Şimdi Ara

Euro Lige nasıl gidilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Euro Lige Beko Basketbol ligi sıralaması ne olursa olsun Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen takımları katılmaktadırlar ve Uzun Yıllarda böyle olacak
    Erkekler basketbol ligin de takımlar Avrupa kupalarına Kadınlar basketbol ligi veya Futboldaki gibi lig sıralamasına göre katılmamakta. Euro Lige Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen 5 yılı kapsayan ve bu süre sorunda takımların ve Euro lig heyetinin tekrar anlaşması halinde bir 5 yıl daha uzatılan özel bir sözleşme ile katılımları olmaktadır.

    Fenerbahçe ile Ülker birleşmeden önce Ülker takımı Euro Lige katılma hakkına sahipti. Fenerbahçe ile Ülker birleştikten sonra Ülker bu hakkı Fenerbahçe Ülker’e aktardı. Uluslar arası basketbol kurallarına göre hiç bir şekilde itiraz etme hakları olmadığı halde Ülkemiz de Ülker’in bu hakkını Fenerbahçe’ye aktarmasına karşı çıkanlar oldu. Euro Lig ve FIBA ise Euro Lige katılım hakkının Ülker’e ait olduğunu ve bunu birleşme sonucu Fenerbahçe Ülker’e devretmesin en doğal hakkı olduğuna karar verdi ve böylece bu hak Fenerbahçe Ülker’e geçti.

    Kısaca lig şampiyonu hatta lig ikincisi başka takımlar olsa bile Euro Lige Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen gidecek.

    Kısaca Euro Lig’e gitmek isteyen diğer takımların hiç bir takımla anlaşması olmayan Efes Pilsen ile birleşmesi gerekiyor. Ya da Euro Lig heyetinin daha fazla takımı lige dahil etmesini beklemek zorundalar.







  • banvit sezon başında eleme oynadı kaybetti
    elemeyi gecse oynardı euroleaguede
  • iyi de zaten başka takımlar oynasa ne olur oynamasa ne olur
  • 16 takım arasından Spirou ve Khimki ön elemeden katıldılar. Bizde Banvit bu hakkı elde etmişti, elendi. Ya da Valencia gibi Eurocup şampiyonu olup direkt gidilebilir.
  • O zaman 1 adet ek halk tanımış olsalar gerek çünkü yukarı da yazdığım bilgi doğru bilgi arkadaşlar. Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen takımlarının Euro Lig heyeti ile sözleşmesi ve bu sözleşme sebebi ile katılıyorlar Euro Lige.

    Çünkü Fenerbahçe ile Ülker Birleştiği dönemde ve henüz Beko Ligi (henüz play offlara takımlar çıkmamıştı) devam ederken, Seneye ve daha sonraki yıllar Euro Lige Fenerbahçe Ülker katılamayacak ve Euro Lig oynama hakkı elinden alınacak dendi. Fenerbahçe Ülker de Euro Lige heyetine başvurdu ve heyet Ülker ile yapılan sözleşmenin devam etmekte olduğunu ve bu hakkı Fenerbahçe Ülker takımına aktarmasının en doğal hakkı olduğunu açıkladı.

    Sanırım bu olay yaşandığı dönemde spor bültenlerini pek takip etmediniz. Bunu bizzat Ülker Grubu yetkililerinden biri açıklamıştı.
  • Senin dediğini biliyoruz zaten. Hatta bizim takımlar A lisansa sahip.
    http://spor.ok.net/efes-ve-fener-3-yil-daha-euroleague-de/

    Ek olarak bir Türk takımı Eurocup şampiyonu olursa 3 takımla katılırız, onu demek istiyorum. Letonya şampiyonu ön elemeden çekilince Banvit'e şans doğmuştu. Ön elemeden de katılma şansın var. Yani 4 takımla bile katılabilir Türk takımları.
  • bende haftalardir bu sorunun cevabini ariyordum.. tam konu acacaktim..

    eskiden Efes - ulker katiliyordu simdi Efes - Fb Ulker yillardir boyle ???



    cooook sacma yani FB ulkerin ve efesin garanti hersene katiliyor.. BJK,GS,Tturk Telekom niye katilamiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 25 Aralık 2010; 21:46:58 >
  • 14 tane takım A lisansına sahiptir ve A lisansı olan kulüpler bellidir. Bu lisans çıkarılırken, ülkesindeki ve Avrupa'daki daha önceki yıllardaki başarı durumu, seyirci potansiyeli ve ortalaması, gelirleri ile reytinglerine bakılıyor. Bu gibi faktörler göz önüne alındığında Türkiye'den Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in A lisansı alması kadar doğal bir şey olamaz.

    Her neyse, diğer geri kalan takımlardan 8'i yerel liglerinde şampiyon olan veya A lisansına sahip şampiyonla oynayan finalistlerden 1 yıllık B lisansı ile katılmaya hak kazanıyor. C lisansı ise Eurocup şampiyonuna verilip doğrudan katılım hakkı tanınırken, diğer geri kalan tek takım ise 8 takımdan oluşan eleme süreçlerinden sonra katılıyor.

    Kısacası ligdeki diğer takımların A lisansı olmadan Euroleague'e katılabilmeleri için şampiyon olmaları veya Eurocup'ı kazanmaları gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny B. Goode -- 28 Kasım 2013; 22:15:54 >
  • çok saçma ya. oysa ki lig 1. leri çıksa çok daha iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony-Stark

    çok saçma ya. oysa ki lig 1. leri çıksa çok daha iyi olur

    Kalitenin korunması hedefleniyor. Avrupa basketbolunda büyük kuluplerin genelde büyük sponsorları olur, yani büyük yatırım potansiyelleri olur. Ayriyeten büyük bir taraftar kitlesi olur. Fenerbahçe Ülker'i ele alalım, malûm büyük bir taraftar topluluğu var, başta Ülker Arena olmak üzere büyük yatırımları var, ancak lige son iki senedir çeyrek finalde havlu atıyor. Şimdi Fenerbahçe Ülker bu organizasyona katılamazsa yaptığı yatırımlar boşa gitmez mi? Yayın gelirleri düşmez mi? Hele ki gidemeyen takım Real-Barca-Oly seviyesinde olsa oluşacak maddi kaybı düşünün. Zaten büyük yatırım yapıp karşılığını alanlara Beşiktaş gibi anında EL vizesi veriliyor. Yılların Kinder Bologna'sı, Virtus Roma'sı da yatırım yapmadığı için A lisansını kaybediyor. Voleybol'da da CEV A lisansı sistemine geçse iyi olacak, kalitenin artması açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Belirli takımlar davet edilir ve lig birincileri alınır son olarak ta wild card verilir ve eleme oynatılır bu takımlara
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.