Şimdi Ara

The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
10
Favori
6.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @acaluka @Mr. Send @FelixSteiner Sağolun arkadaşlar eksik olmayın sizlerde kendi alanlarınız da aynı noktalara gelin inşallah.

  • Hocam elinize sağlık

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suppose27now

    Hocam hangi programı kullandınız? Bende blender kullanıyorum daha giriş seviyedeyim modelleme konusunda. Cidden kaliteli iş ortaya koymuşsunuz. Sizin yerinizde olsam dijital göçebe olurdum herhalde. Dünyayı gezerken freelance olarak iş alıp para kazanırdım aynı zamanda. Bunlar da benim satranç taşı modelleri



    Emeğine sağlık hocam giriş seviyesindeyim demişsin seviyene göre de güzel bir iş koymuşsun ortaya. Ben oyun sektörüne yönelik çalıştığım için kullandığım programlar çok çeşitli, tek bir ortamda çalışmak mümkün değil bu sektör için. Şu şekilde:


    Organik / katı yüzey veya çevre modellemeleri için 3DS Max ve ZBrush kullanıyorum öncelikli olarak. Eğer ortamlarda her türden yeşillik - doğa Assetleri olacaksa SpeedTree kullanıyorum. Kıyafet fizikleri ve türevi işler içinse Marvelous Designer kullanıyorum. Bunlar 3D işlerin toplamında kullandıklarım. Hepsinin kombinasyonu üzerinden 3D assetleri oluşturuyorum.


    Render, Texture ve Shader mekanizmalarının bütünü için Substance Painter, Substance Designer, Photoshop, After Effects ve Marmoset Toolbag kullanıyorum. Oyun motoruna ihtiyaç duyduğum zaman Unreal Engine 4 kullanıyorum.





  • Hocam seni senelerdir keyifle takip ediyorum. Foruma değer katıyorsun.


    merak ettiğim şu freelancer olarak çalışıp firmalara dışarıdan tasarım mı temin ediyorsun.


    yoksa çalıştığın bir oyun tasarım firması var mı?


    senin elinden çıkmış tasarımların olduğu oyun gördük mü görecek miyiz? :)


    Eğer senin tasarım yaptığın çalışmalarının olduğu oyun varsa ismini söylersen sevinirim.


    Bilmeyenler için Soner Kara da bu forumdan çıktı Google Play de en çok indirilen oyunların sahibi yapımcısı tasarımcısı ve YouTube da Türkiye nin en büyük 4. Kanalı Hiç video atmamasına rağmen :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MysticDesign

    Renderlar orta kalite işten anlamayan bebelerin ağzı sulanması normal. Vray ile daha kaliteli render mümkün fazla yapay duruyor bu haliyle

    Laf söyledi bal kabağı.


    Bunlar mimari render değil, realtime sahnelerden alınmış görüntüler. İkisi arasındaki farkı bilmiyorsan o senin cehaletin.


    Bebe demiş bir de, ağız bozdurtacaksınız illa...


    V-ray ile daha iyi render alınabileceğini bilmiyor mu adam? Adamın derdi o mu? Adam oyuna mekan tasarlıyor belli ki. V-ray'den aldığın çıktının içinde serbest dolaşım gezebiliyor musun sen?


    Biri de demiş ki CGI olduğu belli. Lan milyon dolarlık filmde Thanos'un da CGI olduğu belli...


    Resmen akıl tutulması ya, kabahat bizde laf anlatıyoruz bir de...

  • @Metal-Gear Hocam yine ben.


    Kızıl saçlı, beyaz tenli Dh hatununu unutmadım bak. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması 

    Hazır pandemi varken millet evdeyken sözünüzü yerine getirme vakti geldi bence. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması 



    Edit:

    İş başa düştü, grafik tableti siparişi veriyorum hocam. Çizim yeteneğim var. 3 aya kalmaz buraya 2d bir Dh Hatunu atarım. Benden demesi. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 27 Aralık 2020; 3:53:26 >
  • Yaptığın iş çok başarılı hocam, ellerine sağlık gerçekten. Özellikle ışıklandırma ve bitkilerin textureları çok iyi gözüküyor. Benim de 3D serüvenime başlayalı 2 yıl oldu. Şuan freelancer olarak çalışıyorum. Genelde oyunlar ve üç boyutlu yazıcı teknolojisi için modelleme yapıyorum, ama büyük, detaylı sahneler oluşturmak da en sevdiğim şey(her ne kadar sizin çalışmanız gibi olamasa da). Gerçekten çok keyifli bir dünya bu 3d dünyası. "Prop/Environment artist" olmak gibi bir hedefim var benim de. Oyun sektörüne girmek istiyorum ama öğrendikçe de sektörün ne kadar zor olduğunu da görüyor insan. Öğrenmen gereken o kadar çok program ve pipeline var ki.

    Ben de yoğunluklu olarak Blender/Substance Painter/Marmoset Toolbag/Zbrush ve Photoshop kullanıyorum. Speedtree'ye bir süredir girişmek istiyorum fakat başlamaya bir türlü fırsat bulamadım.


    Artstation profiliniz varsa verirseniz takipleşebiliriz hocam. Belki bana feedback verirsiniz, kim bilir :P

    benim profilim:https://www.artstation.com/onurinci





  • @Fairy Tail Tamamdır hocam ben istek gönderdim, çalışmalarına daha detaylı bakmak istiyorum. En sonuncusu olan levyeyi gördüm half life geldi hemen aklıma, artık oyunun simgesi haline geldiğinden. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması  Environment çok zorlayıcı oluyor zaten seçkin alanlardan biri bu sektörde. Sürekli donanımsal kıstaslar baz alındığından çok ince işlenmesi gereken detayların aynı zamanda teknik kısıtlamar için basitleştirilmesi de gerekiyor. Programlama - optimizasyon - tasarım üçgeninde gidip gelinen bir alan.


    Oyun sektöründe iş yapmak istiyorsan şu makaleyi bir okumanı öneririm, Blizzard'dan Jeff Parrott'un yazdığı bir yazı, bu endüstride öne çıkan portfoliolar nasıl olmalı bundan bahsediyor. Ona göre bir yol haritası belirlersin:


    https://magazine.artstation.com/2020/07/blizzard-entertainment-crafting-a-portfolio-with-focus/


    @MehmetNY Kesinlikle o kızıl saçlıyı söylemek için geleceğinden emindim bak gece avlandık üstelik bu sefer. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması Cyberpunk 2077'deki Judy gibi bir şey var kafamda şu an spoiler olsun. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması 


    Eğer dijital çizim işine girmekte ciddiysen inatlaşmakla seni iyi bir yola sevketmiş olurum bak. 3 seneye kadar GTA 6'nın 2D konsept sanatçısı olarak el sallarsın bize Amerikalardan bir elinde tablet karşında da dikey monitöründe photoshop. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması 





  • Death Cube K kullanıcısına yanıt

    cok zor, o kadar yüksek poligonlu oluyor ki sahneler, optimize etmesi cok zor oluyor. ekran kartlarının şuankinin baya üst seviyede olması gerekiyor.

  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Hocam ne yazık ki size katılmıyorum bu konuda. Ben sektörde bu denli çok farklı programların kullanıldığı bir workflow u verimsiz buluyorum. Bana sorarsanız o devir bitmek üzere. Blender 2.8 sürümünden itibaren bir patlama gerçekleştirdi, ve ben de uzun süredir araştırıp modelliyordum. Hem modelleme, hem sculpting hem de texturing ya da texture painting, ya da pbr texturing, hepsini tek programda yapmak mümkünken, neden verim düşürelim? Tabi kii diğer programlar tek amaca hizmet ettiğinden daha etkili olabiliyor. Ama ben olaya verim açısından bakıyorum. Kaldı ki 2.9 sürümüyle sculpting devrim geçirdi resmen. Yani fanboyluk yaptığımı düşünmeyin ama artık programların bu şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Şirketlerin de işine geliyor ve bunu kullanıyorlar. Zaten sizin yaptığınız gibi bir sahne tasarımını, quixel megascans objeleriyle rahatlıkla ortalama 1-2 saat içinde yapılıyor. Tabii ki sizin emeğiniz başka. O konuda tebrik ediyorum. Farklı bir açıdan bakmak istedim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    @Fairy Tail Tamamdır hocam ben istek gönderdim, çalışmalarına daha detaylı bakmak istiyorum. En sonuncusu olan levyeyi gördüm half life geldi hemen aklıma, artık oyunun simgesi haline geldiğinden.   Environment çok zorlayıcı oluyor zaten seçkin alanlardan biri bu sektörde. Sürekli donanımsal kıstaslar baz alındığından çok ince işlenmesi gereken detayların aynı zamanda teknik kısıtlamar için basitleştirilmesi de gerekiyor. Programlama - optimizasyon - tasarım üçgeninde gidip gelinen bir alan.


    Oyun sektöründe iş yapmak istiyorsan şu makaleyi bir okumanı öneririm, Blizzard'dan Jeff Parrott'un yazdığı bir yazı, bu endüstride öne çıkan portfoliolar nasıl olmalı bundan bahsediyor. Ona göre bir yol haritası belirlersin:


    https://magazine.artstation.com/2020/07/blizzard-entertainment-crafting-a-portfolio-with-focus/


    @MehmetNY Kesinlikle o kızıl saçlıyı söylemek için geleceğinden emindim bak gece avlandık üstelik bu sefer.  Cyberpunk 2077'deki Judy gibi bir şey var kafamda şu an spoiler olsun.  


    Eğer dijital çizim işine girmekte ciddiysen inatlaşmakla seni iyi bir yola sevketmiş olurum bak. 3 seneye kadar GTA 6'nın 2D konsept sanatçısı olarak el sallarsın bize Amerikalardan bir elinde tablet karşında da dikey monitöründe photoshop.  

    Evet hocam oyun sektörü sadece kendi sektörüne özgü bazı optimizasyon adımlarını içeriyor. Baking, uv mapping ve texturing bakımından film sektörü ve mimari görselleştirme sektöründen çok daha kapsamlı yaklaşıyor yaptığı işe. Dolayısıyla bu ek adımlar da işi uzatıyor. ve değer bindiriyor. Özellikle son yıllardaki oyun sektörünün genişlemesi ve kazançlarının inanılmaz seviyelere ulaşmasıyla da birçok insan bu sektöre girmek istiyor. Dolayısıyla rekabet de çok büyük.

    Attığınız makale için teşekkürler, bu tarz makaleleri okumaya çalışıyorum. Sektörün içinden sektöre alınacak insanlardan ne beklenildiğine dair bu tarz bilgiler sektöre girmeye hevesli insanlar için çok faydalı oluyor. Hepimiz biliyoruz ki bu iş biraz da self-promotion (kendini pazarlama) da içeriyor. Ama tabi ilk aşama gerekli pipelineları bilip portfolyonda bunları etkili bir şekilde gösterebilmek. Ve de iyi işler ortaya koyabilmek tabi :D

    Fakat öğrenme isteği ve sabır sanırım en önemli iki faktör bu alanda. Çünkü artık elimizde her kaynak var, her şeye ulaşılabiliyor. Sadece neye odaklanacağını iyi bilmeli insan. Çünkü 3d dünyası çok geniş bir dünya, öğrenmenin de sonu yok.





  • JOHNWICK8 J kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler düşünceleriniz için, ben şahsen tek başına blender ile ne kadar ileri gitmek mümkün bilmiyorum açıkçası, hiç kullanmadım daha önce. Şu an hala verilen iş ilanlarında geniş bir program bilgisi bekleniyor özellikle çevre sanatlarında. Sadece Blender üzerinden giden bir 3A geliştirici ilanına rastlamadım henüz.


    Evet kesinlikle Megascan ile bu tip sahnelere kaynak bulmak mümkün. Bende kullanıyorum çok işime yarıyor. Sadece oyun sektörü çok geniş dünyalar kurulan bir sektör, megascan ise gerçek dünyadaki çeşitli asset tipleri için olanak sunan bir kütüphane. Özelleştirilmiş fantastik dünyalar için malzeme bulmak mümkün değil pek, bu yüzden Megascan bir artı iken, aranan özel bir nitelik değil. Destekleyici bir nitelik konumunda.


    Şöyle bir örnek verebilirim, aşağıdaki sahne için megascan gibi bir kütüphaneden faydalanamayız mesela. Çünkü her şey özel, gerçek dünyadan scan edilemeyecek cinsten bir ortam. En çok doğayla iç içe olan oyunlarda bile sık sık özel asset yapıları ile karşılaşıldığı için magescan çok fazla başvurulamayan bir yol haline geliyor.


    Mesela bir Call of Duty geliştirdiğinizi düşünün, silahlar, savaş araçları, askeri teçhizatlar gibi oyunun ana unsurlarını oluşturan assetleri de hazır bir kütüphanede bulmak mümkün olmuyor. Hepsini sizin yapmanız gerekiyor. Bu yüzden Megascan güzel bir artı sağlarken sektörde aranan bir şart olmaktan çıkıyor.


    The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 27 Aralık 2020; 14:9:41 >




  • Süper duruyorlar hocam inşallah bende bir gün senin kadar iyi olurum.

  • solidworks ten vray ile nasıl render alabilirim biliyor musunuz? siz hangi programı kullanıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Dişhekimi06 teşekkürler hocam eksik olma, evet şu ana kadar oyun geliştiricileri ile çalıştım, freelance çalışıyorum artstation üzerinden iş teklifi geliyor zaman zaman. Bu tip teklifler çoğunlukla bağımsız geliştiricilerden gelir, son dönemlerde bu projeler için uzaktan çalışmaya başladığımdan henüz piyasaya çıkmış bir oyunda benim çalışmalarımı göremezsiniz. Örneğin yaz aylarında Reflect Studios ile çalıştım, yeni bir oyun geliştiriyor korku oyunu resmi sitesinde bilgi mevcut. Bu tip geliştirme aşamasında projelerde yer almaktayım, gün gelecek iptal yoluna gitmezlerse piyasaya da çıkacak elbet.


    Normalde bunları paylaşırdım kendi profilimde, ancak geliştirme sürecinde oyunlara yapılan işleri paylaşmak yasak, erkenden bazı tasarımları ifşa etmiş olmamak için kural bu. Fişleniriz bir daha iş gelmez. The Last of Us Benzeri - 3D Çevre Çalışması Bunların haricinde farklı sektörlere iş yaptığım oluyor sık sık, örneğin Projects Ghost Gun studios diye bir yer var, modifiyeli silahar üzerine iş yapan bir grup yurt dışında. Onlar benden özel modifiyeli bir silah istemişlerdi, modifiye bilgilerini verdiler yapıp teslim ettim. Onu inceleyip hayata geçirecekler muhtemelen, öncesinde sanal ortamda görmek istiyorlar. Bu tip işleri daha sık alıyorum.


    Zamanla kısmet olursa bir 3A oyunun da ucundan tutmayı bende istiyorum. Ancak bunun için önümdeki en büyük engel Türkiye'de yaşıyor olup yabancı ülkelerde bir çalışma iznimin olmayışı. Bu büyük bir engel yerinde çalışmak için. Yine de çözülmeyecek bir engel değil, zamanla göreceğiz ama kendimi çok yırtmıyorum bu konuda açıkçası, yani evden iş alıp yapmanın rahatlığı hiçbir yerde bulunmaz. :)


    @Odysseus348 solidworks ile vray render alamazsınız hocam, chaosgrup'un resmi sayfasından hangi programlar için vray plug-in'i mevcut bakabilirsiniz, ama aralarında solid yok.





  • ne güzel bir meslek seçmişsin kendine. yolun açık olsun. gayet de başarılısın hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunun çevre tasarımı beni de her zaman etkilemiştir. Şu yeşil tonu bile kafamda tlou yeşili diye oturdu, başka bi oyunda bu tonda ağaç, çalı, çırpı görsem direkt tlou aklıma geliyor. Çalışma çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

  • Elinize sağlık çok güzel olmuş, birkaç ay önce istanbulla alakalı bir oyun çalışmanız vardı o ne durumda?
  • Eline sağlık üstad çok iyi olmuş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.