Şimdi Ara

Trump:Türkler kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
11.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-833FC2573

    25 Temmuz 1785'te, ABD bandıralı ilk gemi Cezayir açıklarında izinsiz ve barış anlaşması olmadığı halde seyrederken Osmanlılar tarafından ele geçirildi. Bu gemi Boston Limanı'na bağlı Kaptan Isaac Stevens'in idaresindeki Maria idi.

    Daha sonra Philadelphia limanına bağlı olan Kaptan O'Brien idaresindeki Dauphin de Osmanlılar tarafından yakalandı. 1793 Ekim ve Kasım aylarında ise 11 ABD gemisi Osmanlıların eline geçti.

    ABD kamuoyunda artık iyice büyük bir sorun olmaya başlayan durum karşısında Amerikan Kongresi'nde tedbirler alınması istendi. Kongre, Başkan G. Washington'a bir savaş filosu kurması için 688.000 altın dolar harcama yetkisi verdi. Fakat bu donanma da Osmanlı'nın Akdeniz hakimiyetiyle baş edemeyince ABD yönetimi Akdeniz'deki faaliyetleri için Osmanlıya yıllık vergi ödemek zorunda kaldı. 5 Eylül 1795 tarihinde, tamamı 22 hasıl ve 1 hatimeden oluşan Dostluk ve Barış Anlaşması'na göre Amerika, Cezayir'de bulunan esirlerin bırakılması için 642.500 dolar haraç ödeyecek ve her sene 12.000 cezayir altını karşılığında 21.600 dolar "vergi" verecekti. Anlaşma 7 Mart 1796'da Amerikan Kongresi'nce onaylandı. Böylece ABD, Osmanlı Devleti'ne resmen vergi mükellefi oldu. Vergi 1824 yılına kadar ödenmeye devam etti. Amerika ilk kez bir devlete vergi ödemiş oldu. Ayrıca bu anlaşma Amerika tarihinin yabancı dille yapılmış olan tek anlaşmasıdır.

    Tarih bilmeyen adamla konuşulur, benim de bilmediğim çok şey vardır. Ama bi halt bildiğini sanan adamla konuşulmaz. Ayrıca ben Türkçüyüm ve Türkçülüğün ne olduğunu senden öğrenecek değilim. Çanakkale Cephesi'nde, Hicaz'da, Yemen'de, Kafkasya'da Enver Paşa'nın neferleri arasında bu adamlar var mıydı? Vardı. Boş yapmayacaksın o zaman.

    Alıntıları Göster
    Sen hayaller aleminde yaşıyoraun.Adamlar o yıllarda okyanusu açacak gemi yapmışlar,okyanus ötesinden cezayire gelmişler.



    Osmanlı en güçlü döneminde bile okyanusa açılamadı,o gemi teknolojisini yapamadı.



    Abd nin bi kaç gemisini haraca bağlasan ne olacak ,adamlarda para bol zaten.Ne bekliyordun kabul etmeyip osmanlıya savaş açmalarını mı?



    Abd dünyaya geç açıldı ,sıcak savaşlara geç girdi.Yani bizden korktuğundan falan değil.1.dünya savaşına bile girmedi adamlar,halbuki girseler pastadan kesin pay alacaklardı.Wilson ilkeleriyle yeni yetme devlet osmanlıya ayar çekti.Bizim osmanlı tarihimizde ingiltereye,fransaya,rusyaya ve abd ye bi üstünlüğümüz yok.



    Osmanlı büyük bir devletti fakat dünya devlerini dize getiremedi hiçbir zaman.Avrupada karşılaştığımız ilk güçlü devlette tökezledik.Avrupada balkanları almaya benzemez bu işler,bizim avrupa işgallerimiz güçsüz devletlere karşıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüh halbuki papazlarını da gönderdik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten piyonunuz olan BOP Eşbaşkanı ekonomimizi mahvetmedi mi 17 yıldır!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit1044 kullanıcısına yanıt
    Ben Osmanlı süper güçlü bir devletti demiyorum ki arkadaşım Amerikayı ezdi perişan etti vezirlerden birini Washington valisi olarak atadı falan mı dedim sanki? 28 yıl ödenmiş bir vergi var ortada adamların kendi kaynaklarında ve dergilerinde de yazıyor yani neyin davasındasınız anlamıyorum. Sen şimdi Amerika'dan 5 milyar dolar haraç alabiliyor musun? Alamıyorsun. Ama Osmanlı 18. Yüzyılında güçten düştüğü bir dönemde bile başarmış bunu. Amerikalı kaptanların Cebelitarık'a kadar gelmesini de başarı olarak görüyorsan benim sana diyecek bir şeyim yoktur zaten o kaptanların ana vatanı zaten İspanya. Amerikalılar otların içinde yetişmedi değil mi? Coğrafi keşiflerle Avrupalılar gittiler oraya. Uzatmayın kardeşim Osmanlıyı övmüyorum sadece adamların kat ettiği mesafeyle bizim kat ettiğimiz mesafeyi karşılaştırdım. Olay bu kadar bir yaygara koptu gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merkur

    Senin mahvetmene gerek yok, zaten içerden birileri mahvediyor!
    Evet, kökü dışarıda BOP projesi olan AKP zaten mahvetti ülkeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

    bazılarında reis büyük travmalara yol açmış.

    başka bir ülkenin lideri ekonomik olarak mahvedeceğiz yazıyor bizdeki ler hala yok akp şöle akp böle.

    arkadaş körmüsünüz?

    nasıl bir psikolojidir.tarih yazıyor.
    yıllık 50 milyar dolar cari açık veren (üstelik görünürde 70 milyar dolarlık satış yapmasına rağmen ) bir ülkeye Trump'ın böyle şeyler söylemesi normal



    ŞİMDİ REİSTEN EY AMERİKA DEMESİNİ BEKLİYORUM... Hani eskiden seçim zamanı Hollanda Almanya PKK ile kavga ederdik ya... şimdi de Trump'la kavga etsin



    Gerçi Brunson nedeniyle ABD üfürdü iktidar deprem etkisi yaşadı ... Türkiyeyi faiz lobisine teslim kim? cevabını da versinler bakalım ne diyecekler, merakla bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Ocak 2019; 15:51:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim eğitim bozuk. Kasıtlı olarak da eğitimde reforma gitmiyorlar. Habire imam hatip açıp insanları dinden çıkarıyorlar. Eğitim bozuk olunca millet yol yapılınca köprü yapılınca hizmet sayıyor. Adamlar yazılımda, argede, sanayide, teknoloji ve makineleşmede aldılar başlarını gidiyorlar. Sözde tarım ülkesi olan Türkiye de hâlâ sabanla orakla öküzle traktörle ortaçağ seviyesinde tarım yapıyor. Bitirdiler kardeşim bitirdiler. Madara ettiler milleti de devleti de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    "İçeride ki adamların gerekeni yapıyor turump fazla zırlama numara yapma, beter ol sende adamlarında!"
  • Fena çakmışsın üstad helâl olsun
  • Yok mu lan elimizde fazladan bir papaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizle paramızla savaşırız diyorlar. almanyayı bile parası ile dövebilecek bir ülkeden bahsediyoruz inadına operasyon yapacaksak krize girmeyi ambargoları vs kabullenmeliyiz.
  • Yine iphone'ları kırıyormuyuz beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump'ın hem Suriye Özel Temsilcisi, hem de IŞİD'le Mücadele Temsilcisi olarak atadığı eski Büyükelçi James Jeffrey, “Erdoğan ve çoğu Türk, ABD’den ne kadar bağımsız olduklarını göstermek istiyor, ama yine de ayrılmıyorlar. Amerika IŞİD’e karşı savaşta, PKK bağlantılı grubun öncülüğündeki güce destek veriyor. Türkiye buna her gün tepki gösteriyor, ama bu gücü destekleyen uçaklar büyük oranda Türkiye’deki üslerden kalkıyor. Erdoğan buna her gün izin veriyor” demişti. Danışıklı dövüş olduğunun kanıtı. Eyy Abd diyor beri yandan İncirlikten kalkan uçaklar Ypg ve Pyd'ye silah taşıyor. Sen kimi kandırıyorsun ya. Abd'den emir alan, Abd'ye karşı mı gelebilir. Bop'un eş başkanı kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3x

    Osmanlı abd den mi vergi alıyormuş ? Sallıyorsanızda destekli sallayın biraz. Ayrıca kürtlerle 600 yıldır kardeşçe falan YAŞAYAMIYORUZ. İnsan en kolay kendini kandırırmış. Adamlar her fırsatta yabancı ülkelerden destek alarak Türkleri vurmaya ant içmişler ne kardeşliğinden bahsediyorsun. Geçmişte ingiltere, Sovyetler zamanı rusya. Şimdilerde amerika ve almanya. Destek verenler değişti bu adamların amacı değişmedi. Bırakın insanlara hikaye anlatmayı. Diyarbakıra gidip bi bakın bakalım Türkiye ile alakası var mı? Pkk aleyhinde bi konuş bakalım neler yaşayacaksın. Oturduğun yerden kardeşiz demekle kardeş olunmuyor.

    Alıntıları Göster
    Sen nasıl bir cahilsin önce araştır sonra yaz elinde internet var ama kullanacak kafa yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seçim yaklaşıyor. Amerika’nın işi bitmedi daha uzun adamla işi bitene kadar uzun adam malesef başta olacak. Bunu göremeyenler hala bu adamın seçimle gideceğine inanıyor. Her zaman söylerim kimse Reis beyi seçimle düşüremez. Başbakan olmadan önce Avrupa Amerika Vatikan ziyaretleri bitmezdi sonradan ne hikmetse Başbakan olu verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump rahibi bırakın aklınızı alırım dedikten 1 ay sonra rahibin first classta amerikaya uçtuğu gerçeğini göz önüne aldığınızda, bu açıklamadan sonra suriyedeki ypgli teröristlere dokunulmazlık geliyor demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 14 Ocak 2019; 16:54:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikanın oyunu bunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 14 Ocak 2019; 16:55:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negan

    Sen nasıl bir cahilsin önce araştır sonra yaz elinde internet var ama kullanacak kafa yok.

    Alıntıları Göster
    Haddini bil akıllı konuşcaksan konuş yoksa işine bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atar gider yapariz paramiz değer kaybedince geri vites klasik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-833FC2573

    Osmanlının vergiye bağladığı devlet bugün Türkiye'ye ayar veriyor, işe bak. Nerden nereye?

    Ayrı olarak Türklerin Kürtlerle herhangi bir sorunu yok. Yaklaşık 600 yıldır bu adamlarla kardeş kardeşe yaşıyoruz zaten biz. Kavgamızda, barışımızda, bayramımızda, yasımızda elin amerikanından icazet alacak değiliz. Türklerin derdi evlatlarını şehit eden teröristlerle. Teröristleri de trump ve devleti destekliyor. Kürt ismi terörist dememek için kullanılan bir bahane. Bizi dünya siyasetinde itibarsızlaştıran, elin arabına muhtaç edip, ortadoğu eşeklerinden daha aciz bırakanlar okusun bunu da utansın. Türkiye'yi perişan ederiz demiş. Bu, ülkenin bağımsızlığına saygısızlık ve saldırıdır. Milletin huzuruna tecavüzdür. Gerçi milletin huzuru zaten yok. Yarın çıkarlar gene Amerika dostumuz falan fişman gevelerler. Yazık.
    600 yılla ilgili bir bilgi kaynak var mı? 600 yıl kimle kardeşiz orasını anlamadım... Türkler sadece Osmanlıyla mı ibaret ve 600 yıl kardeşiz dediklerin ne zamandan beri nerede ve hangi



    kimlikle yaşamışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.