Şimdi Ara

Ülkedeki kripto para furyası ve cahillik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
16.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit: Beni kripto para balondur, patlayacak tarzı şeyleri söylediğimi itham ediyorlar. Benim bütün birikimim kriptoda  


    Benim yazıda sitem ettiğim olay bu teknolojiye olan cahilce, kulaktan dolma yatırımlar, yönlendirmeler.



    Direkt konuya gireceğim ekonomik sıkıntıları geçiyorum. Herkes para kazanmak istiyor borsa coin falan kovalıyor ve şu an dünyada yaşanan para bolluğu ile aldı başını gidiyor ve yaklaşık 2-3 senedir bu teknolojiye ilgili aşırı ilgili bir insan olarak birkaç bir şey demek istiyorum.


    Twitter'da, Ekşi Sözlük'te, Forum'da her yerde olay tamamen kahvehane ortamına döndü tamamen bilgisiz bilgisiz insanlar herkese tavsiye veriyor. Adam berberden duyduğu ile coin alıyor. Gerçi çoğu coin mi alıyor token mı alıyor onu bile bilmiyor.


    Bugün açıkçası bu teknolojiye aşırı ilgili, internettte "cryptocurrency" hakkında "yazılar" (tavsiye değil) biri olarak açıkçası canıma tak etti. Saçma sapan sözde teknoloji siteleri saçma sapan shitcoin'leri insanlara shill'liyorlar.


    En çok dikkatimi çeken şeyler


    1-) Bin lira koydum yüz bin olacak.


    Hayır, olmayacak. Kimse aptal coin'e dünya genelinde milyar dolarlar yatırıp o coin'in tanesi 1 dolar olmayacak. Herkes sanıyor ki bu piyasada para kazanıyor. 3/4'ü kaybediyor 15 lira kazanan adam kazandım diyor. Bi akıllı siz misiniz ? Bu kadar basit mi ? Arzı sınırsız olan şeye market cap değeri para girmesi lazım ki o aldığın coin 1 dolar olsun.


    Zaten şöyle bir şey farkettim. CoinGecko ve CoinMarketCap'ten bakabilirsiniz. Nerede saçma sapan shitcoin'ler var çoğunluğu TRY'de işlem görüyor. Mesela H ile başlayan coin var. Yüzde 40'ı bizim zenginlik hayali kuran türkoların elinde.


    2-) Teknolojisi çok iyi. Geleceğin Bitcoin'i ve coin ile duygusal bağ kurma


    Hangi teknoloji ? Şu piyasa'da dönen token'ları çoğu Ethereum ağında, dönüyor. Geri kalanlar Binance Smart Chain, Polkadot, Algorand, Cardano, blah blah.

    Bugün ekşide denk geldim. Bit. ve h ile başlayan saçma sapan coin'lere insanlar bel bağlamış bir de doge var tabii. Zengin olma hayali kuruyorlar. İnsanlara yok süper teknoloji projesi çok iyi. Yapmayın yahu bu shitcoin'lerin üzerinde çalışan bir tane Dapp yok gelip salak salak coin'lere on binlerce para atıyorlar. Para kazandım de geç bildiğiniz saçma salak coin'leri insanlara shilliyorlar. Ve bunlara bunu söylediğinde coin sahibiymiş gibi saldırıyorlar. Yahu bugün yüzde elli yükselen h ile başlayan coin'in ceo'su avrupada escort evi işletiyor. Hala gelip para bağlıyorlar. iota diyorlardı bir ara hani nerede ? namecoin diyorlardı hani nerede ? siz anca paranızdan olursunuz.


    3-) ICO'lar, araştırmadan coin alma.


    Bir de bu çıktı yok casper yok turtle yok student. Bunları çoğu projeyi çıkartmadan parayı alıp kaçıyor aynısı 2018'de de oldu veya rugpull yapıyorlar siz paranızdan oluyorsunuz. Sonra gelip ühü ühü diye daha açıp bir tane white paper okuyan yok örneği white paper'ı saçmalıklar ile dolu h ile başlayan saçma coin. turtle parayı topladı kaçtı. şimdi paramızı verin.


    Buna en büyük örnekte Tron mesela. CEO'su sarhoşken videosu düşmüştü geçen sene adam kendi coin'ne shitcoin diyor :) doge coin şaka amaçlı çıkmış üç senedir başıboş sahibinin çekip gittiği coin. eos ceo'su çekti gitti. böyle bir sürü vukuat var.


    Sistemcoin diye de saçma sapan para emanet etmişler dolandırılmış ah ah


    Bir de ETH killer diye bir şey var ben bildim bileli var bunlar o da ilginç.



    Aklıma gelen bunlar insanların paralarını bu kadar kolay şekilde hiçbir araştırma yapmadan, koskocaman cahillikle kahvehane muhabbeti ile para yatırması üzücü bir durum ki çoğu para kaybediyor. Belirtmek istedim. Alının akı ile kazandığın parayı bağladığın yere insan bir bakar çoğu kişi yatırım değil kumar oynuyor çiftlik bank gibi ico'lara para yatırıyor. Yazık günah.



    Bu arada çoğu sözde türk twitter analistleri borsalar ile işbirliği yaparak coin pump'lıyor. Coin yükselip düşüşe geçince millet tepki gösteriyor sonra çıkıp ama ben kar aldım sizde alsaydınız diyorlar olan yine size oluyor.



    Yazdıklarmın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 6 Nisan 2021; 13:3:21 >



  • Herkes parasını katlamak için giriyor. Peki birşey nasıl para kazandırabilir herkese?


    Tarım yaparsın topraktan üretim yaparsın yatırım yapan herkes kazanır


    Ham madde işlersin satarsın herkes kazanır


    Yazılım üretirsin satarsın herkes kazanır


    Peki bu kadar coin'ler ile neler yapılıyor bakalım?


    Temelinde Bitcoin olmak üzere illegal işlerde bir hacimleri var. Peki bu hacim ne kadar? 1 milyar dolar var mı?


    Başka bir işe yarıyor mu? Vergiden takipten kaçınma için kullananlar var. Peki burada hacim ne kadar?


    Şimdi geliyoruz toplam hacime bakıyoruz 100 milyarca dolar deniyor. E herkes nasıl kazanıyor bu sistemde?


    Geleceğin ödeme aracı felan olmayacak çünkü inanılmaz enerji gerektiriyor. Klasik bir Relational Database de 1 transaction için gereken enerji belki 1 bitocin transaction'ının milyonda 1'i enerji ancak gerektiriyor ve saliseler içerisinde gerçekleşiyor.


    Ayrıca devletlerin parayı takip etmesini zorlaştıran bu sisteme daha ne kadar izin verecekleri ayrı bir soru işareti.


    Birde herkes diyorki kripto paralar teknolojisi itibari ile yasaklanamaz. Evet bu kısmen doğru. Fakat buna ihtiyacı yok devletlerin. Borsalar ile ödeme araçlarının (bankaların, vb.) çalışmayı yasakladıkları anda işlem hacmi 1/1000'e anında iner belki daha da aza. Bakınız PayPal yasak TR'den kaç kişi hala PayPal kullanabiliyor?


    Hakikaten PayPal gibi tamamıyla takipli legal dünyada itibar gören bir sistem yasak iken, milyarca doların kripto para borsalarına akışına izin vermekte ayrı bir çelişki

    Ülke de şuan para dönmüyor. Likide krizi var. Ama bu daha önce de olmuştu tabi.


    Bizim milletin kolay para aşkı yüzünden bu aslında. Başka bir şey yok ortada. 2017'de zirveden kredi ile BTC alıp, hala daha borç ödeyenler var. Akıllanmayanlar var. Gene 2017'de ki gibi berber bile Bitcoin ci oldu artık.


    Tabi o zaman düştüğünde bir sürü insan intihar etmişti ama bu sefer yüzlerce intihar haberi gelecek. Cinnet haberleri falan çok şey göreceğiz.

    Coin alım satımından elde edilen gelir gelir vergisine tabi olmadığı için, yasa çıkmadığı sürece kimse vergi alamaz. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Ticari faaliyet, serbest meslek faaliyeti veya gelir vergisine tabi faaliyet sayılmayacak HİÇBİRŞEY hakkında yasa yoksa vergilendirilemez. Yasa çıktığı gün, vergilendirilmeye başlar. Geriye dönük gene vergilendirilemez. Kötü niyetli bir uygulama ile, geriye dönük vergilendirilip kişiye cezalı faizli ödeme çıkarılırsa da iptal edilmesi hayli kolay olur. O yüzden o toplara da çıkmazlar.


    ------------------


    Ancak, çoğu insanın bilmediği şeyler var. Mesela mining yapmak ALENEN ticari bir gelir kaynağıdır ve GELİR VERGİSİNE (veya bu işi şirket olarak yapıyorsan kurumlar vergisine) TABİDİR. Dolayısı ile mining ile elde edilmiş gelir, dijital paralarla ilgili bir düzenleme olmasa bile gelir vergisine tabidir ve günün birinde vergi dairesi geriye dönük peşinize düşebilir.


    Çünkü bir şeyin gelir vergisine (veya kurumlar vergisine) tabi olması için o işi yapmayı sağlayacak ekipmana sermaye yatırmak ve emek vermek yeterlidir. Kanun bu kadar açık ve geniştir. Mining'de de ekipman rig'dir. Emek de mevcuttur. Konu kapanmıştır. Mining, gelir vergisine tabidir.  


    Ancak, coin aldığınızda bir emtiya (veya devlet gelecekte bunu para olarak tanımlarsa para) almış oluyorsunuz. Gelir elde etmek için bir ekipmana yatırım yapmıyorsunuz. Aynı şekilde de bu ekipmanla bir şey yapmak için emek de harcamıyorsunuz. Dolayısı ile NET OLARAK KESİNDİR Kİ, coin alım satım faaliyeti gelir veya kurumlar vergisine tabi değildir. Devlet coin'in tanımını yapıp, ne olduğunu belirlediği an (ki muhtemelen emtiya olarak belirleyecek) elde edilen gelirden stopaj kesilmeye başlanacak. Bu da muhtemelen otomatikman gerçekleşecek. Beyana dayalı olmayacak. Bu işin alım satımını yapanların özel bir uğraş vermeleri gerekmeyecek.


    Gelir ve kurumlar vergisi ise beyana tabidir. Yani, gelirinizi siz beyan edersiniz. Bu açıdan da büyük beladır. Gelir elde ettiğiniz her ay beyan vermeniz gerekir ve beyan vermediğiniz her ay için AYRI AYRI ceza yersiniz. Yani, miningciler ciddi risk altında.  Vermedikleri vergiden ziyade, hasarın büyüğünü vermedikleri beyandan yaşarlar. HER AY İÇİN 2000 küsür TL cezası vardır.  


    Mesela, serbest meslek erbabı olup, şirketsiz gezen tipler var. Böyle biri isem ve küçük çaplı mining yapıyor olsam, anında şahıs şirketi kurarım. Büromun her türlü giderini şahıs şirketimin gideri gösteririm. Mining gelirinin de bu gideri aşmamasını hedeflerim. Beyanımı yaparım. Sıfır TL vergi öder geçerim.  Beyan vermemek ise potansiyel bir risktir. Beyan vermeden etrafından dönme yolu tabii ki vardır. Ancak potansiyel şerefsizlere yol göstermiş olmak istemem. O yüzden anlatmayacağım.

    Ne tarımı ve kardeş Kayseri'de yaşıyorum, 2001 yılında Kayseri Bünyan ilçesine bağlı kahveci köyünde 80 hane vardı bu 80 hanenin 350 büyük baş 4400 küçük baş hayvan nohutun dan fasulyesi ne misirindan bugdayina her yıl tonlarca hasat alınırdı, yıl 2021 kahveci köyü hanesi 5 büyük baş hayvan sayısı 0 küçük baş hayvan sayısı 5. Ekilen dönüm tarla 0. Al sana yonetim

    dünyanın görmediğini türko berber görüyor zaten. adama demezler mi bu shitcoinler bu kadar iyiyse micros. graye scale neden sizin bu shitcoinlerden almıyor diye.


    sen dışarda yediğin yemeği beğenmeyince evde daha iyisini mi yapmaya çalışıyorsun. mantığa bak sizde çıkartın o zamanmış hey allahım ya. bu arada ultra olmasa da evet mühendisim  

    Dünya çapında herkes parasının değerlenmesini istiyor. Çoğu büyük işletmeler de bu coin olayını kabul etti. Paypal, Tesla vs derken iş çığrından çıktı. Ara sıra bu yükselişler olur. 0,012den aldığım BTTyi 0,08 olduğunda satacağım. Dolar bazlı psikolojik sınır 0,01 olarak kabul ediliyor. Grafik çizimi sonrası fincan kulp ve flama hareketi sonrası sona doğru yaklaşıyor. Evet herkes oynuyor ve çevremde kaybeden duymadım. Şu yükselişlerde bile kaybediyorsa evine ekmek götürmesi bile zor o insanın..
  • Türkiyede ilk defa insanlar araba ve gayrimenkulden başka birşeye yatırım yapılabileceğine ikna oldu sağdan tosuncuk soldan coinciler vurdu insanlar ne yapsın

  • Peki kazanan nasıl kazanıp çıkıyor işin içinden, gazinoda mesai saati içinde kimi görsem elinde iphone ve kripto para aplikasyonları??? Yarın nöbette biraz muhabbet edeyim bakalım neymiş amaçları..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes parasını katlamak için giriyor. Peki birşey nasıl para kazandırabilir herkese?


    Tarım yaparsın topraktan üretim yaparsın yatırım yapan herkes kazanır


    Ham madde işlersin satarsın herkes kazanır


    Yazılım üretirsin satarsın herkes kazanır


    Peki bu kadar coin'ler ile neler yapılıyor bakalım?


    Temelinde Bitcoin olmak üzere illegal işlerde bir hacimleri var. Peki bu hacim ne kadar? 1 milyar dolar var mı?


    Başka bir işe yarıyor mu? Vergiden takipten kaçınma için kullananlar var. Peki burada hacim ne kadar?


    Şimdi geliyoruz toplam hacime bakıyoruz 100 milyarca dolar deniyor. E herkes nasıl kazanıyor bu sistemde?


    Geleceğin ödeme aracı felan olmayacak çünkü inanılmaz enerji gerektiriyor. Klasik bir Relational Database de 1 transaction için gereken enerji belki 1 bitocin transaction'ının milyonda 1'i enerji ancak gerektiriyor ve saliseler içerisinde gerçekleşiyor.


    Ayrıca devletlerin parayı takip etmesini zorlaştıran bu sisteme daha ne kadar izin verecekleri ayrı bir soru işareti.


    Birde herkes diyorki kripto paralar teknolojisi itibari ile yasaklanamaz. Evet bu kısmen doğru. Fakat buna ihtiyacı yok devletlerin. Borsalar ile ödeme araçlarının (bankaların, vb.) çalışmayı yasakladıkları anda işlem hacmi 1/1000'e anında iner belki daha da aza. Bakınız PayPal yasak TR'den kaç kişi hala PayPal kullanabiliyor?


    Hakikaten PayPal gibi tamamıyla takipli legal dünyada itibar gören bir sistem yasak iken, milyarca doların kripto para borsalarına akışına izin vermekte ayrı bir çelişki

  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt

    çoğu panic sell yapıp parasından olmuştur. boğada trade "deniyorlar" güya.

  • Zaten artmasının sebebi bu spekülasyon.

    Herkes almaya çalışınca fiyatı artıyor. Millet bozdurmaya başladığında da çakılacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke de şuan para dönmüyor. Likide krizi var. Ama bu daha önce de olmuştu tabi.


    Bizim milletin kolay para aşkı yüzünden bu aslında. Başka bir şey yok ortada. 2017'de zirveden kredi ile BTC alıp, hala daha borç ödeyenler var. Akıllanmayanlar var. Gene 2017'de ki gibi berber bile Bitcoin ci oldu artık.


    Tabi o zaman düştüğünde bir sürü insan intihar etmişti ama bu sefer yüzlerce intihar haberi gelecek. Cinnet haberleri falan çok şey göreceğiz.

  • Dünya çapında herkes parasının değerlenmesini istiyor. Çoğu büyük işletmeler de bu coin olayını kabul etti. Paypal, Tesla vs derken iş çığrından çıktı. Ara sıra bu yükselişler olur. 0,012den aldığım BTTyi 0,08 olduğunda satacağım. Dolar bazlı psikolojik sınır 0,01 olarak kabul ediliyor. Grafik çizimi sonrası fincan kulp ve flama hareketi sonrası sona doğru yaklaşıyor. Evet herkes oynuyor ve çevremde kaybeden duymadım. Şu yükselişlerde bile kaybediyorsa evine ekmek götürmesi bile zor o insanın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hahaha..bin lira koydum yuzbin olcak baya iyimis...amerkada buna wet dreams diyolla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostun şu boğada para kayıp eden varsa.Cidden o adamdan bi cacık olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaaa dolandırıldım laa.Vaaa paralar gittiyaa laaa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine herkes kazanmış  

  • Dünyanın ' Göremediği ' Ultra Mühendisler yine forumda yorumlarını yapıyorlar :D Elin adamları çıkartmış ve sistem tıkır tıkır işliyor , sizde çıkartın size de işlesin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Finland

    Dünyanın ' Göremediği ' Ultra Mühendisler yine forumda yorumlarını yapıyorlar :D Elin adamları çıkartmış ve sistem tıkır tıkır işliyor , sizde çıkartın size de işlesin

    Biz işin ticari tarafını eleştiriyoruz. Yazılım tarafını değil.


    Bu Kripto paralara saldıranların çoğu daha "White Paper" ne bilmiyor. Sen mühendisten bahsediyorsun.  

  • Hocam iyi hoş da , h ile başlayan dediğin coin 15-20 günde 6 kat gitti millet kar ettikçe çevresine anlatıyor berberinden kasabına herkes kenardaki 3 kuruşunu bu coinlere bağlıyor.

    Çevremde kredili işlem yapan çılgınlar bile var en büyük sorun geriye dönük vergi alımı yapılırsa kar edenler vergi borcunu nasıl ödeyecek ? çünkü bu karlar ekonomi bilminin temel kaidelerine ters bir şekilde işliyor , devlet er ya da geç bu çarka demir levhayı geçirecek ama ne zaman ve nasıl ? asıl sorulması gereken soru bence bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın çevremde bir eleman var. 2 haftadır ara ara böbürlene böbürlene "Bitcoin işine girdiğm..." şeklinde laflar ediyor. Yaklaşık 3 senedir btc işleri ile alakalıyım. Başta bir cahil edasıyla konuşayım dedim. "Nereden işlem yapıyorsun?" diyerek hangi borsayı kullandığını öğrenmek istedim. Pi'li mi'li bir şeyden bahsetti. Başta "ilginç hiç duymamıştım" diye şaşırdım. Sonra eve gidince fark ettim. Bitcoin dediği şey pi coin'miş.  


    Biriktirip btc gibi binlerce dolar seviyesine çıkınca bozdurmayı düşünüyormuş...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 4 Nisan 2021; 15:12:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

    Hocam iyi hoş da , h ile başlayan dediğin coin 15-20 günde 6 kat gitti millet kar ettikçe çevresine anlatıyor berberinden kasabına herkes kenardaki 3 kuruşunu bu coinlere bağlıyor.

    Çevremde kredili işlem yapan çılgınlar bile var en büyük sorun geriye dönük vergi alımı yapılırsa kar edenler vergi borcunu nasıl ödeyecek ? çünkü bu karlar ekonomi bilminin temel kaidelerine ters bir şekilde işliyor , devlet er ya da geç bu çarka demir levhayı geçirecek ama ne zaman ve nasıl ? asıl sorulması gereken soru bence bu

    Coin alım satımından elde edilen gelir gelir vergisine tabi olmadığı için, yasa çıkmadığı sürece kimse vergi alamaz. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Ticari faaliyet, serbest meslek faaliyeti veya gelir vergisine tabi faaliyet sayılmayacak HİÇBİRŞEY hakkında yasa yoksa vergilendirilemez. Yasa çıktığı gün, vergilendirilmeye başlar. Geriye dönük gene vergilendirilemez. Kötü niyetli bir uygulama ile, geriye dönük vergilendirilip kişiye cezalı faizli ödeme çıkarılırsa da iptal edilmesi hayli kolay olur. O yüzden o toplara da çıkmazlar.


    ------------------


    Ancak, çoğu insanın bilmediği şeyler var. Mesela mining yapmak ALENEN ticari bir gelir kaynağıdır ve GELİR VERGİSİNE (veya bu işi şirket olarak yapıyorsan kurumlar vergisine) TABİDİR. Dolayısı ile mining ile elde edilmiş gelir, dijital paralarla ilgili bir düzenleme olmasa bile gelir vergisine tabidir ve günün birinde vergi dairesi geriye dönük peşinize düşebilir.


    Çünkü bir şeyin gelir vergisine (veya kurumlar vergisine) tabi olması için o işi yapmayı sağlayacak ekipmana sermaye yatırmak ve emek vermek yeterlidir. Kanun bu kadar açık ve geniştir. Mining'de de ekipman rig'dir. Emek de mevcuttur. Konu kapanmıştır. Mining, gelir vergisine tabidir.  


    Ancak, coin aldığınızda bir emtiya (veya devlet gelecekte bunu para olarak tanımlarsa para) almış oluyorsunuz. Gelir elde etmek için bir ekipmana yatırım yapmıyorsunuz. Aynı şekilde de bu ekipmanla bir şey yapmak için emek de harcamıyorsunuz. Dolayısı ile NET OLARAK KESİNDİR Kİ, coin alım satım faaliyeti gelir veya kurumlar vergisine tabi değildir. Devlet coin'in tanımını yapıp, ne olduğunu belirlediği an (ki muhtemelen emtiya olarak belirleyecek) elde edilen gelirden stopaj kesilmeye başlanacak. Bu da muhtemelen otomatikman gerçekleşecek. Beyana dayalı olmayacak. Bu işin alım satımını yapanların özel bir uğraş vermeleri gerekmeyecek.


    Gelir ve kurumlar vergisi ise beyana tabidir. Yani, gelirinizi siz beyan edersiniz. Bu açıdan da büyük beladır. Gelir elde ettiğiniz her ay beyan vermeniz gerekir ve beyan vermediğiniz her ay için AYRI AYRI ceza yersiniz. Yani, miningciler ciddi risk altında.  Vermedikleri vergiden ziyade, hasarın büyüğünü vermedikleri beyandan yaşarlar. HER AY İÇİN 2000 küsür TL cezası vardır.  


    Mesela, serbest meslek erbabı olup, şirketsiz gezen tipler var. Böyle biri isem ve küçük çaplı mining yapıyor olsam, anında şahıs şirketi kurarım. Büromun her türlü giderini şahıs şirketimin gideri gösteririm. Mining gelirinin de bu gideri aşmamasını hedeflerim. Beyanımı yaparım. Sıfır TL vergi öder geçerim.  Beyan vermemek ise potansiyel bir risktir. Beyan vermeden etrafından dönme yolu tabii ki vardır. Ancak potansiyel şerefsizlere yol göstermiş olmak istemem. O yüzden anlatmayacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Nisan 2021; 15:53:15 >
  • Bitcoini dünyada şirketler kabul edebilir ama asıl sıkıntı devletlerin tutumu. Hiçbir devlet vergisini almadığı girişime izin vermez. Şuan sadece izliyorlar.

    Bir diğer sıkıntısı bütün illegal işlerde coin dönüyor. Takip edilemiyor. Devlet takip edemediği parayı asla kabul etmez. Medyaya düşecek ufak bir yasadışı ticarette coin kullanildi haberi coin piyasalarını alt üst eder. Değil coin piyasaları Elon mask bile kurtaramaz.

    Silkroad BTC olayını araştırın coinlerin geçmişini görün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan sayısı daha fazla olduğu sürece yükselir. Satış başlarsa da patlar.

    Çevremdekilerin yarısı girdi bu işe. Ben hiç anlamam. Biraz anlatsınlar diye 2-3 soru soruyorum çakılıyorlar.

    Belki 1 milyon katına çıkar, bilinmez. Ama bu işe girenler "Hollanda lale çılgınlığı" nı da bir okusun, zararı olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Finland

    Dünyanın ' Göremediği ' Ultra Mühendisler yine forumda yorumlarını yapıyorlar :D Elin adamları çıkartmış ve sistem tıkır tıkır işliyor , sizde çıkartın size de işlesin

    dünyanın görmediğini türko berber görüyor zaten. adama demezler mi bu shitcoinler bu kadar iyiyse micros. graye scale neden sizin bu shitcoinlerden almıyor diye.


    sen dışarda yediğin yemeği beğenmeyince evde daha iyisini mi yapmaya çalışıyorsun. mantığa bak sizde çıkartın o zamanmış hey allahım ya. bu arada ultra olmasa da evet mühendisim  

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.