Şimdi Ara

Turkcell'den ahlaksız teklif! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
19.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
179 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hikaye ile anca burayı ve kendini kandırırsın.

    Kullanım haklarını doldurduğun için ( paketinde 4 gb var ise bunu bitirdin yani ) kullanım yapmaya devam etmen halinde paket tanımlaması yapılmıştır. Yani durduğun yerde kimse sana paket satmadı yalan söyleme.

    Farzedelim paket satmasalardı da sen kullanıma devam etseydin ne olacaktı ? Kb başı ücretlendirme yapılacaktı. Oda paketine göre değişir ama sadece 1 mb kullanım için 50 liraya yakın fatura ödeyeni bile gördüm :)

    Yani adamlar senin faydana olacak şekilde sana paket tanımlamışlar.

    Şimdi gelelim bu paketi almak istemiyorsan düzenli 7 TL ödemen gerekiyormuş yalanına. Bu parada bittiğinde duran internet hizmeti için ödediğin paradır. Yani senin 4 gb bittiğinde internetin otomatik kapatılacak.

    Firmaların sana hizmet vermeyi kesmek gibi bir görevi olmadığı gibi sebepsiz kesmesi suçtur. Sen özellikle bunu talep etmedikten sonra sana hizmet vermeyi sürdürmek zorundadır.

    Şimdi sen akıllı bıdık paketinin takibini yapamayıp aşım yapmışsın sana ek interneti satmışlar. Tek haklı olduğun nokta talebin olmadan sana böyle bir satış yapamazlar. Satışı iptal edip kullanılan internet karşılığı ücretlendirme yansıtılmasını talep edebilirsin. Bu talepte de sana kol gibi fatura gelir ki hiç tavsiye etmem.

    Bence niyetin gelip burada firmayı kötüleyip aklın sıra 19 lira sebebiyle adamlara müşteri kaybettireceksin.

    Sen vatandaş olarak dürüst müsün ki firmalar dürüst olsun ? Şuna bak ayak üstü 40 tane yalan söylemişsin. O yüzden sizin gibi insanlara böyle firmalar da müstahak.

    Ayrıca hem Cimere hem Btk ya hem Thh ye başvurmuşsun. 3 tane yol var diye her birine başvurman mı gerekiyor? Bu 3 yolun 3 üde sana yardımcı olmak için var ama senin gibi boş davacılar-şikayetçiler yüzünden her kurumun yoğunluğu artıyor ve belkide senin gibi boş beleşler olmasa 10 günde karar çıkacağı yerde insanlar sonuç için 6-7 ay bekliyor. Verilen her hakkı kullanmak hak mıdır ? Bedava diye sağa sola salyanızı saça saça başvuru yapıp durmayın. Çok gördüm buraya koşa koşa gelip "hayır senin işin mahkemelik" deyince mahkemeden para isterler avukat isterler şimdi amaaan boşver ben şansımı denemek için gelmiştim zaten deyip, başvurudan vazgeçeni.

    Sanıyor musun ki devlet bu işler için harcama yapmıyor ? Dünyanın parası gidiyor ama vatandaş hakkını rahatça arasın bu kurumların hiçbiri ücret talep etmiyor. Sanıyorsun ki cebinden para çıkmıyor. Ama unuttuğun birşey var, senin benim vergilerimle bu kurumların giderleri karşılanıyor. Sana hizmet için kullanılacak vergi, boş beleş başvurunu sonuçlandırmak için masraf olarak harcanıyor. Ayıptır yapmayın, düşünceli olun.

    Millet artık adalet aramayı geçmiş menfaat sağlamaya çalışıyor.

    Firmaları bokum kadar sevmem ama senin gibi vatandaşlardan da tiksiniyorum gerçekten. Yakında osuruyorum diye gelip totonuzu dava edeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketiciserdar -- 10 Temmuz 2019; 16:32:10 >




  • bir bu gsm firmaları
    iki internet sağlayıcılar
    bunlardan millet illallah etti
    en güzeli faturalı değil faturasız hat kullanmak
  • armutsever A kullanıcısına yanıt
    Hocam baştan ifade edeyim, bence de Turkcell hizmet kalitesi anlamında Türkiye'deki en kaliteli operatördür. Ancak kaliteli hizmet sunması, bu gibi yanlış uygulamalarının gerekçesi olamaz.

    7 TL'lik pakette fatura kontrolü hizmeti veriyorlar demişsiniz. Bu bir hizmet değil ki hocam. Ben aboneysem ve buna aylık ödeyeceğim ücret belliyse, bu ücretin dışında onayım olmadan firma tarafından kendiliğinden hattıma ek paket tanımlanıp ücret kesilmesini istemem. Abonenin böyle bir hakkı olması lazım.

    Nasıl Superonline fiberde kotalı paketlerde kota bitince ay sonuna kadar şak diye kesiliyorsa bunda da öyle olması lazım. Evet bana teklif sunabilir, sunsun, beğenirsem kabul ederim, beğenmezsem etmem. Burada müşterilerin yakındığı konu kendiliğinden ek paket tanımlaması ve bunun olmaması istendiği zaman ekstra 7 TL ücret istenmesi. Bu 7 TL neyin karşılığı oluyor o zaman?
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    "Firmaların sana hizmet vermeyi kesmek gibi bir görevi olmadığı gibi sebepsiz kesmesi suçtur. Sen özellikle bunu talep etmedikten sonra sana hizmet vermeyi sürdürmek zorundadır." demişsiniz. Peki superonline sabit fiberde kotalı paketlerde kota bittiği an ay sonuna kadar kesiliyor internet. Buna yorumunuz nedir?
  • kim kızarsa kızsın doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.türkiye de turkcell kullanmak enayilik.en kötü operatör turkcell ülke de.sonra Telekom.daha sonrası kötünün iyisi vodafone.en az öpen en ilgili firma vodafone.t
    yeğenim turkcell de şef. pazar beraberdik inan abi ben de de diğer şef ler de de hatta müdür de bile vodafone hat var dedi nasıl olur kızmıyorlarmı dedim öyle bir takibat yok biz de dedi.şaşırdım.vodafone varken diğer firmalar da durmak hepten öpülmeyi kabul etmek.
  • BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim hizmet paket aşımını engelleme oluyor zaten siz anlamamışsınız. Paket bitince kısıtlama koymadıysanız, aşım başlarken sizin sözleşmenizde (tarifenizde) ne belirtildiyse o uygulanıyor. Ya paket kullanımınızı kendiniz takip edip aşım yapmayacaksınız, ya da akıllı telefon özelliğidir ki kısıtlama koyabiliyorsunuz onu kullanacaksınız. Zaten bu durumdan memnun değilseniz gidip başka bir tarife ya da operatöre geçmelisiniz hatta bu tarifeyi (sözleşmeyi) hiç kabul etmeyecektiniz. Otomatik kısıtlanan tarifesi de vardır gidip araştırmak, okumak mesele. Ben hayatımda şu 7 tl'yi ödemedim; aşım yapmadan mesaj geliyor zaten operatörden kullanım hakkınız bitti; 19 tl'ye 1 gb kullanım hakkı için bilmem nereye bilmem ne mesaj atın diye. Boşa savunmaya geçmeye çalışmayın, gidin bir Turkcell iletişim merkezine, alın isteyin tarife sözleşmesini okuyun.
  • BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Aslında cevabı o cümlede var. " sen özellikle talep etmedikten sonra "

    Yani sizin paketiniz kotalı. Yani ? Belli bir miktar kullanım hakkı satın almışsınız sadece.

    Paket satın almak ile karıştırmayın. Gsm hatlarında paket satın alınır ve hat faturalıysa paket bitiminde kullanıma devam edilebilir.

    Gsm hattı için en temiz yol faturasızdır. Kontorünü yükler paketini alırsın, paketin bitince en fazla içindeki kalan liraları yer oda bitince mecbur durur.

    Diyorum ya firmalar zaten hırsız, zaten hepsi dolandırıcı. Ama bu konuyu açan kişi de masum değil.

    Bence Btk ya şunu şikayet edebilirsiniz, yahu AKK rezilliğini kaldırdınız firmalar şimdide kotayı çıkardı, hem fiyatları artırdılar, hemde biz artık kota dolunca internet kullanamıyoruz. Eskiden Akk sonrası yavaşta olsa internetimizi kullanıyorduk. Resmen devlet olarak bizim dolandırılmamıza yardım ediyorsunuz diyee herkes şurada başvuru yapsa. Belki onunu bir anlamı olurda şu kota saçmalığı ortadan kalkar.




  • ya abi niye hala faturalı kullanıyorsunuz
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Bunu bende anlatmaya çalıştım ama adam anlamıyor. İlla bana zorla ek paket tanımladılar, iptal etmek içinde akıllı faturayı zorla almamı istiyorlar diyor.

    Buna anca deli inanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğim şeyi ya anlamıyorsunuz ya da işinize öyle geliyor.

    Alakasız şeyleri demek istediğim olayla karıştırmayın. Superonline'daki durumu ben size siz "firma kafasına göre hizmeti kesemez" diyince yazmıştım. Bakın çok basit. Şimdi diyelim ben 5gb kotalı faturalı paket aldım değil mi? Kotamı bitirdim. Şimdi paket satın almak istemiyorum. Firma da fatura dönemi sonuna kadar internet hizmetimi kessin. Bak çok basit değil mi. Ama böyle yapmıyor, sormadan etmeden direk faturaya ek ücret yansıtıp kafasına göre ek paket tanımlıyor. Bunun olmasını istemiyorum diyince de 7TL ek ücret istiyor. Müşterilerin şikayetvar.com'da da yakındığı konu bu. Bu kadar basit. Şimdi Turkcell'in bu uygulamasının neresi mantıklı ve doğru Allah aşkına?
  • hizmeti kesmek ne kadar zor olabilir de bunun için 7 TL alıyorlar? firmaya hiç bir götürüsü olmayan bir şey istenilen, kes interneti hak bitince

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte şirket sana yüksek fatura gelmesin diye ek 1 gb tanımlamış eğer akıllı fatura kullansaydın bunlar olmazdı
  • Aklıma şu geldihttps://www.youtube.com/watch?v=InAwTAgmDqQ

    Bu arada sonuna kadar haklısınız. Aynen bu adam gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bahsettiğiniz 19 liraya aşım ücretine yeni paket şeklinde onlarca ödeme yaptım.Fayda etmiyor ne deseniz büyük çoğunluk ses çıkarmadıkça böyle kalır heralde
  • armutsever A kullanıcısına yanıt
    sakin olun, teker teker gelin hepinize cevap vereceğim:)

    Evet kızdığım zaman vakit ayırırım bir haksızlığa, ama maalesef her sözleşmeyi okuyacak kadar vakit olamayabiliyor sözleşme yaparken. Kaldı ki firmaya güveniyorsunuz. Zaten ters giden bir şeyler olursa değişiklik yaparım diyorsunuz vs. Zaten sözleşme yenilemeyi telefonla arayarak yapıyorlar. Dolayısıyla önünüze sözleşme falan gelmiyor.

    Müşteri hizmetlerinin bilgisiz olması söz konusu olamaz. Olsa da bunu telafi ederler. Kaldı ki bir kaç kez farklı kişilerle görüşme yapıldı. Form açıldı, durumun incelenmesi istendi.

    Turkcell'in aklaksız bir teklifi bu! Sen anlamadıysan yapabileceğim şey şöyle kısaca tekrar ifade etmek: Diyor ki "Sana iki teklifim olacak. Birini tercih etmek zorundasın: Sattığım internet bitti ise ya mecburen fahiş fiyata 19₺'ya, ki ben 6gb interneti 39₺'ya 1 ay boyunca kullanıyorum, 1-2 günlüğüne, bazen bir kaç saatliğine (fatura kesim tarihine kadar kullanım hakkı veriyor) 1gb internet kullanmak zorundasın, ya da bunu kullanmak istemiyorsan bana her ay düzenli haraç vermek zorundasın. İşte bu ahlaksız bir tekliftir.

    "Ayrıca 7 tl'lik pakette fatura kontrolü hizmeti veriyorlar, alırsanız belirttiğiniz miktara ulaşınca faturaya sınır geliyor; yok hizmet vermiyor şöyle böyle karalama yapmayın boşa." Yukarıdaki ifademi tekrar oku. Cevabı orada. Yok hala anlaşılmıyorsa hiç okuma, zamanını boşa harcama.




  • Hacxtr kullanıcısına yanıt
    Size de cevap vereyim:

    "Bir kullanıcı olarak faturalı hat kullanımı yapıyorsanız eğer elinizdeki akıllı telefonlarda veri kısıtlama özelliğinin olduğunu size hatırlatayım. Telefon ayarlarınızdan sahip olduğunuz internet boyutuna ayarlama yaparak bu tür durumlar ile karşılaşmazsınız. Yani aslında o para verip aldığınız telefonun özellikleri sadece fotoğraf çekip sosyal medya kullanmak değil!!!"

    Telefonu nasıl ne şekil kullandığım herhangi bir operatörü ne ilgilendirir ne de onlara haydutluk yapma hakkı tanır. Bu özellik vardır yoktur, kullanırım, kullanmam bu ayrı bir konu.

    "Eğer kısıtlamanızı bu şekilde önlemeselerdi sanırım şuan başka bir konu açmış başlığınada Turkcell varımı yoğumu aldı, uluslar arası mahkemeye başvurdum yazardınız."

    Bak güzel adam uçlarda geziyorsun. Neden orta yolu bulmaya çalış mıyorsun? Bana ödediğim kadar hizmet versin. Param kadar hizmet sağlasın, param bitince kessin. Bu kadar basit. Ha dilerse bana ek paket ek hizmet sağlayalım mı şu fiyata diye sorabilir. Kabul edebilirim ya da etmem. Bu benim bileceğim iş. Yahut senin dediğin gibi uçlarda gezinmek isteyen olursa, o kişiye de hiç kısıtlama yapmasın, kullanım hakkı bittikten sonra normal fiyatları ne ise o fiyattan kullandırsınlar. Bu kadar basit.

    "Eğer hattınızı kontrol etmeyecekseniz, umursamıyorsanız, kullanmayı bilmediğiniz halde illa faturalı hat kullanacam diyorsanız limitinde durma opsiyonunu satın alacaksınız."

    Bak yine aynı dayatmacı zihniyet. Ya kardeşim benim ne kullanacağım seni ne ilgilendirir? Tekrar tekrar söyleyim: Param kadar ürün sat. Sonra bi şey satma istemiyorum diyorum. Bu kadar basit.

    "Bu arada bu hizmet zorunlu değildir. Dilerseniz müşteri hizmetlerini arayarak ya da herhangi bir TİM merkezine giderek Akıllı Fatura özelliğini kullanmak istemediğinizi belirtirseniz hiç ikiletmeden iptal edeceklerdir. Neden etmesinler ki. 19 Tl yerine 190 Tl ödemeniz herkesi mutlu edecektir."

    Hala anlamamışsın:) Bir kere bu hizmet değil bu bir haraçtır, haydutluktur. Bunun karşılığında verilen bir hizmet yoktur. Sadece başka ürün satış yapılmaması karşılığında, daha açık ifade ile afedersin kerkinnemeleri karşılığında uslu dur payıdır. Ortaya gel kardeşim orta yola gel. Ne extra fatura gelsin ne de bana 19 liraya internet dayatsın? ne dersin?

    Tekrar cevap vermeyeceğim. Çünkü başka cihette problem olduğunu görüyorum. Okuduğunuzu anlama sorununuz var. Önce bunu çözün.




  • şikayetlerden başını kaldıramamış heralde içini buraya dökmüş

    Bunu kademeler halinde ve isteğe göre sunması gerekir ki
    Aşım için 1gb 19 lira yüksek bir fiyat bunun aynısını faturasızda yapsın
    kademeli olarak yapsın sonrada durdursun interneti

    Zamanında 100mb kala sistemleri oturmamışken durdurmasını biliyordu interneti daha fazla kullanım olmasın diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Sen akıllı olduğun iddiasıyla bunu anlamıyorsan delilere hiç laf etme. Deliler bile anlar bunu. Ayrıca forumdaki o kadar anlayan kişilere de hakaret etme, az biraz hadinizi bilin. Defalarca anlatmış, açıklamışım. Hala anlamıyorsan bu senin sorunun.

    Deliye anlatır gibi anlatayım, belki inanırsın: Evet zorla ek paket tanımlıyorlar ve bunun durdurulması için akılları sıra akıllı fatura altında haraç talep ediyorlar. Hala anladın mı? Boşver sen, başka konulara takıl:)
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Evet, haklısın. Ama kimi seviyesi yeterli gelmediği için, kimi çıkar ilişkisinden bunu anlamakta güçlük çekiyor. Demeye çalıştığımız bu. Türkcell'in maksadı burada açık. Zorla halkın parasını bir şekilde kılıfına uydurarak gasp etmek. Bu kadar basit.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.