Şimdi Ara

(Ss’li) Türkler olarak tembel olduğumuz gerçeği! SURVIVOR-OYUN bağımlılığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
6.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DHTech

    Madem öyle neyi savunuyorsun?

    Tembel olduğumuzu…

    Değişmemiz gerektiğini…

    Neyi savunabilirim başka? Hükümeti savunduğumu mu çıkardın konudan?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hakli gibi gorunseniz de, aslında insanımızı bu hale yönetenler getirdi. Evet milletimizde tembellik var kabul, ama bizim millet yönlendirilmeye de cok acik bir millet. Sistem insanlarin refah yasamasina izin veriyorsa olsa emin olun kimse yerinde durmaz. Bu ekonomik zorluklara ragmen hala bircok insan yurtdışına çıkmaya dil öğrenmeye kendini gelistirmeye çalışıyor. Mesela ben cambly aliyorum pratiğimi artirmak icin. Inanılmaz fahiş bir para ödüyorum. Ama yabancı biri bu hizmeti cok cüzi rakama alabiliyor. Bzideki parayi ödeyecek olsalar asla kullanmazlar emin olun. Keza muzikle ilgileniyorum ama yurtdışında 90 dolara satilan midi keyboard burda 2000tl...

    Yani olayi "her sey para değil cikin bisiklet surun"e getirmezseniz sevinirim. Zira herkesin zevki ayni olmak zorunda değil. Sadece şöyle bir gercek var, ulke size ne kadar imkan tanirsa siz o kadar acilabiliyorsunuz. Burda bahsettiğim ise sigara yerine kitap almak gibi basit örnekler degil. Sigara icen biri kitap da okuyor olabilir kaldi ki kitap okumak bir sosyalleşme belirtisi değil artik. En basit sey oldu... Bahsettigim mesela bir enstrüman calmak, bir sporla profesyonel ilgilenmek, bir ulke gezmek. Bunlarin hepsini zamaninda yapmış biri olarak simdi hiçbirini yapamadığımı bilmenizi isterim. Iyi bir gitar 5 10 bin tl iyi bir amfi 5 bin ustu, spor yapsanız tavuğun kilosu 40 lira yumurta 40 lira. En basitinden Kıbrıs'a gitseniz ucak bile git gel en az 1000 lira... Vs vs... olay bisiklet surmek veya sigara içmemek değil.. bu kadar basite indirgemeyin. Anlık dusunuyorsunuz. Bizim insanımız yillardir eziliyor ve artık buna alistilar. Bıkkınlık geldi. Gunde 10 saat ayakta calisip asgari ucretten biraz yuksek kazanan bir muhendis biri eve gelince daha ne yapabilir ki? Asgari ucretliyi söylemiyorum bile... Ha yatmadan kitap okursunuz aksam bi yurursunuz pazarlari belki izniniz varsa bisiklet surerseniz.. e peki nedir yani ne kazandirdi size? Biraz huzur o kadar. Fazlası degil. Bu ulke sartlarinda olamaz da...

    Bu arada tv izlemem, hicbir platform üyeliğim yok Netflix exenn vs. sosyal medya kullanmam. Gelirim de kendi acima gore iyi olmasina rağmen bu tur sosyal aktivitelere cesaret edemiyorum. 2 sene once gittigim exir feste bu sene mesaj geldi gelir misin diye. Sadece ucak biletinin 3500 olduğunu görünce maalesef dedim. Halbuki 2 sene önce tum masraflari 2500e cikarmistim... Halbuki bir Avrupalı bu festivale 2 haftalik market parasi ile gelir. Simdi burda kisi mi sorunlu yoksa ortam sartlari mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Altlarındaki bisikletler muhtemelen babamın 1-2 maaşı değerinde. Küçüklükten beri sağlıklı beslenebilmiş ve düzenli olarak fiziksel aktivite yapabilmişler. Ekonomik refahtan dolayı belli bir birikimleri var ve rutinlerini bırakıp bu tarz aktivitelere zaman ayırabiliyorlar. Yine ekonomik sebeplerle türkiyede bizden çok daha iyi şartlarsa yaşayabiliyorlar. Ben ise en basitinden kendi semtinde yürüyüş-koşu yapacak yer bulamıyorum. Etraf zaten köpek dolu hafif koşmaya kalksam arkamdan 20 tanesi gelecek. Bisiklet desen en son 10 yıl kadar önce ortaokulda almıştık o da küçük artık yenisini alamıyoruz. Kirap okuyayım desem ateş pahası oldu kitaplar. Her şeyi geçtim hiçbir şeyi yapacak motivasyon bulamıyorum kendimde. Yaşam enerjimizi çaldılar. Bizde de hata olsa da tembelsiniz bir şey yapmıyorsunuz gibi bir suçlamayı kabul edemem. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama şartlar çok kısıtlayıcı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Türk toplumu hiçbir zaman tembel olmamıştır ama Türk toplumu yönlendirilmeye çok açık bir toplumdur. İyi ya da kötü yönlendirilmelerini ise değerleri belirler. İnsanların kendilerini yetiştirdikleri algısı kocaman bir yalandır. Kimse tek başına var olamaz. Seni ya da beni ya da bir başkasını var eden aile, yaşadığın toplum ve nihayetinde devletindir. Bundan dolayı tembel olarak nitelendirdiğiniz insanlar belki tembel değillerdir, insanların yetiştiği zaman onlara yüklenen algılar problemlidir. Düşünsenize temizlik işleri yapan bir işi "Çöpçü" sıfatıyla aşağılarsan bu işi hakkıyla yapan ne kadar kişi bulabilirsin? Etrafınızda kim ekmek yapmak, fırıncı olmak istiyor ya da neden istemiyorlar? Çoban ya da köyde yaşayan insanlara nitelendirilen aşağılık algısını bu toplum mu yaptı? 1-2 kuşak öncesine kadar halkının %60-70 oranının köylerde yaşadığı Türk milletinden bahsediyorum? İnsanlar gezmiyor tozmuyor diyorsunuz ya insanların etrafında olanlardan haberinin olmaması ya da onlara ilgi göstermemesi, bunların hiçbirinden haberi olmayan o bireyin suçu mu yoksa onu yetiştiren insanların onlara yükledikleri "gereksiz" algısı mı bu ilgisizliğin sebebi?


    Eskiden insanlar belli bir yaştan sonra belirli materyallere sahip olmayı hayal ediyorlardı, şimdi ise sadece yaşadığı ay aralıklarının problemsiz bir şekilde geçirebileceği ücret karşılığında yaşayabilmeyi ümit ediyorlar. İnsanların gençlikleri, hayatları çalındı ve çalınıyor. Meslek liselerini okunamayacak şekilde rezil hale getirip, üstüne yapılan üniversite propagandalarının yanında her yere üniversite açıp işsizliği bastırdıktan sonra, insanların eğitim aldıkları işlerde imkan bulamadığı için çalışamaması Türk milletinin suçu mu? Tarım politikası sayesinde çiftçi hakkını alamadığı için ekimi bırakıyor, yetmiyor; insanları şehir yaşamına ve tüketime özendirip üretimle alakalı en ufak faydalı bir politika izlenmiyor o da yetmiyor, -sınırsız polis ve sözleşmeli er, uzman vs. alımları ile köylerde yaşayan genç nüfusa üniforma giydirme örneğinde olduğu gibi- herkesi tüketen durumuna getirmek, tarımı baltalamak, vs vs vs daha pek çok yaşanan bu problemlerin ve bunların neticesinde insanların miskinleşmesinin asli sorumlusu Türk milleti mi sadece? Daha doğrusu Türklerin tembelliğinden mi kaynaklanıyor diyorsunuz yani? İnsanların işsiz bir şekilde evde oturup saatlerce lol oynaması ya da survivor izlemesi çok keyifli değildir gibi geliyor bana. İlla ki gece başlarını yastığa koyduklarında uykularını kaçıran düşünceler ile ve keşkeler ile boğuşuyorlardır ama bunun ana sebebinin tembellik olduğunu düşünüyorsunuz.


    Yaşın ve yaşantın hakkında bir fikrim yok, seni tanımıyorum. Lakin bencil bir insan olduğunu düşünüyorum. Gençlerin cahil ya da tembel olması onların suçu değildir. Misal olarak verdiğiniz çoğu doneler gelişmiş ülkelerde de olumsuz manada yüksektir. Ancak bu durum onları "Hayal edilen ülkeler" listesinden çıkartmıyor.


    Özetle; Norveçliler bisiklet sürerek Diyarbakır'a geliyor ama siz sırf tembel olduğunuz için biz Norveç olamıyoruz derseniz bu altı temelsiz bir cümle olur. Ülkenin refah seviyesinin düşmesi, yaşam kalitesinin azalmasının yegane sorumlusu "Tembel Türkler" değildir. Bunlar benim kişisel düşüncelerimdir, tıpkı sizinkiler gibi.


    İyi günler.





  • Peynir alamayan ülkenin halkıyla, hiç çalışmadığı halde zengin olarak yaşayan ülkenin halkını kıyaslamak doğru değil. Akdeniz ülkesi olmamız nedeniyle çalışmayı çok seven bir toplum değiliz belki ama karşılığını alabileceksek, dünyayı yürüyerek de dolaşırız. Ama alamıyoruz. Günde 12 saat çalışan işçinin eve götürebildiği 2 ekmekten ibaret.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlber Ortaylı: “Şimdi ben ‘Gezin’ diyorum; bazı gençler hâlâ ‘Bizim paramız yok, nasıl gezelim’ diyor. Yani bu, affedersin, bir mazeret değildir; bu olsa olsa tembelliğin mazeretidir. Yani bir genç insan etrafında uzanan dünyayı görmeden nasıl yaşayabilir?”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Dikkate alacağım bir kişi değil. Hatta uzak durulmasını öneririm. Derdini, akşam yemeğini 3 TL'lik kır pidesiyle geçiştiren üniversiteli gence anlatsın o yaşlı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Kagit ustunde gorunmeyipte calisan milyonlarda var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

    Dikkate alacağım bir kişi değil. Hatta uzak durulmasını öneririm. Derdini, akşam yemeğini 3 TL'lik kır pidesiyle geçiştiren üniversiteli gence anlatsın o yaşlı.
    Var olan potansiyeli kullanmayan gençlerin sorunu, kimi dikkate alırsın? Zira hiç para harcamadan dünyayı dolaşan gittiği yerde çalışıp kültürü öğrenmek uğruna hayatını adayan Japon’ları Almanları mı dikkate alırsın?


    https://amp.theguardian.com/travel/2017/jan/02/how-to-travel-the-world-with-no-money-by-people-who-have-done-it

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Açmışsın anlamsız bir başlık. Bir de diretiyorsun.

    Norveçlinin, Almanın, Japonun bu ülkeye girmesi için kapıdaki memura selam vermesi bile gerekmez. Sen gitmeye çalış bakayım bu ülkelerden birine. Vize diye bir şeyden haberin yok galiba.

    O çok bayıldığın Norveçli çift, devletten aldığı yardım parasıyla senin mahallenden her ay 3 tane daire alır. Sen Norveç'te 1 tane pizza yiyebilecek maddiyata sahip misin acaba?

    Gezmek diyor hala. Çık gez, tutan mı var seni? Bakalım nereye kadar gidebileceksin. Mangala gitmek için bile şu an 300 TL para lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

    Açmışsın anlamsız bir başlık. Bir de diretiyorsun.

    Norveçlinin, Almanın, Japonun bu ülkeye girmesi için kapıdaki memura selam vermesi bile gerekmez. Sen gitmeye çalış bakayım bu ülkelerden birine. Vize diye bir şeyden haberin yok galiba.

    O çok bayıldığın Norveçli çift, devletten aldığı yardım parasıyla senin mahallenden her ay 3 tane daire alır. Sen Norveç'te 1 tane pizza yiyebilecek maddiyata sahip misin acaba?

    Gezmek diyor hala. Çık gez, tutan mı var seni? Bakalım nereye kadar gidebileceksin. Mangala gitmek için bile şu an 300 TL para lazım.
    Komik…

    2015 yılından bu yana Ankara’da etkinlik düzenliyoruz, 3.000 üyemiz var, ve doğa yürüyüşü yapıyoruz… maliyeti ne kadar? Ortalama 15₺! O da yediğimiz yemek…

    Uzak yerlere de gidiyoruz 100-200km maliyeti 30-50₺

    Kamp da yapıyoruz maliyeti sadece yediğimiz yemek!

    Günde 1 paket sigara parası bile değil haftalık yaptığımız bu etkinlikler!

    7. Yılımız…

    Şahsi sorarsan grubu ben kurdum, kurucu yöneticiyim.

    Ankarakampseverler diye yazman yeterli Google’a…

    Yani icraat var ve mümkün… ispatı da burada.

    Şahsi sorarsan da ben de ülke ülke bisikletle dolaşıyorum, masraf sadece evde yediğim yemek kadar! Bisikleti 700₺ ye aldım.

    Onun dışında da kendi işimi yapıyorum az kafayı çalıştırmak yeterli çok değil, herkes yapabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Doğru bir tembellik var ama bu adamların da s. t..na denk yani Norveçli adamlar, geçmişte ataları çalışmış şimdi onların ekmeğini yiyorlar. Bırak da bunlar tembel olmasın dünyayı gezsin, rahatlık batsın falan. Adamlara rahatlık batma lüksü var. Biz, Osmanlı devleti sırf 150 yıl boyunca Rusya'ya karşı durması için suni olarak ayakta tutulmuş bu bir gerçek, yani istese İngiltere ta 150 yıl önce ekonomiyle bile batırabilirdi silaha gerek yok. Yani böyle bir devlet nasıl rahat olabilir, rahat bıraktırmazlar. Atalarımızın tembelliğinin cezasını biz çekiyoruz.

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Kayıt dışı çalışanlar da var, kağıt üstünde çalışanlar da...


    Ancak bu bizim dünyada en çok televizyon izleyen, en çok sigara içen, en çok oyun oynayan, az kitap okuyan gerçeğini değiştirmiyor...


    Yani çok çalışmış olsak yukarıdaki tablo çıkabilir mi?

  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Arada bir Norveç'e, Japonya'ya da gidin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

    Arada bir Norveç'e, Japonya'ya da gidin.
    Zaten Avrupa’da yaşıyordum… farklı şehirlere de gidiyoruz Ankara’dan…

    Planımız da var ekip olarak bisikletle Japonya’ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 19 Mart 2022; 18:38:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Daha demin Ankara'da etkinlik düzenliyordun?

    Kaç euro maaşın? Hakikaten merak ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

    Daha demin Ankara'da etkinlik düzenliyordun?

    Kaç euro maaşın? Hakikaten merak ettim.
    Maaşım Euro ile değil, ayrıntısını merak ediyorsan konusu burada.

    https://forum.donanimhaber.com/ss-li-bu-sistem-ile-ne-tur-bir-is-yapildigini-bilene-yemek-ve-is--151761307

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Tamam hadi git. Tipik, yaşadığı ülkede değer göremediği için Türkiye hakkında konuşan tiplerdensin. Diğer konuda da bi küfür etmedikleri kalmış. Hala konuşuyorsun.

    En başta alamancı olduğunu söylesen, zahmet edip yazmazdım. "alamanya bizi kıskanıyormuş", doğru mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba kardeşim senin konularını severek okuyorum ve çoğu zaman çok da haklı olduğunu düşünüyorum. Fakat bazen örneklemlerini seçerken doğrudan karşılaştırma anlamında çok makul seçimler yapmadığını düşünüyorum. Resimlerini koyduğun Norveçli arkadaşlar muhtemelen uluslararası çok iyi bir ferdi sigortaya sahipler "bunun aylık ödemesi turkiye de çoğu ileri düzey çalışanın aylık maaşından fazladır", çalışmasalar da bir tür yan gelirleri var ve ülkelerine dönünce de aç açıkta kalmadan nasıl hayatlarını idame ettireceklerine dair bir kaygıları yok. Nüfusun artmasi amaci ile; Tatillerde cinsel birliktelik yoğun yaşandığı için çiftlere tatil masraflarının bir kısmını veren ve evli değilseniz dahi çocuğunuzun olmasını ekstra ödemeler sübvansiyonlar ile teşvik eden bir ülke... Referandum ile vergileri yetersiz bulup arttırmış bir ülke, çalismak istememenin insan hakkı olduğunu düşünüp ayaklık maaşı verilmesinin tartışıldığı bir ülke Varın gerisini siz hesaplayın.

    Maslov un ihtiyaçlar piramidindeki fizyolojik ihtiyaçlar kısmını aşmadan insanlarımızın boyle aktiviteleri talep etmesini istemesini beklemek dahi hayalci bir yaklaşım. Konudaki taleplerin ve isteklerin toplumumuz adına çok onurlu ve haklı talepler olsada ulkece icinde bulunduğumuz durum ve yaptigin karşılaştırma düşünülürse bilimsellikten ve makul olmaktan uzak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

    Tamam hadi git. Tipik, yaşadığı ülkede değer göremediği için Türkiye hakkında konuşan tiplerdensin. Diğer konuda da bi küfür etmedikleri kalmış. Hala konuşuyorsun.

    En başta alamancı olduğunu söylesen, zahmet edip yazmazdım. "alamanya bizi kıskanıyormuş", doğru mu?
    Okumadan yorum yazarsan sen sıkıntı yaşarsın… Almancı değilim Diyarbakır gördüğün oda, Diyarbakır’da yaşıyorum ve paramı kazanıyorum, ama İstanbul, Ankara arasında da mekik dokuyorum yaşıyorum.

    Almanya ile bağım yok. Daha önce yaşadım sadece, birikim vs getirmedim, üniversiteden sonra gidip geldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 19 Mart 2022; 18:54:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.