Şimdi Ara

Yine ben yine saçma arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar aracım 99 model volvo s80 şanzımanını yeni değiştirdim çıkma olarak hiç bi sıkıntısı yok ne vuruntu ne kaçırma hiç bişey yok şanzımanı da tork konvertörlü 4 ileri uzun L şanzıman kickdown yapınca koku geliyor hemde her yaptığımda ağır ve fazla bir koku değil bunların içinde balata oluyor mu merak ettim ve bu kokunun sebebi nedir bişey olacak diye korkuyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Hocam iyi geceler konuyla alakalı bir fikrim yok... Halinizi hatrınızı sorayım bari  

  • Tork konvertörde balata yok. Karşılıklı kanatların olduğu bir yapı var. Bir taraftaki kanat hareketini haznenin içinde bulunan yağ vasıtasıyla karşı kanada aktararak yapıyor. Koku egzoz kısımlarından geliyor olabilir mi?


    Sekizsilindiryoutube
    Kocaman bir kek kalıbı gibi görünen tork konvertörü, otomotiv sektöründe kullanılan sistemler arasında belki de anlaşılması ve anlatılması en zor parçalardan bir tanesidir. Zaten tork kelimesi başlı başına zor bir terimken bir de tork konvertörü ne demek diye anlamaya ve anlatmaya çalışırız. Biz de tam otomatik şanzıman sistemlerinin vazgeçilmezi olan bu parçayı elimizden geldiğince anlaşılır bir dille, mutfak eşyaları ve günlük örnklerle sizlere anlatmaya çalışacağız. Tork konvertörü temel olarak impeller, türbin, statör ve kapak olmak üzere temel 4 parçadan oluşur ancak verimi artıran lockup clutch kilit mekanizması ve sarsıntıyı azaltan yay mekanizması gibi parçalar da günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Diğer taraftan tork konvertörlerin ilk örnekleri 1950’li yıllara dayanmaktadır ve çalışma prensibi ise hemen hemen hiç değişmemiştir. Temel çalışma prensibi impeller, stator, türbin ve kapak tarafından sağlanmaktadır. Yazılı anlatım için; http://www.sekizsilindir.com/2016/11/tork-konvertoru-nedir-neye-yarar.html
    https://www.youtube.com/watch?t=45&v=YqNvxwZBUbo&feature=youtu.be

    Daha kısa anlatım olarak şuna bakabilirsin:


    Anlatan Adamlaryoutube
    Çalışma Prensibi listemizin bu bölümünde tork konvertörü nedir ve nasıl çalışır bunlardan bahsettik. Arabalarda tam otomatik şanzımanlarda kullanılan bu teknolojiyi sizlere anlattık. Videoyu izledikten sonra beğenmeyi paylaşmayı ve kanala abone olmayı unutmayın. Sizlerin destekleri ile her geçen gün daha da büyüyeceğiz! *SOSYAL MEDYA HESAPLARI* Instagram: https://www.instagram.com/anlatanadamlar Kişisel Instagram: https://www.instagram.com/dcnkr Kişisel Instagram: https://www.instagram.com/tugberkkececioglu Kişisel Facebook: https://www.facebook.com/dogacan.kara.9 Kişisel Facebook: https://www.facebook.com/tugberk.kececioglu
    https://www.youtube.com/watch?v=LdtXy9By3po




  • lokkatto kullanıcısına yanıt
    Ahahhaahahaha iyiyim hocam siz nasılsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araçta yağ yakma yoksa şanzımanı kontrol ettirin,

    Megane 2 vardı şanzıman revizyonu gerektiren köklediğimde koku geliyordu.

  • balata oluyor ama konvertörün içinde yani yanacak koku yapacak bir parça değil manuel şanzımanınki gibi. olmuyor diyen arkadaş yanılıyor. hatta dog clutch kullanılan şanzımanların içinde çok daha fazla sayıda bulunur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 24 Nisan 2022; 20:47:50 >
  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    Hocam aracım 1 2 ve 3 de yürümüyordu ve 3 den 4 e geç geçiyordu bu yüzden şanzımanı komple değiştirdim yani ben SIRF TORK KONVERTÖRÜ yüzünden şanzıman mı değiştirmiş oldum öyleyse eğer düşer bayılırım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yok sanmam. muhtemelen değişim daha ekonomik gelmiştir.

  • diatta1903 D kullanıcısına yanıt
    Buda arızalanacak diye çok korkuyorum 5-6 kere kickdown yaptım umarım bişey olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İçeride balata var ve yanma ihtimalîde vardır ama bu balatalar yansada içeri koku vermez diye düşünüyorum çünkü kapalı sistem. Bendede tam otomatik araç var civic nedense aynı koku bizim araçlardada oluyor zorlayınca. Yağ değişimi yapmadıysanız komple bir yağ değişimi yapmanız belki bu durumdan kurtarabilir.

  • Yeni taktığınız şanzıman çıkma mı yoksa revize edilmiş mi?

    T6'ların şanzımanı oldukça narindir. Forumda sıfırdan itibaren çok titiz ve servis bakımlı kullanan birisi var. Onun aracındaki bile bozulmuştu diye hatırlıyorum.

    Genel kanı, kullanıma ve yağ bakımına bağlı olarak her 80-150 bin km'de bir patlıyor bu şanzıman. Tek uzun vadeli çözümü yurtdışından güçlendirilmiş bir kit alıp onunla komple revize etmek. O da herhalde günümüz parasıyla 15-20 bin tl'yi bulur.


    Tork konvertörlü otomatik şanzımanların içinde de balata vardır, hatta onlarca. Disk şeklinde her vites için farklı dişlileri kilitler. Koku egzozdan mı geliyor, arabanın altından mı onu belirlemek lazım. Motorla alakalı bir problem de olabilir.

  • Sadece fikir olduğunu belirteyim öncelikle.


    Aracın motoru ve şanzımanı pis ve yağ ile kaplı olabilir mi? Bunun sonucunda şanzıman ısındığında etrafındaki atık yağ ısınıp koku yapıyor olabilir mi?


    Bence aracınızın altını araç soğukken işi bilen birisine yıkatın, şikayetiniz devam ederse öyle araştırmaya devam edin.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    balata var ancak kavramada değil dişli değişiminde kullanılıyor.

  • nacker kullanıcısına yanıt
    Kokunun sebebi dediğiniz gibi kurumlaşmış yağdan kaynaklanıyor fakat içime kurt düştü yeniden masraf etmek istemiyorum satmak sizce daha mı mantıklı oluyor çünkü her gün yeni bir arıza çıkıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aracın elektronik sistemini bozmadan güzel bir motoru alttan ve üstten yıkatın.

  • mericorhay M kullanıcısına yanıt

    Normalde sürekli arıza çıkarmaz volvolar ama tabii düzgün bakılmış, kurcalanmamış olanları. Biri 460 bin öbürü 345 binde s40 ve 960'ımız var, problemsiz diyebilirim ikisi için de. Tabii bir arıza durumunda oldukça masraflı oluyorlar ayrı konu.

    Eğer arabayı uygun fiyata aldıysanız aslında şu an yaşadığınız sıkıntılar sebebiyle ucuzdur fiyatı. Problemsiz, bin-git temizliğindeki ve yetkili servis bakımlı araçlara bayağı yüksek fiyatlar istiyorlar. Bu durumda arabanın masraflarını alım fiyatının üzerine ekleyin. Mevcut piyasada temiz bir arabanın fiyatına ulaşana kadar yapılan masraf zarar değildir benim gözümde.

  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için çoook teşekkür ediyorum inanılmaz yardımcı oluyorsunuz 102000 tl ye anlaşmıştık satıcıyla masraf çıktı diye 83000 tl ye kadar düşürdüm şuan şanzımanıyla tüm masraflarıyla 110000 tl ye denk geldi ufak tefek şeyler kaldı şanzımanı da çıkma olarak almıştım ama ne vuruntu ne bişey var çok korkuyorum bir daha bişey olacak diye şanzımana bu salak şanzımanı bozmamak için nasıl kullanmak gerekir yardımcı olabilir misiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.