Şimdi Ara

Şimşek öyle bir vergi alacak ki (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
8
Favori
11.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam biraz derli toplu yazar mısın, okumaya çalışınca başım ağrıdı.


    Bu arada sen 2021 yılında ekran kartı almayın, fiyatlar düşecek diyip konu açarken kendinden çok emindin!


    Şimdi de şunu dedim bunu dedim inanmıyorlardı diyorsun, hatırlatırım sana..


    Kartı alan aldı aslında almayan zarara girdi naber?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 5 Haziran 2023; 16:26:14 >
  • Konu sahibine hak veriyorum ben hep diyorum bu hükümet yıllardan beri vergi olarak neredeyse hiç esnafa, alt kesime dokunmadı. Olan hep Türkiyede şu an kalmayan "orta direk" kesime oldu. Orta direkt kesim aldığı maaşla ne zenginin yaşantısına çıkabiliyor ne de fakirin yaşantısına inebiliyor Türkiye'de kesim olarak sırtına en çok yük binen kesim orta direk denilen kesim zaten ama artık onlardan da alınacak bir şey kalmadığı için sıra esnaf ve alt tabakaya geldi. Ayrıca sırf seçim kazanmak için haybeye çok şey dağıtıldı. Şunu unutmayın devlet hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz bir şekilde bu verilen vaatler halkın cebinden çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Platypus -- 5 Haziran 2023; 16:24:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vergi almayacak kan alacak resmen bekleyin görün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Bende almadim evet o donem btc 5000 dolardi kimse 62000 dolara cikacagini on gormedi.


    Neyse ki gecen yil 700 dolara ter temiz 3 ay kullanilmis 3090 aldim. 1 yildir kart fiyatlari cakildi.


    Rx 6800 xt 480 dolar olup duruyor sifiri abd de. Ben abd den bahsettim hatta amazon US den alin burda hep ottururler dedim

    Baya insan da amazon US den aldi kartlarini ucuza.


    3500tl ye sifir 5700 xt ilani paylastim herkes tesekkur etti stoklari bitirdiler ayni donem oldu. Btc ucunca yalan oldu


    Suan tabsiyem 600 700 dolara temiz her turlu testi yapilmis icinin fotosunu gosteren veya yaninizda acan 3090 2. El almaktir.


    Mesut abim amd ye poh atar dururdu fakir isi diye 3070li 3070ti li sistemlerin rekalmini aldi durdu suan 8gb vram kartlar yeni oyunlarda duzgun calismiyor bile. Ben hep amd yi savundum fiyat performansdan dolayi. Adamlar 16gb 12gb ile geldi

    Ps5/Xbx neyse hocam hayirli forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @teknoCat


    Katılıyorum ve uzunca bir süredir bunun niye veya nasıl yapılamadığına-yapılmadığına kızıyordum.

    Artık bilişim çağındayız şudur budur deniliyor. Örneğin benden daha az vergi veren bakkal-çakkal-markete giren çıkan ürün belli. Bu adam fiş kesse de kesmese de para verip mal alıyor ulan??!! O mallar irsaliyesiz faturasız mı geliyor? Kabak gibi belli ne gelip gittiği. Sırf dükkana alınan mal üzerinden satış için vergi tespit edilip kesilse yine olur.


    Taksici ayda 2 paket sigara parası olarak vergi gösteriyor. Hani gerisi? Yok. Plakadan, kirasından oradan buradan elde ettikleri rantlara hiç girmiyorum bile.


    Saçma sapan işler, vergiyi bu anlamda gerçekten de yaymak gerekiyor.

    İşletmeci vermez, bakkal vermez, taksici vermez, kuyumcu vermez... Vereceksin arkadaş, seve seve vereceksin. Başka türlü olmaz bu iş.


    Yıllarca yine iyi kurtarıldı yahu, memurun maaşından kes, benzinden kes, otomobil vergisinden kes, telefondan kes. İyi dayanıyoruz yine şaka maka.

    Maaşlı adama çök, sigara içene alkol alana çok, arabası olana çök, geri kalanın hepsi vergi kaçırsın, olacak iş mi ya??!!!


    Millet olarak da öyle alışmışız ki, anormal geliyor. Arkadaşım Ticaret Odası'ndan belge alacak, almak istediği krediyi almak için "kâr göster biraz" demişler, adam da göstermiş, Odadan alacağı belge için normal aidat harici adam kâr edince ekstra aidat çıkmış, küfür ediyor... E arkadaş sen bugüne kadar hiç kâr göstermemişsin, bu aidatı ödememişsin, paso vergiden düş, vergiden kaç. E bi zahmet ödeyeceksin yahu diye kızdım sonunda.





  • Vergi kacirmak kul hakki yemektir Allah bile affetmeyecek . Milyomlarca yetim ila insan ile hesaplasacaklar. Yolsuzluk yapmaktan farki yoktur.


    Ayrica bereket kaciriyor.


    Esnaf oo bu yil 1 milyon tl fazla kazandim doye seviniyor vergi kacirdigi icin. Tamam araba aldin 300 bin tl arac oldu mu sana 1 milyon tl. Bereketsiz mutsuz sinirli yasar dururlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Ya Allah, Bismillah

  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Hülooooooooooooo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çifte vergi oynamaya hazırlılı olun

  • Bu gidisle yil sonu af talebi gelecek.

  • hocam güzel yazı eline sağlık. bu dönemde kendini garantiye alacaksın ve oturup izleyeceksin, en iyisi bu.

  • Berber ve kuaförler vergi filan verdikleri yok mesela. Benim berber tanıdığım var çocuğunu özel üniversite de mimarlık okutuyor. Bu gibi yerler zaten vergi kaçırmanın alasını yapıyorlar, özellikle güzellik salonları vs. kesinlikle nakit çalışırlar kart vs. kabul etmezler. Bunların birde doktor versiyonları da var, özel muayenelerinde kredi kartı vs. geçmez onlarda nakit çalışırlar. Bir çok iş kolu böyle vergi kaçırmaktadırlar.

  • Başımıza ne geldiyse zaten eğitimsizlik vurdumduymazlıktan cehaletten geliyor. Bu kadar ekonominin kötü olmasının sebebi çoğunlukla hükümette alması gereken toplaması gereken vergiyi toplayamıyor doğuda veya batıda her yerde kaçak elektrik su kullanımları kol gibi. Sonra telefona ötv arabaya ötv beyaz eşyaya elektronik ürünlere ötv ekleyip duruyorlar. Vallaha yeni gelen bakan ne yapacak bilmiyorum ama dediğiniz gibi almanyadaki gibi adil bir şekilde kuruşu kuruşuna vergilendirme en ağır cezalarla beraber gelmesi gerekiyor ki şu vergi yükü gariban asgari ücretlinin ve orta memur kesimin sırtından kalksın az da olsa hafiflesin. Alım gücümüz artsın. Vergi kaçıran dünya kadar restaurant eğlence merkezi kafe güzellik salonu vs vs var saymakla bitmez. Elden nakit çalışıyorlar veya ibana attırıyorlar parayı banka komisyon almasın vergi ödemesin vs diye. Sonra vergiler halkın gariban emeklinin asgari ücretlinin sırtına biniyor. Her satılan çaya tavuk dürüme varıncaya kadar vergisini kuruşuna kadar almak zorunda bu devlet. Dediğiniz gibi yıllardır gözardı etti hükümet esnafa çiftçiye sürekli iyi davrandı artık yok öyle devleti kandırmak...Yoksa ülke batacak. Hiper enflasyon sarmalından nasıl çıkacaz.


    Not bir sürü ağlaşan küçük esnafın bile çocukları bok gibi para harcıyor çocukları özel okullarda her hafta ailecek dışarı yemeğe gidiyorlar tatlısına varıncaya altlarında hep 3-5 yıllık yeni arabalar sürekli yenileniyor. Nereden geliyor madem zarar ediyorsun küçük ve orta esnaf olarak bu kadar para nerden geliyor diye sorarlar adama. Eşleri de genelde ev hanımı geliri yok yani. Ben vatandaş olarak bu vergi kaçırmalarını helal etmiyorum hakkım öteki dünyada yakalarında olacak. Bu dünyada da devletimiz artık göz yummayı bıraksın kuruşuna varıncaya kadar alsın ne kadar alması gerekiyorsa...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 6 Haziran 2023; 0:36:32 >




  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Hocam apple zam yaptı bugün iphone 14 pro max vs golf resmini güncellemen gerek  

  • hocam benim alet normal boyutlarda ayrıca uzun ilişkim de var ama avcılıkla ilgileniyorum. benim alet normalde küçük ama ben farkında değilmişim diyebilir miyiz

  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Kanada mercimeği, uruguay nohutu, brezilya kırmızı eti dahil bilimum ithal gıdaya da dayayacaksın %500 vergiyi bak o zaman nasıl şahlanıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz yurtdışında mı yaşıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Analiz fena değil ancak,


    1) Yaklaşan yerel seçimleri unutmuş.

    2) Suriye kökenli seçmenin (en azından kısa vadede) ağırlığını fazla abartmış. Vatandaş olup oy kullanma hakkına sahip o kadar Suriyeli seçmen yok. Vatandaş yapılmaları için ne kadar bastırılsa da çoğu hala sığınmacı statüsünde. Esasında hükümet ve devlet kanadında Suriyeli meselesinde tutarlı bir duruş mevcut değil. Bir gidecekler deniyor, bir de sahip çıkılıyorlar. Koruyup kollanıyorlar. Bu konuda bence siyasi iktidar ve bürokrasideki Ümmetçi ve milliyetçi eğilimlerin, Türkiye'yi Batı dünyası dışındaki ülkelerden gelen göçmenlere karşı korumaya almış eski mevzuatların çatışmasından doğan bir karmaşa mevcut.

    3) Şimşek'in harcamaları kısıp faizleri ve vergileri yükselterek geleneksel politikalar (acı reçete) uygulayacağı varsayımına dayanıyor. Geleneksel politika uygulanmazsa, diğer deyişle politik faiz artırılmazsa, bu iş yalnızca vergilerle de dönmez. Sistem tamamen çökme eğilime girer. Bu yerel seçimlerde (zaten genel seçimlerde büyük şehirlerde geride kalmış) hükümetin zayıf performansına ve devamında sosyal huzursuzluğa da davetiye çıkarır. Bir yandan acı reçete de hükümetin yerel seçim performansını olumsuz etkiler. Boşuna "enkaz devraldılar" denmiyor. @teknoCat

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.