Şimdi Ara

Şimşek öyle bir vergi alacak ki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
8
Favori
11.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mehmet Şimşek bos yere gelmedi


    Turkiyenin rasyonel politikalara donmesi disinda sansi kalmamistir diyerek akp hukumetini akil disi davranmaklarla sucladi.


    Irrasyonel akil disi demektir. Mesela su icip kola tadi almayi beklemek irrasyoneldir.


    Secimi zaten aldik 5 yil secim yok kafasindalar.


    Olacaklari soyleyim. Dusuk faiz yuksek enflasyon tl degerini dusuren bir seydi. Dolari 20tl altinda tutmak icin 100 milyar dolar harcadi merkez bankasi son 12 ayda.


    Bundan onceki yillarda kuru 10 tl alinda tutmak icin ise 128 milyar dolarik rezerv harcanmisti.


    Artik merkez bankasinda rezerv kalmadi. Atacak kursunu yok. Bu yil dogal gaz parasini tusyaya odemedik bile.


    Net rezerv 0 , swap harici rezerv eksi 70 milyar dolar seviyedinde. Faiz artisi olup kura baski yapilmazsa kur 30 tl civarinda fair degerine ulasir ekonomi ozellikle insaat konut sektoru yavaslar.


    Sirf konut sektoru yavaslamasin ekonomi buyusun diye ulkeyi bu noktaya getirdiler


    Eger faiz artmaz kura baski devam ederse sene somu ulkemi benzin mi alalim gaz mi alalim ilac mi alalim noktasina gelecek ve dis borclarini odeyecek dolar bulamayacak. Lubnan ve arjentini calisin nasil coktuklerine bakin ayni yolun yolcusuyuz.


    Faizleri 70 seviyesine getirmezlerse bence biraz zor kurtuluruz. Oyle bir butce acigi var ki. EYT gibi bir sacmalik meclisten gecti durmadan zam yapiliyor maaslara. Ya TL basacaklar kiralar 40 bin tl olacak istanbulda sogan 60tl ekmek 12 tl et 1200tl olacak kur da 40 tl gibi 50tl gibi degere gelecek


    Yada harcamayi kisacak ve vergileri artiracaklar.


    Gelin burdaki imkansizliklardan bahsedelim

    Milyon yolcu garantisi ile yapilmis ama 50 bin kisimin kullandigi 5li cete diye adlandirilan ihale grubuna her yil milyarlarca dolar garanti bedeli yani zarari devlet oduyor. Hemde dolarla. AKP den bunu odememesi TLye cevirmesini beklemek gokten et yagmasini beklemeye es deger. Hayatin akisima ters.


    eyt yi iptal etseler 9 ay sonraki yerel secimde tasralardanda ciddi illeri kaybedebilirler veya istanbuldaki onemli ilceleri.


    Vergiyi arttirmakta imkansiz. Neden oldugunu soyleyim. Bir ulkede vergiyi arttirdikca toplanan vergi geliri once artar sonra cok azalir yani hersey kacak ve karaborsaya doner


    Ulkede 1 yilda toplanan verginin yarisi bordoruladam geliyor yani calisanlarin kazandigi brut maasim yuzde 40i gibi (vergi dilimine gore degisir) bir oran

    Bunu arttirma sansin yok.


    Telefon vergisi araba vergisi bunlar da olacak en yuksek noktada kimse almaz herkes imei kirilan telefona yonelir. Araba alana hak getire


    Geriye kaliyor tek sey. Ben mehmet simsek ve ekibinim tamamen buraya yonelecigine inaniyorum.


    Adil vergi dedi. Bu su demek. Ben verginin yuzde 10unu sadece alkol satisindan yarisinida calisandan aliyorum

    Bir yuzde 10 cep telefonundan geliyor

    Etti mi yuzde 70. Bu olacak is degil.


    Koskoca firmalar esnaflar taksiciler berberler restoranlar kafeler insaatcilar 1 kurus vergi vermiyor


    Devlet aptal mi saniyorsunuz?

    Bu vergiyi almanin cok kolay yollari var. Ingiliz vatandasi olan Mehmet Simsek bu yollari cok iyi bilir

    Akplilerde bilir ama yillardir bunu yapmadilar oy kaygisi ile


    Bu secim son secimdi artik oy kaygisi yok

    Kac milyon suriyelinin oy kyllandiginin hesabini soran akpli olmadigi icin is isten gecti

    Kac milyom sifinmaci oy veriyoe belli degil.

    4 milyon secmen sayisi ile resit vatandas sayisi arasinda fark cikiyor.


    Yani meali su: istedigi suriliye vatandaslik verecekler ve her secimi alacaklar. Eskiden secmen listelerini YSK yapardi 2002 den beri bu yetki ic islerinde


    Parmak boyasida 20 yildir yok

    Bosuna uzulmeyin akpli esnaflar. Sizin oyunuzun cok kiymeti kalmadi artik


    Evet yapilacak sey su : ingilterede 1 restorana ne kadar mal giriyor ne kadar insan var menusu nasil , , sivil kiyafetli vergi memurlari gelir musteri gibi oturur yemek yer bazi gunler gelirler ve ortlama bi hesap yaparlar. Sonra adama derler ki bana her cuma 2000 pound vergi vereceksin.


    Ama bakin defterime ben kar etmiyorum zarar ediyorum gelir vergisi cikmamasi lazim(fis kesmez, gidedi yuksek gosterir vs). Devletde diyor ki o zaman bs, kapat dukkani. Madem zarar ediyorsun kapat abicim. Inanmayam akpli ensaf alamanci akrabalarinza sorun sorusturun sonra korkmaya baslarsiniz.



    Avpupada et donerin gramina kadar hesaplarlar duzgun vergi oduyor mu diye. Ondan avrupada telefon ve araba alkol vergisi normal... cunku ADIL vergi sistemi var. Bu yuzden halkin bir alim gucu var he tabi birde calmiyorlar.. calana oy yok. Akpliler bile sol partilere oy verir orda ahhHah.


    Simdi akp son care bunu yapacak

    Il il taksici berber emalkci insaatci sac ekimci bakkal cakkal gelirleri hesaplanacak makul giderler ile. Atiyorum istanbulda bi dukkan kirasi 10 bin corumda bu rakam 3000tl olabilir.


    Aa benim kiram 50 bin diyen banka dekontu gostermek zorunda kalacak. Yani elden oduyorsa yağsız kazik gibi vergi girecek. Aslinda biz bunu pandemide gorduk.


    Devlet restoranlarin cirosunun bellirli oranini yardim olarak dagitacak dedi kimse 1 kurus alamadi cogu vergi kacirdigi icin kagit ustunde cirolari yok

    Stopaj odememek icin elden dukkan kirasi verenler aglar haberleri olsun


    Oyle artik muhasebeciye gideyim sifir kar gostersin devri bitecek. Makul gelir vergisi gibi tanimlar cikacak. Ileride makul gelir ile bildirilen gelie arasinda ucurum olan isletmelere ve muhasebecilere takip yapilir ceza yazilir. Ceza da devlet icin bir gelirdir


    Gelir tespiti yapilacak. Almanya da mesela dukkanina kac kutu cay giriyor bunu bile hesaplarlar kurusuna kadar ne kazandin ne harcadin senden iyi bilirler.


    Kisacasi Simsek esnafi aglatacak 50 yildir devletin almadigi vergiyi seve seve alacak.


    Ben raziyim. Halkin yuzde 48 ine sirf sana oy vermiyor diye hain pkkli terorist namussuz alcak dersen , diger yuzde 52 ise buna destek olursa , ben artik sesimi cikarmam.


    Kuran kurslari tarikatlarda Istismara ugrayan cocuklar, anadoluda oldurulen kadinlar, doga katliamlari herturlu zulum artik o yuzde 48 bunun hesabini sormayacak muhalefet etmeyecek. Herkes mustehak moduna gecti. Yuzde 52 zafen memnun.


    Ornek olarak biz zamaninda fetoye feto dedik bunlarin arkasinda ABD var dedik Turkan saylan gibi kiymetli insanlara korkunc iftiralar atildi, askere kumpas kuruldu. Kpss osym sorulari calindi. Devlette kadrolasilar. Yuzde 52 bunu destekledigi Gibi ciktilar muhaliflere anli secdeye giden polisle ne derdiniz var gibi laflarla isi dinsizlige getirdiler.


    Sonra 17 aralik 15 temmuz derken fetonun icinden gectiler. 1 tane muhalif bile cikip magduriyet varmis fetoculere yazik gibisinden sahip cikmadi. Neden sahip ciksin ki. O vatan haini almanyaya kacan fetocu savci ile muhalif insanlara neler cektirdiler.


    Simdide benzeri olacak. Aglayacaksiniz pisman olacaksiniz ama hak hukuk adalet diyen devlette Hz Omer gibi adalet olsun isteten yuzde 48 in artik sessiz kaldigini goreceksiniz.


    hakkinizi anayasal haklara gore ararsaniz yani sokaga cikip eylem yaparsaniz copun ve biber gazinin tadini oyle bir alirsiniz ki. 1 tane tv kanali haberinizi yapmaz penguenleri gosterirler.

    haberinizi yapanda size oyle seyler soyler ki..

    Dhkpcili olursunuz 1 gunde.


    Adalet 1 gun herkese lazim olacak sozunu hatirlar kudurursunuz. Ove ove bitiremediginiz polistir askerdir ne yapsa haktir inaniciniz bir kirilir ki.. hak getire. Adalet neymis ne degilmis, sandik tek bssina demokrasi degilmis anlarsiniz. Is isten gecti. Suriyede de ssmdik var rusya da da.


    Kotulugu savunan kotuluk icinde bogulur herkes ektigini bicer. Son ana akim tarafsiz kalmaya calisan haberturk grubuda Cengiz gibi firmalara satiliyor. Fatih altayliyi kovdular.


    Cok aglayacaksiniz. Ama ben vallahi raziyim. Herkes yasadigi gibi olsun hak ettigini bulsun gonlunden geceni yasasin. Biz istedik ki yolszuluk yapilmasin, su cennet katarlilara peskes cekilmesin

    Cok gec.


    Simdi denen o ki BOTAS rusyaya THY katara satilacakmis. Adamlar cok mutlu akp kazandi diye. Harika bisey bu siyazal islam ve BOP. Mimarlarina sapka cikariyorum.


    ulusalcilar, ulkuculer, hizbullahcilar(hudapar), siyasal islamcilar 90larin butun aktorleri tek saffa gecti. Butun komplo teorileri ispatlanmis oldu.

    bas orru yasagi getiren DSP MHP Anavatan hepsi cumhur ittifakinda bulustu. Hersey tiyatro. Oyna devam. Alamancilar cok memnun bi gelecekler euro 50tl adam sevinir.


    Hersey GUCLU TURKIYE ICIN


    TOGG

    IHA SIHA

    TCG


    YURU BE SIMSEK TURKIYE SENINLE

    EZANLAR SUSMAZZ

    BAYRAK INMEZ


    !!!!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Haziran 2023; 14:6:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Artik almak zorundalar. Depremin etkisi, eyt ve memur zamlari butceyi patlatti.


    Yanliz ben bi konuya aciklik getirmek istiyorum. Burasi avrupa degil burasi Turkiye.


    Esnaftan oy kaygisi ile 20 yildir vergi almamis bir hukumet bunu telefondan arabadan alkolden vs almis , esnaftan suan almaya MUHTAÇ oldugu icin alacak ama pasaport harci telefon vergisi alkol araba vergisi ne ise oyle kalacaktir yuzde olarak. Ne azalir ne artar.


    Bedelli askerlik de tl olarak artsada doviz olarak sabittir.


    Forumdakilerin haline aciyorum.


    Dolarin 30 tl 100tl olmasini imkansiz buluyorlar. Ee matametik hayatta ne isime yarayacak diyorlardi.


    Dolarin 1.3tl den 21 tl olmasi yuzde 1600 yani 16 kat artis demek. 21 tl den 100tl ye cikmasi 5 kat yani yuzde 500 artistir.

    16 kata inaniyor 5 kata inanmiyor garibim


    Bu garip gurabalar 4 5 yil once sifir arabalarin 35 55 bin tl oldugunu da unutmuslar.


    Arkadaslar hayat tuzaklarla doludur. Kolay yoldan gelen sey zehirdir ölümdür. Bedava peynir sadece fare kapaninda olur. Bedava makarna da beyni yakar ve cok sey kaybettirir. Ben dolar 7 iken ps5 ciktiginda 10 bin tl olacak et 250tl olacak 6 ay ixinde diye konu actim bu garipler bana gulduler.

    Suan et nerdr 250tl? Ps5 nerde 10 bin tl?


    Dolar 12 liraya kosacak dedik 7tl iken yuh fln dediler. 2 yil once 7tl idi. Suan 3 kat yapmis. Ama garibim 100tl yi cok buluyor. Arjentin pezo dolar grafiginden haberleei yok

    Cehalet cok kotu sey ya. Bilmedigin seylerin uzmani oldugunu saniyorsun, suphe etme sorgulamak gibi beyin zeka isteyen seylerden mahrumsun. Akli basinda insanlarin yaninda konusutugun zaman maskara oldugunun FARKINDA DEGILSIN. Ama hep acsin aciktasin. Aciyorum vallahi.



    Biznillah insallah yaparlarda sanayiciler ve ihracatcilar batar.


    Ihrac malin yuzde 80 oraninda ithal girdiye sahip oldugunu biliyoruz. Yuzde 100 vergi gelir insallah da turkiye ucuz is gucu avrupanin bangledesi cini olarak elde ettigi rekabetci pazar pozisyonunu kaybeder.


    Turk mali urun 10 euro iken avrupa mali urinde 10 euro alir

    Sonra ihracatimizin yuzde 70i olan avrupa yerli mala doner kalite farkindan.


    Keske sizin kafalara sahip olsam be mutlulugunuzu kiskaniyorum

    Cari acikta telefon payi yuzde 10 yoktur.

    Bunlarin telefonla derdi su:


    Genclerin yuzde 90i akp mhp ye oy vermiyor kanmiyorlar.


    Telefon sayesinde oluyor bu. Bilgiye erisimi istemiyorlar. Cahil kalsin ahaber izlesin istiyorlar.


    Insan kendi agzindaki diline hakim olamazken diger insanlarin dillerini susturmaya calismasi gulunctur demiz Benjamin Franklin



    Lgbt isine gelirsek bununda bilimsel olarak kanitlanmis sebepleri var. Kendisi es cinsel vs olan ama bununla yuzlesemeyen o hayati ozgurce yasayamayan insanlar mutsuz sevgisiz oluyor sevmeden evlenip cocuk yaipip soylarini devam ettiriyorlar. Sonra lgbt dusmanligi yapiyorlar.


    Genelde en buyuk lgbt dusmanladi gizli es cinsel cikar. Bunun psikoloji bilimindeki ismi projection. Kendi icindekini disa yansitma.


    Bu sadece lgbt icin degil. Mini etek giyen kadina dusman sabah aksam ahlak bekcligi yapanlarda genelde en ahlaksiz en kadin duskunu bacak kalca va duskunu bireylerdir.


    Herkes kendinde olmayan icin bende var bu diyor. Ondan fakirlerde marka ve gosteris meraki olue ozellikle sonradan paraya ulasanlarda. Mesela ihaleciler ve alamancilar. Gorgusuzluk iste.


    Araplarda da var bu. Sebebi su adamda kultur yok bilgi birikimi yok entellik yok bunu gizlemsk icin altin varakli evlerde yasiyorlar.


    Aleti ufak olan adamlarin en buyuk cipe binmesi gibi. Veya avcilik ile ugrasmasi . Psikolijide buna da over compensation deniyor. Eksik olan yer ile barismamak ve baska seyi asiri yapmak

    Cari acigin telefondan olustugunu sanma cahilligin cok guzel ya. Herseyi vildigimi sanmak bilmedigini kabul edememek nasil bir sey anlatsana bende oyle takiliyim


    Sanayiciye muafiyet getirdin sanayici ihtal urun alacak. Cari acik nasil dusecek anlatsana?


    20 yil once cep telefonu laptop mu aliyordu halk yine cari acik vardi?


    Vergileri arttiramazsin yazdim ya okumadin ya anlamadin. Hic vergi gelmez herkes kacak karaborsaya doner.


    Istanbul dunyada en cok Eroin kullanilan ilk 10 sehirden biri bu veriyi devlet soyluyor kanalizasyon ornekleri ile aldigi verilerle meclis uyusturucu komisyonu.


    Bu ulkede eroin yasak. Ama sinirdan gecen afganlar yanlarinda eroin getiriyor en basitinden. Bunlarin baronu olmakla suclanan polis tarafindan yakalanmis Zintasti. eski Cumhurbaskani danismani olan rahmetli Burhan Kuzu tarafindan davanin hakimleri aranmistir ve Zindasti salinmistir.


    Al sana turkiye.


    Yazik kafana. Vergiyi arttirirsan vergi hic alamazsin.


    https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2019/09/017.pdf


    Al oku cahil olma yil 2023.


    Dolar 12tl olur dedik olmaz dediniz. 21 lira oldu. Ben diyorum ki bu bir proje amac turkiyeyi ekobonik olarak gucsuz birakmak.


    Benim beklentim 2 yila 1 dolar kapalicarsida sokakta 100tl bankada 30tl olur.


    Lubnan arjantin gibi cift kur


    Cift enflasyon

    Cift tufe

    Cift faiz var da cift kur neden olmasin HAHhahah


    https://www.youtube.com/watch?v=i8faRTwachU&feature=youtu.be


    Supheli sekilde oldu bu adam

    Sizin telefıonla sıkıntınız mı var.ağızlarında bir lgbt bir telefon düşmüyor.

    Cari açığı ihracat yaparak dengelebilrisin.
    Ekonomistsiniz, her naneyi biliyorsunuz ama hiç bir şey bilmiyorsunuz. Çünkü işinize gelmiyor.

    Telefon şeytan icadı deyin. Nasılsa toplumun 99 u....
    Kimse kullanmasın

    Cari açık düşsün. Nasıl fikir.
    Konu sahibine hak veriyorum ben hep diyorum bu hükümet yıllardan beri vergi olarak neredeyse hiç esnafa, alt kesime dokunmadı. Olan hep Türkiyede şu an kalmayan "orta direk" kesime oldu. Orta direkt kesim aldığı maaşla ne zenginin yaşantısına çıkabiliyor ne de fakirin yaşantısına inebiliyor Türkiye'de kesim olarak sırtına en çok yük binen kesim orta direk denilen kesim zaten ama artık onlardan da alınacak bir şey kalmadığı için sıra esnaf ve alt tabakaya geldi. Ayrıca sırf seçim kazanmak için haybeye çok şey dağıtıldı. Şunu unutmayın devlet hiçbir şeyi karşılıksız yapmaz bir şekilde bu verilen vaatler halkın cebinden çıkacak.
  • işletme, kobi, şirket gelir getirici her ne iş olursa olsun fark etmez 2 yıl üst üste zarar gösterenin kapısına vur mühürü bak nasıl vergi vermeye başlıyolar..

  • Kısaca ülke gg

    Dolar costukca cosuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cari açık sorununu çözmek için gümrükten giren mallara en az %100 Devlet vergisi alınmalı...


    İthalatı bıçak gibi keseceğiz inşallah... Yeni Bakanımız Mehmet Şimşek bu konuda tecrübeli... Şimşek öyle bir vergi alacak ki Şimşek öyle bir vergi alacak ki 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 5 Haziran 2023; 13:59:2 >
  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Biznillah insallah yaparlarda sanayiciler ve ihracatcilar batar.


    Ihrac malin yuzde 80 oraninda ithal girdiye sahip oldugunu biliyoruz. Yuzde 100 vergi gelir insallah da turkiye ucuz is gucu avrupanin bangledesi cini olarak elde ettigi rekabetci pazar pozisyonunu kaybeder.


    Turk mali urun 10 euro iken avrupa mali urinde 10 euro alir

    Sonra ihracatimizin yuzde 70i olan avrupa yerli mala doner kalite farkindan.


    Keske sizin kafalara sahip olsam be mutlulugunuzu kiskaniyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Haziran 2023; 14:3:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şey olmaz sen merak etme... Hükümet Üretim yapanlara muafiyet getirir bunlar küçük şeyler...


    Amaç Halkın teknolojik ürün alımını kesmek...


    Her sene yeni telefon,otomobil alma dönemi bitiyor... Bankalar Kredi musluklarını da kapatıyor hepsi sırayla inşallah...


    Aldığınız aylık maaş kadar harcama yapabileceksiniz bu kadar basit... Şimşek öyle bir vergi alacak ki Şimşek öyle bir vergi alacak ki 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 5 Haziran 2023; 14:21:40 >
  • özel sektörü takip etsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt

    Cari acigin telefondan olustugunu sanma cahilligin cok guzel ya. Herseyi vildigimi sanmak bilmedigini kabul edememek nasil bir sey anlatsana bende oyle takiliyim


    Sanayiciye muafiyet getirdin sanayici ihtal urun alacak. Cari acik nasil dusecek anlatsana?


    20 yil once cep telefonu laptop mu aliyordu halk yine cari acik vardi?


    Vergileri arttiramazsin yazdim ya okumadin ya anlamadin. Hic vergi gelmez herkes kacak karaborsaya doner.


    Istanbul dunyada en cok Eroin kullanilan ilk 10 sehirden biri bu veriyi devlet soyluyor kanalizasyon ornekleri ile aldigi verilerle meclis uyusturucu komisyonu.


    Bu ulkede eroin yasak. Ama sinirdan gecen afganlar yanlarinda eroin getiriyor en basitinden. Bunlarin baronu olmakla suclanan polis tarafindan yakalanmis Zintasti. eski Cumhurbaskani danismani olan rahmetli Burhan Kuzu tarafindan davanin hakimleri aranmistir ve Zindasti salinmistir.


    Al sana turkiye.


    Yazik kafana. Vergiyi arttirirsan vergi hic alamazsin.


    https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2019/09/017.pdf


    Al oku cahil olma yil 2023.


    Dolar 12tl olur dedik olmaz dediniz. 21 lira oldu. Ben diyorum ki bu bir proje amac turkiyeyi ekobonik olarak gucsuz birakmak.


    Benim beklentim 2 yila 1 dolar kapalicarsida sokakta 100tl bankada 30tl olur.


    Lubnan arjantin gibi cift kur


    Cift enflasyon

    Cift tufe

    Cift faiz var da cift kur neden olmasin HAHhahah


    https://www.youtube.com/watch?v=i8faRTwachU&feature=youtu.be


    Supheli sekilde oldu bu adam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Haziran 2023; 14:15:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin telefıonla sıkıntınız mı var.ağızlarında bir lgbt bir telefon düşmüyor.

    Cari açığı ihracat yaparak dengelebilrisin.
    Ekonomistsiniz, her naneyi biliyorsunuz ama hiç bir şey bilmiyorsunuz. Çünkü işinize gelmiyor.

    Telefon şeytan icadı deyin. Nasılsa toplumun 99 u....
    Kimse kullanmasın

    Cari açık düşsün. Nasıl fikir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru ya, övünüyorlar dı bunlar bi aralar, "cari açığı düşürdük" diye. Nasıl düşmüş açık? Fakirleşerek, almayarak, içe kapanarak ve zulüm boyutundaki vergi ile! Birde dalga geçer gibi savunuyorsunuz! Yahu yıllardır bu ülke cari açık veriyor! Ama bu masal ile vergi alınmaya, yeni yeni icatlarla devam ediliyor.
    Bıktırdınız yeminle cari açık masalıyla.

    Bir daha yazayım, MEVCUT durumda SENİN CARİ AÇIĞININ DÜŞMESİ DEMEK, SENİN FAKİRLEŞTİĞİN ANLAMINA GELİR!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 5 Haziran 2023; 14:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Cari acikta telefon payi yuzde 10 yoktur.

    Bunlarin telefonla derdi su:


    Genclerin yuzde 90i akp mhp ye oy vermiyor kanmiyorlar.


    Telefon sayesinde oluyor bu. Bilgiye erisimi istemiyorlar. Cahil kalsin ahaber izlesin istiyorlar.


    Insan kendi agzindaki diline hakim olamazken diger insanlarin dillerini susturmaya calismasi gulunctur demiz Benjamin Franklin



    Lgbt isine gelirsek bununda bilimsel olarak kanitlanmis sebepleri var. Kendisi es cinsel vs olan ama bununla yuzlesemeyen o hayati ozgurce yasayamayan insanlar mutsuz sevgisiz oluyor sevmeden evlenip cocuk yaipip soylarini devam ettiriyorlar. Sonra lgbt dusmanligi yapiyorlar.


    Genelde en buyuk lgbt dusmanladi gizli es cinsel cikar. Bunun psikoloji bilimindeki ismi projection. Kendi icindekini disa yansitma.


    Bu sadece lgbt icin degil. Mini etek giyen kadina dusman sabah aksam ahlak bekcligi yapanlarda genelde en ahlaksiz en kadin duskunu bacak kalca va duskunu bireylerdir.


    Herkes kendinde olmayan icin bende var bu diyor. Ondan fakirlerde marka ve gosteris meraki olue ozellikle sonradan paraya ulasanlarda. Mesela ihaleciler ve alamancilar. Gorgusuzluk iste.


    Araplarda da var bu. Sebebi su adamda kultur yok bilgi birikimi yok entellik yok bunu gizlemsk icin altin varakli evlerde yasiyorlar.


    Aleti ufak olan adamlarin en buyuk cipe binmesi gibi. Veya avcilik ile ugrasmasi . Psikolijide buna da over compensation deniyor. Eksik olan yer ile barismamak ve baska seyi asiri yapmak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Haziran 2023; 14:26:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuda cari aciktan 1 kez bile bahsetmedim bu ak beyinler cari acik diye aglamislar.

    Butce acigi yazdim. Ikisi arasindaki farki ogrenin sonra kuru gurultu cikarin.

    Dolar sokakta 100 lira olunca, mafyalar dolar ile harac kesmeye baslayinca ,taht kavgalari cikinca tekrar yazarim. Kalin saglicakla. Allah herkese ettigini buldurur. Allaha guvenin, kader planina sagdik kalin ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    dolar bankada 30 sokakta 100 olacak öyle mi


    kardeşim içip içip foruma yazmayın biraz destekli sallayın

  • Önceden söylediğim gibi seçim öncesi süreçte bir sürü taviz verildi şimdi seçim bitti yerleri yine sağlamlaştı şimdi saçılanları misliyle halktan toplama zamanı geldi millet çok yakında görecek Türkiye yüzyılı nasıl bir şeymiş.

  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Babasi yeni telefon almadigi icin devlet ithalati yasaklasin herkes her sene telefon almasin diyen adamla ekonomi tartisiyorsunuz. Yapmayin.

  • 12 ay vade 1.79 faiz bir daha göremeyiz mumla ararız diyerekten 40.000 TL kredi çektim az önce...

  • Devlet düzgün vergi alsın, yoksa böyle yok otomobildi, yok telefondu, yok kahve idi, kola idi, bunlara ek vergi konulmasına karşıyım ben.


    çoook iş veri var, her türlü "kitabına uydurup" da vergi kaçıran. Devlet bunları da sistemleri de biliyor aslında. bu vakte kadar ses çıkartmadı. umuyorum sadece ama pek sanmıyorum.

  • Artik almak zorundalar. Depremin etkisi, eyt ve memur zamlari butceyi patlatti.


    Yanliz ben bi konuya aciklik getirmek istiyorum. Burasi avrupa degil burasi Turkiye.


    Esnaftan oy kaygisi ile 20 yildir vergi almamis bir hukumet bunu telefondan arabadan alkolden vs almis , esnaftan suan almaya MUHTAÇ oldugu icin alacak ama pasaport harci telefon vergisi alkol araba vergisi ne ise oyle kalacaktir yuzde olarak. Ne azalir ne artar.


    Bedelli askerlik de tl olarak artsada doviz olarak sabittir.


    Forumdakilerin haline aciyorum.


    Dolarin 30 tl 100tl olmasini imkansiz buluyorlar. Ee matametik hayatta ne isime yarayacak diyorlardi.


    Dolarin 1.3tl den 21 tl olmasi yuzde 1600 yani 16 kat artis demek. 21 tl den 100tl ye cikmasi 5 kat yani yuzde 500 artistir.

    16 kata inaniyor 5 kata inanmiyor garibim


    Bu garip gurabalar 4 5 yil once sifir arabalarin 35 55 bin tl oldugunu da unutmuslar.


    Arkadaslar hayat tuzaklarla doludur. Kolay yoldan gelen sey zehirdir ölümdür. Bedava peynir sadece fare kapaninda olur. Bedava makarna da beyni yakar ve cok sey kaybettirir. Ben dolar 7 iken ps5 ciktiginda 10 bin tl olacak et 250tl olacak 6 ay ixinde diye konu actim bu garipler bana gulduler.

    Suan et nerdr 250tl? Ps5 nerde 10 bin tl?


    Dolar 12 liraya kosacak dedik 7tl iken yuh fln dediler. 2 yil once 7tl idi. Suan 3 kat yapmis. Ama garibim 100tl yi cok buluyor. Arjentin pezo dolar grafiginden haberleei yok

    Cehalet cok kotu sey ya. Bilmedigin seylerin uzmani oldugunu saniyorsun, suphe etme sorgulamak gibi beyin zeka isteyen seylerden mahrumsun. Akli basinda insanlarin yaninda konusutugun zaman maskara oldugunun FARKINDA DEGILSIN. Ama hep acsin aciktasin. Aciyorum vallahi.



    Şimşek öyle bir vergi alacak ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Haziran 2023; 16:8:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.