Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (446. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ellerinde hazır şanzıman bulunması iyiymiş, acelesı olan 3-5 fazla verip aynı gün arabasını alabilir. Diğer yandan sanayide daha ucuzu da bulunabilir demekki.

    Yalniz baştan beri bazı s60 parçalarının daha ucuz olmasına acaip gıcık oluyorum bizimkinin zamanında siemens ecu kullanması, sensor farkları falan elektronik parçalarının uçmasına sebep oluyor. S60tan daha az elektronik aksam olmasına seviniyorum ama parça fiyatlarına da kızmıyor değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Youtube kanalları da varmış, biraz baktım da bayağı profesyonel çalışan bir firma gibi. Sadece şanzıman değil tork konvertörü tamiri de yapıyorlar. Hatta yağ değişimini soranlara üreticiler değiştirmeyin diyor ama biz 100 bin km'ye gelmeden değiştirmenizi öneriyoruz demişler. Benim içime sindi açıkçası. Konusunun geçtiği iyi oldu, yarın bir gün şanzıman uçarsa biraz pahalı da olsa garantili temiz iş yapabilecek bir yer bulduk en azından.

    Hatta geçmişte bahsettiğim son dişli değiştirme operasyonunu bile yapabilirler sanki. Benim plan az çok belli motor/şanzıman ölürse. Motoru 2.0 parçalarıyla toplayıp hacmi 2.0'a çıkartmak, şanzımanı da 2.0T-T4 son dişlisi kullanarak revize etmek. Ya da 2. el piyasası kendine gelmiş olursa, arabayı olduğu gibi satmak.
    Öbür yandan, böyle bir revize yaparsam o araba sonsuza kadar benimle kalacak demektir, malum arabaya yapılan masrafın 2.elde pek kıymeti olmuyor.




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Ben şahsım adına ne zaman böyle arızalar yapsa bu arabanın artık ömrü doldu diyorum ama ne zaman dreksiyona geçsem bu düşüncem uçup gidiyor. Bu tarz arabalar artık yapılmıyor ama bir 10 sene genç olsa tadından yenmezdi heralde :)
    Parça meselesine gelince hocam bizim farlar bile hella yani hesap et ecu neden siemens olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ikilemi ben de yaşıyorum bazen, bir de eşim ve arkadaşlar da arada bir takılınca bir acaba mi diyorum ama kendimi ikna ettim artık, o yüzden onların sözleri pek aklımı celemıyor. Keşke 10yas Genc olsaydı gerçekten. Aslında o araç s60 da neyse şimdi

    @nacker, saka bir yana bu atco iyi oldu bence de. Sonuçta onca para verince düzgün olsun ısterız. Bazen kendimi motor-sanzıman-boya hesaplarken buluyorum bence bu 3luden biri arabayı satma limiti olmalı. Yanı belli ki motor gidici, orada karar vermek lazım 3-5 düşüğe satmak mi yoksa yaptırıp son sahibi olmak mi, işte tüm mesele bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin310 -- 5 Şubat 2020; 17:50:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Valla ben daha bugün öğlen çıkma kranklara falan bakıyordum.
    Benim için limit kaporta(özellikle şasi). Motor-şanzıman iyi kötü bir şekilde tamir ediliyor ama kaporta kısmının masrafı bir başka. Şasi bozukluğu falan ayrı dünya zaten.
    Açıkçası ben satmayı orta vadeye kadar düşünmüyorum. Motor-şanzıman yaptırma masrafını bile eklesek; değiştiğimize değecek 2. el farklı bir araç almaktan yine daha ekonomik bence. (Arabanın sınıfını değiştirme durumu varsa o zaman başka tabii.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Şubat 2020; 19:0:17 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Çıkma krank alacağınıza Cikma komple motor alın daha iyi hocam. Çıkma hareketli motor parçaları kesinlikle alınmaz. Öyle bir hataya düşmeyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 5 Şubat 2020; 20:34:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Çok şükür öyle bir ihtiyacım yok hocam şu an. Ama benim motor 320 bin km'ye yaklaştı. Hala gayet sağlıklı yürüse de neticede bir yerde ömrü bitecek. Öyle bir durumda 1.8'i 2.0'a çıkartmak istiyorum. İşte hangisi daha mantıklı olur onun hesabını yapacağım zamanı gelince. Çıkma motor mu yoksa krank-kol-piston üçlüsünü değiştirmek mi. Çıkma parçanın avantajı şu, bütün hepsini temizletip taşlayıp, orjinal yataklarla tekrar toplarım sıfır ayarında motor olur. Çıkma motor biraz daha riskli geliyor bana, geçmişte nasıl kullanıldığını bilemeyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Şubat 2020; 21:0:26 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    ister istemez insanın aklına geliyor, iyi hoşlar da bir gün ömürleri dolacak işte ben de katılıyorum size, büyük kaza bela olmadığı sürece motor-şanzıman her türlü çözülür. 2. el piyasası ilginç yerlere gittiği için tamir işleri bizi hala kurtarıyor.

    bu arada sandık motor neyse de, çıkma motor bence de riskli. parçaları bir şekilde sıfır veya çıkma toplamak daha kolay. en kötü ihtimalde bir volvocu pahalı da olsa motoru standart olarak düzgünce toplar. çıkmada motorun sağlığı belli değil, birşey olsa muhattap yok vs.
  • ben bir ara şanzıman olayına kafayı takmıştım. atco var evet şanzıman direkt revizyonlu bir tane takıp yolluyorlar. birde sonnax diye bir marka var oda şanzıman parçalarını üreten bir firma anladığım kadarıyla. izmirde bir elemana şanzımanın tepkilerini anlatmıştım. arada 2 3 arası vuruntu yapıyor diye tarif etmiştim ( ilginçtir bu ara vuruntu yok ) selenoid beyini mi ne değişim yapılınca sorun ortadan kalkar üzerine yağınıda değişirim 2000-2500 tl arası tutar demişti. hatta vakit yoksa sizdekini alır buradan bir tane takarız muhabbeti geçmişti. teste felan sokuyorlarmış o yüzden 2 gün sürer vs .

    şimdi benim hoparlör olayım var .Sol kapı çalışmıyor sağ kapı patlak arka iki patlak. torpidokiler nasıl bir hoparlör çözemedim fakat :) 13 cm lik oluyor anladığım kadarıyla . bakalım bir araştırma içerisindeyim.muhtemelen önlere bütçeyi zorlamayan düzgün birşey arkalara daha uygun birşey bakacağım




  • Çıkma motordan hayır gelmez bence .Tamamen şans işi. Serviste 1.8 vardı bir tane motor bloğu çatlak olan. 1 aya yakın kaldı . 3 tane çıkma motor bulup getirmiş sahibi hepside sorunlu çıkmış . motorsuz halde 15 e satmışlar sanırım . Alan ben yaptırırım diyip almış arabayı gitmiş ;)ama o gördüğüm arabanın sadece motor masrafı yoktu .Onları gördükçe benim arabanın haline şükrediyorum..
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Krankta tamir taşlama olayı sıkıntılı. Krank zamanla zaten yoruluyor. Siz pistonları yeni ölçüleri ile takınca kompresyon artacak. Dolayısıyla krank üzerine binen kuvvet de artacak. Hemen olmasa bile zamanla krank boşluk yapacaktır yataklar vurmaya başlayacaktır. 5binlik kranktan kaçarken işçiliği 7-8bin bulabilir iki is ile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin şanzıman otomatik olduğu için farklı ama bu son dişli değiştirme işi manuellerde de oluyor mu? Böyle bir şeyi ben de düşünüyorum daha önce de yazmıştım, biraz araştırdım bir bilgiye ulaşamadım. Sorduğum ustaların çoğu dediğimi anlamadı bile, anlayan da böyle bir işi yapmak istemedi. Manuel sanzımanlarda vites oranları kısa, evet böyle sportif atak dinamik vs ama ekonomik değil. Benim için şu an ekonomik olması daha önemli. M56 şanzımanda benim araçta son vites 4,25. Ben bulabilirsem 1.9d de kullanılan 3,77 olanla değiştirmek istiyorum. Bu şekilde otomatik olanın devır/hız değerlerine ulaşılıyor. İnternetten şanzıman fotoğraflarına bakınca etiketinde son vites oranı da yazıyor. Değişimi mümkün mü acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal sıfır spoiler gelmiş, üstelik 2 tane ve şurada 1-2gun facebook takip etmediğim için kaçırmışım

    Spoilere denk gelen olursa yazarsa süper olur.

     S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    hocam, manuellerde son dişli değişimi yapılabildiğine eminim. yalnız dizelin şanzımanı da M56 mı? eğer öyleyse bence bir engel olmamalı. bu arada eğer şanzıman aynıysa, ustalar uğraşmak istemediği için komple 1.9d şanzımanı da temin edilebilir, en azından sadece sök tak yapılır. aslında maslakta bu işi yapacak adam kesin bulunur ama size çok uzak kalıyor.

    zamanında bir tanıdığım sizin dediğinizi yapmıştı ama işten anladığı için kendi garajında şanzımanı söküp toplamıştı. reno 19 1,4ü günlük uzun yolda kullandığı için yanlış hatırlamıyorsam 1,6 son dişlisi takarak vitesleri uzatmıştı. şu anda benim gittiğim lada niva ustası da şanzıman açıyor, senkromeç değiştiriyor vs. çok da zor olmamalı yani.
  • karareis K kullanıcısına yanıt
    ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Önden çekişli araçlarda şanzımanın araçtan indirilip dağıtılması gerekiyor diye biliyorum ben son dişli değişimi için. Manuel şanzıman toplayan bir usta rahatlıkla yapar diye düşünüyorum ama asıl sıkıntı yeni dişlileri bulmak. Hiç bir çıkmacı sağlam şanzımanı parçalayıp içindeki dişlileri satmaz herhalde. Mecbur şanzımanı komple almak gerekecektir.
    @ersin310'un dediği gibi volvo motorlu bütün s40'ların manuel şanzımanı birbirine uyacaktır. 1.9 dizel uymayabilir ama, çünkü renault motoruyla beraber geliyor. Ama onun da içindeki dişliler uyar çok büyük ihtimalle.

    Otomatikte de durum aynı esasında. En büyük sıkıntı dişliyi bulmak. Bozuk bir şanzıman alıp o parçalanabilir, ya da mevcut şanzıman gümleyince direkt 2.0t şanzımanı takılabilir.
    Yalnız şimdi aklıma geldi, uzun ve kısa oranlı otomatik şanzımanların yazılım farkı olabilir. Eğer öyleyse şanzıman kafayı yiyecektir büyük ihtimalle. Harbiden bu hiç aklıma gelmemişti, otomatik şanzımanı uzatma işi yatar o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Şubat 2020; 1:6:4 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    karareis K kullanıcısına yanıt
    bence de bir manuel şanzımancı için zor olmasa gerek. yalnız dizelin şanzımanı da reno dan geliyorsa o zaman uymayabilir. gaza bas-çek yaptıkça ileri-geri gezen reno vites topuzu, kullanmış olanlar bilir şanzıman kodlarını iyi araştırmak gerek, tek sorun uyumlu parça bence, ustalık işi bir şekilde çözülür. bu arada 2.0t manuellerin oranı nasıl acaba, daha uzun olabilir mi?

    @nacker, otomatik işi daha karışık sanki çünkü turbolu araçlarda genelde yazılımsal farklar oluyor (sadece volvo için bahsetmiyorum), 1.vites maksimum basınç şu, 2. vites max basınç şu vs. atmosferik bağlayınca ne olur bilemiyorum. bir de 2.0t şanzımanı bazı dizellerden bile uzun çok da mantıklı olmayabilir yani.




  • Tam konusu denk gelmiş, ben de geçen hafta ön kapılardaki hoparlörleri değiştirdim. Müziği kaliteli dinlemeyi sevdiğimden biraz çılgınlık yapıp Focal ICU 130 aldım, n11 kuponlarıyla falan 660 tl'ye geldi. Aslında aklımda Helix E 5X.2 vardı ama 900 tl, orjinal radyoya fazla olur gibi geldi.

    İlk izlenimlerim gayet olumlu, kablo-soket lehimlemesi biraz uğraştırsa da montaj gayet kolay oldu. Hatta orjinal hoparlörlerin arkasındaki su korumalığı da çok güzel uydu bunlara. Ses olarak kesinlikle daha iyi orjinallerinden. Özellikle eğer şu ankiler patlaksa bayağı fark eder. Akşama fotoğraf paylaşırım.
    Torpidodakiler tweeter oluyor. Onların kendi kendine bozulacağını sanmıyorum fiziksel bir müdahale olmadığı sürece.

    Bu arada patlaktan kastınız körükleri mi yırtık? Eğer sadece körükleri yırtıksa kendiniz tamir edebilirsiniz. Benim arkadaki hoparlörlerin de körükleri yırtılmıştı. 13 cm'lik körük alıp kendim yapıştırdım, çok temiz işçilik olmadı ama en azından güzel çalışıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersin310

    bence de bir manuel şanzımancı için zor olmasa gerek. yalnız dizelin şanzımanı da reno dan geliyorsa o zaman uymayabilir. gaza bas-çek yaptıkça ileri-geri gezen reno vites topuzu, kullanmış olanlar bilir şanzıman kodlarını iyi araştırmak gerek, tek sorun uyumlu parça bence, ustalık işi bir şekilde çözülür. bu arada 2.0t manuellerin oranı nasıl acaba, daha uzun olabilir mi?

    @nacker, otomatik işi daha karışık sanki çünkü turbolu araçlarda genelde yazılımsal farklar oluyor (sadece volvo için bahsetmiyorum), 1.vites maksimum basınç şu, 2. vites max basınç şu vs. atmosferik bağlayınca ne olur bilemiyorum. bir de 2.0t şanzımanı bazı dizellerden bile uzun çok da mantıklı olmayabilir yani.
    Manuellerde M56 şanzıman var. 2.0 - 2.0T ve 1.9T4'te aynı şanzıman var tek farkları son dişli.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    İste manuel 2.0 ve t4u biliyoruz ama 2.0t 'nin son dişlisi nasıl acaba? Belki otomatikte olduğu gibi manuelde de t4 'ten uzun tutmuşlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Evet daha uzunmuş. Aslında şanzımanların kendisinde de ufak farklılıklar var. Bazı viteslerin oranlarını değiştirip H1-H2 falan demişler, bayağı uğramışlar her bir motora şanzıman ayarlamak için.
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

    Yalnız bu listede lpg'li 1.8 de varmış hiç dikkat etmemiştim. Benzin modu ile lpg modunun tork eğrilerinde ilginç farklılıklar var.
    2.0T nin eğrisi de çok iyi yalnız, turbo dizel ve atmosferik karışımı bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Şubat 2020; 13:50:16 >




  • 
Sayfa: önceki 444445446447448
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.