Şimdi Ara

Trump:Türkler kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
11.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kürt dediği pkklılar
  • Askerde 12 den vuramadım hiç ama seni o saçlarından vururum Trump efendi. Allah senin belanı versin. Hep bunlar Müslümanların bir arada hareket edememesinden ileri geliyor.
    Kurandaki bir ayet,eğer dardaki müslüman kardeşine yardım etmeyen olursa eğer savaştan kaçarsan ızdırabı sen bulacaksın der.ızdırabı bulduk.

    Yalnız bu milletin çoğunun da kaybedeceği birşey yok ve ekonomi ve diğer şeylerle dolmuş taşmış durumda. Herhangi bir savaşta herkes hıncını kusacak durumda. Kaçacaklarda çok tabi
  • x3x kullanıcısına yanıt
    Amerikan konseyi bile Osmanlıya "vergi" olarak ödendiğini kaydetmiş. Adamların tarihi belgelerinde yazıyor. Ben tarih profesörüyüm demedim ama senin gibi tarihe kendi yorumumu katmıyorum. Bu nefretine sebep olan Amerika'nın Osmanlıya vergi ödemesi yani. Osmanlıya sahip çıktığım için mi Tayyip, Bahçeli, ülkücü kavramlarını birleştiriyorsun? O kadar boş adamsın ki senin gibilere kendimi açıklamaktan nefret ediyorum. Türk'üm, Türkçüyüm. Memlekette adam gibi adabıyla yaşayan bütün milletlere saygım var. Cezayirli korsanlar dediğin adamlar Barbaros döneminden beri Osmanlı donanmasının leventleri olarak kayıtlıydılar. Barbaros, Kanuni'nin kaptanı deryası aynı zamanda Cezayir Beylerbeyi idi. Cezayirliler Osmanlı Türklerine kendi istekleriyle katıldılar çünkü limanları zenginleşiyor, ülkeleri gelişiyordu. Cezayir Osmanlı toprağıydı ve senin Cezayirli korsanlar dediklerin Osmanlı donanmasının bir parçasıydı. Görevleri Akdeniz'de sürekli savaş halinde olunan devletlerin ( İspanya, Almanya, Avusturya ) ticaret filolarını yağmalamak., limanlarına baskın verip tahrip etmek ve savaş gemilerini ele geçirmekti.

    Daha yazma bana seninle muhatap olmak istemiyorum. Laf anlatılmaz senin gibilere. Tayyip, bahçeli, ülkücü olaylarına da hiç girmeyeceğim. Forumda kimin ne olduğu belli zaten. Senin gibiler hariç.

    Bir Türkçü olarak da vaktiyle bu memleket için kurşun yiyerek, bombayla havaya uçurularak, Sarıkamış'ta donarak şehit olmuş askerlerimize laf söylemene izin vermem. Bunların arasında Türk de vardı, Kürt de vardı, Çerkez de vardı. Sen bu ülke için ne yaptın da kendini buranın hamisi olarak görüp hüküm veriyorsun? Bloğu atayım da, bana cevap vermek yerine biraz kitap okursun.

    Cezayirli korsanlarmış

    O tarihte henüz yeni ortaya çıkan Amerika'da, Karayiplerde korsanlara kan kusturuluyorken sen tarihle birlikte var olan Akdeniz'de korsancılık oynandığından bahset. Güzel kafa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-833FC2573 -- 14 Ocak 2019; 13:31:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynen. Abd destekliyor pkkyi silah yardimi vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim yaklaşıyor, yine anlaşmışlar. Ekonominin kötü durumunu yine abdye bağlayacaklar. "Biz dik duruyoruz,amerikaya karşı direniyoruz" diyerek ekonomik krizi normalmiş gibi göstermeye çalışacaklar.
  • Şu anki halimiz refah halimizmiymiş. Mahvolmuş halimizi düşünemiyorum. Zaten biz ölmüşüz. Ağlayanımız yok. Bundan ötesi Afrika ülkelerinin durumu olur.
  • Sen neye inanmak istiyorsan ona inan. Vergiye bağlamak dediğin şey bambaşka bir olay. Bir ülkeyi her yönden baskılayıp (ticari-askeri-ekonomik-politik) sonra vergiye bağlayıp o ülkeden vergi almak başka, buradaki olay bambaşka.



    Yine söylüyorum senden Türkçü falan olmaz, bizim kardeşlerimiz orta asyada. Sen git mezapotamya eşşeklerine sarıl kardeşim de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 14 Ocak 2019; 14:24:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3x

    Sen neye inanmak istiyorsan ona inan. Vergiye bağlamak dediğin şey bambaşka bir olay. Bir ülkeyi her yönden baskılayıp (ticari-askeri-ekonomik-politik) sonra vergiye bağlayıp o ülkeden vergi almak başka, buradaki olay bambaşka.



    Yine söylüyorum senden Türkçü falan olmaz, bizim kardeşlerimiz orta asyada. Sen git mezapotamya eşşeklerine sarıl kardeşim de..
    Ben Türkçüyüm. Sen ırkçısın. Aramızdaki fark bu. Sana Amerikalı Kürtten daha sevimli geliyor olabilir. Bana gelmiyor çünkü ben bu memleket için ölmüş bir Amerikalı tanımıyorum ama tarihimde bu vatan toprağı için can vermiş sayısız Kürt olduğunu biliyorum. Hainler var mı, elbette var. Günümüzde hain olan Kürt sayısı, vatansever olan Kürt sayısını ona belki yüze katlar. Tekrar bana gelelim. Benim hakkımda ne düşündüğün umrumda değil. Sen öyle diyorsun diye ben olduğum kişiden farklı bir kişi olamam. Aynı şey benim senin hakkında söylemlerim için de geçerli. Ben seni tanımıyorum, sen de beni tanımıyorsun. Ön yargıyla hüküm vermek konusunda ısrar ediyorsun. Ben ön yargıyla hüküm vermeyeceğim çünkü senin siyasi görüşün zerrece umrumda değil. Ben bu ülke siyasetinde iki kişiyi severim. Biri Atatürk'tür. Mustafa Kemal Atatürk'den sonra gelen siyasetçilerden yalnızca tek bir tanesine muhabbet ve sevgi hissediyorum. Onu da şehit ettiler. Kendisi gerçek bir vatan evladıydı. Türk gibi de Türktü. Günümüz siyasetçilerinin gözümde hiçbir kıymeti yok. Kafatasçılık yapan senin gibilerin de. Ben Türk'üm, Doğu Türkistandaki Türk kardeşim benim herkesten daha çok kardeşimdir. Bu konuda senin söylediğinin aksini söylemiyorum. Yine de bu vatana senden kat kat fazla faydası dokunmuş insanları genelleme yaparak kötülemen hoş değil. Bu ne Türklüğü yüceltir ne de bize olumlu olarak bir geri dönüş sağlar. Ben senin söylediğin iki şahsı sevmem. Dediğim gibi forumda kimin ne olduğu az çok belli zaten.

    Son olarak vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır, diye bir sözü var bu ülkenin kurucusunun. Bölücülük ve bozgunculuksa bizim görevimiz sana bu yolda başarılar diliyorum.



    Söyleyeceklerim bu kadar. Selametle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DrızztDoUrden D kullanıcısına yanıt
    Yıl olmuş 2019 ne arazisi :D çok dizi izliyon galiba kılınç filan kelle uçurmalı. Şu anda atılan roket füzeler hep tanıtım amaçlıydı. Katalogdaki silah ürünlerinin nasıl çalıştığını uygulamalı olarak. Devir para devri. Havadan savunma olmaz demelerinin tek sebebi füzeler pahalı oldugu için :) satmak varken niye atalım düşüncesi var kürdün eline var eski model ucuz silah takılsın, kendi milyar dolarlık silah satışları yapsın.Senin gibilerine can ucuz ya nasılsa değeri yokya yolla gitsin ölsün. Amerika için öyle değil ama :) paraya ve cana kıymet veriyor. (Ama kendi parası ve canına başkasının ki umurumda değil) O yüzden öyle kendi canınmış gibi başkasının canının pazarlıgını yapma o arazilere giden sen değilsin.
  • Kefencileri öne alıp verelim mehteri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bu, ülkenin bağımsızlığına saygısızlık ve saldırıdır"



    Pardon? Sen 600 sene boyunca önüne gelenin bağimsizliğini ülkesini elinden alip adamlari vergiye bağlamadin mi? Adamlar isyan edince de hain deniliyor,eder tabi biz ya bagimsizlik ya ölüm diyorsak adamlar da aynisini diyor. Bizim ülkemizi biri fethedip bagimsizligimizi elimizden alip bizi vergiye baglasa ne düşünürsün,biz isyan edince de bize hain dense? Misyonerlik yapsalar kismina girmedim bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 14 Ocak 2019; 15:6:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Onlar ümmetin elemanları.Fazla kurcalama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 14 Ocak 2019; 15:11:42 >
  • Ben ırkçı değilim. Irkçı dediğin kişi kendi milletinden olmayan hiçkimseyi sevmez hatta abartanlar nefret eder. Ben mesela japonları ve güney korelileri çok severim. Çoğu millete sempatim var bir çoğuna karşı da nötrüm.



    Bize düşman olanlara düşman olduğumuz için kimse bizi suçlayamaz. Ayrıca milletin çoğunluğu benim gibi düşünseydi bugün aramızda 4 milyon daha ithal etnik sıkıntı olmazdı.



    Sana da son kez şunu diyorum. Diyarbakıra git, pkk yatağı olan sura falan gitmene gerek yok. Merkezde rasgele bir dükkana gir ve pkk aleyhinde konuş. Bakalım kardeşlerin sana ne tepki verecek. Adamlar izmirde düğün arabasını kırmızı yeşil sarı renkle süslüyorlar, herkes dişini sıkıyor müdahele eden yok. Sen arabana üç hilal yada bozkurt resmi as bakalım sana doğuda neler yapacaklar.



    Savaşta yanımızda savaşmışlarda bilmem ne hikayelerini başkalarına anlat. Şeyh saitin arkasından gidip isyan etmek için mi bizimle birlikte savaşmışlar. Ayrıca kaç kişi savaşmış, isteyerek mi gelmişler, bunların cevabını biliyor musun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senin mahvetmene gerek yok, zaten içerden birileri mahvediyor!
  • Şimdi bizim bu Kürtlerle sorunumuz yok. Zaten yıllardır iç içeyiz. Ama bu Trump Kürtler diye teröristlerden bahsediyorsa çünkü yardım ediyor ve yanında, o zaman iş sakat aga karışır buralar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3x kullanıcısına yanıt
    Dostum senin kalbini kırmak istemiyorum. Dediklerinde haklısın. Türklüğü vuranı gel beraber vuralım. Diyarbakır'da da gerçekten dediğin gibidir, sana inanıyorum lakin bir geçmişi inkar edemeyiz. O dönemki karakterle şu anki insanların karakteri bir midir sence? Bak ben günümüzdeki Kürtleri de savunmuyorum fark ettiysen, geçmişten bahsediyorum sana. Şehitlerin günahını alma. Bu adamlar ay yıldızın altında savaşıp can vermiş adamlar. Hatıralarını incitmek bize yakışmaz. Ben de kendi milletime ihanet etmeyenler hariç insanların hepsini severim ve hür yaşama haklarına saygı duyarım. Bir tane bile düzgün biri varsa o Kürtlerin içinde bugün biz genelleme yapmamalıyız. Çünkü sen ülkenin bugünkü haline bakarak Türklüğünden vazgeçebiliyor musun? Ülkeyi yönetenler de Türküm diyor. Sen de Türküm diyorsun. Sarıkamış şehidi olan bir Kürt müdür senin kardeşin yoksa senin memleketini kişisel menfaati için, rant sağlamak için satan Türküm diyen adam mı? Kim senin kardeşin bunu bi sorgula bence. Adam da sana hak vermek için kendi milletini inkar etmek zorunda kalması gerek, böyle bir şey mümkün değil. Nasıl ki sen birileri yüzünden kendi Türklüğünü inkar edemiyorsan o adam da bunu yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-833FC2573

    Osmanlının vergiye bağladığı devlet bugün Türkiye'ye ayar veriyor, işe bak. Nerden nereye?

    Ayrı olarak Türklerin Kürtlerle herhangi bir sorunu yok. Yaklaşık 600 yıldır bu adamlarla kardeş kardeşe yaşıyoruz zaten biz. Kavgamızda, barışımızda, bayramımızda, yasımızda elin amerikanından icazet alacak değiliz. Türklerin derdi evlatlarını şehit eden teröristlerle. Teröristleri de trump ve devleti destekliyor. Kürt ismi terörist dememek için kullanılan bir bahane. Bizi dünya siyasetinde itibarsızlaştıran, elin arabına muhtaç edip, ortadoğu eşeklerinden daha aciz bırakanlar okusun bunu da utansın. Türkiye'yi perişan ederiz demiş. Bu, ülkenin bağımsızlığına saygısızlık ve saldırıdır. Milletin huzuruna tecavüzdür. Gerçi milletin huzuru zaten yok. Yarın çıkarlar gene Amerika dostumuz falan fişman gevelerler. Yazık.
    ABD Türkiye ekonomisini 1 haftada duman eder Brunson nedeniyle üfürdü Hükümet 7 şiddetinde deprem yaşadı 2 ayda teslim oldu... Türkiye ekonomisini Amerika'ya ve faiz lobisine teslim eden AKP'dir



    bir bilmişler petrol 30 kat attığı zamanki tüp- benzin kuyruğunu.O kuyruk Amerika'da ingiltere'de de vardı. Zaten bir daha böyle olmasın diye ABD suudilerde ve diğer petrol ülkelerinde askeri üsler kurdu petrolü azaltırsa vurmak için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Ocak 2019; 15:39:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

    "Bu, ülkenin bağımsızlığına saygısızlık ve saldırıdır"



    Pardon? Sen 600 sene boyunca önüne gelenin bağimsizliğini ülkesini elinden alip adamlari vergiye bağlamadin mi? Adamlar isyan edince de hain deniliyor,eder tabi biz ya bagimsizlik ya ölüm diyorsak adamlar da aynisini diyor. Bizim ülkemizi biri fethedip bagimsizligimizi elimizden alip bizi vergiye baglasa ne düşünürsün,biz isyan edince de bize hain dense? Misyonerlik yapsalar kismina girmedim bile
    Günümüzdeki devletin adı Osmanlı İmparatorluğu değil yalnız Türkiye Cumhuriyeti. Atatürk de kurduğu devletin karakterini kendi karakteri olan bağımsızlık ve hürriyet temelleri üzerine kurmuştur. Bir kere sen bugün bu devlette yaşıyorsan önce bunu paşa paşa kabulleneceksin. Osmanlı borçları kapatılalı, defterler kapanalı çok oldu. Bu ülkenin bağımsızlığını kabul edeceksin paşa paşa.

    İkinci olarak Osmanlı Devleti döneminde yaşamadım, o dönemi görmediğim için yüzde yüz isabetli bir yorum yapmam mümkün değil. Lakin senin Osmanlıyı okuduğun tarih kitapları haçlı menşeeli olduğu için Osmanlıyı böyle bir devlet olarak görmen normal. 600 yıllık bir tarihinde 60.000 tane vakıf kuran, uçan göçmen kuşlara ağaçlara yuva yapıp, kış mevsiminde vahşi hayvanlar aç kalmasın diye onlara et verilmesi için dernek kuran bir vakıf devletinin insana hoşgörüsüz davranması veya zulmetmesi bana mümkün gelmiyor. Ki Osmanlının hoşgörüsünün en büyük kanıtı İstanbul'dur. Uzun uzun açıklama yapmayacağım çünkü senin zihniyetinde adamlara afedersin ağzınla kuş tut gene yaranamazsın. Eğer ki Osmanlılar, hakim oldukları toprakları imar etmek yerine sömürseler ve bütün kaynakları, Rumeli ve Anadolu'ya aktarıp yığın yapsalar, insanları köle yapsalardı bugün Türkiye Cumhuriyeti çevresinde ne terör olurdu, ne Ortadoğu kavgaları, ne Avrupa ve Amerika tehditleri. Ermeni soykırımı diye bir şeyin bahsi olamazdı çünkü Ermeniler olmazdı. Milliyetcilik akımı Fransa'da başladı. Bu yayılınca Osmanlı içinde mevcut olan milletler kendi devletlerini kurma hevesine kapıldılar. Kurdular devletlerini işte görüyoruz Türk askerini Yemen'de canlı canlı yakan Arapların akıbetini.

    Şimdi ulus devletiz imparatorluk da yok. Dün bizi arkamızdan vuran Araplar bugün Türkiye'ye geldiler. Gitsinler yaşasınlar bağımsız devletlerinde o zaman? Osmanlı döneminde imar olan beldelerini bencilce Osmanlı'dan dışladılar, Osmanlı sayesinde kazandıkları güvenliği kendi yiğitliklerinden sandılar da isyan ettiler. Kurtarsınlar o zaman kendilerini hadi. Türkler bu coğrafyanın polyannası değil. Madem beğenmiyordunuz Osmanlıyı şimdi hepinizin kendi devleti var. Gidin orda yaşayın.

    Son olarak da eğer Osmanlı senin dediğin gibi tebaası olan milletlere zulmetmişse bile ( ) dediğim gibi ben Osmanlı döneminde yaşamadım. Padişah veya Şehzade veya Veziriazam, bir Divan-ı Hümayun üyesi veya bir Yeniçeri Ağası değildim. Kimsenin bağımsızlığını elinden almadım. Adamlar kendi dinlerinin mahkemelerinde yargılanıyormuş hâlâ misyonerlik diyorsun. Banane kardeşim yarın çıkarsın Fatih Sultan Mehmedin karşısına sen böyle böyle yaptın dersin yüzüne. Beni bağlamaz onla hallet meseleni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-833FC2573 -- 14 Ocak 2019; 15:39:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.