Şimdi Ara

The Last of Us (2023 -) | HBO (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.678
Cevap
60
Favori
63.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Yarbayım

    Seni de bombalanmış bir şehrin içinde, mantar kaplı bir binada, ışık olmayan bir odada 2 tane takırdayanla baş başa görmeyi gerçekten çok isterdik.

    Değil silahı kullanmayı unutmak, elinden düşürmek falan adını sorsak söyleyemezsin inan bana.


    Sen hayatında korktun mu? Mesela ben korktum. Zaman zaman sınır ötesindeydik, an geldi korktum.

    Korkmak, öyle tanıdığın birinin "bö" demesiyle sıçramak falan değildir bilesin :)

    Tekrar diyorum, değil silahını tabancanı falan yıllardır vücuduna yapışık duran kolunun bacağının yerini bilemez, kontrol edemezsin. Öyle bir şeydir korkmak.



    JOEL orada çok ani bir durum yaşıyor ve dar ve karanlık bir alanda yanında 1küçük kız, 1büyük kadın ile birlikte duruyor. Afallıyor.

    Bana göre çok doğal, çok insani bir tepki veriyor.


    İlk bölümde, bahsettiğin o araba JOEL e ait değil TOMMY e ait.

    Yani Combat Veteran ünvanı kardeşi TOMMY e ait.

    Bunu SARAH'ın öldürüldüğü sahnede askeri tam kafadan vuran TOMMY nin atış serbest pozisyonundan da anlayabilirsin.

    TOMMY ile JOEL in silah tutuşlarındaki farka kadar ayrıntı işlemiş adamlar.



    Şu aşağıdaki cümlelerini okurken de yüzümde tuhaf bir gülümseme oluştu.

    Sen istersen izleme kardeşim diziyi. Bu bakış açısıyla çok üzülürsün, çok sıkılırsın diye düşünüyorum.




    "Joel erkekliğe bok sürmeyecek ve işini şansa bırakacak adam mı? O elle silah kullanamayacaksa dinlenir, sıkıntı var bu elle ilerlememeliyim falan der. Mantıken demeli çünkü madem Joel'i bize sert erkek diye tanıtıyorsun, dizide gösterdiğin ilk çatışmada o silahı düşürmeyecek ve ya saçma salak yerlere sıkmayacak. Şimdi burada da denebilir ki efendim yetiştirmesi gereken bir kargo var, bekleyemez. O zaman kaynak materyale daha sağdık ilerleyeceksin bu kısımda. Eklemeler seni vezir de eder, rezil de. Buradaki tutarsızlık hoşuma gitmedi."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASKERTUNGA -- 24 Ocak 2023; 17:42:11 >




  • arkadaşlar varmı izleyebilecegim bir yer özelden yazarsanız sevinirim.

  • ASKERTUNGA kullanıcısına yanıt

    çok alakasız bir yerden girmişsin. ben Last of Us evreninde olsam var ya şöyle headshot atarım böyle çakıyı takarım mı demişim yazımın bir yerinde?


    ne gereksiz bir örnekleme...


    Allah aşkına, Joel geçen bölüm çıplak elle adam öldürdü sen ne diyon?



    https://thelastofus.fandom.com/wiki/Joel_Miller


    By 2038, Joel remained a veteran in combat. He was able to single-handedly kill a bloater that had grabbed Ellie using only a machete and cleared an entire hotel floor of infected with her help. Despite his age, he was one of Jackson's most effective patrolmen, pairing with Tommy to regularly patrol Jackson's surrounding area. Over the years, the two were a skilled team, with Maria making them her first choice to scout out infected areas and allow the pair to confront the hordes, which the pair successfully fought and killed.[53] On March 2, 2038, Joel displayed one of his most impressive feats in how he and Tommy fought their way through a horde of infected to save Abby Anderson. However, his years in safety caused him to become less cautious with strangers. While this led to him saving numerous survivors from infected attacks, this kindness to strangers led him to also save Abby, a choice that led to his demise.choice that led to his demise.



    https://fugitives.com/the-last-of-us-season-1-episode-1-joel-miller-ptsd-explained-2023-series


    Joel was haunted even before Cordyceps massacred the world. A war veteran who evidently brought back emotional scars from Operation Desert Storm didn’t particularly seek help for the same. All we know is that Sarah’s mother is not in the picture. We can assume that it couldn’t have been easy for someone like Joel to raise a daughter by himself. From what we see of Sarah, she hasn’t really had the privilege of a breezy life either. The weight of taking care of her father shouldn’t rest on Sarah’s young shoulders, but that is how it is in the Miller household. It’s not that Joel doesn’t love Sarah, but the discernible discontentment of a single parent has a way of infiltrating a child’s psyche. All Joel can afford to concern himself with is making a living with his construction job. The pessimism and selfishness he has gained along his life, which hasn’t particularly been easy, have made him too self-absorbed to be okay with dividing up the profits, even with his own brother Tommy. 



    anlamadıysan Joel = "veteran combat".

    bu bölüm Ellie ile konuşurken kaç tane öldürdüm bunlardan aslanım diyordu.

    Joel kaç senedir o dünyanın içinde değilmiş gibi sanki ilk kez clickerla çatışmaya giriyor gibiydi bu sahne diyorum ve bu laflarımın arkasındayım.


    kalkmış birde sen bu kafa ile izleme gibisinden şeyler yazıyorsun? hayırdır aslan. bu dizi eleştirilemez, kutsal bir iş mi?





  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    aslan :)

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    quote:

    bu bölüm Ellie ile konuşurken kaç tane öldürdüm bunlardan aslanım diyordu.
    Joel kaç senedir o dünyanın içinde değilmiş gibi sanki ilk kez clickerla çatışmaya giriyor gibiydi bu sahne diyorum ve bu laflarımın arkasındayım.

    Hocam clickerlar daha az ortaya çıkan ve yakaladım mı tek atan hastalıklılar. Yani herkes onlardan korkuyor. Joel normal hastalıklılarla mücadele etmiş. Birsürü Clicker görmesi ve öldürmesi imkansız yani. Gördüm mü ses çıkarmayıp kaçacaksın .Bu bölümde hatırlarsan köprüde yürürken clicker sesi duydular ve korktular. Müzeye girdiler ölü adamı gördüler korktular. Belki dışarda saldırıya uğramıştır felan diyorlar. Korkuyorlar yani. Siper alma konusu ise clicker ses çıkarıyor ya siper almazsan çıkardığı sesden karşında senin olduğunu anlıyor. Ancak arkasından yaklaşabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 24 Ocak 2023; 21:58:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    arkadaşlar. gözünüzle seyrediyorsunuz değil mi? bölüm içinde geçen Ellie ve Joel diyaloğu.




    The Last of Us (2023 -) | HBO




    The Last of Us (2023 -) | HBO


    Sürüsüyle öldürüp bir tane Clicker'a denk gelmedi mi diyorsunuz?


    Hem de dizinin açıkladığı bu birbirlerini uyandırma sisteminde?


    OK The Last of Us (2023 -) | HBO 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 24 Ocak 2023; 22:6:6 >




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Tamamda sürüsüyle öldürdüğü hangi hastalıklı? Hocam yapmayın şimdi tekrar baktım.
    Ellie :Hastalıklı kaçtane öldürdün diyor
    Joel: Çok diyor.
    Clicker sürüsüyle öldüremez. Hatta akıllı adam hiç öldürmez. Ses çıkartmadan yanından uzaklaşır.

    Birbirini uyandırma yeni bir sistem ona birşey diyemem ancak onuda yorum üretirsem bu clickerlar mantara bağlı değiller. Hatırlarsan müzeye mantar öldüğü için girdiler. Clickerler kendileri mantar olmuşlar sanki bağımsız hareket ediyorlar. Diğer hastalıklılar mantara bağlı ve birbirlerime haber veriyorlar.Mantar ölünce de hepbirlikte ölüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 24 Ocak 2023; 22:21:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla dizi ilk aciklandiginda bu kiz ve erkek ile olmaz dyordum dizi film havasinda oyundan daha cok gerdi beni bu atmosfere jim careey i bile koysalar siritmazdi yeminle ben cok begendim hbo iyi is ckarmis 2 bolumdur senaryo oyuna gore daha agir işliyor hukumet binasina geldiler 2 bolumde tess olsun karakterle atmosfer diyaloglar hele hele o mekanlar acayip hosuma gitdi bu dizi keske ksa sürmese harika harika harika bella Ramsey ve Pedro Pascal a onyargi ile bakdim ama konu ve yapim icerik saglam olunca karakterlerin o kadar da onemi yokmua demekki.Takirdayanlar harikaydi.Şişmanlae ne zaman cikacak onlari merak ediyorum hatta izciler oyunda nispeten en cok korktuğum izcilerdi benim.Ben sevdim izleyin izlettirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartiştiginiz konuya bakin abi.
    Joel, Clicker uzmani olmuştur duymuş belki çok öldürmeden de tecrube olabilir.
    Çok oldurdugu zombi runner turudur belki. Clicker'in yaninda dolasan sağir olup ama gören türlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 24 Ocak 2023; 22:20:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuşmada runer ve ya clicker diye spesifik olarak belirtmiyor zaten. walking around yani dolananlar diye geçiyor cümle içinde.

    ama peki, bende sıkıldım bu muhabbetten. "Sürüyle" öldürüp bir tane clickera denk gelmemiş hep, kaçmış olsun. 20 senedir her girdiği yerde hiç clicker olmamış olsun. şans bu ya. eyvallah, ilk bu bölüme denk geldi ve korktu, panikledi. The Last of Us (2023 -) | HBO 


    ufak bir eleştiriden gelen yorumlara bakın. konuda bir eleştirel yorum yazdık herkes cevap verip durumu aklama peşinde.


    fan service iş olunca tabi bir eleştiride bunlar oluyor.


    ikinci oyunda Neil'e sövenler şuan Neil'ın yönettiği işi övüyor. bu adam daha saçma salak değiştirmelerle evrenin içinden çok geçecek durun siz. The Last of Us (2023 -) | HBO 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 24 Ocak 2023; 22:34:37 >




  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    ben sadece bilgi vermeye çalıştım hocam. Clicker nadir görülen , ölümcül ve en korkunç olan türlerden biri olarak geçiyor. Dizide görülme sürelerini bilemem tabi Hani saldırgan bir tür köpek görürsünde bi kafestedir korkmazsın ama onunla aynı kafese sokulursan hapı yutarsın. Onun gibi düşünün uzaktan veya açık arazide birşekilde öldürmüştür belki. Ancak muzede kapana sıkıştılar. Korkmaları normal değil mi ?
    3 kişi yola çıktılar elliede tess’te ısırıldı.Ellie’nin bağışıklığı olmasa joel tek başına kalacaktı.
    Clicker ne kadar tehlikeli olduğunun ve korkulması uzak durulması gerektiğinin bir göstergesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 24 Ocak 2023; 22:55:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    clickerlar nadir falan değil hocam.




    https://thelastofus.fandom.com/wiki/Clicker


    They take roughly a year to reach this stage of infection after exposure to the Cordyceps brain infection.[1] They have had prolonged exposure to the fungus, and now possess strength that significantly surpasses the average human.



    kısaca 20 senelik süreçte 1 senelik enfeksiyon süresi hiç bir şey ve evrende baya varlar.




    nadir görülen demek için Bloater, Shambler demen lazım.


    https://thelastofus.fandom.com/wiki/Bloater


    Bloaters are the fourth, rarest, and most dangerous stage of the infected in The Last of Us and The Last of Us Part II. They take years to develop and reach this stage after years of exposure to the Cordyceps brain infection.





  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Yani görülme sıklıklarını bilmiyorum. Belki dizide her bölüm gözükecekler yani. Hadi tamam senin dediğin gibi nadir olmasınlar . Ancak tehlikeli , ölümcül ve korkulması gereken hastalıklı olduklarının gerçeğini değiştirmez. Tehlikeli bir varlıkla birde kapalı ortamda herkes korkar. Uzatmaya gerek yok yani

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sazansavar kullanıcısına yanıt

    @sazansavar Ek olarak 2160p CRAV WEB-DL SDR'da yüksek kontrast olduğu için hem HBO Max'in hem de Prime Video'nun görüntü kalitesinden daha canlı/kaliteli görüntü sunuyor. Şahsen HBO Max'in HDR'ını da beğenmiyorum. CRAV renk tonunu falan çok iyi tutturmuş. İster TV, ister monitör'den kesinlikle tatmin ediyor. Ama sezon bitince REMUX blu-ray sürümleri çıkar, bir de öyle seyretmek lazım.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Fan service iş olduğu halde bile kendin söylüyosun , sövüp elestiriyoruz neil'e ama TÜKETİYORUZ. ondan dolayi subjektif ergen fan olmadigimizi anla. Dizide de elestrilecek nokta bulursam elestiririm.

    Fakat joel'in clicker sahnelerinde aşiri triggerlanmadim ya bu nasil dôvüş savunma niye kiz gibi savunuo kendini demedim. Belki karakter degisimini kendimiz yavas yavas gorecez.Bilemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 25 Ocak 2023; 0:6:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet öve öve bitiremiyor diye zamanında (5 sene evvel) oyununu oynayıp küfür ede ede bitirmiştim. Bu mu lan yıllarca övdüğünüz oyun demiştim. Yapımı hem sevmeyip hem de böyle üstünden yıllar geçirince hâliyle oyundaki çoğu detayı unuttum. Ancak hatırladıklarım kadarıyla diziyi izleyince bu iş olmuş dedim. Bu arada diziyi beğendim yani hiç fena olmamış, oyununun aksine sevdim. Ancak detaylar uçup gittiği için uyarlama iyi olmuş kötü mü olmuş, senaryoda değişiklikler olmuş mu, olmuşsa neler değişmiş bilmiyorum. Genel hatlarıyla bakınca oyunun senaryosuna uymuşlar gibi görünüyor. Bu arada Ellie için seçilen kız çöp, yani çok ağır alakasız bir tipi seçmişler. Pedro için de söylenebilir ama Pedro Pascal bu kız kadar sırıtmıyor. %100 benzeyecek diye bir şey yok ama ulan insan biraz benzer oyuncu seçer be. Neyse çok da fanı olduğum bir yapım olmadığından çok da umrumda olmadı zaten. Bir de alıştık artık güzelim eserlerin uyarlama yapılırken ırzına geçilmesine, böyle şeyler koymuyor artık.

    Ama bir eleştirim olacak. Aga bir şehir 20 yıldır harabe olarak sahipsiz kalsa 20 yılda her yerden bu kadar ot mu çıkar, her yer bu kadar ağaç mı olur? Aradan 100 sene geçmiş olsa neyse ama 20 yıl? Sizin evinizin duvarından 20 yılda ot mu çıkıyor? Asfalt yoldan 20 yılda ağaç mı çıkıyor? Tamam atmosfer olsun filan diye yapılıyor bu güzel duruyor da mantıklı gelmiyor. Çok ezbere iş yapılıyor yani. Her postapokaliptikte dayıyorlar otu, dayıyorlar dalları, yaprakları. İnce düşünen yok, düşünen yok hatta. Dandik, bütçesiz Tr TV dizilerinden değilsiniz, senaryonuz da belli yani sıfırdan bir şey de tasarlamıyorsunuz, yapmayın şunu. Bir yerde arabaların üstüne resmen ağaç dalları atmışlardı. Yani sırıtıyor.

    Neyse, acaba ilk sezon 1. oyunun hikayesini ve 2. sezon da 2. oyunun hikayesini mi anlatacaklar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 25 Ocak 2023; 0:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ArdaTuranizmo kullanıcısına yanıt

    Spoilerin kralını vermişsiniz. Spoiler butonu ile belirtin bari hocam.

    Sadece diziyi izleyenler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 25 Ocak 2023; 5:25:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Elie oyundaki gibi akıllı ve profosyenel değil.(zaten bu kız dünyada en son elie olacak kişi) Diğer eleştirimde müzedeki çatışmada joel bile çok acemiydi, mermilerin hiç değeri yokmuş gibi davranıldı. İzlemeye devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutmusum valla ne ara atmisim spoiler butonsuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta hiç bir şeyin fanboyu olmadım ama bu diziyi izlerken daha bitsin de 2.kez izliyim tekrardan diyorum bu istek hiç bir dizide gelmemişti.

    Onun dışında 2.bölüm biraz kısa geldi nedense 1 saat 20 dakika olsa her bölüm keşke ilk bölüm gibi:)

    Ama joel ve tesisin takırdayanlara ateş ederken sürekli ıskalaması yada ayaklarından falan vurması bana da garip geldi biraz 20 yıldır zombilerle iç içesiniz belinizde silah var bilemedim gerilim olsun diye yapılmış tabi de çat diye headshot yapabilirlerdi belki :)


    Ayrıca takıldığım yer joel dizinin başında 36 oldum diyor sonra malum 20 yıl atıyor dizi şuanki hali 56 varmı sizce joelin? Bir zaman atlaması daha kaldıracak durumu kalmadı çünkü ileriki bölümlerde ve sezonlarda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.