Şimdi Ara

Turkcell'den ahlaksız teklif! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
171
Cevap
4
Favori
19.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
179 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Maalesef ama siz beni anlamamışsınız. Ben zaten firmaların dolandırıcı olduğunu söylüyorum. Sadece bu durumu olduğu gibi anlatmak yerine aklınca bin türlü yalanla süsleyen vatandaşa kızdım ... Yani evet sana hak veriyorum o nedenle kıvırma gibi bir amacım olamaz.

    Sorun gayet basit evet. Ama 1 liraya su satan sistem 2 liraya tuvalet hizmeti de satıyor. Bunun aslında sana bir şeyler ifade etmesi gerekiyor. Bu devirde kimse kimseye bedava bir şey vermiyor. Adamlar fırsatını buldukları yerden geçiriyorlar veya kendileri için fırsat yaratıyorlar bu kadar basit. Sanırım bu durumda kendilerine fırsat yaratmışlar demek daha doğru.

    Sen diyorsun ki evde internet hizmetinde bedavaya aldığım hizmeti gsm hizmeti alırken neden alamıyorum veya ücret ödüyorum .

    1. cevabı şu. İmzaladığın sözleşme gereği hizmet şartları var o nedenle. Evde internet hizmet şartında kota dolunca durdurma veya hız düşürme var iken gsm hatlarında böyle bir şey yok. Sözleşme ana hatlarını kim belirliyor ? BTK.

    2. cevabı şu. Niye durdurmak için ek bir bedel talep ediliyor dersen, bunun cevabı da yukarıda gizli. Fırsatçılık.

    Hepsinin dışında bunları yapmayan bir firma var mı diye sorun kendinize ? YOK.

    Bu işin önünü kim alabilir? Ticaret Bakanlığı Tüketici Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün yapacağı yönetmelik değişiklikleri, Btk'nın yapacağı değişiklikler ve Meclisin yapacağı kanun değişiklikleri.

    6502 sayılı kanun ve ilgili yönetmeliklerde birçok eksiklik var. Devletin daha önemli ( ! ) işleri olduğundan maalesef bunlara zaman gelmiyor...

    Kısaca çok canını sıkıyorsa geç başka operatöre, kimse zorla bir firmadan hizmet al demiyor. Ama gidip ağına düşeceğin firma da aynısı bunu bil o nedenle sen uyanık ol. Uyanık olmazsanız bu firmalar öperler adamı.




  • Ya tamam gel ben 19 TL verim sana her ay üzülme bu kadar. Haraç ta haraç
  • tuketiciserdar T kullanıcısına yanıt
    Yahu yok. Bununla kimse konuşmuyor sanırım. Yanlız mı kaldı naptıysa böyle boş beleş konuşmuş. Hata yapmışlar. Paketi tanımlamayacaklardı. Bi geçireceklerdi faturayı ozaman buraya gelip böyle yazamaz yatağından çıkamazdı. Neyse.....
  • Hacxtr kullanıcısına yanıt
    Çok ciddi doğru söylüyorsun. Dikkat ediyorum böyle luzumsuz başvurular triplerde olan vatandaşların hepsi aynı kafada. Yapacak işi yok, boş vakti çok, az bir sosyal çevre. Belli ediyorlar kendilerini :) Ordan zafer kazanıp kahraman olacak kendini iyi hissedecek. Aynen kendi haline bırakmak lazım, gitsin epdk ya beyaz masaya polise zabıtaya falanda şikayet oluştursun malum hakkı var şikayet etmeye :)
  • Bu konuyu birde öne çıkartmak için 81 oy verilmiş ya, güya adam mağdur

    Yazık valla.
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hiçte böyle değil anlamıyorum sende Türkcell kullanıyorsun bende.

    Bende platinium var paketim bittiği zaman otomatik olarak 19 tl geçiriyorlar 1 GB karşılığında.

    Benim paketim zaten 100 tl 10 gb internet var bölsek 10 tl yapar.

    1 GB internetin müşteri bazlı maliyeti ne kadar ki ? 100 MB limitsiz internet kullanıyorum ben 90 tl'ye.

    Senin gibi herşeyi kabullenen üstüne birde haksızlığa karşı duranlara laf edenlere ciddi anlamda uyuz oluyorum sizin gibiler bu ülkede oldukça gelişemeyiz biz.
  • Paket bittikten sonra 1GB için 19 lira ödüyorsun.

    Git Türk Telekom'a 100kb için 7 TL ödeyeceksin. Dikkat et bak 100kb için 7 TL.

    Turkcell sana iyilik ediyor haberin yok, birde bunu kötülüyorsunuz.

    Gel bana de ki, aşım paketleri ücretsiz olsun o zaman destekliyim seni, hem fikirde olalım.

    Ayrıca aşım falan yapma arkadaşım, hesabını bil takibini yap. Hiç kimse senin kotanı takip etmek zorunda değil. Tüm operatörlerde aşım ücretleri çok yüksek. Bu Turkcell'e özgü birşey değil. Yahu TT hattıma aşım paketi alayım dedim hat çocuğun elinde olduğu için, kadın öyle bir paketimiz yok dedi. İnanabiliyormusunuz? Yani açık açık biz size geçireceğiz diyor.

    Bu iş aynı şu, 3000 lira maaşın var ama gidip kredi kartından 5000 lira kullanıyorsun ve zamanı gelince ödeyemiyorsun. Sonra gidip diyorsun ki, banka sen bana niye 5000 lira verdin, benim maaşım 3000 tl, sen haksızsın.

    Evet böyle bir konuda kullanıcıyı mağdur gören bir kitle olduğu için sittin sene gelişemeyiz. Olaya biraz geniş çerçeveden bakın, adam müşteri hizmetlerinin bile demediği lafı demiş gibi burada aklınca anlatıp mağduriyet yaratıyor.

    Harbi şaka gibi konu ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 11 Temmuz 2019; 9:42:5 >




  • Sallama mübarek din kardeşiyiz
    Platinium tarifelerde limitinde durma hizmeti ücretsiz olarak sunulmaktadır. Platinium ayrıcalıkları da cabasıdır.
    Gelişmiş toplumların hareket ve davranışlarını incelemiş bir çok yazı ve bilimsel tespit var. Biraz okuyun da gelişmiş toplumlarda bu gibi durumlarda insanların davranış şekillerini öğrenin
  • Hacxtr kullanıcısına yanıt
    Turkcell'e gelen her müşteriye ilk sene aşım paketi ücretsiz sunulur, 2. sene bu fayda platinum'da da sona erer. İstersen kendin 7 TL verip aşım paketi olabiliyorsun.

    Aşağıdaki maddelerde ismi belirtilen teklifler haricindeki teklifler için paket bitişindeki kullanım ücretleri:

    Yurt içi her yöne konuşma için 19 TL/250 dk (KDV, ÖİV dahil),
    Yurt içi SMS/MMS kullanımında 19 TL/250 adet (KDV, ÖİV dahil)
    Yurt içi cepten internet kullanımında 19 TL/1 GB (KDV, ÖİV dahil) olacaktır.

    “Platinum Hoş Geldin, Platinum Avantaj, Platinum Plus, Platinum Maksi, Platinum Ekstra, Platinum Süper, Platinum Black Plus, Platinum Black Ekstra, Platinum 25. Yıl, Platinum+ Hoş Geldin, Platinum+ Star, Platinum+ Avantaj, Platinum+ Maksi, Platinum+ Ekstra, Platinum+ Süper” paketleri için, paket bitişindeki kullanım ücretleri:
    Yurt içi her yöne konuşma için 19 TL/500 dk (KDV, ÖİV dahil),
    Yurt içi SMS/MMS kullanımında 19 TL/250 adet (KDV, ÖİV dahil)
    Yurt içi cepten internet kullanımında 19 TL/1 GB (KDV, ÖİV dahil) olacaktır.

    Bu bilgiyi de aslında tazelemiş olduk ve yine Turkcell bizim için iyi birşey yapmış. Kota bittikten sonra sana otomatik koskoca 1GB tanımlıyor ve bundan 19 lira alıyor. Yahu Türk Telekom 100kb için direk 7 lira geçiriyor bu adamlar sana kotanı aşmana rağmen 1GB kullanım için 19 lira almış çok mu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 11 Temmuz 2019; 9:45:58 >




  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Bir kere zaten sözleşme bitiminde tarife fiyatları da %40 olarak artar. 1. yıl denilen olay için insanlar zaten başka bir operatöre hat taşıyıp daha sonra tekrar taşıyorlar. Bir ikincisi. 4 senedir operatör değişikliği sağlamadım. Platinium tarifemde limitinde durma özelliğini ücretsiz kullanıyorum. Nasıl bir ispat istiyorsanız açığım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacxtr

    Bir kere zaten sözleşme bitiminde tarife fiyatları da %40 olarak artar. 1. yıl denilen olay için insanlar zaten başka bir operatöre hat taşıyıp daha sonra tekrar taşıyorlar. Bir ikincisi. 4 senedir operatör değişikliği sağlamadım. Platinium tarifemde limitinde durma özelliğini ücretsiz kullanıyorum. Nasıl bir ispat istiyorsanız açığım.
    Hakkaten platinum'da ücretsiz mi 2. sene bile? Valla bir kanıt gösterirsen sevinirim. Ürünlerim kısmında gözüküyordur.

    Şahsen 1. seneden sonra herkes için ücretli diye biliyorum, öğrenmiş olurum.
  • Konu sahibinin bahsettiği de otomatik ek paket değil. Aşım sonrası devreye giren bir paket.

    Yurt içi cepten internet kullanımında 19 TL/1 GB (KDV, ÖİV dahil) olacaktır.

    Yani buradan anlıyoruz ki, bu adam her ay kotasını aşıyor ve otomatik bu paket tanımlanıyor. Bunun tanımlanmaması için de müşteri hizmetlerinin dediği gibi aşım paketi alması gerekiyor ve aşım paketleri de tüm operatörlerde ücretli.

    Aşım paketi ücretsiz olsun diyorsa maaalesef böyle birşey şuan mümkün değil. Biz geçireceğiz diyorlar.

    Sonunda olayı çözdük galiba, neymiş mağduriyet yokmuş bilgisizlik varmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 11 Temmuz 2019; 10:11:3 >




  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Ürünlerim bölümünde bir şey görünmüyor.
    En son gelen mesajlarımdan göstereyim.
    Turkcell'den ahlaksız teklif!
  • Turk Telekomda 8-15GB arası 30-35 TL'ye paket var mı?
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    al birini vur ötekine ama bugün iki hattımı da turk telekom'a taşıyorum.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    haklısın, hepsi aynı üç aşağı beş yukarı. adeta aralarında tongaya düşmemek için seke seke yaşamaya çalışyoruz. Belki 10 yıl önce kullanıyordum ama bugün yeniden faturasız hatta geçeceğim.
  • Turkcell böyle bir firma.

    Önceki paketimde benim de internetim bittiğinde çat diye bir SMS geliyordu:
    "Günlük 5TLlik internet harcaması yaptığınız için size 100MB hediye".

    İnternetim bitince, telefonun saat,mesaj vs. gibi arka planda çalışan hizmetlerinin yaptığı bir iki kb'lık her işlemi, iletişimde minimum 100kb kabul edilir desturu ile işleyip bir kaç dakika içeirsinde benim hesabımdaki 5 tl'yi harcatıyor. Sonra da sanki bana iyilik yapıyor gibi 100MB hediye veriyor.
    Kardeşim, bittiyse hakkım kes interneti. Ben yeni paket satın alana kadar çatur çutur neden yiyorsun hesabımdan? İş güzarlık değilde nedir bu...
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Bilgisizlik diz boyu. Adama diyorum ki git ozaman hazır kart kullan. Kontörünü yükle. Ne aşar ne başka bişey olur. Zaten isterse avrupa insan hakları mahkemesine başvursun. Suratına suratına vurup geri dönderirler. Bu adam %80 ve %100 kullanımlarda sms de atıyor. Haraç demiş ahlaksız teklif demiş. Dedim ki heralde çağrı merkezindeki kızlar buna playboy hizmeti verelim mi felan dedi. Ahlaksız teklif nedir ya

    19 liramı verin
    Siz ahlaksızsınız
    Haraç alıyorsunuz ben güçsüz sıradan bir vatandaşım diye

    Bak merak ettim acaba bu otelde bulunan mini barlar için ne düşünüyor




  • cem650 kullanıcısına yanıt
    işletmelerin para kazanması gerekiyor diye her yolu mubah göremezler. ticaretin de bir ahlakı vardır. incelersen hemen hepsinin benzer çakallıkları olduğunu görürsün. bu abartmak değil bu bir hakkın savunulması, haydutluğa dur denilmesi, gasp girişimine engel olunmaya çalışılması, milletin uyarılmasıdır. ne geliyorsa başımıza bu göz yumma, ses çıkarmama, pısırıklık, korkaklık, bana dokunmayan yılan yaşasın düşüncesiyle geliyor. Tamam kabul tüm bu düzenlemeler hukukun, kanunun işi aslında. vatandaş olarak bu illetlerle uğraşmak acınacak bir durum. Ama biz toplum olarak birlikte tekpi gösterseydik haksızlıklara bu kadar cüretli davranamazlardı bu soyguncu firmalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacxtr

    Bilgisizlik diz boyu. Adama diyorum ki git ozaman hazır kart kullan. Kontörünü yükle. Ne aşar ne başka bişey olur. Zaten isterse avrupa insan hakları mahkemesine başvursun. Suratına suratına vurup geri dönderirler. Bu adam %80 ve %100 kullanımlarda sms de atıyor. Haraç demiş ahlaksız teklif demiş. Dedim ki heralde çağrı merkezindeki kızlar buna playboy hizmeti verelim mi felan dedi. Ahlaksız teklif nedir ya

    19 liramı verin
    Siz ahlaksızsınız
    Haraç alıyorsunuz ben güçsüz sıradan bir vatandaşım diye

    Bak merak ettim acaba bu otelde bulunan mini barlar için ne düşünüyor
    Konuda ilk yorumlarımda böyle birşeyin olamayacağını söyledim ve dediklerini yazdığımda cevabı şu.

    :))) Güldürdün ya sağol gerçekten. Samimi olarak söylüyorum. Müşteri hizmetleri "Mecburen alacaksınız. İlla almak istemiyorum diyorsanız bu satışımızı engellemek için aylık 7 lira sabit ücret/haraç adına ne derseniz ödemek zorundasınız." demiyor elbette. Bunlar benim ifadelerim. Onların dediği, 19 lira karşılığı ek 1GB internet tanımının durdurulamadığı, şayet durdurmak istiyorsam aylık 7 lira sabit ödeme ile bunun mümkün olduğu. Yani o ifadeler bana ait. Ama neticede demek istedikleri şey bu. Umarım anlatabilmişimdir şimdi.

    Yani müşteri hizmetlerinin demediği bir lafı demiş gibi burada anlatıyor, iftira atıyor. Bunu da mağduriyetmiş gibi göstererek algı yaratmaya çalışıyor.

    Nihayetinde Turkcell'in hiçbir suçu yok, hatta kıyak bile geçmiş. Diyorum ya, Türk Telekom'da bile 100kb için 7 TL otomatik kesiyor. Turkcell sana paketini aşmana rağmen 1GB tanımlıyor ve 19 lira alıyor bundan ve sen buna ahlaksız teklif diyorsun

    Konuyu şöyle açsa dese ki, yaa ben paketimi aşıyorum her seferinde bana otomatik 1GB tanımlanıyor ve ben paketimi aşmak istemiyorum, bittiğinde dursun istiyorum. Bizde deriz ki arkadaşım böyle birşey mümkün değil, aşmamasını istiyorsan ücretli aşım paketini alacaksın. Ama yok o böyle yapmayıp mağduriyet yaratmaya çalışıyor.

    Bizde isteriz aşım paketi ücretsiz olsun, çoluğun çocuğun elinde ki telefonda acaba kotayı aşacakmı diye düşünmeyelim. Ama maaaleseff...

    Hem hesabını bilme paketini aş, sana aşım ücreti olarak 1GB'a 19 lira alsın ve sen buna ahlaksız teklif de. Pardon ya, asıl Türk Telekom gibi 100kb başı 7 lira alacaktı ki, iliğini kurutsun. Ayıp etmişler gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 11 Temmuz 2019; 10:27:56 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.