Şimdi Ara

Turbo tamiri düzen tutar mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
4
Favori
56.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Sevgili Donanım Haber üyeleri,
    Öncelikle Make up arkadaşımızın güven sorununu çok iyi anlıyorum. Bu konuyu 2 Bölüme ayırmak istiyorum.

    *** Motor ustaları veya Araç Sahiplerinin Sorumsuzlukları Araç Turbo Tamiri ve yenilenmesinden sonra Araçta Şu Listeyi uygulaması Gerekir;
    1.Turbonun neden arızalandığı tespit edilmesi gereklidir.(Turbocunun Vazivefisi)
    2.2.Motorun yağı dökülecek ,tekrar yeni yağ konulacak , motor yaklaşık yarım saat rölantide çalıştırılacak.
    3.Bu arada yağ pompasının basıncı kontrol edilecek.
    4.Motorda başka arıza varsa giderilecek.
    5.Motorun yağı tekrar dökülecek ,sızıntılara bakılacak, talaş varsa tekrar yeni yağ konup aynı işlem tekrarlanacak.
    6.Körlenen yağ borularının delikleri açılarak, turbo yerine bağlanacak,yağ boruları iyice temizlenip hava tutulacak ,conta yerlerinde silikon veya sıvı yapıştırıcı kesinlikle kullanılmayacak.
    7.Motor üreticilerinin önerdiği orjinal turbo yağı kullanılacak. ayrıca yağ filtresi değişecek.
    8.Motor üreticilerinin önerdiği orjinal hava filtresi kullanılacak ve hortumlar temizlenecek varsa intercooler radyatörü kimyasal maddeyle temizlenecek. NOT : Hava filtresi temizlenirken basınçlı hava kullanılmayacak ve hortumlar temizlenirken üstübü kullanılmayacak.
    9.Motorumuzu bu işlemlerden sonra çalıştıracağız. araç çalıştıktan sonra kesinlikle 10 dakika gaza basılmayacak, rölantide çalışacak,aracı stop ettiğimiz zaman motor mutlaka 3veya 3 dakika rölantide çalıştırılacak, öyle stop edilecek.
    10.Turbo arızası nedeniyle yolda kalmış araca yolda turbo takmak kesinlikle yanlıştır. araç servise alınıp yukarıdaki işlemler sırası ile yapıldıktan sonra turbo yerine montaj edilmelidir.

    ***Bu işlemleri Harfiyen Yapmış Bir Aracın Turbosunun Bozulma Oranı Çok Düşüktür. Eğer Bu İşlemleri Yaptıktan Sonra Yine Turbonuzda Sorun Olursa Gönlünüz Rahat Bir Şekilde Turbocunuza Gidip Garanti Hakkınızı Sonuna Kadar Savunabilirsiniz.
    - Bu Konuda Aklınıza Takılıcak Sorunlar İçin Piyasada Çok Az Sayıda Turbocu Var Bunun İçin İyice Bir Araştırma Yapmanız Gerekli Hatta 1 Gününüzü Ayırıp Turbocuları Gezip Görmenizi Aklınızdaki Tüm Soruları Kaldıracaktır.
    TURBOCU OTOMOTİV Tüm Okurlara İyi Günler Diler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbocu Otomotiv -- 1 Kasım 2017; 14:26:7 >




  • merhaba arkadaşlar turbo tamirine bende güvenmiyordum ama ön yargılı davarnıyoruz sanırım geçen hafta ben aracımı servise götürdüm 14 bin fiyat verdiler turbo weskyt arızalı dediler komple değişcek dediler neyse bende interntten turboturkiye diye bir firmayı aradım adamlar gel bakalım dediler götürdüm aracı sökmeden fiyat vermediler neyse söküldü aracın turbosu weskyt patlak çıktı mil boşluk yapmış dediler bana 3400 tl fiyat çıkartılar 14 bin nerde 3400 bende tm dedim yaptırdım turbo tamiri 1 yıl garanti verdiler çok da ilgilendiler genç dinamik ekip ben memnun kaldım aracımda gayet iyi hatta ayar yaptılar araba dahada güçlü şuan ben memnunum yani demek istediğim ön yargı iyi değil buyrun sitesi http://www.turboturkiye.com ustanında numarası 0541 849 23 14 adamlar hakkını verdi ben tavsiye ediyorum burayı belki işinize yarar bu adamlar sağlam kardeşim yaşadım gördüm




  • ben revizyon yaptırdım şuan araç eskisi gibi gitmiyor , performans düştu. En iyisi sıfır alip takmak.
  • platintr P kullanıcısına yanıt
    Tamirli turbo şans işidir. Bende işe yaramadı. Arkadaş yaptırdı, onda sıkıntı yok. Ne demek istediğimi anladınız sanırım :). Servisle kıyaslarsan tabi tamirli turboyu tercih edersin. Dışarıdan orjinal satılanları araştır. Güven turbo distribütördür. Bi zamanlar orayla çok konuştum. Telefona bakan müşteri temsilcisi mühendisti.

    Bu forumda bahsedilenin aynısını bana ordaki mühendis söylemişti= Turbonun yetersiz yağlandığını düşünüyorsanız, yağ pompası arızalıdır.
    Yetersiz yağlanma testi: Turbonun yağ çıkış borusu sökülüp bir şişeye takılacak.Araba 1 dakika çalıştırılacak. 1 dakikada 300 gram üzerinde turbodan yağ çıkacak. Çıkıyorsa yeterli yağlama vardır. Usta üşenmeden yaparsa tabi.
  • Bende revizeye verdim turboyu inşallah sorun yaşamam
  • Selam,

    Ben turboyu Dudullu da bir turbo revizyon merkezine verdim. Bildiğiniz sanayi usta muhabbetinden ziyade tamamen kurumsal bir yaklaşım ile sağolsunlar ilgilendiler. Garantili olarak turbo revizyon işlemim yapıldı şuanda bir problem yok.

    İhtiyaç sahibi olacabilecek kişiler için firmanın adı PYM Otomotiv
    www.pym.com.tr web siteleri
  • Bende revizyon yaptırdım 1 yıl sonra yine kitledi turbo tamiri akla yatsada kumardır arkadaşlar.
  • revizyonlu turbo kullanmaktansa sıfır yan sanayi almak daha iyi tahminen aynı civarlarda fiyatları ama 2 yıl garanti v parçanın sıfır olması cabası benim arabadada revizyonlu turbo var 16bin km dir kullanıyorum sorun yok
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Benim Çalıştığım Firma Var Turbo Tamirine Garantili Yapıyor Bende Tamirciyim Bir Tek Bu Adamdan Randıman Aldım
    Emrah Usta : 0541 849 23 14www.turboturkiye.com Ara Sor Fikir Al
  • blackmotors B kullanıcısına yanıt
    Hocam buna girerseniz şimdi herkes birini tavsiye etmeye başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 14 Aralık 2019; 14:29:19 >
  • turbo çok basit bir parça aslında içinde sadece bi tane pervane ve mil var ve arızalanması sadece pervanenin yamulması yada milin rulmanının bozulmasından oluşuyor yani tamir edilince sorun düzelir
  • Turbo'nun basit bir mantık ile çalıştığı doğrudur. Ancak yüksek devirde çalışır ve termal gerilime maruz kaldığı gibi bir çok etken hesaplanir.

    Bir tane mil 2 tane pervane ne olacak ki ya?

    O mil 240.000 devirde dönüp bir ucu 400°C sıcaklığa maruz kaldiginda, diğer ucunun 2bar'a kadar basınç sağladığında iş değişir.

    Bu uzaya gitmekte ne var uçakla da uçuyoruz demek gibidir...

    Tamir olmaz mi? Sorusunun cevabi evet ve hayır olur.

    Tamir olabilecek Turbo vardir, olmayacak turbo vardir.
    Tamir olabilecek turboyu yapabilecek usta ve balans makinasi vardir, yapamayacak usta ve balans makinası vardir.


    Yoksa ne olacak ki diyerek küçümsemek sonucunda piston başından turbo pali toplamak, rektefiyede soluğu almak işten bile değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Aralık 2019; 9:25:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Turbo'nun basit bir mantık ile çalıştığı doğrudur. Ancak yüksek devirde çalışır ve termal gerilime maruz kaldığı gibi bir çok etken hesaplanir.

    Bir tane mil 2 tane pervane ne olacak ki ya?

    O mil 240.000 devirde dönüp bir ucu 400°C sıcaklığa maruz kaldiginda, diğer ucunun 2bar'a kadar basınç sağladığında iş değişir.

    Bu uzaya gitmekte ne var uçakla da uçuyoruz demek gibidir...

    Tamir olmaz mi? Sorusunun cevabi evet ve hayır olur.

    Tamir olabilecek Turbo vardir, olmayacak turbo vardir.
    Tamir olabilecek turboyu yapabilecek usta ve balans makinasi vardir, yapamayacak usta ve balans makinası vardir.


    Yoksa ne olacak ki diyerek küçümsemek sonucunda piston başından turbo pali toplamak, rektefiyede soluğu almak işten bile değildir.
    ozaman şunu söyleyeyim ben fiat aracı kullanıyorum ve bu aracın turbosunun yan sanayisi 2 yıl garantili tamir ettirene kadar sıfır yan sanayi alırım 2 sene garantim olur diğer markalar için bişey dyemem




  • şirket aracımızda turbo arızasını orjinal değişimle çözebilmiştik... tamiri çoğu zaman mümkün olmuyor... oldu diyorsun 2 ay sonra yine patlak veriyor, harcadığın zaman ve nakitle kalıyorsun... (istisnalar elbette olacaktır, lakin değişim çok daha mantıklı)
  • 2 yıl önce focusa yaptırdım Allaha şükür problem yok.
  • benim aracın turbosu revizyonlu 3 sene oldu sıkıntı yok henüz
  • Piyasada sıfır diye kutulu satılan turboların birçoğu eski turboların sıfırlanıp kutulanmışıdır. Yeni turbo alırken distribütörünün bayisinden fiyat alıyorsun 3500 TL diyor bakıyorsun piyasada 2200'e satan var, işte o 2200 den satılan revizyonlu eski turbo. Hemen herşeyin ülkemizde çakması olduğu gibi turbonunda çakması dolu.
  • turbocular çin malı parçalar kullanıyorlar ondan garanti vermiyorlar...
  • Soyle son teknoloji, boyle balans ayari yapiyoruz diye diye kandirdilar 1 kere izmirde yaptirdim..verdigim para cektigim cile yasadigim sinir harbi delirtti beni 6 ay sonra gittim yenisini aldim..bence kesinlikle bulasmayin..zaten turbolar zamaninda kaliteli yag bakimi ve cok az dikkat ile bozulma ihtimalleri cok cok dusuk..belki 2milyon km arac tecrubem var en az 5 araci 300bin km kullanip sattim en ufak turbo problemi yasamadim..
    Yasadigim tek sorun oda 08reno kango express servis araciydi deli bi soforun vardi gaz kesmeden kullanirdi😆
  • ffate F kullanıcısına yanıt

    konuyu hortlatmış olacağım ama. turboyu yaptırdığında sorun yaşamadım demişsiniz. arabayı bu zamana kadar değiştirmiş olabilirsiniz. daha sonra sorun yaşadınız mı? yaşadıysanız yaklaşık kaç km sonra? hala kullanıyor musunuz?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.