Şimdi Ara

Aliexpress Artık Kayıp Paketlerin Para İadesini Kabul Etmiyor! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
8.155
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu takipsiz kargo, kayıtsız ürün ne demek? Biri bana özet bir şekilde anlatabilir mi? Ürünün bu şekilde olduğunu nasıl anlayacağız?
  • son 3 ay içinde 10 a yakın alışveriş yaptım yarısı kayıtlı değildi ama hepsi geldi.Ama 1 dolar fark verin kayıtlı gelsin.
  • bankaya bi mail atın olsun bitsin. banka iade ediyor.
  • ben olsam güzel bi word çalışması ile onların istediği saçmalıkta almadığıma dair bi resmi belge uydururdum, madem öyle işte böyle
  • 2 yıldır 100'den fazla alışveriş yaptım bizim gerzek PTT nin geciktirmeleri dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım.
    değişik sebeplerle 5-6 dispute açtım, tam veya kısmi bedel iadesi ne talep ettiysem direk olarak ve hiç eksiksiz aldım.
    en son 5-6 dolarlık bir ürün aldım, satıcı direk olarak kayıtlı posta ile göndermiş. paket Çinden çıktıktan sonra hiç bir kayıt görünmedi.
    arada bir PTT den kontrol ettim yok, tüketici koruma süresi dolmak üzere iken uzattım, yine gelmedi PTT ye gidip sordum böyle bir paket yok dediler.
    derken 65 gün oldu paket hala yok ben de mecburen dispute açtım iade süreci başladı para iade edildi
    yani anlayacağınız geri zekalı PTT paketi kayda bile geçirmemiş.
    adamlar bu durumda bile itiraz etmedi ve parayı ödedi.ertesi gün paket hiç kayda girmemiş şekilde bana geldi.
    satıcı ile görüşüp aynı üründen bir tane daha alıp ürünü onayladım, satıcı ürünü göndermedi para satıcıya geçmiş oldu.
    diğer açtığım disputeler de ilk alışveriş yapmaya başladığım zamanlar; paketlerin 60 günlük maxsimum kargo süreleri çok geçmesine rağmen gelmediği içindi. sadece birisi hariç hepsi de 2,5 ay sonra geldi. o hariç olan bir tanesinde de satıcı ürünü göndermeyip fake numara girdi.

    gelen ürünü gelmedi deyip veya Aliexpressteki nakliye süresi dolduktan sonra ürün gelse bile bedel iadesi garantisi olduğundan bu durumu suiistmal eden çok yavşak olduğu için Çinliler bizden haklı olarak kıllanır oldu. Aliexpresste nasıl satıcıların karnesi varsa biz alıcılarında karnesi var.
    kaç alışveriş yaptı, kaç dispute açtı, bizim aldığımız ürünlere yaptığımız yorumlar ile satıcıların bizim hakkımızda yaptığımız yorumlar vs. her şey önemli.
    her hangi bir durumda bunlara bakıp tavır belirliyorlar olabilir.
    özün sözü özellikle Aliexpress kesinlikle %100 güvenli ve adamlar dürüst ticaret yapıyor.
    yukarıda belirttiğim PTT nin paketleri çok geciktirmesinden dolayı para iadesi aldıktan sonra gelen 3-4 adet adet alışverişte; (ürün bedelleri 1-5 usd arasında idi) satıcılara ulaşıp paraları iade etmek istediğimi belirttim. adamlar umursamadı bile, sonra Aliexprese yazdım ama bir sonuca ulaşamadım.
    satıcılar için iyi yorum yazmak ürün bedelinden daha önemli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapperKabus

    Bu takipsiz kargo, kayıtsız ürün ne demek? Biri bana özet bir şekilde anlatabilir mi? Ürünün bu şekilde olduğunu nasıl anlayacağız?

    almak istediğiniz ürünü tıkladığınızda alt kısımda; ürünün ne şekilde gönderileceği yazar.
    kayıtlı posta: ürün fiyatı 10 usd civarı veya daha yüksek bedelli ise satıcılar genelde kayıtlı olarak gönderirir.
    kayıtlı paket gideceği ülke gümrüğünden girdiği anda o ülke posta idaresi tarafından kayıt altına alınarak dağıtılır. örnek verirsek ürün Türkiyeye geliyorsa paket İstanbuldaki merkez PTT ye geldiğinde bilgisayara kaydedilir, siz PTT nin internet sitesinde satıcı tarafından verilen (ürünü aldınız sayfada kayıtlı olan) kayıt numarası ile kontrol ettiğnizde paketin Türkiyeye girdiği andan size gelinceye kadar geçirdiği her aşamayı oradan takip edebilirsiniz.
    kayıtsız posta ise normal mektuplar gibi torbaya doldurulup taşınır ve bir sıkıntı olmazsasize kadar ulaşır ve teslim edilir.
    paketin başına bir iş gelirse kayıt olmadığı için hiç bir hak iddaa edemezsiniz.
    düşük bedelli paketleri kayıtlı olarak göndermelerini isterseniz 1-1,5 usd gibi bir fark ödeyerek satıcıdan kayıtlı olarak göndermesini istersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: balci1987

    hocam peki ödediğiniz rakam bire bir aynı yatıyormu? yoksa kur farkından fiyat farkı çıkıyor mu?

    kredi kartı TL olarak extrenizi kesiyorsa o günkü kura bağlı olarak rakamlar değişir.
    benim usd hesabın var ve usd olarak yaptığım alışverişlerimin usd olarak extreme yansıtılması için talimat verdim.
    aldığım ürünün bedeli ve aldığım bedel iadesi extreme usd olarak yansıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 16 Kasım 2016; 22:6:17 >
  • fabialife F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, çok güzel açıklama yapmışsınız. Sadece şurayı anlamadım, kayıtsız ise sevkiyat şekli yerinde hiçbir şey yazmayacak mı? Yoksa başka bir şey mi yazacak. Sadece o kısmı anlamadım. Yani kayıtsız olduğunu nerden anlayacağım ben.
  • İki ay önce aldığım ürün 60 günlük süreyi geçince para iadesi istedim, satıcı hiç itiraz etmeden iade yaptı ve benden olumlu yorum yapmamı istedi. kur farkından dolayı bir miktar para artışı oldu. 3 gün sonrada paket geldi. Ürünü istediğim özellikte oladığı için bende ptt ile geri yolladım 3,20 tl posta masrafım oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RapperKabus

    Çok teşekkür ederim, çok güzel açıklama yapmışsınız. Sadece şurayı anlamadım, kayıtsız ise sevkiyat şekli yerinde hiçbir şey yazmayacak mı? Yoksa başka bir şey mi yazacak. Sadece o kısmı anlamadım. Yani kayıtsız olduğunu nerden anlayacağım ben.

    bir örnekle cevap verirsek;

    https://tr.aliexpress.com/item/Brand-New-Stereo-Bluetooth-Earphone-Wireless-Handfree-Earset-Stereo-Earphone-Sport-Universal-For-All-Phone-Noise/32712902860.html?spm=MdynSg&aff_platform=aaf&sk=6mia6uvne:&cpt=1479323809816&af=cc&aff_trace_key=44aab81bee944710a55ed218bea1fe9f-1479323809816-03552-6mia6uvne&detailNewVersion=&categoryId=63705

    yukarıdaki linkte fiyatın altında Gönderim; yazan yere tıkladığınızda çin havayolları, singapur hava yolları, isviçre hava yolları vs. şeklinde ne ile ve nasıl gönderileceği yazar.

    bu üründe; (Seller's Shipping Method 27-47 günler Ücretsiz Gönderi Not available) ürünün kayıtsız olarak kargo ücreti olmadan gönderileceği ve kargo süresini genelde 27-47 gün civarında süreceği belirtilmiş.

    alttaki seçeneklerde ise değer gönderi şekilleri var.
    kayıtlı posta ile gönderilmesini istersen bir alttaki seçeneğe tıklıyor ve 1.67 usd fazla para ödüyorsun.
    standart Aliexpress şartları ile göndermek istersen 2 alt seçeneğe tıklayıp 2.26 usd fazla, para önemli değil kardeşim benim paketim erken gelsin dersen en alta tıklayıp 99.97 usd. fazla ödeyip DHL şirketi ile göndermelerini isteyebilirsin.




  • fabialife F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, çok iyi anladım.
  • 11 kasımda bir matkap sipariş ettim . Bir kaç dk sonra daha güçlü olanını sipariş edip ilk aldığımı iptal ettim . Ama karttan iki ürünün de ücreti çektiler . İade kaç gün sonda yansır ya da bir terslik mi var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersyno

    11 kasımda bir matkap sipariş ettim . Bir kaç dk sonra daha güçlü olanını sipariş edip ilk aldığımı iptal ettim . Ama karttan iki ürünün de ücreti çektiler . İade kaç gün sonda yansır ya da bir terslik mi var ?

    genelde 5 gün gibi hesaba geçiyor, yalnız 11.11 nedeniyle çok yoğun satış yapıldığı için 7-8 günü bulabilir.
    iptal ettiğin ürünün sayfasına girersen orada para iade sekmesi vardır. oraya tıkladığında; ne aşamada olduğunu görebilirsin.
  • fabialife F kullanıcısına yanıt
    Para iade sekmesi göremedim . Duruma finished yazıyor . Ama iade ile ilgili bir şey yok . Sanal kartla almıştım . Siparişten sonra da Kartı kayıtlı kartlardan silmiştim onunla ilgisi yoktur değil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersyno kullanıcısına yanıt
    alt kısımda "Order" ve "Financial" sekmeleri var, Finacial sekmesine tıkladığın zaman en altta "Refound Informatıon" bölümünde "Waiting Refud" turuncu olarak belirli ise iade işlemi başlatılmış demektir.
    süreç devam ettikçe "Refund Processing" turuncu olduğunda ödeme kabul edilmiş olur.
    "Refund" turuncu olunca para hesabınıza geçer.
    kartınızı kayıtlı kartlardan silmeniz önemli değil, kartınız hala faal olarak kullanılıyorsa para iadesi kartınıza yapılır.
    kartı kapatmış olsaydınız müşteri hizmetleri ile iletişim kurup yeni bir kart belirtip ona iade alırdınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 18 Kasım 2016; 22:54:40 >
  • Dispute açmak için sürenin bitmesini beklemek lazım yoksa 1-2 gün kalamı açmak uygun tabi ürün gelmemesine istinaden ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydek34

    İki ay önce aldığım ürün 60 günlük süreyi geçince para iadesi istedim, satıcı hiç itiraz etmeden iade yaptı ve benden olumlu yorum yapmamı istedi. kur farkından dolayı bir miktar para artışı oldu. 3 gün sonrada paket geldi. Ürünü istediğim özellikte oladığı için bende ptt ile geri yolladım 3,20 tl posta masrafım oldu.

    3.2tl ye Çine nasıl gönderdiniz hocam. Gg anlaşmalı kargo fiyatından bile ucuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeFfAh-1903

    Dispute açmak için sürenin bitmesini beklemek lazım yoksa 1-2 gün kalamı açmak uygun tabi ürün gelmemesine istinaden ?

    paketlerin gelmesi nadiren 2,5 ayı bulduğu oluyor, paket Çinde postaya verildiği tarihten itibaren 60 günde elinize geçmezse Aliexpress'in paranızı tam olarak iade etme garantisi var zaten.
    satıcılar 27-35-45 vs. gün nakliye süresini öngörüp paketi gönderiyor. belirtilen sürenin bitmesine az kala paket hala gelmemişse ben satıcıdan tüketici koruma süresini uzatmasını istiyorum, ben ne kadar istersem o kadar veya süre belirtmezsen satıcı 10-15 gün veya istediği kadar süre koruma süresini uzatıyor.
    o sürenin son una kadar bekleyip paket gelmezse yine süre uzatma istiyorum.
    ta ki 2,5 civarı zaman geçip paket gelmezse o zaman Dispute açmak zorunda kalırım. bu güne kadar 100'ün üzerinde kendim 30 civarında oğlum alışveriş yaptı daha gelmeyen paketimiz olmadı.
    paketi almadan süre bitse bile veya paketi aldıktan sonra 15 gün içerisinde yine Dispute açma hakkınız var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabialife


    quote:

    Orijinalden alıntı: SeFfAh-1903

    Dispute açmak için sürenin bitmesini beklemek lazım yoksa 1-2 gün kalamı açmak uygun tabi ürün gelmemesine istinaden ?

    paketlerin gelmesi nadiren 2,5 ayı bulduğu oluyor, paket Çinde postaya verildiği tarihten itibaren 60 günde elinize geçmezse Aliexpress'in paranızı tam olarak iade etme garantisi var zaten.
    satıcılar 27-35-45 vs. gün nakliye süresini öngörüp paketi gönderiyor. belirtilen sürenin bitmesine az kala paket hala gelmemişse ben satıcıdan tüketici koruma süresini uzatmasını istiyorum, ben ne kadar istersem o kadar veya süre belirtmezsen satıcı 10-15 gün veya istediği kadar süre koruma süresini uzatıyor.
    o sürenin son una kadar bekleyip paket gelmezse yine süre uzatma istiyorum.
    ta ki 2,5 civarı zaman geçip paket gelmezse o zaman Dispute açmak zorunda kalırım. bu güne kadar 100'ün üzerinde kendim 30 civarında oğlum alışveriş yaptı daha gelmeyen paketimiz olmadı.
    paketi almadan süre bitse bile veya paketi aldıktan sonra 15 gün içerisinde yine Dispute açma hakkınız var.

    Bilgi için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dragon Fighter


    quote:

    Orijinalden alıntı: aydek34

    İki ay önce aldığım ürün 60 günlük süreyi geçince para iadesi istedim, satıcı hiç itiraz etmeden iade yaptı ve benden olumlu yorum yapmamı istedi. kur farkından dolayı bir miktar para artışı oldu. 3 gün sonrada paket geldi. Ürünü istediğim özellikte oladığı için bende ptt ile geri yolladım 3,20 tl posta masrafım oldu.

    3.2tl ye Çine nasıl gönderdiniz hocam. Gg anlaşmalı kargo fiyatından bile ucuz

    gelen ürünler açıklamadaki özellikleri taşımıyorsa, kırık bozuk yanlış farklı vs, olarak gelmişse fotoğraf veya video çekerek ispatlamak kaydıyla ürünleri göndermeden Dipute açabilirsiniz.
    ben bu sebeple 2 veya 3 dipute açtım hiç birisinde ürünü geri göndermedim. dispute açarken paketi geri göndermek isteyip istemediğiniz ile ilgili kutucuklar var ben dispute açarken hep hayır'ı işaretliyorum.
    evet desek ürün bedelinin 10 katına ürünü çin'e gönderemeyiz diye düşünüyorum.

    NOT: aynı soruyu ben de sorayım Çin'e o paraya paketi nasıl gönderdiniz ben de merak ettim. dün yaşadığım yerdeki PTT ile arasında 100 mt. mesafe bulunan bir resmi kuruma iadeli taahhütlü mektup gönderdim 6.75 para ödedim.
    ben gişedeyken yanımadaki birisi Rusyaya 10 kg. ağırlığında bir paket göndereceğim kaç liraya gider diye sordu.
    memuru bilgisayara bakıp 300 lira dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabialife -- 19 Kasım 2016; 12:8:48 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.