Şimdi Ara

Upper/Lower Programımı Değiştirmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, iki buçuk ay kadar uyguladığım, aşağıya da eklediğim upper/lower fullbody sistemindeki programımı değiştirmek istiyorum. Yeni programım da fullbody olacak ama upper/lower sisteminde olması şart değil. Şimdilik kafamda, sadece çarşamba günü olan karın programımın üç değişik versiyonunu hazırlayarak üç gün de antrenman sonlarına koymak ve programın göğüs kısımlarını bu şekilde bırakmak, sadece pazartesi gününe pectoral fly, cuma günündeki göğüs çalışmasına da machine decline chest press eklemek var. Sizce başka ne gibi değişiklikler yapılabilir, sistemde komple değişikliğe gidilmeli midir? Karın için bu tarz bir program bulup üç güne antrenmanlarımın sonuna yaymak istiyorum:
    http://www.muscleandstrength.com/workouts/3-ab-workouts-build-8-pack
    http://www.muscleandstrength.com/workouts/frankoman-2-day-intermediate-ab-routine.html
    Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    UPPER (Pazartesi)

    Flat Barbell Bench Press
    Incline Barbell Bench Press
    Bent-over Barbell Row
    Lat Pulldown
    Dumbbell Shoulder Press
    Barbell Biceps Curl
    Lying Triceps Extension

    LOWER (Çarşamba)

    Half Squat
    Romanian Deadlift
    45 Degree Leg Press
    Lying Leg Curls
    Calf Raise/Calf Press (Dönüşümlü)
    Leg Raise
    Reverse Side Crunch
    Crunch
    Woodchop

    UPPER (Cuma)

    Flat Dumbbell Bench Press
    Incline Dumbbell Bench Press
    Seated Cable Row
    One Arm Dumbbell Row
    Dumbbell Rear Lateral Raise
    Dumbbell Lateral Raise
    Seated Incline Dumbbell Curls
    Rope Triceps Pushdown



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 15 Ocak 2015; 2:07:52 >







  • Müsait olduğunuz bir zaman sizin de fikirlerinizi almak isterim hocam.
  • Güzel duruyoda tekrar set sayılarını yazsaydın keşke

    Yerinde olsam göğüs için 1 gün tamamen barbell veya dumbell yapmak yerine 1 dumbell 1 barbell şeklinde yapardım.
    Ayrıca tutuşları yazmamışsın ama. Lat pulldown ve barbell row geniş , cable row ve dumbell row dar tutuş olduğu için yine aynı şekilde 1 geniş 1 dar şekilde yapardım.

    Yinede keyfine kalmış bir durum.

    Bir de program bu şekilde sabit mi ? Yani 2 upper 1 lower , sonraki hafta 2 lower 1 upper mı ? Eğer öyleyse 2x15 falan izole hareket eklebilirsin. Senin yazdığın gibiyse ekleme bence.
  • Evet hocam dediğin değişiklikler mantıklı duruyor ama iki buçuk ay kadar bu programı uyguladım. Sence hareketlerde değişikliğe gitmeyeyim mi? Ayrıca bu programı bu şekilde sabit uyguladım yani her hafta 2 upper 1 lower olarak. Karın konusunda ilk mesajımı editledim bakarsan sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 15 Ocak 2015; 2:03:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KeizerSoze

    Evet hocam dediğin değişiklikler mantıklı duruyor ama iki buçuk ay kadar bu programı uyguladım. Sence hareketlerde değişikliğe gitmeyeyim mi? Ayrıca bu programı bu şekilde sabit uyguladım yani her hafta 2 upper 1 lower olarak. Karın konusunda ilk mesajımı editledim bakarsan sevinirim.

    Bu hareket değişikliği meselesi çok kafa karıştırıyo. Tam ortak bi düşünce yok henüz. Şashsen ben kolay kolay kemik programımın dışına çıkmıyorum. Yaklaşık 1 yıldır 3x5 barbell bench , 4x8 incline dumbell , 3x12 cable crossver şeklinde mesela göğüs programım. Arada tekrarlarla oynuyorum. Bazen makinede çalışıyorum. Ama kemik program duruyo hep.

    Ağırlıkları arttırıyosan bir sıkıntı yok. Mesela göğüs için konuşursak zirilyon tane hareket var. Ama hepsi aynı yeri çalıştırıyo aslında. Zaten doğalsan üretebiliceğin kas miktarıda sınırlı. Hani kanatların alt tarafına yüklen. Tricepsin lateral head ine odaklan gibi şeyler bana saçma geliyo prof olmayan vg cilerde.

    Çok uykuluyum tam anlatabildim mi emin olamıyorum şuan

    Verim aldığını düşünüyosan hareketlerden memnunsan kalsın öyle.




  • Hocam bu programdan verim aldığımı hissettim. Ağırlık da arttırıyordum ama iki-üç ayda bir programınızı değiştirin der ya çoğu kişi, o yüzden kafam karıştı açıkçası. Programın genel yapısı yine bu şekilde kalsa bile birkaç hareketi aynı işlevli hareketlerle değiştirmek istiyorum. Örneğin, Seated Incline Dumbbell Curls hareketini nefret ederek yapıyorum Bir de acaba bacak günü bu şekilde haftada bir gün olarak mı kalsa daha iyi olur yoksa programın upper/lower sistemini bozup tüm programı karıştırarak üç güne mi yaymak daha iyi olur sence? Son olarak karın konusunda bayağı ilerlediğimi düşünüyorum. Koyduğum iki linkteki hangi program daha mantıklı bir seçim olur sence?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 15 Ocak 2015; 23:55:02 >
  • http://www.davedraper.com/60-minute-workout.html

    bu linkte güzel bir program var. icf'yi bitirdikten sonra yapmayı düşündüğüm tarzda bir program. tamamen full body düşünürsen Hypertrophy Spesific Training'e bakmanı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isacan35

    http://www.davedraper.com/60-minute-workout.html

    bu linkte güzel bir program var. icf'yi bitirdikten sonra yapmayı düşündüğüm tarzda bir program. tamamen full body düşünürsen Hypertrophy Spesific Training'e bakmanı tavsiye ederim.

    Hocam attığınız linkteki gibi bir bölgesel programı uygulamayı şimdilik düşünmüyorum çünkü fullbody sisteminden daha çok verim aldığımı hissediyorum. "Hypertrophy Spesific Training" olarak arattım ama pek bir şey göremedim direkt link atma şansınız varsa çok memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 15 Ocak 2015; 23:58:32 >




  • Aslında yukarıda attığım push pull legs'idi. Haftada 5 gün uygulanıyor. HST atıyorum;

    http://www.bodybuilding.com/fun/hst1b.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isacan35

    http://www.davedraper.com/60-minute-workout.html

    bu linkte güzel bir program var. icf'yi bitirdikten sonra yapmayı düşündüğüm tarzda bir program. tamamen full body düşünürsen Hypertrophy Spesific Training'e bakmanı tavsiye ederim.

    Programda omuz yok


    Karın antremanı için ben sadece cable crunch yapıyorum açıkçası o yüzden bir şey diyemem. Ama belki bende 1. attığını denerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isacan35

    Aslında yukarıda attığım push pull legs'idi. Haftada 5 gün uygulanıyor. HST atıyorum;

    http://www.bodybuilding.com/fun/hst1b.htm

    Dikkat etmemişim hocam malum final haftası Push/Pull/Legs sistemini de düşünmüştüm aslında ama 5 gün vakit ayırmam gerçekten imkansız gibi bir şey çünkü normalde haftada dört gün spor yaptığım halde bölümün ağırlığından dolayı üç güne düşürmek zorunda kaldım.




  • Lentus kullanıcısına yanıt
    Sahi ona dikkat etmemişim adam omuz koymamış programa hayret doğrusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isacan35

    Sahi ona dikkat etmemişim adam omuz koymamış programa hayret doğrusu.

    Program yazmış olmak için yazıyolar. Bodybuilding.com daki programların yarısında bazı kas gruplarını unutmuşlar
  • Konu varken sorayım ben de buraya.
    https://www.strengthcalc.com/index.php?prog=phat

    Bu programa başlamayı düşünüyorum bu aralar.
  • PAZARTESİ

    Half Squat 4x8
    Lying Leg Curls 4x8
    Flat Dumbbell Bench Press 4x8
    Incline Dumbbell Bench Press 4x8
    Seated Row 3x12
    Dumbbell Shoulder Press 3x12
    Barbell Biceps Curl 3x10
    Cable Triceps Pushdown 3x10

    ÇARŞAMBA

    Calf Raises 4x15
    Calf Press 4x15
    Flat Barbell Bench Press 4x8
    Pectoral Fly 3x12
    Wide-Grip Pull Up 3x12
    Dumbbell Rear Lateral Raise 3x12
    Hummer Curls 3x10
    Lying Triceps Extension 3x10

    CUMA

    45 Degree Leg Press 4x8
    Romanian Deadlift 4x8
    Flat Dumbbell Bench Press 4x8
    Machine Decline Chest Press 4x8
    One-Arm Dumbbell Row 3x12
    Dumbbell Lateral Raise 3x12
    Seated Incline Dumbbell Curls 3x10
    Rope Triceps Pushdown 3x10

    Yeni hipertrofi programım kaba taslak bu şekilde hocam. Bu üç güne nasıl bir karın programı eklemeliyim hala karar veremedim. Set-tekrar sayıları ve hareketler hakkında önerilerini rica edeyim




  • Upper/Lower farklı FullBody farklı bir program mantığıdır. Siz gerçi eminim Hem alt vücud hem üst vücudu aynı gün yaptığnıız için Upper/Lower Fullbody diye adlandırmışınızdır =) Gelelim yazdığınız programa,neden Calf Raise i ilk harekete aldınız anlamadım açıkçası,ayrıca benim size önerim hergüne farklı hareket eklemeyin yani pazartesi farklı çarşamba farklı cuma farklı bir rutin uygulamayın. Kafanıza göre şu şukadar set olsun bu bukadar set olsun şunada şu tekrarı verelim falan.. yapmayın böyle
    Hem yanlış yapmış olursunuz,hemde kendinizi stresse sokarsınız ''acaba doğrumu yapıyorum böyle?'' gibi sorularla.. Herzaman söylüyorum basite indirgeyin,zor birşey değil bu..

    İllaki farklı hareketlerde olsun diyorsanız A ve B rutini yapın A/B/A diğer hafta B/A/B gibi uygulayın böyle gitsin,ICF5X5 mantığında..

    Hadi bunların hepsini geçtim,belliki daha başlangıç seviyesindesiniz ,çünkü bu dönemi geçseniz zaten anlardınız işin mantığını açıkçası.. O yüzden hazır olan evrensel programları uygulamaya devam edin,Intermediate seviyesine geldiğinizde kaldırdığınız ağırlıklar zaten işin mantığını çözmüş olucaksınız.Şuanda kendi eksiklerinizi görebilcek bir durumda değilsiniz ayna karşısında çünkü daha bu beginner stage dediğimiz kısmı geçmediniz,emin olun 80-90 kilo Bench Press yapan birinin göğsünde bir eksiklik olmaz,eğer yetersiz gelirse izole hareket ekler,aynı şekilde Overhead Presste kendi kilosunu kaldıran bir kişinin nizami bir şekilde omuz konusunda bir sıkıntısı olmaz,eğer olduğunu düşünürse lateral raise veya facepull ekler yanına.. İşte bundan dolayı diyorum,yetersiz olduğunu düşünmeniz için bu kilolara gelmeniz lazım öncelikle,ondan sonra kendi rutininizi oluşturusunuz,eksik olan bölgelerinize göre..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.