Şimdi Ara

ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
31.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadşlar doğrumu değilmi bilmiyorum ama bu yazıyı biryerde okudum sizinle paylaşmak istedim.


     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI











    İTALYAN MARKASI Alfa Romeo'nun ambleminde kullanılan figüre dikkatlice bakın..
    Yılanın ağzındaki adam Türk askerini, yandaki haç ise Haçlı Seferi'ni temsil ediyor
    İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli yaptığı açıklamada, "Papa, 5. Pio ve 11. Innocenzo gibi mücadele etmeli" diyerek Haçlı Seferlerini başlatan papaları Benedict'e örnek göstermişti...

    Ancak İtalya'daki Türk ve Müslüman düşmanlığı, kendini bilmez bir şekilde öfke kusan bu bakanla sınırlı değil.. İtalyanlar'ın Tük-Müslüman düşmanlığı ile Haçlı Seferleri sevdasının kökenini size gene biz bu sayfada belgeleriyle açıklıyoruz....

    İtalyanların ünlü markalarından biri olan Alfa Romeo arabalarının amlebiminde yer alan figüre lütfen bir kez daha dikkatlice bakınız. O figürde yılan bir insanı yutuyor. Figürde ayrıca bir haç işareti yer alıyor..

    Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.."

    Peki bu düşman kim?

    Bu sorunun cevabı ise "alfa sahipleri platformu" adıyla kurulan, Alfa Romeo kullanan zenginlerin sitesinde yazılı..

    Bu sitede ise figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "The First Crusade was relatively successful and upon returning, a defeated Saracen was placed in the serpent's mouth as a symbol of victory."

    Bu sözlerin anlamı ise şöyle:
    ""Göreceli olarak basarılı olan 1. Haçlı ordusunun dönüşü üzerine, yenilmis bir Müslüman "Saracen" (İngilizce de daha cok Arap/Müslüman’ları tasvir etmekte
    kullanılır, ama 1. Haçli Seferi, Malazgirt'te basarılı olduktan sonra Iznik'i bir kaç yil içinde başkent yapma şerefine erişmiş Selçuklu Devletine karşı düzenlendiginden "Saracen" Türk/Müslüman anlamina kavusuyor artık) zaferin simgesi olarak bir yılanın ağzına yerleştirilmiştir".

    Amblemin sol tarafındaki kırmızı haç ise, Haçlı seferine çıkanlara, baspsikopos tarafından ilahi yardımın Hristiyan ordusuyla beraber olması için verilmiş flamanın bir figürüdür. "

    Görülen o ki arkadaşlar değişen sadece Müslümanlar.Hıristiyan ve yahudiler hala haçlı davalarını devam ettiriyorlar. Anlayana bir söz yeter...







  • 3 yıl önce bir italyan danışman vardı şirkette benim bölümle alakalı gelmişti...1 yıl kadar 2 ayda bir geldi bir hafta civarı kaldı...sabah otelden alıp akşam geri bırakıyordum...yemek falan yerdik...hatta fiat tın açılımının Fabrique Italiano automobile Torino olduğunu öğrenmiştim...sordum dedim Alfa Romeo da böyle bir durum varmı diye...kesinlikle itiraz etti( ki kendisi koyu katoliktir. katolikler dinlerine çok bağladır.kiliseyi falan aksatmazlar)..sadece o bölgedeki halkın savaş konusunda çok yetenekli olduğunu bu yüzden böyle bir şekil ortaya çıktığını söylemişti. daha sonra başka italyanlarla da çalıştım..bizimle ilgili takıntıları yada ön yargıları yok.
  • dünyaca ünlü bir markanın amblemini sayasileştirmesi bana hiç mantıklı gelmiyor. ancak amblemin derin bir mesaj verdiği kesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 28 Ağustos 2010; 23:22:14 >
  • Türkleri güclü ekonomiye sahip ülkelerden hangisi seviyor ki dünya üzerinde ?
  • Amblemle ilgili çeşitli hikâyeler peydah oluyor.Lakin ticari amaçla kurulan bir firma, böylesine açık bir düşmanlık sergilemez herhalde.
  • Saçmalık diye düşünüyorum oradaki nesne her türlü şeyi simgeliyor olabilir.
  •  ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI
  • Dostum,

    Türkler muzaffer bir halktır. Top ve tüfekle giremediğimiz topraklara çalışma ve azimle girdik. Türkler şimdi % 4.5'lik oranla Alamanya'da bir azınlık (minority), Avrupa'da bir güç. haçlı seferleri 1000-500 yıl önceydi, o zamandan bu yana sadece elde edilenler, kaybedilmeyenler ve hatıralar kaldı. Kudüs (Jerusalem) Üç Dinin Buluşma Noktası olarak en uzun ve en sağlıklı sürecini OSMANLI İMPARATORLUĞU zamanında yaşadı, hiç bir Haçlı Seferi düzenlenmedi, aradan geçen 50 yıllık sürede (1900-1950 civ.) Filistin (Palestina) Devleti hüküm sürdü, sonra uluslararası ziyonist lobisi bu altın toprakların bir kısmını dinin kanla geçtiğine inan toplumunun yarısını (6 milyon) "Topf ve Oğulları" ("Topf & Söhne") adlı Alaman bir sanayicinin Führerin emri ile imâl ettiği sayısız fırında yakılarak kaybeden Yahudi halkına yeni bir vatan olarak yarattı.

    Şu anda gerçek anlamda TÜRK DÜŞMANLIĞI sadece komşularımızda hissedilmekte, hem de hepsinde, istisnasız. Yunandan başla, Bulgar, Karadeniz ve Kafkas ülkeleri, hatta soydaş Azerbaycan, Acem Pers halkı İran, Arap Perşmerge halkı Irak ve bizi çatlarmışcasına kıskanan Suriye olmak üzere hepsi gizlice veya alenen bizden sararırmışcasına nefret ettiklerini ifade etmekten imtina etmiyorlar.

    Etmesinler.

    Türkiye Cumhuriyeti toprakları dünyanın en değerli yarımadada, iki kıta ve 4 deniz arasında, SAĞLAM bir yerde bulunmakta, bizim olmadığımız bir dünya ve düzen ise düşünülememektedir.

    Hiçbir devlet veya halk bizi zorla sevmesin. Bizi sevmek istesin. Biz bunu istiyoruz.

    Alfra Romeo, Haçlı Seferleri, Papa bilmem kaçıncı İnoçenti, hepsi tarihte kaldı (Alfa Romeo ve Papalık hariç). Haçlıların çoğu yolda öldü, çoğu yol boyunca yerleşti, yerli halkla evlendi, üredi ve türedi, çok azı Kutsal Kent Kudüs'ü gördü, görenlerin çok azı döndü.

    Bizden GEÇMİŞTE nefret edenleri değil, GÜNÜMÜZDE nefret edenleri konuşalım. Su uyur, düşman uyumaz. Gözlerimizi dört açıp seslere kulak vermeliyiz. Uluslararası arenada, fıkralarda hep konu edilen Türkiye'nin "içeriden" veya "dışarıdan" finansal anlamda batırılması bir emperyalist, kapitalist, sado-mazoşist (aklıma başka birşey gelmedi, idare edin) büyük bir oyunun küçük bir parçası.

    Biz kendimize inandığımız sürece bize birşey olmaz. Komşularımız bizden korksun, çekemeyenler çekip gitsin.




  • 3 yıl önce bir italyan danışman vardı şirkette benim bölümle alakalı gelmişti...1 yıl kadar 2 ayda bir geldi bir hafta civarı kaldı...sabah otelden alıp akşam geri bırakıyordum...yemek falan yerdik...hatta fiat tın açılımının Fabrique Italiano automobile Torino olduğunu öğrenmiştim...sordum dedim Alfa Romeo da böyle bir durum varmı diye...kesinlikle itiraz etti( ki kendisi koyu katoliktir. katolikler dinlerine çok bağladır.kiliseyi falan aksatmazlar)..sadece o bölgedeki halkın savaş konusunda çok yetenekli olduğunu bu yüzden böyle bir şekil ortaya çıktığını söylemişti. daha sonra başka italyanlarla da çalıştım..bizimle ilgili takıntıları yada ön yargıları yok.
  • şimdi durum nedir bilmiyorum ancak bu totoşların birşeyler yaptığı, bir yerlere gönderme yapmaya çalıştıkları BENCE kesin:


    Alfa Romeo`nun resmi sitesinden logonun tarihcesine bakiyoruz:



    1910/1915 İlk Amblem
    Alfa Romeo markası iki Milano sembolünden oluşuyordu: Mavi fonda Milano Beyliğinin simgesi yılan (Teknik Ofiste çalışan bir genç tarafından, Filarete Kulesinden Castello Meydanından geçen tramvayı koca bir yılan gibi seyrederken aklına gelen fikirden yola çıkılarak tasarlanmıştır.) ve beyaz fonda kırmız haç, metalik bir daire içine alınıp üzerine ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili- Lombarda Anonim Otomobil Fabrikası) ve MİLANO yazıları Savoya Ailesinin simgesi olan düğümlerle ayrılmış olarak yazılmıştır.

     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI


    1915/1925 İkinci Amblem
    ALFA ROMEO MİLANO yazısı amblemde Nicola Romeo'nun fabrikayı satın almasından sonra yer alan yeni yazıdır.

     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI


    1925/1946 Markası
    Markanın etrafında defne yapraklarından metal taç efsanevi bir zaferi hatırlatmaktadır: 1. Dünya Otomobil Şampiyonasındaki P2’i (1924). Dairenin çapı
    65 mm'den 75 mm'ye büyütülür. 1930 yılında tekrar 60 mm'ye küçültülür ve 1945 yılına kadar değişmeden kalır.

     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI


    Marka 1946 / 1972
    Kraliyetin sona ermesi ve cumhuriyetin ilanıyla birlikte marka ambleminde yer alan Savoya Düğümleri sembolü yerini dalgalı iki çizgiye bırakmışlardır. Çapı 54 cm.dir. 1950 senesinden itibaren emaye kaplı pirinç üzerine
    gerçekleştirilmektedir

     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI


    Marka
    1960’dan beri plastik malzemeden üretiyor

     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI



    NOT: alfa kullanıcısıyız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 29 Ağustos 2010; 2:20:08 >




  • Tamamen kafatascı ccc'lerin uydurması olan saçma gereksiz bir yazıdır. İlle de isterlerse Türk düşmanı ilan edelim, ne değişecek hayatımızda? Armani, Prada ucuzlayacak mı?
  • Bir Türk dünyaya bedeldir, o yüzden sorun yok.
    cCc Yılan reyiz cCc
  • Alfa Romeo'nun logosunda bulunan yılan Milano'nun köklü ailelerinden olan "Visconti" ailesinin sembolü, yanında bulunan haç işareti ise Milano kentinin simgesi (Milan takımının logosuna bakarsanız aynı haç işaretini görebilirsiniz). Yılanın ağzındaki insan figürü ise her yerde farklı olarak geçiyor Müslüman, Arap veya kafir olarak karşınıza çıkabilir. İşin garibi neden konu Alfa Romeo ve Türk düşmanlığı diye açıldı bütün müslümanlar Türk mü? Bütün Türkler müslüman mı?

    Logoda kullanılan sembol

     ALFA ROMEO VE TÜRK DÜŞMANLIĞI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RespecT -- 30 Ağustos 2010; 8:00:31 >




  • cCc para olsada julyet alsam cCc
  • opel,reno hele fiat türk dostumu sanki yıllarca şahinlerin kartalların kurbanı oldu vatandaşlarımız bunları gören yok
  • opel peugeot citroen fiat vs vs gibi firmalarda türk dostu değil ama her sene satış rekorları kırıyorlar ülkemizde
  • Çok çeşitli seyler yazıldı çizildi ancak hiç TURK düşmanlığı yazılmadı. Daha neler çıkacak merak ediyorum.

    Alfa alacağım diyen kisiye ileride şu cevaplar gelmesi olasidir;
    Ahmet kardes alfa romeo alma! Alfanın logosundaki yılanın ağzındaki adam varya senmişsin. Dikkat et Ahmet kardes!
  • Gaza geldim, şimdi bilimum Alfa bayisini dağıtmaya gidiyorum.

    Arkamdan gelin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Gaza geldim, şimdi bilimum Alfa bayisini dağıtmaya gidiyorum.

    Arkamdan gelin.


    Tekbiiiiiirr
  • Bırakalım bu işleri düşmansalar bile logolarında kaldı zafer :)

    Gözümüzün önündeki düşmanların yaptıklarını görmezken bir logonun bu kadar kötüye tasvir edilmesi yanlış bir şey ayrıca bir markaya takıntın var ise her logodan bir anlam çıkarılabilir Tofaş ın logosu mesela T değilmi T yi şöyle yorumluyorum hemen düz bir yol ikiye ayrılmış Türk olanlar,Türk olmayanlar ? ama gerçek mi hayır bi firma o anlamı çıkaracak bir logo yapamaz çünkü Türkiye'dede pazarı var o yüzden bu tür şeylere kulak asmayalım.
  • hurafe
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.