Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gaz kesicinin içindeki çok elzem değil ama arada bir değiştirmek lazım. Yalniz değiştırırken dikkat etmek lazım, sanırım basınçlı gaz çıkıyor baya. Ben geçenlerde denedim ama açamadım, wd40 falan biraz uğraşmam lazım. Bir de, basıncı azaltmak için bazı öneriler var. Ya depodaki sigortayı çekin, ya da vanayı komple kapatın, sonra arabayı çalıştırın hattaki gazi bitirsin diyorlar. Denemedim ama mantıklı.

    Arıza lambası yandıysa artık bakım vakti gelmiş. Keşke seninki atıker veya brc olsaydı, bağlanıp bakardık. Atıkerın regülatörü veya valtek enjektörü eninde sonunda sorun çıkartıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    O işlere keşke hiç girmeseydiniz hocam. Km yüksek ve geçmişi bilinmeyen araçlarda önerilmiyor. Ben antifiriz değiştirmek için bile kaç defa düşünüyorum ki 4sene oldu değişmedi. Umarım ciddi birşey çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Radyatör için yapacak bir şey yok. Yenisini alacağız. Ama bakalım pompada sıkıntı yoktur umarım. Yağ filtresi full doluydu pislik çapak ile. O kadar pislik filtreye gelmişse karterde birikti yada pompayı yedi. Artık sökmeden belli olmaz. 1 aya kadar sokup bakarız artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Basınç yoksa hiç çalıştırmayın aracı. Şu an yapılacak en mantıklı şey karteri söküp süzgeç tıkanmış mı kontrol etmek. Hatta kol yataklarını söküp onları da kontrol ettirebilirsiniz.
    Karter ile blok arasında 2, yağ süzgecinin de 1 contası var. Onların kalitesi ve doğru monte edilmesi gerekli yağ basıncı nın sağlanması için çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Antifriz sadece 4 sene olduysa bence zamanı gelmiş hocam. Zaten önerilen süre 5 sene oluyor genelde, daha fazla geciktirmek asitligi arttırdığından önerilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ahmete gidemediğim için ikitellide merkez otogaza gittim onlarda afr yapıyormuş. Adamlar işlerinde iyiler. Kimsenin bu güne kadar yapmadığını yapıp lpg entektörlerimi söktüler ve debimetre ayarı yaptılar. Baya bozulmuş benimkiler. Ben kesicideki filtreyi söktürdüm ama benim çok eski tip olduğu için değiştiremedik. Adamlarda senin dediğin gibi önce depodan vanayı kapatıp o şekilde söktüler. Bu filtrenin değişim km si 30k miş haberiniz olsun.
    Benim enjektörler birde kırmızı atiker enjektörü olduğu için tam yetştiremiyormuş. 3,5 ms de çalışıyorlar. Arabanın enjektörleri 1,8 de ; afr ile şimdilik hallettik ama bozulursa siyah olanlardan takmak lazımmış. Galiba gold enjektörü onlar 1,7 ms de çakışıyormuş.
    Ama arabada hala ışık yanıyor, çünkü benim aldığım ngk bobinler gazdaki ateşlemede ve bazen benzinde çok daha küçük oluyor sorun var. Araba tekliyor. Geçende sormuştum arıza ışığım yanıp sönmüştü. Sanırım araba orjinal bobin istiyor. Artı benzinde dip gaz yaptığımda araba 5bin devirden sonra gaz yemiyor. Sanırım benim benzin yan sanayi taktırdığım benzin pompası benzin yetiştiremiyor.
    Artı olaran cumartesi lpg cide fark ettim, benim yağ soğutucu yine patladı. Kalenin ürünü bu kadar dandik olur mu ya? Bana mı denk geldi?
    Parçacı kale yerli olduğu için garantiden hallederiz dedi. Salı bırakıcam arabayı.
    Şimd kale 250 tl nissens 400 müş ama parçacı çok fark yok diyor arada ve nissens garantide sorun yaratabiliyormuş.
    Behr ise 800 tl ve garantiye sokmuyormuş; bişey olursa ben orjinal üretcyim bende sorun olmaz araçta sorun vardır diyormuş. Ben son bir kez kale taktırayım olmazsa behr alırım diye düşünüyorum süz ne dersiniz?
    Bide elinde birtane orjinal bobin olan varmı denemelik. Benim orjinal bobünlerin biri sağlam. Testten geçerse bir tane alıp takımı değiştirmek istiyorum. Ersin hocam sen kabul dersen bir gün gelirim yanına hem tanışmış oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birde son soru olarak ben aldığımdan beri şanzıman yağı değişmedim. Arada ufak vuruntular olmaya başladı. Baktım yağ açık kahverengi ama yanık kokusu yok. 2 lt mi 3 lt mi değişim yapsam. Siz ne dersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yarım km kadar dükkandan eve götürdük bıraktık aracı. Contaları zntye soracağım. Üst kısımda egzantriklere yag basıyor ama basınç yok tabi. Artık sonra ki izin zamanı sökeceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3ltden fazla aldı v40 1.8 fazla alsanız iyi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 litre kadar yeterli oluyor sanırım. Ama komple flush şeklinde yaptırmayın kesinlikle, yüksek km'lerde yağı hiç değişmemiş şanzımanlarda ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. En sağlıklı yöntem aynı motor yağını değiştirir gibi şanzımanın tapasını açıp, çıkan kadar yeni yağ koymak. Yaklaşık 500-1000 km sonra da bunu tekrarlamak. Yani toplamda 8 litre yağ kullanmış oluyorsunuz.

    Bu sanırım kullandığınız 2. kale radyatör. Bence 2'de 2'yle gayet yüksek bir patlama ihtimali varmış. Ben olsam bir daha bulaşmaz, eğer garantiden geri ödeme yapabilirlerse onun için zorlardım.
    Nissens ile behr arasında kalmak da bayağı kafa karıştırıcı yalnız. Birisi kalbur üstü bir marka sonuçta nissens, ama öbürü de orjinal parça fakat 2 katı fiyatına. Eğer arabaya daha binme niyetiniz varsa behr derim ben.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Aslında kale iyi bir radyatör firması ama su için heralde :) Bizim arabaların basıncına dayanamıyor belki. Parçacı üste para verip behr yada nissens alabilirsin dedi zaten ama ben elimdeki kısıtlı para ile şanzıman yağını halletmek istiyorum aslında. Kaleyi garantiden değiştirip şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. Çünkü şanzımandan korkuyorum :) Ben arabayı alalı 56 k oldu ve hiç değişmedi. Benden öncede bir o kadar değişmemiş ise 100k yağı değişmemiş bir şanzıman yağı. Benim aklımda aslında uzun süre yağı değişmemiş olduğu için 3 lt boşaltıp koymak 5 k sonra bakım var o zaman bir 3 lt daha değiştirmek. İyi bişey yapalım derken bozmayada korkuyorum. Bu şekilde bir işleyiş nasıl olur sence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz şanzımanı komple boşaltıp Elf'in NFJ 75-85 koyduk. Bir sıkıntı çıkmadı. Vites geçişleri ln yağ gibi oldu
    Edit: bizim manueldi.

    Kalenin radyatör de ne sıkıntı yaşamıştınız hocam? Dün bizde radyatör flush ile deldik de kale almayı düşünüyordum. Daha önce dayımın C4 de kullandık bir sıkıntı yaşamadı halen. şimdi ben de alacağım emin olamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 3 Şubat 2020; 10:20:32 >
  • Eğer bütçe kısıtlıysa nissens de olabilir o zaman, en azından kale'den daha kötü bir marka olacağını sanmıyorum.
    Şanzıman yağı da dediğiniz gibi öneriliyor zaten. Tapa açıldığında 3-4 litre kadar bir yağ çıkacak (normalde 8 litre falan alıyor ama hepsini tapayı açarak boşaltamıyorsunuz). Çıkan miktar kadar üstten yeni yağ eklersiniz. 5 bin sonra da tekrar değiştirince iyi kötü yarı yarıya yenilenmiş olur yağ. En sağlıklısı bu.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Benim şanzıman otomatik o yüzden atf 3309 koyacağım.
    Ben motor yenilerken yağ soğutucusunu da değiştirmiştim. O zaman kale almıştık iyidir diye ( en azından biz öyle biliyorduk). Sonra bir sene sonra suya yağ karışmaya başladı. Bu yağ genleşme tankında birikiyor. 6 ay önce garantiden değişti ve şimdi tekrar oldu. Bakalım henüz kalemi yada diğer başka bir markamı karar veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Nissens Danimarka malıymış. 200 lira ekleyip onu alıyorum. Tekrar kale takmamaya karar verdim. Gökşen otoda mobil atf 3309 yokmuş Febinin atf yağı var dedi. kodu febi 29934 müş. Bu yağdan koysam sıkıntı olurmu sizce ne dersiniz? Yoksa illa mobil 3309 mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Valla febi'nin yağ da sattığını hiç bilmiyordum. Eğer kargo beklemeye vaktiniz varsa en temizi mobil veya motul. Hatta @ersin310da motul kullanmıştı ve mobil'den daha ucuz galiba.
    Febi'nin sitesinden baktım 3309'u destekliyor, yani kullanılabilir. Ama dediğim gibi kalitesi falan nasıldır hiç bir fikrim yok.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Aslında sanayide heralde muhakkak bulurum mobil. Ben aynı yere ödeme yapmak için bir sorayım dedim. Febi büyük ihtimalle bir yerden alıp dolduruyordur. Kalitesini bende bilemem ama :)

    Resmi volvo sitesinde şanzıman yağı ile alakalı şöyle bir bilgi var

    https://www.volvopartswebstore.com/products/Volvo/2001/S40-4DRS-WO-SR-20l-4-cylinder-Turbo/Transmission-oil/1102242/1161540.html

    Buradaki parça numarası le febinin volvo kısmındaki numara örtüşüyor. Başka marka bulamaz isem yarın febi alacağım artık.

    Febinin broşüründe ise şöyle bir bilgi var.

    "29934 numaralı febi ATF, çoğunlukla Asya araçlarında kullanılan
    AISIN-WARNER otomatik şanzımanı için özel olarak üretilmiştir.
    Ancak bu şanzıman aynı zamanda bazı Amerikan ve Avrupa araçlarında
    da kullanılmaktadır"

    Bu şekilde özel üretim yaptılarsa alınabilir diye düşünüyorum.
    Siz ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullbaba -- 3 Şubat 2020; 11:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Sizin koyduğunuz yağ araba ne kadar manuelde olsa eaton şanzımanlar için üretilmiş bir yağ diye yazıyor. Eaton şanzımanların 300k km de bir yağı değişiyormuş bu arada :) Bir daha değiştirmezsiniz büyük ihtimalle :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zamana kadar motor biter :) 300binde zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Aslında geçen sene bir yeltendim değiştirmeye, ama uzun yola çıkacaktım galiba, tam hatırlamıyorum şimdi. Bizim usta da yola gideceksen kurcalamayalım, bir yerden sızıntı yaparsa yolda uğraşma demişti de kalmıştı öyle. 2-3 aya bakım vakti gelir benim, o zaman değiştirteceğim bakalım.

    Aslında bu işi yaparken soğutma hattını da yenilemek istiyorum. Yurtdışında do88 marka silikon hortumlar var, hem şık duruyor hem de kalitelidir sanıyorum. Bir ara onları da almak var aklımda, ama volvonunkiler zaten kaliteli olduğu için şimdilik çok takmıyorum kafaya.
  • 
Sayfa: önceki 442443444445446
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.