Şimdi Ara

ABD, Türkiye’yi F-35 programına geri almak istiyor: İşte detaylar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
2
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana göre şu yapılmalı:



    * Kabul edilip sadece halihazırda üretilmiş ve denildiği gibi hangarda bekletilen F-35A'lar kabul edilmeli.

    * Ek uçaktan ziyade F-35'te kullanılan F135 motorunun üretim lisansı alınmalı ve ilk üretim KAAN'larda kullanılmalı (Çok mu hayalperestim yoksa :)).

    * Muhtemelen talep edecekleri şey S-400'ü geri iade etmek. Ancak halihazırda bizim hava savunma sistemimiz var mı ki, Siper Blok 1'ler teslim edilmedi yanlış hatırlamıyorsam. Hisar da menzil anlamında sıkıntı :/.

    * Ayrıca bu hareket Rusya ile ilişkimizi etkileyebilir. Özellikle de ABD bizden S-400'ü Ukrayna'ya satmamızı veya göndermemizi isterse...

  • BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    birde bursalı yazmışsın :)) yersen kirşen.

  • Gelsene zalim... çağırmazdım acil olmasa...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hidrojennn kullanıcısına yanıt

    Haberi okuduğunuz yok yorum yapıyorsunuz ya. Adam S400 sorununu çözmemiz lazım önce diyor. Zaten en başından beri bilinen ve istenen bir şey bu. S400'lerin aktif hale getirilmemesi ve garaja kaldırılması talep edilmişti Türkiye'nin programdan çıkarılmaması için. Türk yönetimi kabul etmedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedeli ne olacak?
    Umarım milli savunma yatırımlarının sonu da devrim arabası gibi dış politika serüvenlerinin kurbanı olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    Bu adamlar F35 motorunun lisansını vermez hayal kurmayın, yanılmıyorsam kaan'daki F110 lisansını dahi vermiş değiller bizim her türlü motoru üretecek kapasitemiz olsa da lisans başka şey.
    1. başlıkta doğru akıllıca olur ama ne zaman sonra kim bilir. 1.başlık dediğim gibi zor.
    3.başlık böyle işlerde iade olmaz ama dediğin gibi s400ü geçiştirecek hava sistemleri üretebilecek duruma gelmeye başladık devam edilirse zaten mevcut s400'ler tüm hava savunması hattının çok ufak bir kısmında kullanılır.
    4.başlık Rusya ile durumumuzu bozacak kadar dostane duruma gelemeyiz artık ABD açık ara durumu aştı, şuan ki manzara sahada ve masada avantaj elde edildiği için oluştu.

  • ABD'ye güven olmaz tamam satsınlar alalım F35 ama kesinlikle Kaan (MMU) projesini bırakmayalım. ABD'nin yarın ne yapacağı belli olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S400 diyip durana yok mu Yunanlılardaki s300 meselesini vuracak siyasetçi yok mu bizde? Bahane buysa neden yunana f35 verildi o zaman?

  • Burada en anti amerikancılardan birisiyimdir ama f-35 almamız bir istekten acabadan öte bir zaruriyet
    Öncelikle Kaanı iyi tanımalıyız Kaan ilk başta düşünüldüğü gibi 5.nesil bir uçak değil en iyi ihtimalle 4.5 nesil olacak uçak uçarsa da f-16 motorlarla uçacak (ki onun gelip gelmeyeceği bile meçhul) bir gün eğer 5.nesil için uygun motor üretirse ancak o zaman 5.nesil olabilir ki bu motoru dünyada sadece abd ve Çin yaptı rusyada bile yok varın siz düşünün ne kadar zor bir iş olduğunu ki Kaan ne kadar gaza basılırsa basılsın 4.5 nesil f-16 ile f-15 ayarında bir uçak olarak hizmete başlayacak Temel Kotili doğru dinlerseniz o da ileride 5.nesil olacak diyor yani başlangıçta Kaan f-35 rakibi olamayacak ayrıca f-35 bize büyük bir vizyon da katacak oradan tusaşın öğrendiği çok şey olduğu gibi dahası da vardır
    o yüzden maalesef Kaana güvenip f-35i karalayanlar komik bir duruma düşüyor f-35in muadili ancak Çinde var o derece değerli bir uçak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdengeçti00 -- 30 Ocak 2024; 13:54:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    F-35 motoru P&W üretimi. TEI, GE ortaklığı. yani kan uyuşmazlığı var, olmaz. zaten çok sıcak çalışıyor güncellemeye çalışıyorlar, o kadar ağır uçakta tek motor anca bu kadar oluyor.

  • ABD her zaman için bir plan dahilinde silah satar yada satmaz plansız gitmez.
    F35 programına alınmamız ABD için en iyi seçenek fakat bizim için hiç değil. bir kere bizim ürettiğimiz kalitede parça üretimini alternatif tedarikçilerden sağlamış değiller, tabi birde F35 uçak serisi satın alma'dan tut 'da uçuş maliyeti rutin bakımı gibi hangardaki maliyetleri çok fazla olan sorunlu bir uçak olduğundan bir ucundan üretim hızını artırmak ve maliyetleri düşürmek zorundalar...
    ABD'de silah lobisinin zoruyla satılıp kullandırılan saçma sapan kronik sorunları raporlanmış iflah olmayacak bir uçak, eldeki SİHA'ların avantajıyla bulunduğumuz ölçekte bize maliyetten başka birşey getiremeyeceği aşikar, F16'ları modernize edip Kaan'a yüklenmekten başka seçenek şuan için yok.

    Eldeki projelere enerji sağlamak ve projelerin güvenliğini artırmaya odaklanmalıyız.





  • Demekki s400 değilmiş mesele.

  • Türkiye için uygun bir uçak değil. Türkiye ABD'nin desteklediği terör örgütlerine karşı, ABD'nin desteklediği Doğu Akdeniz için en çok istiyor. Lakin bu uçak her kalkışta ABD'den izin almak zorunda. Yani bizim için "ordu gücü kıyaslaması" yapan sitelerde rank dışında bir işe yaramaz.


    İsrail dışında da bu kodlara sahip 3. ülke var mı bilmiyorum. O yüzden F35 için gereksiz para harcamaya gerek yok. O parayı Aselsan, Tusaş, Tai vs diğer şirketlere aktarıp AR-GE olarak kullanmak en mantıklısı.

  • Olum bu yeni müjdeli bir haber değilki.

    F-35 programından atılmalarının sebebi zaten S-400 meselesi.

    Resmen clickbait bir haber.

    Bende yeni bir gelişme var sandım.

    Tükürdüğünüzü yalayın diyor Amerika, her zaman yaptığınız gibi. Gerçi S-400 konusunda tükürük balgam şeklindeydi.

    O balgamı yutmak biraz zor geliyor bunlara. : )

  • Yunan S300 lerini GKRY’nin aldığını ve Türkiye’nin o dönemdeki diplomatik girişimleri ve politik zekası ile Türkiye’nin izni alınarak Yunan adalarında depolandığını da ben belirteyim Metin bey. O dönemdeki GKRY durumuna düşüp S400 sistemini Azerbaycan’a verilmesi istenecek çok büyük ihtimalle. Değer mi? Değer. Bu platform için ürettiğimiz SOM lar için bile F35 lisansını iptal ettiler. Bunlar da iade edilirse bu platform için seyir füzesi üreten 3. Ülke, büyük ihtimalle de fiyatına göre ürün olarak 1. Ülke olacağız. Kaan’ın 5 olması için önümüzde uzun yıllar var, terör yuvalarını vurmak için de F35 e ihtiyacımız yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    bizim ürettiğimiz kalitede parça üretimini alternatif tedarikçilerden sağlamış değiller


    kaynak?

  • ABD’nin açıklamaları tam yetkili bir ağzından değil ve sadece bir ihtimalden bahsedilmiş. Lakin gerçek olması durumunda, hangarda bekleyen 6 adet uçağımız için bile değerlendirmeye alınmalı.
    F-35, sahip olduğu özelliklerle ve motoruyla savunma sanayimize çok şey katar, Kaan’ın yapım sürecine inanılmaz faydaları olur.
    6 adet F-35, nicelik değilse bile nitelik olarak ordumuza çok şey katar.
    Gelgelelim, Ortadoğu’da İsrail’den başka bir ülkede F-35 bulunması, güçlü lobiler tarafından istenmiyor ve kongrede 2018 tarihinde dahi F-35 satışının engellenmesi için yasa teklifi verilmişti, ki o zaman S400 meselesi kesinleşmemişti.
    Eğer Siper ve benzeri hava savunma sistemlerimiz 2-3 yıl içerisinde S400 ya da Patriot seviyesine gelebilecek/muadili olabilecekse, S400’ün Rusya’nın uygun gördüğü bir ülkeye satışı/devri düşünülebilir.

    Öte yandan temsilciler meclisi Silahlı hizmetler komitesi-HASC başkanının 2022’de söylediği “Türkiye F-35 programına geri dönmeyecek” sözünü nereye koyacağız ?

    Samimi olduklarına inanmıyorum, keşke imkan olsaydı. Üretici olarak dönmek çok zor ancak müşteri olarak satın alma süreci yine de zorlanmalı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bedavada verilse f35 alınmamalı zaten kullanamayacaksın o uçağı izin almadan boşa gitmesin para çok masraflı uçaklar parçaları pahalı sorunluv.s

  • Görüldüğü üzere abd kaba kuvvet ile f35leri çakmaya çalışacak. Biz de ayıya dayı demek zorunda kalıp, satın almak zorunda kalacağız. abd bir yandan da baykar, tusaş, togg vs gibi kuruluşlara karşı uyguladığı karalama çalışmalarına içerideki ve dışarıdaki chp, fetö vs trollerini kullanıp devam edecek. abd silahları daha iyi boşa masraf yapmayın diyerek yerli projeler iptal edilmeye, önü kesilmeye çalışılacak.

    Bence Türkiye de f35 vb için ucuz iş gücü ve maliyet avantajını öne sürerek tekrar alt yüklenici olmak için bastırmalı.

    Kim hükümeti, f35i vs bahane ederek her hangi bi milli projeyi veya kuruluşu kötülüyorsa, ama, fakat gibi laf salatası yapıyorsa bilin ki o vatan hainidir.

  • Kime karşı savunmak için alalım? İsrail'e mi? Yunana mı? Bunların birisi ABD'yi kontolü altına almış, diğeri ise eyaleti olmuş. F-35'lerin savaşa hazırlık oranının bakım ve yedek parçaya çok bağımlı olduğu ortaya çıktı. O zaman ne olur nolmaz diye iyi miktarda yedek parça stoğu yapalım, işte Pentagon'un deposunda o kadar yedek parça olmuyor hiçbir zaman, harcadığından çok daha fazla parça alamıyorsun ki stok yapasın. Kırk yılda bir lazım olcak diye hangarda bekletemezsin bunları, pilotların sürekli talim yapması lazım, hatta şart.
    Sonuçta 10 milyon dolarlık Kızılelma'lardan ve yerdeki siper yerden->havaya silolarından gökyüzünde güzel bir set çekmiş olursun, tanesi 150 milyon dolardan F-35 alıp bütçene kapatması çok zor bir gedik açıp sonra da o uçakları diğer ülkeler gibi hangarda uyutmak zorunda kalmazsın.

    Kaldı ki en büyük problem orta ve uzun menzilli balistik füzeler, ki ancak siper s400 tarzı çoklu hedef takibi, çoklu atış yapabilen silahlar bir nebze durdurabiliyor. F-22 de vurabilir ama F-35 çok yavaş kaldığı için yetişene kadar balistik füze hedeflerini çokdan vurmuş olur.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.