Şimdi Ara

Starlink'in Türkiye'ye gelmesini bekleyenlere müjde: Depozito ücretinde büyük indirim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
5.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Starlink'in Türkiye'ye gelmesini bekleyenlere müjde: Depozito ücretinde büyük indirim!
    Elon Musk’ın uydudan internet sağlayan Starlink servisinin depozito ücretinde ciddi indirime gidildi. Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede depozito ücreti 99 dolardan 9 dolara düştü.



    Starlink depozito ücreti ne işe yarıyor?



    Starlink'in henüz aktif olmadığı ülkelerde kullanıcılar depozito ücretini ödeyerek yerini şimdiden ayırtabiliyor. Depozito ücretini ödeyen kullanıcılar, Starlink aktif olduktan sonra öncelikli erişim hakkı elde ediyor. Starlink, 2024 yılında Türkiye’de kullanıma sunulacak. 9 dolarlık depozito ücretini ödeyerek öncelikli erişim fırsatı elde edebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Starlink uyduları nedir, ne işe yarar? Starlink internet fiyatları



    Starlink’i kullanabilmek için depozito ücretini ödemek yetmiyor. Uyduya bağlanabilmeniz için anten görevi gören Starlink yer istasyonunu satın almanız gerekiyor. Bu istasyonlar için bir defaya mahsus olarak 600 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor. Sonrasında aylık Starlink abonelik ücretini ödeyerek Starlink hizmetinden taahhütsüz ve limitsiz olarak yararlanabilirsiniz. Starlink, ABD’de aylık 110 dolar olarak ücretlendiriliyor.



    Starlink, Türkiye’deki kullanıcılara hizmet sunmak için girişimlerini başlattı. Starlink’in web sayfasındaki bilgilendirmeye göre 2024 yılında Türkiye’de hizmet verilmesi planlanıyor.




    Kaynak:https://www.starlink.com/







  • Arada btk izni diyenler olmuş ama btk denetlemeyeceği için istenmiyor türkiyede normalde. Bilgisayardan çıkan veya gelen veri paketleri hiç bir şekilde ttnet alt yapısından geçmiyor direkt uyduya gidip geliyor. Buda demek oluyorki sansürsüz dibine kadar internet.

    Btk misal instagrama erişimi komple kesse seni bir gram bağlamaz veya hızını düşürse sen evinde geniş geniş takılır nispet yaparsın çevrene

    Herkes tarafından kolayca anlaşılabilecek tarzda yanıt vermeye çalışayım.


    Sistem uydu üzerinden çalıştığı için, belirli bir band 'da ve modülasyonda sinyalini iletmek zorundadır.


    Yani "gun" beyin de değindiği üzere, starlink uydu üzerinden internetini satmadan önce, btk'dan izin almazsa, sinyal iletimi engellenir.


    Aygıt ismi vermeyeyim. Zira yerli ve milli olarak ürettiğimiz aygıtlarımız ile bu sinyal engelleme işinde, dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındayız.


    Sansürsüz internet zırvasına inanmak, saflıktan başka bir şey değildir. Öyle ya da böyle dünyanın her yerinde sansür var. Abd'nin başkanını karalayıcı ve itibar sarsıcı şekilde twetter'a yaz bakalım, ne oluyor ?


    Yani senin sansürsüz dediğin, senin ülkenle ilgili olan konulardadır. Yoksa sansürsüz diye, sınırsız bir sansürsüzlükten bahsedilemez.

  • Bir an 9 dolari gorunce heveslendim akabinde 600 dolar modem ve uydu ucreti ve aylik 110 dolar kullanim ucretini gorunce super hizli vdsl 50mbit ile devam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 600 dolar ve 110 doları başa sabitleseydiniz de boşuna okumasaydık haberi. O fiyatları parası bol olanlar bile vermez çünkü absürt denecek bir seviyede, hadi bizde daha da pahalıya geliyor ama elin Avrupalısı Amerikalısı için de aşırı pahalı.

  • 600dolar verip alıyosam 9 dolar neyin depozitosu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Baya baya bayat bir espri olacak şimdiden özür Starlink'in Türkiye'ye gelmesini bekleyenlere müjde: Depozito ücretinde büyük indirim! 


    Zeki Müren de bizi görecek mi?

  • Sanki herkes alacaktı da fiyatlardan veryansın etmiş. Fırlatılan uydular ve çanak alıcıyının maliyetini herkese ayda 20 dolara verecek halleri yok heralde. Dünya standartlarında biraz pahalı olsa da normale yakın fiyatlar.

  • Deprem çantasına aldım bir dene...

  • Ortalama 100 mbps için değmeyecek masraflar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırsalda yaşayan özellikle köy vs. için ideal olacak. Ancak aylık ücrete ülke şartlarına göre bir ayar çekilir herhalde, yoksa 2bin küsür TL internet ancak ortak kullanımla mümkün olur.

  • Bunlar da bazı bölgelerde yerel fiyatlara geçti. Bize de yerel fiyattan gelirler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya için pahalı Ülkemiz için dahada pahalı köyde kasabalarda için olabilir yoksa şehirlerde oturan adam neden bu hizmete ihtiyaç duysun.

  • sorun şu aylık ücreti tüm dünyada 110 dolar, amerikadaki adam asgari ücret 2500 dolar alıyor afrikadaki bi adam 50 dolar alıyor

  • Starlink'in internetini alınca ne olacak ?


    Zeki Müren de bizi görecek mi ? Starlink'in Türkiye'ye gelmesini bekleyenlere müjde: Depozito ücretinde büyük indirim! 

  • Köyde ya da dağbaşında yaşıyorsanız mantıklı, bunlar şehrin ortasında kullanmak için değil. ABD'de bile google fiber varken gidip şehirde bunu kullanmazlar.

    Günümüzde evden çalışmanın yaygınlaştığı düşünülünce doğadaki bir evde bile çalışma imkanı sunuyor, belirli yerler için büyük nimet.

  • Türkiye'de ücreti aylık 11 dolar yapsın, cihazı da ücret almadan üzerime zimmetlesin; o zaman almayı düşünürüm. Aksi takdirde Türkiye'de hiçbir anlamı olmaz. Zaten 2 gün sonra BTK Starlink'i de sansüre dahil etmek ister; Elon Musk da sektiri çeker, Türkiye'den çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 9 Mart 2023; 19:21:19 >
  • Hadi her ay ödenen 110 dolar ücretin pahalı olduğunu anlarım da, aşağıda adam Türkiye'de 1600 dolar eden iPhone'undan yorum yazıyor, iPhone'unu internete bağlayacak tek seferlik 600 dolar eden çanağa çemkiriyor. Bu be perhiz bu ne lahana turşusu.

  • Yerel fiyat yapıp 110 TL derlerse olur, yoksa zenginin oyuncağından başka bir şey olmaz.

  • şahsen ben mecburi alırım. işyerim köyde ve turk telekomun verdiği 8 mbit ile ben oradaki kameralara bile tam manasıyla erişim sağlayamıyorum. sürekli kopması zaten saçma sapan.

    işyerimde belki 10 15 farklı yerin telefondan kontrolünü sürekli yapmak zorundayım, yolda olduğum oluyor internetin koptuğu yahut yetmediği.

    tabi isterim 110 dolar yerine türkiye şartlarına uygun gelsin.

  • Lüküs hayat bize çok uzak. TTNet, 12 megabitlik süper über hızlı inteneti ile evimizi şereflendirmeye devam edecek. Ne diyoruz ? Buna da şükür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.