Şimdi Ara

Zıplama Tekniği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.443
Cevap
9
Favori
310.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu zıplamanın bi tekniği var mıdır??Varsa nedir??Bilen biri varsa söyleyebilir mi.Boyum 1.81 kilo 63 ama 3.00 lik potanın çemberine ancak parmaklarımın ucuyla dokunabiliyorum.Acaba ben mi az zıplıyorum.Bi yardım plssss.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 26 Şubat 2006; 17:41:51 >



  • boyumuz aynı ama benim kilom 74 boya göre biras az zıplıosun glba
  • Ben anlamadım bi türlü zıplayamıyorum.Tek ayak zıplıyorum bütün bildiğim teknikleri uyguluyorum ama yine de pek iyi zıplayamıyorum.Yardım ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

    Acaba yaştan dolayı olabilir mi ben 15 yaşımdayım.Bu yüzden olabilir mi ne dersiniz.Hani kemiklerin gelişmesi açısından filan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 9 Temmuz 2005, 20:44:42 >
  • zıplama geliştirici programlar var egzersizler yani.www.nbacafe.net/forum adresinde genel sohbet bölümünde böle bi konu var işine yarayacaktır
  • birincisi 2.48 lik potayı nerde buldun ikincisi boyun 1.81 ise kollarını da katarsak 2.10 falan olur 38 cm. sıçrıyorsun ki bu yaşına göre az demekki fazla spor yapmamışsın sana tavsiyem basketbol kitaplarından veya internetten sıçrama antrenmanı bul ve uygula (uygulayabilirsen) ondan sonra konuşuruz ben 16 yaşımda iken 95 cm sıçrıyordum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: woox

    birincisi 2.48 lik potayı nerde buldun ikincisi boyun 1.81 ise kollarını da katarsak 2.10 falan olur 38 cm. sıçrıyorsun ki bu yaşına göre az demekki fazla spor yapmamışsın sana tavsiyem basketbol kitaplarından veya internetten sıçrama antrenmanı bul ve uygula (uygulayabilirsen) ondan sonra konuşuruz ben 16 yaşımda iken 95 cm sıçrıyordum.



    Ben zaten air alert programını uyguluyorum ama çok zor yapmışlar bende biraz kıstım programı öyle yapıyorum.Mesela normalde 80 defa yapılması gereken hareketi 50 kere yapıyorum.Birde o potayı bizim bi okul var(İl:Ordu)orda buldum.
  • bizim ordada biri kısmıs ben onu yapıyom faydalı
  • white men cant jump , yani beyazlar beceremez fazla kasma kendini yani
  • Ulan Boykins bile bastıysa bende basıcam bi smaç.Gaza geldim.Yapacaaaaaaammmm.
  • beyazlar beceremez sözü eskide kaldı artık planlı bi şekilde calısırsanız oalcaktır
  • seni şöyle alayım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_3165140/tm.htm
    ayrıca o kadar boyla nası deyemiyosun ilginç...
  • Ben anlamadım.2.48 de ancak çembere dokunamıyorum.Bu arada white men can't jump diyen adama kadour ziani yi izlemesini tavsiye ederim adamı bi gör ağzın açık kaldır.İstersen download adresini bile verebilirim.
  • bende başlayacağım air alert a ama şu havaların biraz düzene girmesini bekliyorum bu sıcakta yapılmaz bu gibi programlar ben eylül ayında başlayacağım
  • abi bence senin sorunun air alert le felan olmaz sen tekniği bilmiyon abi yaw benim boyum 1.76 ve normal bi potanın çemberine rahat değebbiliyorum (belki smaçda basarım ama bi şu bilgisayarın başından kalkabilsem)
  • Yaw slam dunk yarışmalarının videolarını alıp izledim belki bi kaç teknik kaparım diye ama dur bakalım akşam denerim.Sabahları çok sıcak oluyo.Yaw adamlar sadece uzaktan sıçrarken tek ayak zıplıyo ama pota altındayken son iki adımlarını çok uzun atıp sonra diğer ayaklarıyla da yere basıp destek aldıktan sonra zıplıyorlar.Deneyecem bakalım nasıl oluyo.Ten rengim de biraz siyah ama bende bi terslik var herhalde
  • benim boy 1,75 çembere rahat deyiyorum.tabi smaç zor..o zaman ben sana rahat blok yaparım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: irish

    benim boy 1,75 çembere rahat deyiyorum.tabi smaç zor..o zaman ben sana rahat blok yaparım


    Kardeş kamera filan varsa çeksende rapidshare ye upload etsen bi izlesem.Merak ettim o boyla nasıl zıplıyon.Bide senin yaş kaç benim yaşım 15.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: megaoyun


    quote:

    Orjinalden alıntı: irish

    benim boy 1,75 çembere rahat deyiyorum.tabi smaç zor..o zaman ben sana rahat blok yaparım


    Kardeş kamera filan varsa çeksende rapidshare ye upload etsen bi izlesem.Merak ettim o boyla nasıl zıplıyon.Bide senin yaş kaç benim yaşım 15.


    bu durmlar için bacak kası önemli...benim bir arkadaş 1,70 ile benden fazla zıplıyor...uzun boylu olmak zıplama kabiliyetini biraz azaltıyor...

    kamera var ama şu an çekemem

    bu arada yaş:25




  • benim bi tanıdık war 1.75 boyla çift el asılıyor normal potaya.
  • Arkadaşlar bugün zıplarken yere basabildiğim kadar sert bastım ve tek ayak ile zıpladım.Ve olumlu tepki verdi.Daha dün panyasına dokunamadığım potanın panyasını parmaklarım en az 3-4 cm geçti.Ama zıplarken çok yoruluyorum yani o şekil 18 kere üst üste zıpladım hepsinde panyaya dokundum ama 18. den sonraki zıplamalarda panyaya dokunamamaya başladım.Zıplamanın insanı bu kadar yoracağını hiç tahmin etmemiştim doğrusu.Bu arada ben hakikaten hiç spor yapmadım.Hatta basket oynamaya bile bu sene başladım denebilir.Bu senenim başında(okul başladığında)bilek bile atamıyordum.Ama şimdi bilek ile 3 lük çizgisinden çok rahat atıyorum.Hatta bazen zıplayarak havada denge kurup öyle attığım bile oluyor.Sabrın ve azmin sonu selamettir demişler.Daha çok çalışır daha çok zıplarım ama yaparım ben bu işi.İnanıyorum kendime.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.