Şimdi Ara

TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oturduğum ev ve yazlıkta olmak üzere 2 mevcut hattım bulunmaktaydı. Yazlıktan döndüğüm için yazlıktaki internetimi iptal ettirmek istedim, yazlığa ait iptal evrakını (Hususan kontrol ettim, abonelik numarası yazlığa aitti.) e-mail yoluyla yolladım ve macera burada başladı.

    İsmime ait 2 ayrı hat olduğu için yazlıktaki hizmetim yerine oturduğum evdeki hizmetim iptal edildi. İptali müteakiben sabit numaram havuza düştü ve şu an destek ekibiyle iletişim kurmaya çalıştığımda iptal talebine istinaden hattımın kapatıldığı ve kapatılan hattın yeniden aktifleştirilemeyeceği söyleniyor. Oysaki bahsettiğim üzere iptal başvurusu yazlık için yapılmıştı.

    Hem kullanmadığım yazlıktaki internetin parasını ödeyeceğim, hem de oturduğum evdeki internetim sehven kapatıldı (Öyle olduğuna inanıyorum...) ve yaklaşık 15 - 20 senelik hattım Türk Telekom'un havuzuna düşmüş; onu almam için de Telekom'a başvurmam gerektiği söyleniyor. Nereden baksam fiyasko, yeni abonelik yapsam işlemlerin külfeti ve geçen zaman cabası.

    Ezcümle istediklerim:
    1) Evvelinde iptal evrakını yolladığım yazlıktaki internetimin iptali.
    2) Sehven iptal ettiğinizi düşündüğüm evdeki hizmetimin (telefon numaram dahil olmak üzere) tarafıma yeniden tahsis edilmesi.

    Mağduriyetimi gidereceğinize inanmak istiyor ve markanızın mottosu olan "Sınırsız İnternet ve Özgür İletişim" ilkesine sadık kalarak bu sorunu ivedilikle gidereceğinizi umuyorum. Zira şu an hapsolmuş durumdayım ve münferit hatanız müşteriye mal edilmiş durumda...

    DÜZENLEME SONRASI EKLENENLER

    SÜRECİN ÖZETİ:

    8 Eylül: Sabah buradan şikayetimi belirttim. Öğleden sonra yazlıkta iptal edilmesi gerekilen internetin işlemi ivedilikle gerçekleştirildi, dakikalar içinde iptal oldu. Yanlışlıkla iptal edilen oturduğum konut için TurkNet tarafından abonelik işlemleri başlatıldı, kurulum için ücret almayacağı ve mağduriyetten kaynaklı böyle bir iltimas sağlanacağı belirtildi ancak sonradan kontrol ettiğimde bulunduğum konumda zaten kurulum ücreti alınmıyormuş:https://turk.net/mahallenizde/sisli ve yazdıkları gibi 100 megabite kadar süper hızlı bir internet teklifi olmadı. Varsa da şu aşamada geçip YAPA'yla başıma bela almak istemiyorum.

    9 Eylül: Türk Telekom görevlisi geldi, aktivasyonu gerçekleştirdi. Öğleden sonra TurkNet iş ortağı geldi ve internet hizmetim yeniden başladı. Başlatılan abonelikte arıza vardı; hızım yavaşlamıştı. Kurulum yapan kişi arıza kaydı oluşturdu ve saha sorumlusuna belirtmem gereken ayrıntılar konusunda yardımcı oldu.

    10 Eylül: Sabahleyin aynı Türk Telekom görevlisi geldi. Arızanın benden kaynaklandığını, hizmeti aldığım firmaya başvurmam gerektiğini belirtti. İtiraz ettim, ankastreden ölçüm yapmasını istedim ve haklı çıktım. 10 dakika içerisinde bütün işlemleri halletti ve sorunu giderdi. Telefon aktarımı konusunda gerek Telekom gerek TurkNet gerek iş ortağı tarafı ayağında beyefendiler bilgisizdi. Bu anlamda hanımefendiler kazandı, nasıl bir yol izlemem konusunda yardımcı oldular.

    Maalesef TurkNet'in gerçekleştirdiği hata dolayısıyla durumla telefon için bizzat ilgilenmem gerekecek onun haricinde hem TurkNet tarafı hem diğer taraflar işlerini hızlıca hallettiler.

    11 Eylül: Dün Türk Telekom'a gidip belli bir bedel karşılığında eski hattımızı üstümüze geçirdik. Bugün Online İşlemlerden kayıt açıp eskisi gibi telefon numaramla internet hizmetimi 85+3 TL olarak kullanmak istediğimi belirttim, öncesinde de yardımcı olacaklarını teyit etmişlerdi.

    Şu an TurkNet tarafından yalın VDSL2 ve Türk Telekom tarafından kablosu TurkNet aboneliğime bağlanmamış eski sabit hattım var. TurkNet'ten telefonumun taraflarına nakledilmesi için gerekli işlemleri bekliyorum.

    11 Eylül Güncelleme: Telefon hattımın nakli için tarafıma arama geldi. Müşteri temsilcisi, yalın hat kullandığım için mevcut hattı tekrar iptal etmem gerektiğini ve yeniden abonelik başvurusunda bulunmam gerektiğini söyledi. Ayrıca mevcut yalın VDSL2 için de kurulum ücretinin yansıtıldığını belirtti. Oysaki yapılan görüşmede mağduriyetim dolayısıyla benden kurulum ücreti alınmayacağı söylenmişti. Yeni abonelik işlemleri başlatılmak üzere satış departmanına konuyu bildirdiler. Bugün itibarıyla satış departmanından telefon gelmedi.

    12 Eylül: TurkNet'ten akşama doğru telefon geldi ama daha önce aradıklarına nispeten kısa çaldı, yetişemedim.

    14 Eylül: TurkNet'ten arama gelmedi.

    15 Eylül: TurkNet'ten arama gelmedi.

    16 Eylül: 16.45 gibi satış departmanından telefon geldi, başka bir numaraya yönlendirdi; orayı aradığımda kargo, faks vesaire yollarla hattımı iptal edebileceğimi söyledi. 17.25 gibi daha üst departmandan olduğunu sandığım kişiden telefon geldi ve hattımı iptal etmeden arka planda telefon numaramı mevcut yalın aboneliğime entegre edeceklerini, Türk Telekom'dan numarayı alacaklarını söyledi.

    17 Eylül: Yazlıktaki aboneliğim için 3 Eylül olarak fatura kesmişler. 28 Ağustos'ta iptal başvurusunda bulundum, faturalamanın 24 saat sonrasında durdurulacağı bilgisine karşın faturamın kesilmiş olduğunu şu an itibarıyla görüntüleyebildim. TurkNet hatasını kabul edip 8 Eylül'de yazlıktaki hattımın iptalini yeni bir belge yollamadan gerçekleştirdi. Hizmetini almadığım ve işlemlerimi doğru yaptığım bir başvurunun sonucunda yapılan hata beni bağlamıyor, destek kaydı oluşturdum. Aksi bir yanıt gelirse ivedilikle yasal mercilere başvuracağım.

    18 Eylül: TurkNet iptal talebimin fatura kesim tarihinden sonra olduğunu iddia ediyor (28 Ağustos'ta başvurdum, fatura kesimi 3'ünde, kendileri hata yaptıklarını kabul edip 8 Eylül'de iptal ettiler.) ve kusuru bende buluyor. Sistem sonraki kesim tarihine kadar otomatik müdahale edecekmiş, e son ödeme tarihi 24 Eylül, sonraki kesim tarihi ki kesim olmayacak 3 Ekim, neyin otomatik müdahalesi? Ben hiçbir şekilde hizmet almadım, 1 günün bile bedelini kesemezsiniz. Tüketici hakem heyetine başvurdum.

    19 Eylül: Destek kaydı üzerinden tekrar kayıt açtım. Tarafıma telefon geldi ve olayları sil baştan anlatınca yine haklı bulundum. Mağduriyetimin giderileceği, 1 Ekim'e kadar düzeltme yapılacağı söylendi. Dolayısıyla son ödemesi 24 Eylül'deki faturamı ödemeyeceğim ama hatalı faturam ne zaman ve ne kadar düzeltme alacak net bir gün paylaşılmadı.

    20 Eylül: Biraz önce kontrol ettiğimde faturalamada düzeltme yapılmış, kalan tutar 0 TL olarak güncellenmiş.

    3 Ekim: 16 Eylül'de numara taşıma işleminin başlatıldığını söyleyen TurkNet hâlâ numarayı kendisine taşımadı. Yaklaşık 2.5 hafta geçti, süreçle ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Kullan(a)madığım hizmete TurkNet'in hatasından ötürü fatura ödüyorum ve haftalardır sıkıntının giderilmesi için zamanımı harcıyorum.

    9 Ekim: Sorun hâlâ giderilmedi. TurkNet 3 Ekim'de forum üzerinden bulunduğum talebe bile geri dönüş sağlamadı!

    10 Ekim: TurkNetDestek ekibi tarafından tekrar destek kaydı oluşturmam istendi. Telefon numaram 3.5 haftadır hattıma entegre edilmedi.

    11 Ekim: Online işlemlerden oluşturduğum kayda yanıt geldi. Telefonu Türk Telekom havuzundan aldığımı belirtmeme rağmen hâlâ 2 ay içerisinde Telekom havuzundan numarayı almam gerektiği söyleniyor. O numarayı aldım ve kullan(a)madığım Türk Telekom hizmetinin faturası kesildi. TurkNet'ten kaynaklı kesilen fatura için Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunacağım.

    12 Ekim: Almayacaklarını belirttikleri kurulum ücretinin 2. taksiti kesildi. Söyledikleri gibi faturaya kurulum ücretinde indirim yansımadı.

    18 Ekim: 11 Ekim günü telefonu zaten aldığımı söyledim. 1 hafta sonraki yanıtta yeniden abonelik başvurusunda bulunmam gerektiği söylendi. Oysa bu şikayet kaydında aboneliğimi iptal etmeden entegre edeceklerini zaten iletmiştim, buna rağmen papağan gibi aynı şeyleri tekrar ettiriyorlar. Süreç uzuyor, çözüm adına hiçbir şey yok. Yaklaşık 1.5 aydan beri sorunum çözülmedi.

    23 Ekim: 18 Ekim'de bıraktığım kayda dönüş alamadım. TurkNetDestek tarafından süreçte yönlendirme yapan kişinin arayacağı söylenmişti, 5 gündür arama da almadım.

    31 Ekim: 18 Ekim'de yanıt olarak bıraktığım kayda bu sabah dönüş geldi. Telefon numaramın hatta entegre edilemeyeceği bilgisi geldi, ayrıca şikayet kaydımı tamamen yok etmişler (yeni hattan yaptığım 10 Ekim'deki şikayeti), önceki aboneliklere giriş sağlayabiliyordum artık o aboneliklere de giriş sağlayamıyorum dolayısıyla diğer eski şikayetlerimi de görüntüleyemiyorum. TurkNet hatayı yaptıktan sonra belli vaatlerle beni tekrar yalın abone yapıp mağduriyetimi gidereceğini söyledi fakat gidermedi. Yaklaşık 2 aydır telefonu aktarmadılar, hatta sınavların başlamadığı süreçte iptal edip yeniden başvuracaktım gerek yok biz halledeceğiz dediler. TurkNetDestek'e en az 2-3 defa aynı şeyi yazdım, bunu aktaran asıl ilgili kişinin döneceğini söyledi ama kesinlikle arama gelmedi. Almayacaklarını iddia ettikleri kurulum ücretini tahsis ettiler gerek maddi gerek manevi olarak yıprattılar. Haberleşme özgürlüğümü kısıtladılar, CİMER'e başvuruda bulunacağım.

    20 Aralık: Aldıkları kurulum ücretinin taksitlerini fatura başına olmak üzere "( ADSL İkna İndirimleri)" ismiyle 33 TL düştüler. Telefon numarasının entegrasyonu sağlanmadı.

    Not: Sürecin daha detaylı hâlini aşağıdaki mesajlardan takip edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shandor -- 20 Aralık 2020; 3:18:25 >







  • Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Kontrol edebilmem için GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • Kamuyu bilgilendirmek maksadıyla sürecin devamını anlatayım.

    8 Eylül 2020'de, oluşturduğum destek kaydı üzerinden izahıma istinaden 12.50'de yanıt geldi.

    TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor

    Abonelik numaramı net belirtmediğim için, diğer abonelik numarası üzerinden istekte bulunduğum için iptal edilmiş... Bu yerden göğe kadar yalan, hem de öyle bir kuyruklu yalan ki anlatılır yahut anlaşılır bir şey değil. Bir kere iptal dilekçesini "Online İşlemler" sayfasından değil e-mail üzerinden atıyorum. Abonelik numaram örnek dilekçede istendiği gibi mailin açıklamasında yalnızca el yazımla değil dijital ortamdaki salt fontla birlikte yazıldı. Yazlıktaki aboneliğin müşteri numarası da farklı ve mailde de başlığa bu numara girili. Ayrıca yazlıktaki aboneliğin 16 numerik karakteri var, oturduğum yerdeki aboneliğin numerik uzunluğu 7 idi. Bilgiler o kadar açık ki, öyle bir noktaya gelinmiş ki gözümüzle gördüğümüz şeye bile yalan söyleniyor. Burada açıkça TurkNet firmasının yaptığı bir hata var ve özür dilenmesi gerekirken yine hata müşteriye mal ediliyor.


    Online işlemler dönüşü sonrasında yaşananlar:

    8 EYLÜL 2020 ÇÖZÜM ÖZETİ:
    1) Yazlıktaki internetim dakikalar içerisinde iptal edildi. Dolayısıyla TurkNet hatasından kaynaklanan ilk mağduriyetim ivedilikle çözülmüş oldu.
    2) Oturduğum konuttaki aboneliğim için gerekli işlemler yapıldı, yeni bir abonelik şimdilik yalın olarak, kurulum ücreti alınmadan tahsis edilecek.
    3) Havuza düşen telefon numaramla ilgili durum henüz muammada. Bu numarayı kurumun hatası sonucunda kaybetmek istemiyorum. Net bir çözüm sunulabilmiş değil.

    8 EYLÜL 2020 ÇÖZÜM SÜRECİ:
    İsmini anımsayamadığım bir hanımefendi 15:15 dolaylarında beni aradı ve sorunumla ilişkili olarak yardımcı olacağını, mağduriyetin giderileceğini söyledi ve konuyu satış departmanına aktardı. 16:15 civarında farklı bir departmandan Kaan Bey aradı, bilgisi dahilinde yardımcı olmaya çalıştı ve ne yapmamız gerektiği hususunda yönlendirdi. Yazlıktaki internetimin naklini ücretsiz sağlayabileceğini fakat nakil işlemlerinin biraz daha uzun sürdüğünü dürüst bir şekilde bildirdi. O esnada Kaan Bey'le konuşurken farklı bir numaramızdan satış departmanındaki bir hanımefendi aradı; bu bağlamda TurkNet'in sorun gidermek için kısa sürede tüm kanallardan iletişim kurmaya çalıştığını söyleyebilirim. Satış departmanından yaklaşık yarım saat sonra aramasını rica ettim. Kaan Bey'e eğer satış departmanının kurulumu ücretsiz yapacaksa naklin gerekli olmadığını söyledim, o da satış departmanından teyit alıp mağduriyetimin giderileceğini ve kurulum ücretinin alınmayacağını söyledi. Yazlıktaki internetimi ivedilikle iptal etti, yeni bir belge yüklemem gerekmedi. Kaan Bey'e özenli alakası için yeniden teşekkür ederim. Ardından tam yarım saat sonrasında, sözleştiğimiz üzere satış departmanından Gülşah Hanım aradı. Herhangi bir kurulum ücreti alınmayacağını söyledi ve gerekli prosedürleri gerçekleştirdi. Yeniden abonelik işlemlerimi başlattı ancak telefonun durumuyla ilgili bilgiye sahip olmadığı için aktivasyon ekibine bildirmem gerektiğini, eğer yanlış anımsamıyorsam yeni bir numara verebileceklerini ancak mevcut numara için aktivasyon ekibine danışmamız gerektiğini aktardı. Gülşah Hanım'a da ilgisi için teşekkür ederim.

    8 Eylül sürecine bakışım: Bazı sıkıntılar çözüme ulaşabiliyor ama maalesef tüketicinin olması gerektiğinden fazla çaba harcaması gerekiyor. TurkNet'in Online İşlemlerdeki destek kısmı tam anlamıyla işlevsel değil, kısmi otomizasyonla maaliyetleri düşürüyorlar ve bu fiyat yönünden müşteriye fayda sağlıyor, aynı zamanda bence geleceğin standartı ancak henüz yeterli değiller; bazı online müşteri temsilcileri müşteriyi kavramakta ve yardımcı olmakta güçlük çekiyor. Müşteri odaklı yanıtlar vermiyorlar ve bir sıkıntı çıktığında fabrikadan çıkmış ürünler gibi tüm gerçeklere rağmen firmayı savunma pozisyona geçiyorlar. "Customer Obsession" çok mühim, online işlemlerdeki kimi müşteri temsilcilerin bahsettiğim anlayışa zıt mantaliteden çıkmalarını gerekli yöneticilere şiddetle tavsiye ederim aksi takdirde o sadık kitleyi tekrar yakalamaları ve kitleleri muhafaza etmeleri çok zor.

    Bu arada çözüm için hızlıca aksiyona geçen TurkNetDestek ekibine ayrıca teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shandor -- 8 Eylül 2020; 18:18:34 >




  • 9 EYLÜL SÜRECİ: Türk Telekom ekibi sabah vaktinde aktivasyonu gerçekleştirdi. Öğleden sonra Türk.Net'in iş ortağı gelip kurulumu yaptı. Süreç hızlı ilerledi ancak 5 gün önce modemim 60 megabit küsür max rate gösterirken ve 35 megabit hız tanımlanmışken şu anki değerler aşağıdaki şekilde:

    TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor

    Şu an 15 megabite kadar tanımlı gözüküyor ve 14 megabit hız alabiliyorum, eskiden alabildiğim hız 32 megabitti.

    1) Hızım yaklaşık 2 kat düştü, hat değerlerim kötüleşti.
    2) Sabit numaram düştü. Konuştuğum hiç kimse konuya vakıf değil, yanlışlığınız yüzünden düşen 15 - 20 yıllık telefon numaramı nasıl alacağım hâlâ meçhul...




  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hız konusunda yaşadığınız sorunu arkadaşlarımın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan modem buluşması gereken hızda buluşmuyor statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Henüz teknik destek kısmı gözükmemekte. Sanıyorum kurulum yapan kişi bununla ilgili bir arıza kaydı oluşturdu, o kısım üzerinden şu an bir kayıt açık 36243400.

    TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor

    7 Eylül Pazartesi sabahına kadar hattım kapanmadan önce aldığım ip aralığı aylardır 188.119.xx.xx(x) olarak gelmekteydi. Şu an cgnat tarafından tarafıma düşen ip adresi 159.146.xx.xx(x) şeklinde geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shandor

    9 EYLÜL SÜRECİ: Türk Telekom ekibi sabah vaktinde aktivasyonu gerçekleştirdi. Öğleden sonra Türk.Net'in iş ortağı gelip kurulumu yaptı. Süreç hızlı ilerledi ancak 5 gün önce modemim 60 megabit küsür max rate gösterirken ve 35 megabit hız tanımlanmışken şu anki değerler aşağıdaki şekilde:



    Şu an 15 megabite kadar tanımlı gözüküyor ve 14 megabit hız alabiliyorum, eskiden alabildiğim hız 32 megabitti.

    1) Hızım yaklaşık 2 kat düştü, hat değerlerim kötüleşti.
    2) Sabit numaram düştü. Konuştuğum hiç kimse konuya vakıf değil, yanlışlığınız yüzünden düşen 15 - 20 yıllık telefon numaramı nasıl alacağım hâlâ meçhul...
    10 EYLÜL SÜREÇ ÖZETİ: Hızla ilgili sorunum düzeldi, ping değerlerini henüz kontrol edemedim fakat hat değerleri iyi. Şu anki durumum yanlışlık yapılmadan önceki durumuma tekabül ediyor, eskiden aldığım hıza yeniden kavuştum.

    10 EYLÜL SÜRECİ: Hızla ilgili sorunum hemen bu sabah 09.30 civarı düzeldi ancak Telekom görevlisi doğrudan suçu kuruluma attı. Altyapının Türk Telekom'dan gelmesine rağmen ısrarla TürkWAN veya benzeri şekilde telaffuzda bulunup sorunun bizden kaynaklandığını, artık yalın aldığım için de evimin içindeki tesisatı değiştirmediğimden hızımın düştüğünü ifade etti ve TurkWAN'a (? :])şikayet etmem gerektiğini söyledi, sanki altyapı sizden geliyor ya... :) Ben de ankastreye gelen hızı göstermesini istedim, aynı şekilde oraya da 15 megabit geliyordu. Santrale telefon açtı ve ankastre içinde yer değişikliği sağladılar. Şu an hız sorunum düzeldi, eski kaliteyi yakaladığımı sanıyorum, ping değerlerinin kontrolünü sağlayamadım fakat hat değerleri iyi gözüküyor. Türk Telekom sorumlusu kontrolü sağlamama fırsat vermeden, beklemek istemedi ve gitti (Telefon numarasını verdi.). Tüm bu yapılanların işlem süresi 5 - 10 dakika sürdü.

    Önce: TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor
    Sonra: TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor

    KALAN SORUN: Şu an telefon numaram düştüğü için TurkNet'in yönlendirmesiyle telefonu alabilmek adına şimdilik yalın almam söylendi ve yalın hizmet alıyorum. Biliyorum, telefon numaram sizde değil, sizden Telekom havuzuna düştü ancak eskiden hizmetimi 85+3 TL olarak kullanıyordum, yanlışlığınız sonucunda telefon numaram düştü. Telefon numaramı geri almak istiyorum, numara artık Türk Telekom'a devroldu, farkındayım ancak hatanız dolayısıyla en azından bir yönlendirme bekliyorum. Telefon numaramı alamazsam mecburen tüketici hakem heyetine başvurmak zorunda kalacağım ve işin ucu maalesef size bağlanıyor.

    Konuştuğum hiçbir yetkilinin tam olarak bilgisi yok. Lütfen telefon aktarımlarıyla bilgisi olan birisini bana yönlendirin ve bu iş için çözüm sağlayın.




  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, telefon hattının iptal edilmesi ile ilgili www.turk.net/oim sayfamızdan şikayet kaydı oluşturabilir misiniz? Bu konuda arkadaşlarımın yapabileceği bir şey varsa size yardımcı olacaktır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    10 EYLÜL 2. GÜNCELLEME ÖZETİ: Havuza düşen sabit numaram için hat sahibinin adıyla Türk Telekom'a 2 ay içinde başvurmam gerektiği aktarıldı. Eski müşteri olduğum için mağduriyet yaşanmaması adına 85+3 TL'den hizmetimi kullanabileceğim teyit edildi.

    Kübra Hanım'a yönlendirmesi ve ilgisi için teşekkür ederim.

    Güncelleme oldukça sürecin devamını paylaşacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shandor -- 10 Eylül 2020; 13:40:23 >
  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorun yaşamanız durumunda PM üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Keyifli kullanımlar dilerim.
  • 11 EYLÜL ÖZETİ: Dün Türk Telekom'a gidip belli bir bedel karşılığında eski hattımızı üstümüze geçirdik. Bugün Online İşlemlerden kayıt açıp eskisi gibi telefon numaramla internet hizmetimi 85+3 TL olarak kullanmak istediğimi belirttim, öncesinde de yardımcı olacaklarını teyit etmişlerdi.

    Şu an TurkNet tarafından yalın VDSL ve Türk Telekom tarafından kablosu TurkNet aboneliğime bağlanmamış eski sabit hattım var. TurkNet'ten telefonumun taraflarına nakledilmesi için gerekli işlemleri bekliyorum.
  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, telefon hattınızı Telekom havuzundan aldığınız bilgisini ilgili ekibimiz ile paylaştım. Size dönüş sağlayacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, telefon hattınızı Telekom havuzundan aldığınız bilgisini ilgili ekibimiz ile paylaştım. Size dönüş sağlayacaklar.
    Merhaba. Cumartesi akşamına doğru tarafınızdan arama geldi ama yetişemedim. Talebime istinaden satıştaki sorumlunun tekrar aramasını istiyorum. (Gerekli bilginin aktarıldığı kişinin.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shandor -- 14 Eylül 2020; 11:29:48 >
  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arkadaşlarıma tekrar aramaları için bildirimde bulundum. Kısa süre içerisinde arama yapacaklar.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hâlâ satış departmanının aramasını bekliyorum. Bu memlekette işlerin düzgün ilerlemesi sabırla yaklaşmak yerine her mecradan hönkürmek, tehdit etmek mi gerekiyor? Hakkım olan 85 + 3 TL'ye geçmek istiyorum.TurkNet 1.5 Aydır Sorunumu Çözmüyor

    Ayrıca 2 departman tarafından alınmayacağı söylenen kurulum ücreti de tarafıma yansıtılmış. Bana çıkartılan külfet yetmiyormuş, dışarıya yaptığım ekstra maliyetler yokmuş gibi bir de mağduriyetim doğrultusunda verdiğiniz sözlerin hiçbirisini tutmadınız.

    Artık durumumun kısa süreçte kapsamlı şekilde hallolmaması takdirinde tüm mercilere eş güdümlü olarak başvuracağım.




  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Satış ekibine tekrar bilgi verdik. Size dönüş sağlayacaklar.
  • 16 EYLÜL SÜRECİ: 16.45 civarında satış departmanından arama geldi. Satış departmanı yönlendirmeden yaklaşık 6 gün sonra beni arayarak hattımı iptal ettirmem için 0212 703 43 71 numarasını aramamı söyledi. Tüm önceki konuşmalardan habersiz olarak yeniden başvuru yaptığımda 85+10 şeklinde internet ve telefon hizmetini kullanabileceğimi iletti, bana daha önce 85+3 olacağı söylenmişti tabii... Söz konusu numarayı aradığımda müşteri temsilcisine ulaşamadım, çünkü bug'a girmişim. Arıza kaydı açmadığım hâlde açmış gibi gözüktüğüm için temsilciye ulaşılamıyordu. İlk mesajda bekleme yaptıktan sonra 2'yi tuşlayarak müşteri temsilcisine ulaşmayı başardım. Sağ olsun 6 gün sonrasında yapmam gereken işlemin kargo veya faks yoluyla hattı iptal ettirmem gerektiğini söyledi. E zaten ben bu işlemi yapmasını biliyorum, bunun için niye beni tekrardan telefondan telefona aktarıyorsunuz?

    Tam artık tamamen iptal etme raddesine gelmiştim ki 17.25 gibi üst departmandan olduğunu zannettiğim Kübra Hanım aradı. Daha önce 8 Eylül'de konuşmuştuk, o gün de işlemlerim hızlı bir şekilde hallolmuştu. Kübra Hanım konuya vakıf bir şekilde hattımı iptal etmem gerekmediğini, zor bir işlem olduğunu ancak arka planda telefon hattımın aktarımı için gerekli başvuruları yaptıklarını ve satış departmanının yanlış yönlendirme yaptığını belirtti. Kurulum ücreti kestiklerinden bahsedince yeni abonelikten dolayı böyle bir ücretin olacağını söyledi ancak inceleme yaparken özür diledi, kurulum ücreti iadesinin girildiğini fakat fatura kesildikten sonra girildiği için ilk faturama kurulumun yansıdığını, sonraki ayları takiben bu ücretin faturamdan düşürüleceğini söyledi. Böylelikle olması gerektiği gibi, müşteriye daha fazla zorluk çıkarmadan işlemlerim arka planda halledilecekmiş...

    Kübra Hanım'a ilgisi için teşekkür ederim. Umarım daha fazla sorun çıkmadan işlemlerim hallolur.

    TurkNet, bulunduğum sokakta VAE üzerinden iyi bir hizmet veriyor, ping değerlerinin VDSL2 için tatmin edici olduğunu söyleyebilirim (Yurt içi ve yurt dışı). Lakin bir sorun yaşamanız durumunda bunu çözümleme noktasında çok sıkıntı yaşıyorsunuz, bu yalnızca Türk Telekom'un hizmetin iştirakçisi olmasından kaynaklanmıyor; TurkNet'in online işlemlere bağlı kahir ekseriyet ne yazık ki müşteri yanlısı bir tutum izlemiyor ve işinizi zorlaştırıyor. Telefondaki rikkatli konuşmalar çözüm aşamasına gelindiğinde manasız kalıyor. CRM sistemleri yetersiz, her olayı sil baştan yeni bir temsilciye aktarmak gerekiyor ve o temsilci sizi yanlış yönlendirebiliyor. Stres eşiğiniz düşükse tavsiye etmem, eğer risk alabilecek durumda uygun fiyata iyi bir hizmet istiyorsanız ve altyapınız destekliyorsa şansınızı deneyebilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shandor -- 16 Eylül 2020; 18:47:8 >




  • Numarayı kontrol etmeden sadece isme bakarak iptal işlemini gerçekleştiren personeli kapının önüne koymazlarsa daha çok mağduriyet yaratılır. Aboneliklerde isim değil, numara esastır. Bunu bilmeyeni neden çalıştırırlar ki?!
  • Shandor S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arka planda ilgili arkadaşlarım takibini yaparak gelişmeleri sizinle paylaşacaklar.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    28 Ağustos'ta başvurduğum ve 24 saat sonra faturalamanın durması gereken yazlıktaki aboneliğim için 3 Eylül'de fatura kesilmiş. Destek kaydını oluşturdum, faturanın iptali sağlanmazsa yasal mercilere başvuracağım.

    Hata üstüne hata, artık iyi niyet gösterme olanağım kalmadı.

    Size de yazık, böyle bir firmanın şikayetlerle ilgili departmanında çalışmak...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.