Şimdi Ara

Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
2
Favori
9.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon


    Christopher Nolan’s next film officially has a title, release date, and lead actor! Universal Pictures and Syncopy have confirmed Cillian Murphy will star as scientist J. Robert Oppenheimer in Christopher Nolan’s Oppenheimer in theaters July 21, 2023. The film will be based on the Pulitzer Prize-winning book American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer by Kai Bird and Martin J. Sherwin.


    Oppenheimer will begin production in early 2022, and will be filmed on a combination of IMAX 65mm and traditional 65mm film by returning cinematographer Hoyte Van Hoytema. Nolan will also reunite with producer Charles Roven, editor Jennifer Lame, and composer Ludwig Göransson. Emma Thomas will also produce alongside Christopher Nolan under their Syncopy banner.

    Last month we rounded up all we knew about the project, but there wasn’t a whole lot information to go on in order to get a sense of what the film would shape up to be. Now we know a little bit more with Universal describing Oppenheimer as “an IMAX shot epic thriller that thrusts audiences into the pulse-pounding paradox of the enigmatic man who must risk destroying the world in order to save it.”

    What do you think about this news? Are you excited? Head over to our forums page to discuss your thoughts and to stay up to date with news as we learn it.




    Deadline'ın özel haberine Christopher Nolan yeni filmi için hazırlıklara başladı.


    Deadline'ın duyumlarında göre filmin Dunkirk gibi İkinci Dünya Savaşı odaklı olacak.

    Atom Bombasının mucidi olarak gösterilen Nükleer Fizikçi "Robert Oppenheimer" filmin ana odağı olacağı duyumlar arasında.


    Daha önceki filmlerine Dağıtımcı olarak Warner Bros. ile işbirliğinin dışına çıkmayan Christopher Nolan bu kez başka stüdyolarla da senaryo okuma görüşmelerinde bulunduğu da belirtiliyor.


    Daha önce Kara Şovalye, Başlangıç ve Dunkirk'te yönetmenle birlikte çalışan Cillian Murphy'nin oyuncu seçiminde ilk sıralarda yer alacağı projenin yakın zamanda duyurulacağının göstergesi olarak yorumlandı.






    EXCLUSIVEChristopher Nolan is readying his next film, and Deadline hears that like Dunkirk it will focus on a seminal moment in World War II. This one is J. Robert Oppenheimer’s role in the development of the atom bomb during WWII. Here is a bombshell development: While none of Nolan’s recent movies had gone outside Warner Bros, I’m hearing that several of the major studios across town are reading the screenplay and speaking with Nolan and his reps.

    This might be residue from the umbrage Nolan took when WarnerMedia declared its intention to go day-and-date with its entire 2021 movie slate, without forewarning talent, their reps or even the studio’s financing partners in the films. Nolan, among the superstar directors who are the most vociferous supporters of a good old fashioned theatrical release, was outspoken in his ire on WarnerMedia’s move. It wasn’t immediately clear whether Warner Bros is among the studios in the mix on this, but clearly it has lost pole position.


    Warner Bros followed Nolan’s directives in releasing his last film, Tenet, even though the film’s grosses suffered because the pandemic was still raging, and moviegoers weren’t ready to return to theaters en masse at that point. The film still grossed $363 million, the biggest global number since the pandemic erupted outside F9, Godzilla Vs. Kong and Black Widow. Nolan and his wife/producing partner Emma Thomas did not have a formal deal at the studio, but like Clint Eastwood, they have been very loyal about making their films there. Those collaboration led to billions in box office receipts.

    Watch on Deadline

     

    Details are a bit scant at the moment on casting, but I’m hearing talk that Cillian Murphy might be involved. He collaborated with Nolan on two of The Dark Knight films, Inception as well as Dunkirk, and is in the mix. The project has the sweep of Nolan’s last historical epic Dunkirk, looking at WWII from the development of the atomic bombs that ended the war with Japan. So there will clearly be many big star parts.

    Stay tuned.

    Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bence film kesinlikle kötü değil ama aşırı şisirilmis bir film . Bu filmi hem oyuncular hemde yönetmen aşırı övdü . Yok nolan'ın en iyi en mükemmel filmi, yok hayatımda oynadığım en iyi film vs . İnsanlar da beklenti çok yükseldi . Bazilari bu filmi bilim kurgu sanıp izledi ve beklediğini bulamadı vs

    Yani burada sadece izleyicilerin suçu yok . Ama ben nolan'ın biyografi filmi çekmesini istemiyorum ne gerek var . Biyografi filmi çekebilecek bir sürü iyi yönetmen var zaten . Nolan bence bilim kurgu , aksiyon , gerilim karışık filmler çekmeli .

    Bu arada tenet'in begenilmemesinin asıl sebebi tenet'in gerçekten anlaşılmaz bir film olması .

    Şu aralar Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi gibi algı oluşturuluyor. PR süper yapiliyor. Okullarda ders olarak bile okutulabilir.

    Film maalesef ki 7/10 en fazla benim gözümde...İlk yarı atom bombası yapımı ve hain kim ajan kim muhabbeti...ikinci yarı sıkıcı yargılama sahneleri...Oppenheimer gibi müptezel 250k insanı gölge yapmış biri tabiki kahraman olamıyor ama filmde pişman olmuş falan filan tipik Hollywood güzellemesi. Ayrıca Biyografi filminde 2. Yapılır diye Oppenheimer hikayesi yarım bırakılmış yargılama bitiyor filmde bitiyor. Nasıl öldü kardeşim 3 saatin 2 saati yargılama gösterdin onu da anlatsana dangoz yönetmen. Bu adam nasıl interstellar gibi şaheseri yaptı. Nasıl en iyi Batman filmini yaptı. Memento, inception ve prestij cidden bu adam nasıl yapmış bunları son3 filmde resmen saçmalıyor.

    Şahsi yorumlarım;


    Nolan ne kadar sevdiğim yönetmen olsada, tenet gibi buda overrated film olmuş.


    Salonun yarısı uyudu. Benimde ara ara uykum gelmedi değil.


    Nolan gizemli olsun diye; sesler anlaşılmıyor, sahne geçişleri çok absürt. Ama sorsan nolanın özelliği dersin. Hayır abi değil. Başarısız iş olmuş.


    Nolan çok revaçta, artık adam ne çekse bile PR başarısıyla iyi gişe yapıyor.



    Arkadaş iyi özetlemiş; filmi izlerken bende o tarz film bekledim. Alan turing-akıl oyunları filmi kesinlikle buna bin basar.

    Film desen değil, belgesel desen o da değil. Rastgele çekilmiş sahneleri uç uca yapıştırıp üstüne de son ses müzik basmış Nolan efendi. Bölük pörçük sahneler, sıkıcı replikler. "Filmi" bitiremedim. Tek bir oturuşta izleyemedim. Başladım. Bi noktada "of ya yarın izlerim" diyip kapattım. Ertesi gün açtım, yine yarım bıraktım. En sonunda da ortalarda bi yerde "yeter lan" diyip kapattım ve bi daha açmadım. Açmayı da düşünmüyorum. Acınası bir iş. Bunu yeni nesile süper film diye pompalıyolar ya, o nesile de acıyorum. Bu nesil ki hayatında hiç "Geleceğe Dönüş" filan izlememiş. Neler kaçırdığının farkında bile değil. Kendimi şanslı addediyorum ki ben sinemanın gerçek anlamda sinema olduğu ve heyecanlı, harika işlerin çıktığı bir dönemde büyüdüm. Gerçekten yazık. Hem sektöre yazık, hem izleyiciye yazık. Harcanan paraya da yazık.


    Özet: Çöp.

    Nolan'ın arkaik imax fetişizmi ile sunduğu, teknik anlamda ve belli bir noktadan sonra iyi bir hikaye ortaya koymasına rağmen dağın fare doğurduğu bir yapım.


    Oppenheimer çok önemli bir bilim insanı ve tarihin seyrini değiştiren şahsiyetlerden. Ancak filmin verdiği intiba daha çok politikayla yaka paça savrulmuş bir adama ait. Kendisinin dehasını anlayabilmekten çok komünist olup olmadığı, iyi bir kadın avcısı olduğu ve atom bombası atıldıktan sonra ihanete uğramasıyla filmin temasını algılıyoruz. Film içerisinde gösterilen kafası karışık adamın gerçekten de olağanüstü iş başardığına dair en ufak ikna yok. Metin anlamında neredeyse her şey hızlı taslaklardan ibaret gibi. Filmin başından beri anlamsız geçiş hızı, iki dakika görünüp sonra ortadan kaybolan ve sadece ismiyle varlığını sürdüren karakterleriyle filmin içerisine girmek, motivasyonu anlamak imkansız. Oppenheimer bir bakıyoruz komünist bir kadınla, bir sahne sonrasında diğer bir kadınla evlenmiş ve çocuğu var. Bir de siyah beyaz ilerleyen, hikayenin Robert Downey Jr. ile gelen Lewis Strauss'un arkadan bıçaklama hikayesi var. Bu adamın en büyük motivasyonunun bir duruşmada Robert'ın ona laf sokması ve ''Einstein'a bir şey söyledi o da suratıma bakmadı'' gibi çok komik nedenlere dayanması enteresan. Bu duruşmaların büyüklüğü ve ciddiyeti de üç saatlik bir süreye rağmen hafif kalıyor. Çoğu karakter sadece suratı görünüp ortadan kaybolan isimlerden oluştuğu için de derinlik anlamında çok kısır kalmış yapım.


    Filmin zirve noktası olan trinity yüksek olasılıkla yüzbinlerce insanın etkilendiği acı bir olayı zevk mastürbasyonuna çevirmemek adına etkileyici işlenmemiş. Bundan sonra gelen, Oppenheimer'ın konuşmasıyla karşıdaki izleyicilerin sesinin gitmesi, yüz yanıkları ve bir anda ortadan kaybolmaları alegori anlamında etkileyici. Ses ve görüntü, kurgu anlamında en ufak kusur yok. Ancak politikaya o kadar boğulmuş ki başta devasa Prometheus ve tanrıların ona uyguladığı işkence tragedyası yanında uygulama olarak tercih zayıflığına kurban gitmiş görünüyor. Komünizm, yahudilik gibi ideolojiler ve inançlar ekseninde yapım ekseriyetle ödül alma kaygısı içinde yapılmış gibiydi. Nolan kendi kalitesine anlamsız kotalar koymaya devam ediyor maalesef.

  • Dunkirk gibi saçma işlere kalkışmasın da ne yaparsa yapsın. Fazla deneysel takılmazsa seviniriz. Aslında bu 2. Dünya Savaşı temalarından gına geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle giderse Nolan sen film yapma diyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortada doğru düzgün filmler kalmamışken bu adam ne yapsa izlenir

  • Vicdan ve akıl üzerine mesajlar içeren trajik bir film olur şüphesiz.

    1945 Temmuz ayında New Mexico'da geçen Trinity testini anlatırken Oppenheimer şunları söylemiştir:

    quote:

    We knew the world would not be the same. Few people laughed, few people cried, most people were silent. I remembered the line from the hindu scripture, the bhagavad-gita. Vishnu is trying to persuade the prince that he should do his duty, and to impress him, takes on his multi-armed form, and says: "Now I am become death, the destroyer of worlds." I suppose we all thought that, one way or another.


    Çevirisi:
    Dünyanın artık eskisi gibi olmayacağını biliyorduk. Bazısı ağladı, bazısı [belli ki histerik şekilde] güldü, çoğu sessizdi. Hindu metni Bhagavad Gita'da geçen pasajı hatırladım. [Tanrı] Vişnu prensi görevini yapması için ikna etmeye çalışır, onu etkilemek için çok kollu biçimini alır, ve der ki: "Şimdi ben ölüm oldum, dünyaların yok edicisi!" Zannederim hepimiz bunu düşündük, öyle ya da böyle.



    Oppenheimer bunları söylerken ölü gibi bakıyor. İç burkucu. Manhattan Projesi'nde çalışan Oppenheimer gibi fizikçiler kendi mantıklarında Nazilerden önce nükleer bombayı yapmaya çalışıyorlardı. Hitler'in bu silaha daha önce sahip olmasının çok büyük bir felaket getireceğini düşünüyorlardı. Bombayı bu sebeple yaptılar yani Almanlar herkesten daha önce kullanamasın veya Almanlar geliştirebildilerse de onları caydırılabilsinler diye. Bir yandan insanın teknik kapasitesini, teoride bu denli yüksek zincirleme enerji açığa çıkışı pratikte de gerçekleştirilebiliyor mu anlamak istediler. Tabii bedeli Truman gibi savaşı bir an önce en çok kazanımla bitirmek isteyen hırslı politikacıların elinde çok ağır oldu (Hiroşima ve Nagazaki). Yine de ironik şekilde nükleer caydırıcılık ve nükleer "dehşet dengesi" sonrasında dünya barışına hizmet etmiştir. Soğuk Savaş döneminde ABD ve Sovyetler Birliği ikisi de nükleer güç olduğu için hiçbir zaman topyekün savaşa girmeye yeltenmemişlerdir. Zira nükleer savaşta karşılıklı yıkım garantidir (mutual assured destruction). Umarım nükleer bombalar hiçbir zaman kullanılmaz. Kullanılacaklarsa da uzayda Dünya'yla rotası kesişen olası astroidlerin yönünü değiştirmek için yani astronomik tehdidi savuşturmak için kullanılmalılar. NASA bu konuda araştırmalar yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 3 Ekim 2021; 1:5:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nolan en iyisi.Bu adam bol bol film çekmeli.Nolana sallayanlar film kültürü olmayan insanlardır.Gitsinler Cumali Ceber,Deliha izlemeye devam etsinler.Sinema hakkinda yorum yapmasınlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon

    Christopher Nolan’s next film officially has a title, release date, and lead actor! Universal Pictures and Syncopy have confirmed Cillian Murphy will star as scientist J. Robert Oppenheimer in Christopher Nolan’s Oppenheimer in theaters July 21, 2023. The film will be based on the Pulitzer Prize-winning book American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer by Kai Bird and Martin J. Sherwin.


    Oppenheimer will begin production in early 2022, and will be filmed on a combination of IMAX 65mm and traditional 65mm film by returning cinematographer Hoyte Van Hoytema. Nolan will also reunite with producer Charles Roven, editor Jennifer Lame, and composer Ludwig Göransson. Emma Thomas will also produce alongside Christopher Nolan under their Syncopy banner.

    Last month we rounded up all we knew about the project, but there wasn’t a whole lot information to go on in order to get a sense of what the film would shape up to be. Now we know a little bit more with Universal describing Oppenheimer as “an IMAX shot epic thriller that thrusts audiences into the pulse-pounding paradox of the enigmatic man who must risk destroying the world in order to save it.”

    What do you think about this news? Are you excited? Head over to our forums page to discuss your thoughts and to stay up to date with news as we learn it.





  • Tenet gibi olmasında . Memento gibi mindfck yapamadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tenet ve dunkirk sanat eseriydi değil mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RDJ ve Matt Demon da eklenmiş kadroya, hadi bakalım güzel olur umarım

  • Robert Downey Jr and Matt Damon Join Christopher Nolan’s Oppenheimer


    Deadline dropped a casting bombshell this morning in an exclusive report that Robert Downey Jr. and Matt Damon are joining Christopher Nolan’s increasingly impressive Oppenheimer cast. They’ll be joining Emily Blunt as well as Cillian Murphy, who will be starring as scientist J. Robert Oppenheimer. Just who exactly RDJ and Damon will be playing in the film is unknown at this time. Nolan previously worked with Damon in the 2014 sci-fi epic Interstellar.


    Oppenheimer is based on the Pulitzer Prize-winning book American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer by Kai Bird and Martin J. Sherwin. It will hit theaters worldwide July 21, 2023. What do you think about this casting news? Are you excited?! Head over to our forums page to discuss your thoughts and to stay up to date with news as we learn it.

    Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 2 Kasım 2021; 23:43:56 >




  • son zamanlardaki filmlerde birden çok ünlü oyuncunun aynı filmde olmasını çok basit bir pazarlama stratejisi olarak görüyorum. gişe garantisini sağlamak için nerde popüler oyuncular varsa aynı filmlere toplanıyor. önceden başrol ve yardımcı birkaç oyuncu harici rollerde ( başrolün arkadaşı ve filmin antagonist karakteri ) diğer oyuncular ise bilinmeyen kişiler olurdu, şimdi ise yolda geçen alakasız biri bile neredeyse 20 yıllık oyuncu.

  • furandor kullanıcısına yanıt

    Tenet'de cok kotuydu..


    artik sadece Denis Villeneuve yapsin film Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon 

  • Interstellar sonrası baş aşağ giden bir Nolan var. O kadar zirve iş yapınca bir yerden sonra beklentiyi karşılayamıyorsun ona hak veriyorum ama bir yandan da sen Nolan'sın, eşin benzerin yok işte..

  • Şimdi böyle bir konu, tema seçmesinin ne anlamı var? WW2 diyenler var da alakası yok. Bas baya ucu her türlü siyasete (uluslararası) dokunacak, ister istemez ABD yalakalığı yapıp atom bombasıyla ve Japonya mevzusuyla ilgili şirin gösterilecek yerler olacak. Bir de üstüne saçma sapan duyar kasan yerler yerleştirirler.

  • Kadroya yeni eklenenler



    Christopher Nolan’s Oppenheimer cast continues to grow as Florence Pugh, Rami Malek, and Benny Safdie join Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Matt Damon, and Emily Blunt. According a Hollywood Reporter article, Pugh (MidsommarLittle Women) will play Jean Tatlock, Safdie (Licorice PizzaGood Time) will play Edward Teller, and Malek (No Time To DieBohemian Rhapsody) is playing a scientist. This might be Nolan’s most decked out cast yet! Let’s recap what we know so far.




    Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon




  • Kadro güzel umarım filmde güzel olur. Tenet çok iyi değildi bunda beklentileri karşılar umarım.

  • kadrodan oyunculuk olarak güzel bir film olacağı belli ama umarım çok fazla tanınan oyuncu almazlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kadro muazzam

  • Dünya'da yaşadığın deneyimlerin sonucunda en karamsar şey nedir diye sorsalar kesinlikle Oppenheimer'ın Atom bombası atıldıktan sonraki videosu yani yukarıda bir üyenin de paylaştığı o 1 dakikalık konuşmayı söylerdim.


    Bir insanın bütün enerjisini alan 1 dakikalık bir video. Çekimden gördüğümüz kadarıyla gözlerde bir pişmanlık var ama bir dahi bu işin nereye varacağını bilemiyor mu? Belki de gerçekten yok edici olmak istedi neyse bunlar başka konular.


    Dunkirk'e ne yazık ki ben de çok dayanamadım ve yarıda kapattım aslında o anki ruh halim de belki el vermedi bilemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 25 Aralık 2021; 2:38:1 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.