Şimdi Ara

Ücretli yamalara demo yapılmalı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: walküre

    Merhaba. Anonymous Çeviri yöneticisi olarak bir mesaj yazma gereği duydum. Biz zaten çevirdiğimiz oyunların ilk bölümünden daha test yapılmadan video atıyoruz. Takipçilerimizin çevirinin nasıl olduğunu görmeleri amacıyla.

    Bunun haricinde dizi-film çevirisinin daha kolay olduğu yorumu var ki, bu katiyen yalan. Yanlış. Dizi çevirmenliği de yaptım. Siz siteden parasız izliyorsunuz ama çevirmenler yine para kazanıyor bu işten. Kimse babasının hayrına herhangi bir x diziyi çevirmiyor yani. Kaldı ki dizi çevirmenliğinin parası çok daha iyi, ayrıntı vermek istemiyorum. Dizi çevirmenliğinde sizin dosya sıkıntınız yok, ne bileyim karakter, boyut, tool sıkıntınız yok. Sadece çevirmenlik yapıyorsunuz ki bu işte kısa sürüyor zaten. Oyunda ise çok daha fazla sıkıntınız ve değişkeniniz var. Kaldı ki dizide çoğu zaman sadece normal diyalog çevirirken oyunda ise bambaşka şeyler çeviriyorsunuz. Yani yüzde yüz şekilde oyun çevirisinin, dizi-film çevirisine göre kat be kat daha zor olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Birçok dizi-film çevirmeni, parayı yetersiz veya garanti bulmadığı için projelerimize katılmadı, bunu da ekleyeyim.

    Diğer bir mesele ise paralı yamalar. Biz hem ücretli hem ücretsiz yamalar çıkaracağız, bunu daha önce de belirttik. Bu sektörün gelişmesini, bizim yaptığımız gibi kısa sürede birçok yamanın çıkmasını istiyorsanız bu sektörün paraya ihtiyacı var. Bağışlarla falan yürümüyor iş, Metro’ya, Heavy Rain’e gelen bağışlar inanılmaz komik rakamlar. Biz Shadow’u duyurduğumuzdan beri shadow dahil 4. projemizi sizlerle buluşturacağız önümüzdeki günlerde. 3-4 ay sonra bu sayı 7 olacak. Shadow Of The Tomb Raider ise Ocak sonunda çıktı. Nereden baksanız 10 ayda size 7 proje (kendi adıma Dishonored 2 beta testimi de sayarsak 8) sunmuş olacağız, kaldı ki arada 2 sürpriz proje daha düşünüyoruz. Bu oyunların ise hiçbiri ufak değil 4’ü de açık dünya, 1’i interaktif, 2’si de gidilebilecek yolu farklı oyunlar.

    Kimse oyun çeviri sektörü için 6-7 ayda bir gelip 1 adet yama yayınlayan insanlara umut bağlamasın, çünkü o 1 adet oyun hiçbir zaman herkesin en çok istediği oyun olmayacak. Eğer sürekli üretim, olduğu kadar profesyonel projeler istiyorsanız, lütfen destek verin. Aksi takdirde ne yazık ki sektör geriye gidecek.

    Bir şey daha eklemek istiyorum. Donanım haber ahalisi kendi güçlerinin farkında değil. 20-25 lira para vermek biz yöneticileri zengin yapmaz (kaldı ki defalarca söylememe rağmen ben ve diğer site yönelticilerinin cebine para girmiyor.) ancak ve ancak size 20-30 saat güzel vakit geçirtir. Bir paket sigaraya 15-18 lira verdiğimiz şu günlerde 20-30 saat eğleneceğiniz bir şeye para vermekten kaçınmak sadece gelecek projeleri sekteye uğratır ve proje sayısını azaltır.

    İnanın bana bu projeleri yetiştirebilmek için kendi hayatlarımızdan kısıyoruz. Örnek olarak Wd2 testi yetişsin diye bu bayramda yurt dışı planım vardı iptal etmek zorunda kaldım. Benim ağrıma giden kısım, biz böyle özverili çalışmamıza rağmen insanlar tarafından çok az takdir edilmemiz. Bu kadar.

    Saygılarımla.
    Görkem Gengsi, Anonymous Çeviri yöneticisi.
    Adam ne güzel içinden geçenleri söylemiş ve birazda serzenişte bulunmuş. Maddi durumu iyi olanlar bu güzel insanlara emeklerinin karşılığını vermelidir. Ben geçen günlerde hesaplarına bir miktar bağışta bulundum ve yapılan işlerin kalitesine görede bağışta bulunmaya artarak devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rewold

    Bu mesaj silindi.
    O zaman dükkanı açıp vergi levhasını asacak kardeş, yaptığı işi yasal sınırlar içerisine getirecek, yamayı yaptığı oyunun yapımcısının ve dağıtımcısının da ayrıca onayı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle. Bunun yabancı bir yazara ve yayınevine ait kitabı izinsiz bir şekilde çevirip parayla satmaktan hiçbir farkı yok.
  • obasar84 O kullanıcısına yanıt
    Bilmem ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuştu yine babasından harçlık alan tipler. Vergi levhası açmıyorsa bu suçsa şikayet edin kardeşim niye burada boş yapıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    Konuştu yine babasından harçlık alan tipler. Vergi levhası açmıyorsa bu suçsa şikayet edin kardeşim niye burada boş yapıyorsunuz?
    Babamdan harçlık almıyorum paran yoksa sana biraz harçlık atabilirim, madem yama için bizden para istiyorlar bu işi ticarete döküyorlar o zama kuralına göre yapacaksın. Kafaya bak şikayet et diyor, niye lla şikayrt etmemiz mi lazım sen iyi bir vatandaş olup kurallara uymayı düşünmüyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duyarlı bir vatandaşsan önünde (sana göre) hırsızlık, dolandırıcılık yapılıyorsa polisi ya da adli mercileri aramayıp hırsıza şey mi diyorsunuz; - Kardeşim niye çalıyorsun şikayet etmeye gerek var mı? Yapma bence. Komik olmayın, işiniz gücünüz boş yapmak. Bu bir suç değil sizde biliyorsunuz sadece buraya bunu yazıp artık ne amaç varsa onu gerçekleştiriyorsunuz, çünkü ben çözemedim daha bu mevzuyu açanların amacını.

    Bakın yine diyorum eğer bu suç ise yapın şikayetinizi. Alacağınız cevabı biliyorum ama sizde görün istiyorum. Hadi durmayın.
  • Forumdaki çoğu arkadaş üzülecek belki ama reverse engineering yani tersine mühendislik yasal bir şeydir. Yasal yollarla edindiğiniz bir şeyi yasal olarak tersine çözebilirsiniz. Gelelim modlama konusuna sadece Asya menşeili bazı firmalar modlamaya karşıdır. Dünyanın çoğu yerinde oyunların kopyasının dağıtılmadığı ve korsanlık için uğraşılmadığı sürece modlamaya müsaade edilir. Zaten modlama olayı satışları arttıran bir olaydır. Bir sonraki konu satış meselesi. Çoğunuz biliyordur ki steam da atolye denen bir şey var. Dota 2, team fotress 2 tam emin değilim ama skyrim da dahil olabilir. Bu oyunların modlarının satışı yapılabiliyor. Vergi konusu devletin sorunu hangi dijital içerikten devlet vergi alıyor ki? Yani milletin derdi başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CCC610F8A

    Forumdaki çoğu arkadaş üzülecek belki ama reverse engineering yani tersine mühendislik yasal bir şeydir. Yasal yollarla edindiğiniz bir şeyi yasal olarak tersine çözebilirsiniz. Gelelim modlama konusuna sadece Asya menşeili bazı firmalar modlamaya karşıdır. Dünyanın çoğu yerinde oyunların kopyasının dağıtılmadığı ve korsanlık için uğraşılmadığı sürece modlamaya müsaade edilir. Zaten modlama olayı satışları arttıran bir olaydır. Bir sonraki konu satış meselesi. Çoğunuz biliyordur ki steam da atolye denen bir şey var. Dota 2, team fotress 2 tam emin değilim ama skyrim da dahil olabilir. Bu oyunların modlarının satışı yapılabiliyor. Vergi konusu devletin sorunu hangi dijital içerikten devlet vergi alıyor ki? Yani milletin derdi başka.
    Size sonuna kadar katılıyorum ve gerçekleri yazıyorsunuz. Anlamazlar, anlatamayız. Ama dilimiz döndüğünce belki farkındalık yaratabiliriz gayem o. Adam vergi levhası diyor eminim daha kendi vergi dairesinin adını bilmiyordur..




  • Şimdi bu işi vergi vererek yapan olsa doğal olarak der ki ben vergi veriyorum kardeşim siz vergi kaçırıyorsunuz. Bu onun hakkıdır. Ama bu işi vergi verip kim yapıyor? Gerçi modlama üzerinden vergi için yasal zemin var mı o bile belli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de bu bayram yurt dışına gitme planım vardı, havaalanı ters yerde kaldı diye vazgeçtim. üşengecim. böyle yapacak bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    Duyarlı bir vatandaşsan önünde (sana göre) hırsızlık, dolandırıcılık yapılıyorsa polisi ya da adli mercileri aramayıp hırsıza şey mi diyorsunuz; - Kardeşim niye çalıyorsun şikayet etmeye gerek var mı? Yapma bence. Komik olmayın, işiniz gücünüz boş yapmak. Bu bir suç değil sizde biliyorsunuz sadece buraya bunu yazıp artık ne amaç varsa onu gerçekleştiriyorsunuz, çünkü ben çözemedim daha bu mevzuyu açanların amacını.

    Bakın yine diyorum eğer bu suç ise yapın şikayetinizi. Alacağınız cevabı biliyorum ama sizde görün istiyorum. Hadi durmayın.
    Benim ne amacım olacak sen kalkıp yamadan para istiyorsan ben de bunu söylerim öyle alıntı yapmadan yazmak olmuyor, cevap veriyorsan alıntı yapacaksın uok öyle kardeş. Bu işi gönüllü yaoan arkadaşlar bu para mevzusu yüzünden yamaları yapmayacaklar belki artık. Asıl sen hayırdır ya parayla satın almayı neden savunuyorsun kardeş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuwanda87

    benim de bu bayram yurt dışına gitme planım vardı, havaalanı ters yerde kaldı diye vazgeçtim. üşengecim. böyle yapacak bir şey yok.
    Sırf şu mesaj yüzünden anonymousun yerinde olsam Wd2 yi 50 TL yapardım. İyi ki bana kalmadınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CCC610F8A

    Sırf şu mesaj yüzünden anonymousun yerinde olsam Wd2 yi 50 TL yapardım. İyi ki bana kalmadınız.

    Alıntıları Göster
    Yamayi yapan grup isterse 100tl isteyebilir.
    Ama unutmamak lazim,bu zamana kadar kirilmayan oyun yada yama varmi🤔tabikide yok.
    Makbul bir miktar isterlerse 20 tl mantikli yamayi ucretiyle alip indiren,destek amacli cok kisi olur.
    Hadi 50 tl yapsinda kaç kisi alicak hep beraber gorelim👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

    Benim ne amacım olacak sen kalkıp yamadan para istiyorsan ben de bunu söylerim öyle alıntı yapmadan yazmak olmuyor, cevap veriyorsan alıntı yapacaksın uok öyle kardeş. Bu işi gönüllü yaoan arkadaşlar bu para mevzusu yüzünden yamaları yapmayacaklar belki artık. Asıl sen hayırdır ya parayla satın almayı neden savunuyorsun kardeş?

    Alıntıları Göster
    Buyur alıntı yaptık ne oldu şimdi? Yazdığıma cevap veremeyince "alıntı yapmazsan olmaz kardeş, alıntı yapacaksın kardeş" mevzuna mı girdin? Cidden çok eğlencelisiniz. Alıntı yapmayınca o yorumun size olduğunu kavrayamıyor musunuz? Nelerle uğraşıyoruz.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.