Şimdi Ara

Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu testlerini çok seviyorum, çok güzel ve faydalı bence
    ellerine sağlık


    apple m1 in ssd testini yapsalar keşke :D
    9k yı çöpe atmış olurlar gibi dünyada bir ilk ve tek olurlar, çünkü yapan yok , en azından ben göremedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu testte sunu anlıyorumki. JD ssdler hakkaten tam bir fiyat/performans ürünü

    Bukadar ucuza bukadar uzuın saatler yogun yazma okumaya bile 3 ay dayanıyor oha yani.

    Ben onların 3 ayda yazdıgı veriyi 2 senede yazıyorum.

    Yaşa sen JD

  • testi eleştiren üye, ssd diskin nasıl bozulduğunu konusunda neden anlatmaz ki? üstüne basa basa deniyor, elektrik kesintisine maruz kalan ssd bozuldu. 7/24 yazmak başka, yazarken elektrik kesintisine maruz kalıp bozulmak var.



    günde 50 gbyte veri yazma işlemine karşılık, bozulmalara yönelik 12 sene bir ömüre sahip olan ssd'ler de var. iyi bir test yapmışlar. amazon artık diski satmıyor, aliexpress'de de göremedim. ayrıca en çok kar yapan bir firma da böyle hayvan resimleri kullanmıştı. ilgili diskin üzerinde de donkey yer almasını o yüzden yadırgamamak, bozulursa da hiç şaşırmamak lazım.   ssd'yi öldürmek bir başarıdır. ama ssd'de veri kaybetmek ve belli bir süre sorunda da dosya bozulmalarına maruz kalmak bir başarı olamaz. olsa olsa istenmeyen bir durumdur ki bunlar da olmuyor değil. ayrıca katı diskte teknolojik farklılıklar ve bunların getirdiği avantajların ve dezavantajların da olduğunu unutmamak lazım.



    bence güzel video olmuş. keyifle izledim ama helva için aynı şeyi söyleyemem. helva'yı pek sevmem.  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuharremAylar

    1 ayda 250tb lik naptığını anlatır mısın

    Aslında 2sini toplarsak 1 ayda 600 tb yapıyor iş güç  

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Anlatsana abi merak ettim. Ben bir ayda 1tb sanmıyorum yazdığımı.

  • James Donkey gibi markayı kötülüyorlar. TCL telefonun incelemesini yapıyorlar  

  • Sürekli yaz çiz yapıyorsanız James donkeyle işiniz ne a dostlar pny bakın yada Samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsi geçen ssd yi 2 sene kadar kullandım. çok sıkıntılı bir ürün. Hız sürekli saçma sapan düşüp çıkıyordu. sata kablosu format vs derken sattım kurtuldum. Ucuz etin yahnisi olayı. Teknopat bu tür ssd lere karşı yıllardır uayryor. Keşke dinleseydim. Üstelik ssd yi sadece oyun kurulumu için kullandım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 25 Haziran 2021; 19:30:36 >
  • James Donkey SSD'nin dandik olduğu zaten bilinen birşey fakat asıl sorulması gereken soru;


    Eğer ASUS veya MSI ürünü olsaydı technopat böyle bir video yapabilir miydi...

  • Reytinge oynamışlar işte. Örneğin ben Donanım Haber editörlerinden Burak Solt'un incelemelerini çok beğeniyorum ancak reytinge oynamadığı için diğer kanallar kadar izlenmiyor.

  • james donkey'i bilmem ama hi-level ssd si 1 yılda ölen arkadaş var. hatta ne olduğunu anlamak için googleda aratınca aynı sorunla karşılaşan çok fazla kişi gördük ve oyun bilgisayarı bile değildi. web browsing ve yine tarayıcı üzerinden fatura yazmaktan başka bir iş yapılmayan dükkan bilgisayarıydı.

    depolamada açıkcası bilindik markalara bile çok güven olmuyor, aynı ssd modellerinde farklı controller'lar kullananları da gördük, hdd fiyaskosu yüzünden ad değiştiren gördük...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 25 Haziran 2021; 19:55:23 >
  • James donkey, gamepower, rampage gibi markalar, piranha, frisby ayarında. Son zamanlarda bu markalar çok popülarite kazandı. Kimileri bu markaları premium marka zannediyor. Tercihiniz bu markalar olmasın

  • Zamanında gecenin bir vakti çok önemli bir işi yetiştirirken bilgisayarımda yaşadığım bir soruna hızlı bir çözüm bulmak için konu açtığım ve GB'ı "gb" olarak yazdım diye 1 hafta ban yediğim site. Her konu açtığımda 1 hafta yiyerek belki 10 kere ban yemiştim. Kendileri iyi ki bir Türkçeyi güzel öğrenmiş, belki de hayatlarında ki tek vasıfları bilgisayar, teknoloji bilmek ve iyi Türkçe kullanmaktır herhalde. Bunu yapamayan herkesi aptal gibi görüp nefret ile yaklaşıyorlar. Sonra baktılar kimse artık girmiyor siteye millet konu açmaya korkar oldu geri adım attılar. Boş tenekeye 2-3 civata atınca direk şangırdamaya başlar, o kova tamamen dolmadan ses kesilmez. Bunlarda azıcık bir şey öğrenince kendilerini yüz yılın profesörü falan sandı ve öyle bir kibirlendi ki millete ahkam kesti. Söz konusu videoya bende denk geldim ve çok şaşırdım açıkçası. Firma vermiştir ürünün dayanacağı bilgileri ve fiyatı da bence ona göredir. Kalkıp en iyi marka ile aynı fiyatı vermiyordur herhalde. İnsanlarda aptal mı daha iyisini alabilecekken JD alsın. Parası neye yetiyorsa onu alıyorlar.





  • n0fx kullanıcısına yanıt

    %100 katılıyorum.


    Zaten o markalar piranha, frisby gibi markaların gaming ürün gamına verdiği isim veya rebrand edilmiş hali.


    Bu tarz ürünleri insanlar nasıl alıyor anlamıyorum. Ben 2010'a kadar pro cs 1.6 oynarken bu markaların hiç biri yoktu, gaming ürün denince akla sadece steelseries, logitech, razer üçlüsü gelirdi(mouse,klavye,pad için konuşuyorum).


    Şimdiki Z kuşağı James donkey, gamepower, rampage gibi çöp markaların gaming ürünlerini ciddi ciddi alıyor. Tabi ülkenin ekonomosi ve bu ürünlerin ucuza satılmasıylada bağlantılı.


    Nede olsa insanları "gaming" kelimesiyle, rgb vs. oyuncak ile kandırmak çok kolay.

  • videoyu izledim sayılarla karşılaştırılma yapılmış isteyen alır isteyen almaz bu kadar açık bir videoya bile böylesine saçma sapan yorum geliyorsa daha ne yapalım adamlar sayıyla konuşmuşlar 300 küsür tb ömür sana yetiyorsa yetiyordur yetmiyorsa yetmiyordur benim 1 yıllık yazma silmem 7 tb yani bana göre james donkey sınırsız bir ömre sahip ama başka biri 1 senede 150 tb yazmıştır o dikkat etmeli başka yerlere çekmeyin

  • Dandik SSD olursa zaten ölür şaşırmadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

    Hocam anlamıyorum diyorsun sonra açıklıyorsun kendin  


    Çin'de sistem böyle işler. Fason mal dolu , son dönemde aynı model ürünleri farklı markalar ile satılmasının sebebi bu. Benim zamanında kullandığım gamepower warcry isimli kasa, tip olarak lianli çakması ama şuan Tr aynı kasa 3 farklı isim ile satılıyor. Buda şu demek, ben gitsem Çin'e , sermayeyi bassam , Mutenmax diye kasa psu (hatta 80plus) klavye mouse kulaklık hepsinden yaptırabilirim. Dediğin gibi, benim razer lycosa klavyem 15 seneyi geçti çalışıyor, ama eskisi gibi kolay değil işte almak. Lazer lykosayi freeball bilgisayardan 1tb HDD karşılığında almıştım ozaman. Şuan iyi mause 500 liraya zor alınır, ama ışıklı misikli ürünler de iş görür mü, 100 200 liraya alınca görüyor işte , bu ekonomi de böyle. Hatta bence dolar 1TL ye düşse yine satılır çünkü her ürünün hitap ettiği bir kesim var, para olmayınca işte risk alıyor nasip kısmet diyor. Benim en samimi arkadaşlarımdan birisinin kullandığı M2 diskin markası yok resmen, psu bomba kıvamında ama i5 ve 1660Tİ ile kullanıyor. Adam mutlu yani, iyi psu al dediğinde höh çüş yuh diyor. Tamamen duygusal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok da taraflı olduğunu düşünmüyorum technopatın. Uzun süredir takip ederim orayı da ve gayet güzel işler çıkarıyorlar. 2700 PB nerede 350TB nerede abi. 7 kat 9 kat olayı abi fark muazzam. Verdikleri garantiye bakmam. 50TBW nedir ya. O kadar garanti mi olur. 500 desen bir nevi.


    İyi yapmış yani bana kalırsa. Gidip bir beğeni atayım hatta :D

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Bende ankara fireball'dan 200 tl'ye razer blackwidow almıştım mx blue switch, ledsizdi galiba razerın üretilen ilk mekanik klavye modeliydi.


    Fireball, iyi firmaydı ama Türkiye pazarında hitap ettikleri kitle az olduğu için ne yazık ki battı.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.