Şimdi Ara

Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sieger kullanıcısına yanıt
    Hayır
    Controller sorununu göstermişler.
    Bu sorun başlı başına yeterli bir sebep almamak için.

    Ne kadar uzun gittiği ise, kötü bir ssd için bile iyi bir sonuç. Bu ssd sahipleri için güzel bir haber olmalı.

    Ancak uzun süreli kullanımda 0kb ye düşen ssd, dandiktir.
    Bunu gösterdiği için de arkadaşlara teşekkür ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkçem kötü olduğundan yorum yapmak istemedim. İnş bu yazdıklarımdan dolayı birisi beni çıkıp vurmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Benim gibi düşünmemenden daha güzel bir şey olabilir mi yahu. Herkes aynı şeyleri düşünürse ne kadar boktan bir durum olacağını hayal etmek zor değil. Neyse konuya dönecek olursak, açıkçası inan ben bir art niyet sezmedim belki çok takip etmediğimden genel tavırları nedir ne değildir bilmediğimden olabilir. Ama şunu hissettim biraz izlenmeye yönelik başlık ve içerik olmuş yoksa daha profesyonelce de başlık atılıp içerik oluşturulabilirdi.


    Markanın 3 sene birebir değişim vermesi, ürüne ne kadar güvendiğinin yanı sıra tam zıttı olarak; "zaten kısa sürede çöp olacak bizde yenisiyle değiştireceğiz" sonucu çıkartılabilir.


    Sonuçta her topal satıcının bir kör alıcısı vardır diye boşuna dememiş atalarımız. Her tip kullancııya yönelik ürün bulunması gayet güzel önemli olan ihtiyacı belirleyip ona göre alım yapmak. Sadece bu markaya özgü de değil ucuz bir marka veya oem ürün almamın tek yolu aynı ürünü daha ucuza veya aynı fiyata daha iyisini sunmalarıdır. Örnek vermek gerekirse ben sistemde Adata sx8200 pro kullanıyorum çünkü ben aldığım zaman en yakın rakibinin yarı fiyatıydı ve marka da eski ve güvenilir bir markaydı.





  • -Comandante kullanıcısına yanıt
    Niye kötü olum türkçen?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kusura bakmasın akrabama 5700xt li bi sistem topladık, jd 1tb ssd vardı. Sırf üç sene birebir ürün değişim garantisi yazdı diye jd aldık. 6 ayda iki kere bozuldu şuan üçüncü ssd gönderildi. Veri kaybetmek istiyorsanız eşşek ssd alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de canımı sıkan HDD'lerin (sözde) güvenirlilik kısmı. Taşınabilir SSD bakınıyorum bozulursa ne yaparım diye düşünüyorum. Sonra Elimdeki 1.5 TB lık kenarda yatan HDD aklıma geliyor. Kurtarma ihtimalim 0 para yok SSD olsun bari fiziksel darbelerden canım yanmasın.

  • Samsung 870 evo 2 TB ssd aldım şubat ayında. Bugün bir dosyayı taşırken hata verdi. Başka dosya denedim sorun yok. Torrentten dosyayı re-check yaptım. Gördüm ki veri okunamıyor. Smart verilerine bakınca gördüm ki hücrelerden biri gitmiş ve sadece 1.2 tb veri yazıldı şuana kadar. Garantiye göndereceğim inşallah yenisiyle değiştirirler. Yoksa ssd den soğudum açıkçası:(


    Böyle bir durumla karşılaşan olduysa yazarsa sevinirim. Bad sektör nedeniyle garantiden değiştiriyorlar mı? 5 yıl 1200 tbw garantisi olan ürün 1.2 tb de veri kaybı yaşatıyor.


    @Muten Baba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 25 Haziran 2021; 16:29:16 >
  • @Muten Baba internet kafeler ve benzeri disksiz sistem kullanan yerler kafelerindeki tüm bilgisayarların harddisk kısmını tek bir makinede depolar. Bu depolama 2 şekilde olur. İşletim sistemi ve gerekli uygulamalar(yada oyunlar) bildiğimiz terabyte'lık sabit disklerde bağlı bilgisayarlara servis edilirken, her bir bilgisayarın kendine özgü işletim sistemi değişimleri ve kullandığı yazılım değişimleri tek bilgisayarda cache olarak SSD disklerde tutulur. Bu tutulma olayı bilgisayar sayısı arttıkça sürekli değişir.

    Yani siz 30 GB veri yazarken bu sistemlerde günde 300 GB veri yazabilir.

    O yüzden bu döver gibi yapılan test yabana atılmamalı.


    Not: disksiz sistem incelemek isterseniz ccboot'u tavsiye ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bağlamda.

  • Bunların burda ne işi var ? izlemek görmek okumak istesek zaten o türk dili edebiyatı sitelerine girer elimizde bir sözllük ile yorum yapar videolarını izlerdik. avukatları gelmeden kaçın burdan hemen kafayı size takarlar.

  • Desider Specialist kullanıcısına yanıt

    İlk sayfaya bir göz atmanızda fayda var hocam, Çünkü şuan dedikleriniz ile konu pek bağdaşmıyor.


    Konu sahibi de ürünün reklamını yapmıyor zaten, sadece yapılan video da ki tavrı eleştirmek.

  • bence gayet güzel bir video olmuş açıklamışlar nedenini ve nasıl olması gerektiğini,

    bi önyargı ile hareket edip forumlarına kalitesiz de demem, oraya da üyeyim ve birçok konuda gerçekten bilgi sahibi çok insan var,


    fakat buradan yola çıkarak komple adamları kötülemek saçma olur, bir üyesi olarak gözlemlerim (forumun kalitesizliği ya da sinir bozan tarafı diyelim) bence daha çok birşey sorduğunda konuya ilişkin gereksiz bir ego savaşı, tartışma çıkartmaya yönelik laf sokmalar ya da ergenvari duyar kasma teşekkür minnet aptallıkları,


    konuya da dönersen marka ile ilgili zaten internette de çok ahım şahım güzel yorum bulamazsınız, bütçesini yettirmeye çalıştıkça insanın tercih edebiliceği bir marka segmentinde yanlış bilmiyorsam.


    hangi forumda bilginizi alabiliyorsanız orası en iyidir, birşeyi genele endekslemeyin, rahatınıza bakın ya sanal ortam abi ne bu savaş (:





  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Hocam, niye anlamak istemeyeyim? Doğruya doğru. Veri kurtarmak elbette zor, bunu reddetmedim ki? Bu yüzden zaten Eşek marka SSD almayın diyorum ya.


    SSD'ye oyun, işletim sistemi, günlük hayatta kullandığım belgeleri bulunduruyorum. Benim de öyle, şu an ciddi büyüklükte harddisklerim var. Telefonumu ara ara yedekliyorum.


    James Donkey 2018 yılında 240 TL'ye aldım. 1 hafta kullanıp iade ettim. Sonra da 220₺'ye ADATA SU650 aldım. 6 ay sonra bozuldu, iade ettiler. Sonra da 265₺'ye 860 EVO 250 GB aldım.


    Gördüğünüz üzere, %30-40 bir fark yoktu. Bu 2018'de geçerli. 3 yıl değişim olsa ne yarar, SSD kötü olduktan sonra? Ona bakarsanız Samsung da 5 yıl garanti veriyor.


    Ayrıca, yazdığım diğer kriterlere cevap vermemeniz biraz komik. Yazılımı olmayan, sıcaklık sensörü olmayan, kendi sitesinde bile ürünler kısmında olmayan, YouTube'da Türkiye hariç incelemesi bulunmayan SSD'lere devam hocam.


    Düzenleme: Kanıtlar.


      

    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?
    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?
    Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 25 Haziran 2021; 17:6:48 >




  • james donkey bi ara çok popüler olduğu dönemde satın almıştım halende kullanıyorum. ama hangi siteden aldığımı hatırlamadığım için tam tarihi bilemiyorum. temiz 3 senesi vardır ama.


    Günlük kullanım ortalama 12-14 saat

  • Herkesin farklı tecrübelerini ve fikirlerini belirtmesi çok güzel , forumların güzelliği işte bu, yorum yapan herkesin ağzına sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklediğiniz videoları izlediniz mi?


    James Donkey ürün, 6,4 kat veri yazdıktan sonra ölmüş. Cevap vermiyor disk,

    Crucial ürün ise 8.75 kat veri yazdıktan sonra bile çalışmaya devam ediyor ve ürünün kendi yazılımına göre ürün hala "sağlıklı" görünüyor.


    JD markalı ürünün garantiden gelen 3. ürün olduğunu da belirtelim. Sahibi iki defa değiştirip, son gelen ürünü kullanmadan ölüm testine yollamış, neticesi de videoda yer alıyor. Evet, ürünlerin fiyatları aynı değil, ama aralarında öyle az bir performans farkı falan yok. Ürünler arasında, günlük kullanımı etkileyecek ciddi kalite farkı var, ki videonun konusu da bu zaten.

  • james donkey 240gb olanını eski laptopumda kullanıyorum. bazen ssdyi görmüyor. ssdyi çıkarıp tekrar takınca çalışmaya başlıyor. denemek için sandisk ssd plus ile ve cruicial mx500 ile denedim. aylarca sorunsuz çalıştı. ama james donkey haftada 1, 2 haftada bir sök tak istiyor. o yüzden laptopun alt kapak vidalarını takmıyorum. hemen kapağı açıp ssdyi çıkarıp takıyorum devam ediyor çalışmaya. bir daha alır mıyım? almam. tavsiye eder miyim? etmem.

  • Ssd konusunda Samsung dan iyisi yok ama herkesin Samsung kadar bütçesi yok JD bence fiyat ve garanti olarak harika bişey içine önemli veri koymazsın tamamdır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    1 ayda 250tb lik naptığını anlatır mısın

  • Saç tıraşına kurban

    120gb SSD ne için alınır Windows kurup boş boş beklesin diye başka amacı yok 120 GB in benim gözümde o görev içinde 350 tbw müthiş rakam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.