayın dedi. tamam dedim ürün gelirse parasını vericem 3.92 $ pahalı da bişey değil ama işte adamlar iade etti şimdi biz gelirde ödemezsek olmaz. sonuc olarak paket gözükmedi param iade oldu işleme alındı
  • Takipli ürünlerim üst üste gelmesiyle kapıda teslim alırken postasıciyla kanka oldum,numarasını aldım kaydettim bana gelen takipli takipsizi garantiye aldım üstelik genç biriydi alisveris nasil yapılır anlattım umarım sizin postacılarda kafa adam çıkarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaz aylarından beri takipsiz posta ile aldığım çok az ürün bana ulaştı. daha öneleri geç de olsa bir şekilde ulaşıyordu. kayıtlı diye kayıtsız posta ile satan kurnaz satıcıya bir ayar versin önce aliexpress. chinapost registered diyor fakat saçma sapan uyduruk yöntemlerle gönderiyor, ülke içinde takip edilemiyorsa neye yarar ? bundan sonra ebay'den alırız, paypal <3
  • Arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var;

    Burada 25 TL ye aldığım 3 lü şarj aleti aynı model vb 3 dolar ama satıcı 100 lü paket olarak satıyor 300 dolar olarak tek ilan var.

    Bütün kargolar ücretsiz yani UPS - FEDEX - DHL - EMS herhangi bir kargo firmasını seçebilirim.

    Gümrüğe takılır mı malum 100 adet kutulu ürün gelecek toptancılık gibi olacak yukarıdaki kargo firmalarından geçebilecek olan var mı?

    Not: Tek tek satan hiç bir yer bulamadım o ürünü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeWD@Li

    Arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var;

    Burada 25 TL ye aldığım 3 lü şarj aleti aynı model vb 3 dolar ama satıcı 100 lü paket olarak satıyor 300 dolar olarak tek ilan var.

    Bütün kargolar ücretsiz yani UPS - FEDEX - DHL - EMS herhangi bir kargo firmasını seçebilirim.

    Gümrüğe takılır mı malum 100 adet kutulu ürün gelecek toptancılık gibi olacak yukarıdaki kargo firmalarından geçebilecek olan var mı?

    Not: Tek tek satan hiç bir yer bulamadım o ürünü.

    Hocam bence imkansız geçmesi,xrayden geçerken görürler kutu ufak olsa bile,illaki bi vergi çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PTT'nin posta takip sayfasından gönderi numarasını sorgulayın, takipsiz olduğu için sonuç bulunamadı diyecek. Ekran görüntüsünü alıp gönderin, altına da 1-2 satır yazın burası PTT resmi sitesi, postayı teslim alınca burada gözüküyor, ekran görüntüsünde görüleceği üzere ben bunu teslim almadım deyin, belki yerler. Onun dışında kredi kartı ile aldıysanız da harcama itirazında bulunabilirsiniz.
  • slm,arkadaşlar son zamanlarda ,son 1 ay içinde takipsiz kargolarını teslim alamayanınız var mı? 2 kargom teslim edilmedi ben de dispute açtım ama henüz yanıt verilmedi. Takipsiz kargolar için ptt den hiçbirşekilde açıklama gelmiyor,torba içinde bize teslim ediliyor,ayrıca açıp barkodlarını sistemimize geçirmiyoruz diyorlar...öte yandan satıcılar sorun çıkarıyor,,kargoladılar mı gerçekten yoksa ptt dede mi kayboldu anlaşılmıyor,,,hatta transitte mi çalınıyor,kayboluyor hiç belli değil dahası halihazırda gelecek olan 3-5 parça takipsiz kargom daha var...adamlara takipli kargosu ödücem,takipli gönder diyorum yine takipsiz gönderim yapıyorlar dispute açıyorum bekle gelirden başka cevap yok,,,aliex team orda koltuk işgal ediyor sadece,,,özellikle feedbacki puanı yüksek satıcı seçiyorum yine durum aynı,,,son zamanlara çok canımı sıkıyor aliexpress...araya bayram girdi,dağıtımlar 9 gün gecikecek dedim ama bazı kargoları var ki 60günü aştı,ortada yoklar,,dispute süreçleri devam ediyor...sormak sitediğim birşey var,,,pos malaysia takipli-takipsiz kargoları konusunda bilgi sahibi olan var mı? ne kadar sürede dağıtımı gerçekleşiyor ortalama olarak? 7 dolarlık bir saat siparişim var en son parti siparişlerden ve hrif bi takipli kod verdi,hiç biryerde kayda kuda rastlayamadım,,,bir dolu laf salatası yapınca kanıta dönük olarak,işkillenip dispute açtım,,,üzerinden 18 gün geçti,ne posmalaysia sitesinde,ne 17 trackte ne de bizim ptt de hiç bir işlem kaydı görümüyor,,,,takip kodu ise şu: RC090443954MY
    yine başka bir postamı takip edemiyorum: RS091035148CN hiç bir kayıt yok kargolamaya dair,,,üstelik ekranda ingilizceye çevrilemeyen çince bir yazı çıkıyor:)) vs..vs....aliex son zamanlarda daha bi bozuldu mu yoksa bu piyango bana mı çıktı,anlamadım? normalde ürün elime geçtiği gün onay veren,feedback bırakan,fotograf koyan namuslu bir alıcıyım ben karşıdaki adam da üç beş kuruş evine ekmek götürmek derdinde ama bu hıyarlar yüzünden disputelarla uğraşıyorum sürekli,,bu da benim alıcı puanıımdan götürüyor,,, ptt deseniz altyapısı jurassic dönemden kalma,,ulusal posta dağıtım şebekesi bu kadar ilkel olur mu yaw arkadaşlar hep birlikte ptt ye bir ayar çekmemiz konusunda ısrarcıyım!!!teklif ve önerilerinize açığım...




  • kardeş önceki yorumları okumadın galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağustos başında aldığım video kablosu hala gelmedi.
    Takipsiz kargo ile sahte bir adrese bomba siparişi versek ya postanede ya da postacının uygun bir yerinde patlayacak demek ki.
  • arkadaşlar ağustos ayında traş bıçağı siparişi vermişti babam.
    satıcı ile kısa bir yazışma yaptım ürün gelmedine dair.sonunda dispute açtım son durum bu.Mebla ufak ama tutum önemli.para iç mi edildi iade mi ?
     Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Parker

    arkadaşlar ağustos ayında traş bıçağı siparişi vermişti babam.
    satıcı ile kısa bir yazışma yaptım ürün gelmedine dair.sonunda dispute açtım son durum bu.Mebla ufak ama tutum önemli.para iç mi edildi iade mi ?
     Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor!

    görünüşe göre iade edilecek. ama bunun konusu burası değil, yurtdışı alışveriş bölümünde benzer konular var. oralarda sorsaydın daha iyi olurdu :)




  • Konuyu yeni görüyorum benimde 3 ü yolda 6 takipsiz siparişim var o yolda olanlar'da nerde belli değil 1 haftadır hiçbir gelişme yok cukkalıyacaklar heralde.
  • 1 Martta verdiğim sipariş gelmeyince 27 Nisanda para iadesi başvurusunda bulunmuşum, satıcı ekstra gün istemiş 2 hafta kadar, kabul etmişim ancak yine de gelmemiş daha sonra da iademi almışım.
    Buyurun bu da kanıtı.

     Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor!
  • arkadaşlar kayıtsız kargolara dispute açınca hala iade etmiyormu. aliexspress.com?

    arkadaşın yazdığı gibi ptt den kağıtmı istiyorlar
  • bende kayıtsız siparişim gelmeyince itiraz ettim.bana da yatmış
  • Benim kayıtsız aldığım ürünler de 45 gün geçtiği halde gelmediği için dispute açtım, ertesi günü iadeleri yapıldı ve para hesabıma geçti. Ama enteresandır 2 gün sonra ürünler de geldi :) Hak geçmesin diye satıcı ile görüşüp aynı ürünü yeniden aldım ve ödeme yaptım ama kargolatmadım (satıcı hediyemiz olsun dediği halde). Bu sene içinde daha önce de benzer durumlarda dispute açıp iade aldım sorunsuz. Yeter ki suistimal olmasın, bir şekilde telafi ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 16 Kasım 2016; 18:5:20 >
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    hocam peki ödediğiniz rakam bire bir aynı yatıyormu? yoksa kur farkından fiyat farkı çıkıyor mu?
  • balci1987 kullanıcısına yanıt
    Tabiki çıkabilir. Ödemenin ekstrene yansıma şekline ve kura bağlı olarak elbette TL tutarı değişebilir. Ben iade aldığımda dolar 3,10 lardaydı mesela, ama ödeme yaptığımda 3,00 ler civarındaydı :). Tabi ürün elime ulaştıktan sonra yeniden ödeme yaptığımda da 3,20 lere çıkmıştı :) Ama totalda 2$ gibi bir alışveriş olduğu için dert etmedim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.