Şimdi Ara

The Last of Us (2023 -) | HBO (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.678
Cevap
60
Favori
63.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dizinin ikinci bölümüde harika olmuş, yalnız diziyi izlerken canım aşırı mantar çekti. Bir daha ki bölümü mantar eşliğinde yemeyi düşünüyorum.
    Bu arada dizide insanları ele geçiren mantar çok faydalı bir mantardır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oedon kullanıcısına yanıt
    İkinci bölüm ile birlikte karakterlere daha çok ısındım ve ilk bölümdeki “parodi” hissiyatından arındım diyebilirim. Birkaç dekor haricinde dış dünyayı oldukça gerçekçi gösterdiklerini düşünüyorum. Takip etmesi oldukça keyifliydi.

    Bir önceki bölümde çok dikkatimi çekmemişti fakat bu bölümde yönetmenin Neil Druckamann olmasından mı kaynaklı bilmiyorum çoğu sahnede kamera çok sallandı. Sanki Neil kamerayı omuzuna almışta öyle çekmiş gibi geldi bazı sahneleri. Ayrıca müzedeki kırık camdan yansıyan takırdayan görüntüsü çok iyi bir çekim açısıydı. Bununla birlikte geceyi geçirdikleri mekandan çıktıkları sahnede kapının takırdayan gibi ses çıkarması çok iyiydi. Eşimle beraber gerçekten takırdayan mı yoksa bilerek mi böyle bir ses efekti eklediklerine dair küçük çaplı, bebek bir brain storm yapmamızı sağladılar.

    Bu bölümde oyundaki The Outskirts ile Pitssburgh’da ki otel sekanslarını birleştirdikleri gözümden kaçmadı ayrıca. Ellie’nin “ben yüzme bilmiyorum” demesinden sonra gözüm bir tahta aramadı değil. Oyunu oynayanlar ne demek istediğimi biliyorlar. :)

    Oyuncak zürafa göndermesine bir kalp bıraktım. :)

    Dizi bir tık hızlı gidiyor gibi… İyi mi kötü mü henüz karar veremedim. 3. Bölümde muhtemelen Bill’in kasabasına geçiş yapacağız. Umarım oyunda yer aldığı gibi ilgili bölgedeki renk paletini birebir kopyalarlar. Berformansını henüz görmedik ancak oyun ile karşılaştırılınca dizideki en başarılı cast Bill gibi görünüyor. Hem dizide hem oyunda Marlene’i canlandıran Merle Dandridge’den bile daha cuk oturuyor benim nazarımda kendisi.

    İlk iki bölümde bize geçmişe götürüp her şeyin nasıl başladığına dair küçük sekanslar sunmaları güzel detaylar. Umarım her bölüm öncesi buna devam ederler ve 9. bölüm itibariyle de halka tamamen mantıklı bir şekilde kapanır.

    Tempoyu düşürmemelerini temenni ediyorum.

    Bu arada aklıma gelmişken şöyle bir The Last of Us içeriği paylaşmadan geçmeyeyim…

    Daha çok oyunu oynamış kişilerin ilgisini çekebileceği gibi seriyi daha yakından tanımak isteyen kişilere de bir öğünde arkadaşlık yapabilecek bir içerik paslıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=-vts4_8E28o&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Minnesotalı Henry kullanıcısına yanıt
    Dizinin show runner’ı Craig Mazin şöyle özetlemiş durumu:
    Mantarın gerçekte nasıl göründüğüne dair birçok araştırma yaptık ve halihazırda oyunda var olan örneği de zaten gerçekten iyiydi. İleri gitmek ve var olanın üzerine koymak için mantarın farklı form ve özelliklerinin ne olabileceğini düşünürken bir ressamın resmettiği, mantar tarafından ele geçirilen ve ağzından mantarlar çıkan bir kişinin resmini gördüm. Şu ağızdan çıkan dallardan bahsediyorduk ve enfekte olmuş insanlar neden şiddet yanlısı gibi felsefi soruların üzerinde duruyorduk. Eğer nihai amaç mantarı yaymaksa neden şiddete başvurmaları gerekiyor? Tartışmaların sonucunda onların acımasız olmadıklarına karar verdik. Böyleler çünkü direniyoruz. Ya direnmezsek? Kısacası tamamen hareketsiz durursanız ve mantarı yaymalarına izin verirseniz sonunuz Tess gibi olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • İkinci bölüm efsane olmuş. HBO bu işin ustası. Mükemmeldi.

  • 2. Bölüm de çok başarılı. Dizi oyunun atmosferini birebir yapmayı başarmış. Aynı zamanda oyunun da muazzam bir atmosferi olduğu gerçeğini hissettiriyor.

  • Neil Druckmann'a çakma Kojima diyenler biraz geri adım atar umarım, adam gün itibarı ile Kojima'nın en büyük hayalini gerçekleştirdi; yönetmenlik yaptı ;)(Not: Dr.Uckmann asla Kojima olamaz, Kojima'nın bu sektöre kazandırdıklarının yanına yanaşamaz ama konumuz o değil.) Ben açıkçası bu bölümden çok endişeli idim, malum kendini ispat çabası ego ile birleşince ortaya abuk subuk çekimler saçma sapan görüntüler çıkar diye çok korktum ama öyle olmadı şükür, aksine çiçek gibi iş çıkmış ortaya, en azından benim amatör gözlerim bir farklılık görmedi. Ben birde Türkçe dublaj izlemeyi düşünüyorum.

  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Clickerlar, çıkardıkları ses ile görüyorlar değil mi? Yarasa mantığı, ya da sonar mantığı, bu yüzden siper alması çok mantıklı geliyor bana. En ufak bir hareket değişimi bile tetikleyebilmeli. Siper aldığında clicker sadece önündeki dolabı görebilir, arkasındaki hareketli nesneyi göremez diye düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blutv acilen streaming kalitesini yukseltmeli. 4K yayini gectim 1080p'nin bitrate'i bile inanilmaz dusuk. Torrentten indirdigim ile karsilastirinca arada ucurum var resmen. Parayla blutv uyeligi aliyoruz ama daha kaliteli izlemek icin korsana basvuruyoruz. Saka gibi...

  • -Rango- kullanıcısına yanıt

    hocam selam bende platformların kalitesini sevmediğim için torrent kullanmak istiyorum ama tr altyazı var mı herhangi bir yerde geçen gün bulamamıştım

  • DjarumBlack- kullanıcısına yanıt
    Subscene.com’da bulabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansa Magna kullanıcısına yanıt

      teşekkür ederim

  • clickerlar kendi çıkardıkları seslerle görme denmese de yön bulma, manevra yapma kabiliyetine sahip oluyorlar.


    orada anlatmak istediğim,


    Joel M4 ile Clickerları tarıyor ve sadece 1 tane başka bir clicker geliyor Tess'in üzerine. zaten o sahnede Tess ap ayrı bir konu. İlk atışı dahil sonraki olayları tamamen komedi. o kadar sese ortamda 2 clickler varken ikinci kez siper alınması tuhaf.


    özetle daha 2 vs 2 kapışmada bu kadar dağılıyorlarsa bu sahne bana mantıklı gelemiyor kusura bakmayın.

  • Hbo bu işi yapıyor ya izlerken keşke witcher ı da hbo yapsaydı diye üzülüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Buğday ve unlu gıdalardan yayılma hikayesi iyiymiş. Daha ilk bölümde Joel pasta almayı unutuyordu ve Sarah da komşusunun kurabiyelerini yemiyordu. Kahvaltıda da pankek hamuru kalmadığı için omlet yiyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XanthiN -- 24 Ocak 2023; 14:20:4 >
  • Bütün sezonu izleyen eleştirmenler dizinin en iyi bölümünün 3. bölüm olduğunu dile getiriyor. Ayrıca diğer tüm bölümlere nazaran oyuna göre en radikal değişikliklere giden bölüm de buymuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=BmS7aL9ThkE&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2. bölümün tek eksiği,merminin ne kadar önemli olduğundan hiç 1 cümle bile edilmedi.Orada Bu clickera ''ateş edip etmeme '' konusunda bir kararsızlık yaşatılacak bir sahne olsaydı daha iyi olurdu bence.1-2 cümle merminin azlığından bahsedilebilirdi.Bu arada dizi hızlı gidiyor maximum 2. sezonu bitirebilecek içerik çıkartacaklar sonra son bulur herhalde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 24 Ocak 2023; 16:20:42 >
  • Oedon kullanıcısına yanıt

    Bak şimdi bizi ekstra heycenlandırdın hocam  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oedon kullanıcısına yanıt

    Craig Mazin chernobyl ve bu diziyle birlikte kendini kanıtladı bence.Chernobyl'ide çok beğenmiştim bu tarz apokaliptik dünyaları iyi beceriyor.Mantarların bu şekilde davranma şeklini düşünmeleride hem cesaret işi (fanlardan dolayı) hemde çok iyi düşünülmüş.

  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.