Şimdi Ara

Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
16.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene Ağustos da bittorent 10 bin TL yatıracaktım.


    Ama tırstım o an . Öylesine 0.003 TL den 32 lira yatırdım 9971 tane btt aldım. O zaman 0.003 TL idi.

    Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik

    10 bin lira yatırsaymışım o zaman şimdi 330 bin TL olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 💣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt
    Hocam trade yapmak mantıklı yatırım yapmak mantıksız . Kendi cevabınıza mı en mantıklı dediniz yoksa benimkine mi tam anlayamadım ama benimkine demediğinizi varsayarak kastım yatırım yapmanın anlamsız olduğu avax mesela çok güzel fibo çekilebilecek seviyede 2 fibo arası kaldıraç işlem açtım mesela ben de .
    Fakat avaxın 60 doları geçecek olan hareketi potansiyel olarak daha hareket yapmamış coinlere göre daha uzak . Mesela ben böyle düşünerek sxp ye yatırım yaptım ve elimde tutuyorum .
    Aynı şekilde chz de hareketini yaptı yaklaşık %1000 değerlendi şu an sağlam bi konsolide süresi içerisinde iyi yerden alınıp beklenebilir ama yatırımlık mantıklı olmaz ama tradelik efsane olur .
  • 💣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cahillik her alanda maalesef. bu furya da bir gün patlayacak bence.

    millet zar zor kazandığı paraları koşa koşa elaleme nasıl veriyor anlam vermek güç. aslında geçmiş yıllarda onca örneği de mevcut.genel toplamda üzücü işler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 5 Nisan 2021; 20:0:36 >
  • Projesi sağlam coinler zarar ettirmez ama dediğiniz gibi yeni çıkmış ismi sıfatı belli değil projesi belli değil ceosu varmı yokmu ne iş yapar ekibi kimlerden oluşuyor hepsi muamma adam 2000tl 10000tl basıyor ilerde 1-2 dolar olurda satarım toplu diye. Zaten 9100 civarı coin var marketkepte görebilirsiniz bende düzgün projesi sağlam olan coinlere yatırım yapıyorum spottayım kafam rahat 6 ay 1 sene sonra satarım topluca realize ederim bakalım hayırlısı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Empirewashere

    Hocam trade yapmak mantıklı yatırım yapmak mantıksız . Kendi cevabınıza mı en mantıklı dediniz yoksa benimkine mi tam anlayamadım ama benimkine demediğinizi varsayarak kastım yatırım yapmanın anlamsız olduğu avax mesela çok güzel fibo çekilebilecek seviyede 2 fibo arası kaldıraç işlem açtım mesela ben de .
    Fakat avaxın 60 doları geçecek olan hareketi potansiyel olarak daha hareket yapmamış coinlere göre daha uzak . Mesela ben böyle düşünerek sxp ye yatırım yaptım ve elimde tutuyorum .
    Aynı şekilde chz de hareketini yaptı yaklaşık %1000 değerlendi şu an sağlam bi konsolide süresi içerisinde iyi yerden alınıp beklenebilir ama yatırımlık mantıklı olmaz ama tradelik efsane olur .

    Yatırım dediğim olay çok düşük yeni girmiş coinlere milyarlar yatırıp beklemek.



    Yoksa uzun vadede sağlam coinleri beklemek bence de mantıklı.



    Ama kaldıraç olayına bir türlü kafam basmadı.





  • EleSuDökenSuat kullanıcısına yanıt
    Hocam buna kesinlikle katılıyorum yeni coinlerde aşırı derecede ele verme operasyonu dönüyor gözlemlediğim kadarıyla .
    Hocam kaldıraç işinde de hem sizle güzel bi sohbet oldu biraz sizi biraz da okuyan arkadaşları bilgilendirmek isterim .
    Baya detaylı yazıcam çünkü bu işten başı yanan insan çok görüyorum herkesin parası kendince büyük ama belki 1-2 kişi az para kaybeder diye kendime borç bilirim bu yazıyı .

    Şimdi kaldıraçın temel mantığı düşük bakiyeyle olduğundan daha yüksekmiş gibi işlem açmaya yarar sağlar . Mesela 100 dolar bakiyeniz var 10x kaldıraç açtınız açtığınız işlem 1000 dolarlık olur . Fakat aldığınız kar ve otomatikman zarar da 1000 dolarlık olur . Aldığınız karda problem yok %1000-2000 istediğiniz kadar kar alabilirsiniz fakat zarar kısmında borsa babanızın olmadığı için sıkıntı çıkar . Sizin ana bakiyeniz 100 dolar olduğu için maksimum 100 dole kaybedebilirsin bu yüzden 1000 dolarlık işlemin zararı 100 dolar olduğu anda pin atsa dahi ( o fiyata dokunması yeterli ) LİKİDASYON denen olay meydana gelir . Yani 100 dolaranız buhar olur .
    Bunu tüm kaldıraç oranları için yapabilirsiniz 10x girdiğinizde %10 luk bir hareketle likit olurken 20xte %5 , 50xte %2 lik hareketle likit olursunuz demek .
    Bu yüzden ilk ve kesin önerim 10x üzeri işlem açılmamalı pozisyon açıldığı zaman mutlaka bir strateji ile hareket edilmeli tavsiyem ise 3-5x kaldıraç kullanılmalı .
    Ek olarak burada spottan farklı olarak funding fee adı verilen bir komisyon var düzenli olarak ödenen detaylarını okuyabilirsiniz . Bu da spot işlemle futures işlem arasındaki dengeyi sağlayan futures işlem açanların ödemesi gereken bir ücret . Girdiğiniz miktara bağlı olarak değişir .

    2. Tavsiyem scalp adı verilen bir durum var illa görüp duymuştur bu kaldıraç işlemlerine bakan kişiler . Bu işte 1-3-5 dklık grafiklerde 20x ve üzeri kaldıraç girilerek kar alma hedefi oluyor . Youtube da trade pro adı verilen bir kanal var bu stratejileri 100 kere deneyip başarı oranını hesaptaki funding fee hariç büyümeyi hesaplıyor . Buradaki güzel durum başarı oranları %50 civarlarında olan hatta üstünde olan birkaç strateji var ve gerçekten başarılılar . Fakat unutulmamalı ki adam 100 işlemden 50 sini başarılı olarak gerçekleştiriyor ve 7-8 lose streak yapabiliyor . Ve bu açılan 100 işlem kısa bir sürede oluyor atıyorum 3-5 gün gibi . Bu da her elverişli durumda pozisyon açmayı gerektiriyor . Bunun için 7-24 pc de olmanız lazım çünkü teorik olarak gün içinde o adam 10 işlem açılabilir durumda açıyor ve bu başarıyı elde ediyorsa siz 3 işlem açıp aynı başarıyı elde edemezsiniz . Her gün açtığınız 3 işlemin fake işlem olma şansı var ve bu durumda bu strateji profitable olmaktan çıkıp zarardan başka bir şey yazmaz . Sadece giden dolarlarınız olur .

    Bu yüzden 7-24 takip edip işlem açmayacaksınız bu scalp stratejileri tamamen boş verin . Onun yerine güzel destek direnç çizip kendinize mantıklı alım yerleri belirleyin ve kademeli alıp yapmaya başlayın .

    Dip not : kaldıraçlı işlem açarken 10x girdiğiniz zaman %10 luk hareketle likit olacağınızı anlatmıştım . Bu durumdan biraz kaçınabilmek adına cross wallet seçeneğini seçip hesabınıza mesela 1000 dolar koyun ve bunun 300 doları ile kaldıraçlı işlem açın . Mesela 5x kaldıraç girdiğinizde normalde %20 lik hareketle likit olmanız gerekir . Atıyorum bu da long pozisyon için 5 dolardaki bir hisse için 2 dolar olsun diyelim . Siz 1000 dolarınızı 300 dolar için riske ettiğinizde likidasyon noktanız 2 den 0.3 e falan düşecektir . ( rakamlar tamamen sallamasyon ama durumu anladınız . )
    Böylece işlemleriniz likidasyon riski olmadan daha güvenli spot trade gibi yapabilirsiniz .

    Uyarı : ben likit olmam salak mıyım vs demeye hiç gerek yok her gün 100bin üzerinde trader likit olup milyon dolarları borsaya aktarıyor . Geçen günlerde 290 bin kişi likit olmuş ve piyasaya 100 milyon dolar gibi bir para aktarmışlardı .




  • djoz kullanıcısına yanıt

    Dün gece Bittorrent sağolsun 1 gece'de 1000 ₺ kazandırdı yaklaşık %60 artışla :)


    aynen siz eleştirmeye devam greter fool theroy mantığı ok :D :D

  • Oo gene borsa bilmeyen döviz/altıncı kardeşlerimiz piyasaya doluşmuşlar .
    Şimdi arkadaşlar ilk önce borsa yatırımıyla döviz/altın/gümüş yatırımınızı tamamen ayırın .
    2. Olarak da şuanki dayılar teyzeler gibi altın al yeğenim altın gördüğü yeri unutmazcı tayfadan olmayın . Altının paranın değerini falan koruduğu yok kim nerden sallıyor bunları eğer paramı koruduğunu iddia ediyorsan şu an 500 tl den alan adamın zararını kalkıp ödesinler o zaman bunların para değerini falan koruduğu yok sadece uzun vadeci yatıran arkadaşlar 5 ten alsa da 6 dan alsa da bir süre sonra gerçekten gelip kar elde edebileceğine inanıyor ve volatil ülkeden ötürü de gerçekten alıyorlar . 540 dan 390 a düşerken altın kalkın zararlarını karşılayın o zaman . Ek olarak altının düğünlerde takılma dışında herhangi bir + sı dahi yok .
    Altını gel borsa ile kıyaslayalım . Sen gidiyorsun inveo yatırıma paranı koyuyorsun . Ulan inveo yatırım et mi kemik mi yenilebilir bir şey mi ? Yatırımcı olarak ne yapıyorsun şirket toplantılarına katılıp başkan mı seçiliyorsun ? Bu durumda aslında altından farksız gibi duruyor fakat sunduğu şey farklı . Stock market altın gibi oluşumlardan daha volatil akabinde de daha riskli olduğundan ötürü adam altına 100k koyup 10 sene sonra 130 k yapcağıma borsaya koyarım belki 200k olur diyip risk kazanç oranını daha cazip görüyor .
    Akabinde de kripto para borsası geliyor yav velev ki kripto paralar bir moka yaramıyor e altın da stock marketteki şirket de yaramıyor ki . Kaldı ki adamlar iyi kötü 3-5 yerden alışveriş yapmayı ek olarak da para transferini sağlıyor . Şimdi dünyada nft denilen çılgınlık da başladı sanal sanat eserleri satılıyor . Ben daha altınla tesla alan görmedim ama btc ile alanları görmeye başladık .
    Ek olarak da insanlar bunun gelişip gelişen dünyada dijital paraların yerine olacağına inanmaya başladı ki borsada da satılan şey beklentidir . 2017 deki ralliden farklı olmasının nedeni de insanların bu beklentiyi fiyatlandırmasıdır .
    Kalkmış piyasa doları 1 milyar doları geçmiş bitcoin ve 1 milyar dolara yaklaşan altcoinler topluluğundan bahsediyoruz . Herkes parasını deli gibi buralara akıtmaya başladı .
    Hadi her şeyi geçtim ister saadet zincirci tayfa olun ister bu piyasa bitcek gitcekçi tayfadan olun . Oğlum şu an kripto borsasında şu an bildiğin para akıyor . 1 ay önce random listeden 3 tane coin seçseydin şu an paran çok rahat 3x olmuştu . Alım yeri belirledin projelere baktn değerlendirdin desen 10x olurdu . Kalkıp bankada duran paran 2-3 katına çıkmak yerine dümdüz duruyorsa bence yazık niye değerlendirmeyesin ki ?
    Onun yerine gidip garanti diye bankaya faize koyuyorsun . Banka da aha kerizin biri daha 200k yı faize koydu diyor patır patır bistten hisse çekiyor . Sen de beleş %15 aldım diyorsun adam o parayı 1 senede %1000 yapıyor . Ama sen %15 e seviniyorsun :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Finland

    Dün gece Bittorrent sağolsun 1 gece'de 1000 ₺ kazandırdı yaklaşık %60 artışla :)


    aynen siz eleştirmeye devam greter fool theroy mantığı ok :D :D

    Bahsettiğim şey hakkında en ufak bir fikrin olmadığını nasıl da kanıtlayıverdin hemen. Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik 


    Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik Aynen böyle devam et.

  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

    Çok bir şeyden anlıyormuş gibi milletin aklını çelmeyin. Doların ne projesi var? AKP'nin ne projesi var? Demokrat veya Cumhuriyetçi başkan adaylarının ne projesi var? Bir siz akıllısınız, millet geri zekalı. Burnunuzun ucundaki dünyayı göremeyecek kadar körsünüz, bir de milleti beğenmezsiniz. 2017'de 500 ile 1000 TL arası tam hatırlamıyorum Doge aldım şu an 50000 TL. Bir ton para verip 10 LTC aldım şu an 15000 TL. Geçen sene martta Ada aldım. Bir miktar daha Ada ve BTT, HOT alacaktım senin gibilerin yorumu yüzünden vazgeçtim.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    İyi yapmışsın btc carken mal mal coinler alma bir daha ytd. ayrıca milletin dediğiyle niye iş yapıyorsun kendi aklın iraden yok mu ?


    demokratlar ile cumhrriyetçiler hepsini geçtim akp ne alaka la kafayı yedin herhaldeÜlkedeki kripto para furyası ve cahillik 

  • 20 gün önce 40000 tl ile ether alacaktım biraz araştırayım dedim

    bu para nereye yatacak

    karşında bir ürün/kağıt elle tutulur birşey var mı

    bu işler nasıl dönüyor

    nedir ne değildir

    yahu 40000 tl para yatıracağım ama kime bu para kimde

    ve pek mantıklı gelmedi

    düşünsene 24 saat çalışıyorsun ayda bazen 2 gün bile izin yapmıyorsun parayı bi applikasyona yatıracan lan applikasyonu kapatsalar param uçtu gitti

    sonra dedim ki sen bildiğin işi yap paranı da elle tuttuğun şeylerde tut

    demem o ki kimin ne kadar kazandığı/kazanacağı zerre umrumda değil yolda bulduğum 10 kuruşu bile yatırmam bu işlere

  • Sattınız mı hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt
    0,105 den sattım hocam, RVN ile XRP deyim
  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt

    Evet HOT'a geçtim. Bir kısmı zaten XRPdeydi, onu ellemiyorum.. Ytd..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun hocam iyi yapmışsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    Ben de hot’a geçtim hocam. 0.028’den almıştım btt’yi 0.045’ten sattım ben 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.