Şimdi Ara

Yağ kas ölçer baskül, OKOK yazılımı ve yağ-kas kütlesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    https://www.hepsiburada.com/voit-akilli-bluetooth-dijital-baskul-yag-olcer-vucut-analizi-pm-HB00000RXJ25


    Linkteki gibi bir tartıyı veya benzerini OKOK isimli yazılımla kullanan var mı?

    Ben 2 aydır dambıllarla çalışıyorum, hani çok bir gelişim beklemiyorum tabii bu kadar sürede ama hafif sertleştiğimi hissediyorum. Ama bu tartıya göre 1 kg kas kaybetmişim görünüyor. Kas da kaybetmemem lazım sanki? Ayrıca yağ oranı da mezura ile bel ve boyun çevresi ölçülen yöntem ile yüzde 3 civarı daha düşük çıkıyor burada gösterdiğinden. Bu ölçümlerin güvenilirliği nedir acaba? Boyum 1.71

    Yağ kas ölçer baskül, OKOK yazılımı ve yağ-kas kütlesi hakkında
    Yağ kas ölçer baskül, OKOK yazılımı ve yağ-kas kütlesi hakkında







  • O aletler doğru ölçmez
  • bende mi body comp 2 var üstteki arkadaşın dediği gibi bu aletler analiz yaparken nokta atışı yapamıyo maalesef. Tartıda öncelik BIA chiptir bu chipten vücuda elektrik gider vücuttan geçer ve diğer kısma iletilir sonuç size vücut analizini verir. Ortaya çıkan verilerin bir kısmı matematik formülleriyle ortaya çıkmakta. Zaten boy ve yaş gibi ekstra bilgileride girip daha detaylı analiz yapar. Ama sonuç tam doğru değildir. Ortaya çıkan veriyi kendinize referans olarak kullanabilirsiniz mesela benim yağ oranım %23 tü spora başladım %20 ye düştü belki detaylı analize girsem %17 falan çıkıcak. Sonuç yaptığın spor veya diyetin etkisi olup olmadığıdır. Eğer 2 ay önceki analizine bugünkü arasında fark varsa bir şeyleri başarmış demeksin. Kas kaybı sonucu ise şunla alakalı 1.5 kg kütle kaybı olmuş bunu kasa bağlamış korkulcak bişey yok yani. 1 litre su iç tekrar çık bu sefer kas kütlen artmış olarak gösterir halbuki alakası yok.





  • Bu tarz tartılar denildiği gibi elektrik sinyallerinin vücutta ilerkerkenki direnci üzerinden hesaplanıyor ancak daha önce bir forumda denk geldiğim yazıdan alıntılıyorum bana da mantıklı gelmişti "fizikte elektrik her zaman en az direncin olduğu yoldan ilerler bu tartılar da elektrik akımı ayaklarınızdan verildiği için vücudunuzun üst kısmına elektrik sinyali gitmediğinden sadece alt vücut değerlendirmesi yapabilir" tam alıntılamadım ama fikir bu şekildeydi dediğim gibi bana da mantıklı gelmişti diyetisyenlerin felan kullandıkları da zaten ellerinizde de eletrotların olduğu tartılar oluyor dikkat ederseniz. Bilimsel olarak altın standart cihazlarsa endüstriyel ve çok pahalı cihazlar her hastanede bile bulunmuyor. Sanırım en mantıklısı vücut ölçülerini mezurayla alıp kıyaslamak.
  • Her zaman demişimdir, en iyisi aynadır diye:)

  • Xiaomi mi smart scale 2 kullanıyorum. Diyetisyenlerin kullandığı cihazlara çok yakın çıkıyor değerleri. Ben memnunum.

  • Selam arkadaşlar. Baskül almadan incelemenizi öneriyorum. Sağlıkla kalın.

  • Bu cihazların ölçümü hakkında fikrim yok ama, spor salonunda prof. Bir yağ ölçüm cihazı vardı. Aralıklarla aylık ölçüm yapıyoruz, kreatine başladım beslenme uyku tsm düzeninde gidiyor güçlendim dediğim ay sonuçlara bakıyorum, yağ oranı. %3 artmış 2 kg. Kas kaybetmişim. Hoca bile gözle görülür değişimi farketmişti ve cihazlara her zaman güvenme demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.