Şimdi Ara

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi açıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
5.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazılım yazmaktan hoşlanmadığımı farkeden bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak , yazılımın tüm liselerde müzik gibi gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum

    Mesela ben dersleri görseydim mümkün değil bu bölümü yazmazdım


    Ancak piyasada bu kadar zor mesleeğe o kadar komik fiyatlar veriliyor ki .. freelancer olarak çalışanlara yazık yani

    Bu okullar 1 milyon yazılımcı vs de bu piyasayı iyice bozup asgari ücretlilierin çalışabilceği bir ortama dönüştürüyor diye de endişelenmiyo değilim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Türkiye yılda boşuna 200 milyar dolar ihracat yapan bir ülke değil.

    Konuyla alakasız bomboş bir yorum. Cevap verdiğiniz kişi ''yazılımla ilgili atılıma'' şaşırmış, siz de buna sanki yazılımdan dolayı böyle bir ihracat var gibi cevap vermişsiniz o yüzden bomboş bir yorum dedim.


    Türkiye ihracatında YAZILIM çok çok düşük bir oranda daha genel olarak yüksek teknoloji ihracatı %2 seviyelerinde (worldbank) !


    Bu çok anormal bir durum değil ihracatta binlerce çeşit mal var.


    Buyrun kanıt, sektörel bazında genel ihracat verilerini görebilirsiniz ;




    tİm
    TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi - İhracat Rakamları
    https://tim.org.tr/tr/ihracat-rakamlari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 20 Temmuz 2021; 3:13:41 >




  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Benim demek istediğimi ya anlatamamışım yada anlaşılmamış o zaman.

    Benim demek istediğim biz şu ansa sanayi ürünleri satıyor isek tarım ülkesinden döndüysek bunu bu tür devletin özel uğraşları sonucu döndük o yüzden bu kadar çok ihracat yapıyoruz demek istedim.

    Bu yazılım ile verilen yeni uğraşlar sayesinde de bundan sonraki 10-20 sene içerisinde bunun faydalarını göreceğiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yıl 2021 sonunda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir gelişme.Umarım hocaları ve dersleride kalitelidir.Türkiyede artık böyle liseler çoğalmalı.İnsanlar meslek bazında yetiştirilmesi gerekli. Böyle haberler güzel ama nekadar verimli olucak zaman göstericek.Türkiyedeki eğitim sisteminin bozukluğu gençleri hep yanlış tercihlere yönlendirmiştir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anadolu yazılım imam hatip lisesidir o..

  • Yazılım deniliyor ama 3d modellerde çok önemli oyun motoru yada adobe premire bilmek çok önemli sadece bir kac programlama dili öğretilecek se vakit kaybı olabilir ki bu devirde tek önemli sey zaman .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kbere K kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi piyasada 25 TLye kurs alıp veya üniversiteden sadece yazılım bölümünden mezun olmuş "kod yazabilen" insan dolu. Şirketler bunun farkında ve kod yazabilen değil yazılımcı arıyorlar. 1 milyon yazılımcı projesinden sertifika alan en fazla 1000 tanesi gerçekten yazılımcı olarak alır o sertifikayı.


    İmzanızla ilgili olarak, merak ettiğim sorularım var;

    Hocam bende alaylı yazılımcıyım. Üniversitede turizm okudum ama şuan bir yazılım firmasında junior full stack olarak çalışıyorum. Daha 2. yılım meslekte.

    Acaba lise mezunu musunuz yoksa yazılımla alakasız üniversite mi okudunuz?

    Kariyerinize Türkiye'de başlayıp mı yurtdışına çıktınız? Kaç yıldır meslektesiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım okulda öğrenilerek yapılabilecek bir şey değil. Okulda doğru düzgün yabancı dil bile anlatılmıyor ki yazılımı öğretsen dahi bu kişiler problemlerini çözmek için araştırma yapamayacaklar. Bizzat sektörün içinden birisi olarak söylüyorum. Pandemiyle birlikte özellikle web geliştirme-programlama üzerine çalışanlara talep arttı. Birçok iş arkadaşım çoktan yurtdışına yerleşti bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 20 Temmuz 2021; 13:7:25 >
  • Astronot okulunun yanına yapsınlar  

  • CIZIK kullanıcısına yanıt

    Sorun bu kısım değil, sorun asgari ücret ve çalışmak zorunda olanlar. Her meslekten binlerce alternatif olabilir, zaten okul sayısı arttıkça oldu da. İşin ucu kendine dokunmadıkça sessiz kalmaya devam politikasına devam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0611284CA

    Sağlık bölümü prestijliydi, insanlar sağlık okurdu hayatını kurtarırdı özel sağlık liselilerin açılmasına izin verdi şimdi sağlıkçıların çoğu aç yarısı keko tiplerle doluştu daha kaç tane mesleği böyle öldürdü sayayım ama sen aktroll olduğun için direkt blokluyorum şu saniyeden sonra yazdıklarını dikkate almıyorum veya yaşın çok küçük.

    Söylediğiniz şeylerin bilgi ile değil görme ile alakalı olduğunu düşünüyorum . İşin enteresan yani yorumunuzu elestireni küçük veya aktroll diye disliyorsunuz bu da seviyenizi gösteriyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kimseyi dışlamıyorum sadece alaycı tavırlarla karşılık verenlere cevap yazıyorum, inanın bazı küçük gözüken kararların bile ardında sermeyi sahiplerin karları ve yine çalışan kısmın ezilmesine yönelik planlar var. yıllarımı özel sektöre vermiş ve sektörde saygın yöneticileri yakinen tanımış biri olarak söylüyorum.

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Oturup, sıfırdan işletim sistemi yapan yok,

    https://sourceforge.net/projects/eleraos/
    https://www.youtube.com/watch?v=13oYpeXDYbQ&t=127s
    donanıma sürücü yazan yok ülkede.

    Çokca var.



    Bu eğitim ilk okul 4 den itibaren, sektöründen içinden pişip gelmiş esaslı alaylı insanlar tarafından verilir ve bu öğrenciler kendi aralarında guruplanıp gerekli alanlar için organize edilir ise, gelişim çok iyi bir şekilde sağlanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9CAFB864 -- 20 Temmuz 2021; 18:57:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1BilimAdamı

    "Teknik Liseleri", sadece sanayiye yönelik Endüstri Meslek liselerine dönüştürerek öldürdüler. İyi anadolu liselerini ise tüm liseleri anadolu lisesi yaparak kalitesini bitirttiler sonra yetmedi iyi puanlı alan anadolu liselerini puansız adrese dayalı saçma bir sisteme çevirip mahvettiler. Şuan tekrar sıfırdan puanlı proje lisesi diye bir şey uyduruluyor...( Ankarada Aselsan kendisi direk Aselsan Teknik Lisesi açtı ve şuan en yüksek puanlı öğrenci alan lise ayrıca daha geçen Tübitak ta kendine lise açtı... Ama devlet dağlara tepelere ideolojik liseler açmakla meşgul)

    Adamların eğitimi geliştirmek gibi bir çabası yok. Onların tek derdi imam hatipleri yeni anadolu lisesi yapmak amaçları sadece bu...


    O nedenle en güzel yerlerdeki anadolu liseslerini, süper liseleri imam hatibe çevirdiler.


    Eğitimle ilgili yaptıkları şeylerde zerre samimi değilldir. Tek niyetleri ve amaçları yapabilseler haremlik selamlık sisteme geçmektir. Adım gibi eminim....





  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorGrandMaster

    Programcılık yetenek ve merak işidir. Herkes yazılımcı olamayabilir. Hiç ummadiginiz kişi süper yetenekli çıkabilir. Diploma iş yapmaz. Şanslı olanlar bir kurumda kadrolu bir iş bulur. Süper yetenekler kendi parasını kendi kazanır. Olması gereken, ben bu işi yaparım ve kendime güveniyorum diyen kişilere destek olmaktır. iş bulmak ve yol göstermektir. Yoksa bir sürü ne yapacağı belli olmayan hacker yetişir.

    Matematik altyapısı olmayan, analitik zekası olmayan adam iyi bir yazılımcı olamaz. Bu 2+2=4 gibidir.


    Ancak erp yazılımlarının içine eden yazılımcı olur ötesi değil.

  • Çoğalmazsanız sorun çözülür  

  • Meslek liselerine hiçbir yere gidemeyen öğrenciler yerine yüzdelik dilimde yüksek sıradaki öğrenciler gitmediği sürece hiçbir anlamı yok. Cazibiyetini artırmak için üniversite geçişi kolaylaştırılmalı. Mühendislik fakültelerinde belli kontenjanları bu listelere ayırmak gerekiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Benim demek istediğimi ya anlatamamışım yada anlaşılmamış o zaman.

    Benim demek istediğim biz şu ansa sanayi ürünleri satıyor isek tarım ülkesinden döndüysek bunu bu tür devletin özel uğraşları sonucu döndük o yüzden bu kadar çok ihracat yapıyoruz demek istedim.

    Bu yazılım ile verilen yeni uğraşlar sayesinde de bundan sonraki 10-20 sene içerisinde bunun faydalarını göreceğiz.

    Ciddiyim sen bu kafayla nasıl bu siteyi kurdun aklım mantığım almıyor.Kusura bakma ama aşırı cahilsin.Neyse yazsakta yine anlamayacaksın zaten.

  • Ben devletimi seviyor ve güveniyorum. Herkes yurt dışına kapağı atmayı çalışırken ben burada kalıp nasıl yardımımım dokunur diye uğraştım.

    Sizin sorununuz hükümet ile devleti bir birine karıştırmanız. Birisi gider birisi kalır hep bu böyle oldu. Sizin yaşınız genç olabilir öncesini bilmiyorsunuz o yüzden ben karıştırmıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.