Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (326. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Bende ltft 1 2 civarında ama motor devri 3000 i geçerse 15 20 dk sürüşten sonra ltft 5 6 oluyor. Bunun ayarını yapamadık vialle sıvı sistemde küçük ayarlar yapılamıyor. Sizinki şu haliyle iyi sayılır ancak yapılabılırse ltft biraz daha düşük olsa daha iyi olur sanki.

    Egzoz manıfoldu gevsekken ltft 9 un üstünde oluyordu ve fakir hatası veriyordu benim araç. Stft ise 0 in etrafında oluyordu, ustalara gittiğimde normal diyorlardı. Yani ltft değerini de görmek gerek, bu işi halletmenıze sevindim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X den silecegi aldım beraber taktık sorun cözüldü cok teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün arabaya indim. En son 23-24 gün önce bir kere durduğu yerde marşa basmıştım. 35-40 gündür yerinden kımıldamıyor araba. Karın altında 2 derece sıcaklıkta marş ettim, kontağı çevirir çevirmez daha marş motorunun sesi gelmeden motor çalıştı neredeyse. Bi 10 dakika kadar çalıştırıp tekrar stop ettim.
    Şimdi Topkapı'daki ustayı arayacağım, egzoz emisyonu neden yüksek çıkar diye, sonra gecikmiş bir muayene var. Haşırt diye girecek cezalar.

    Yalnız Topkapı'daki ustanın numarasını kaybetmişim ben gene. Bilen varsa yazabilir mi adamı arayayım. 28'inde İstanbul'dan geçeceğim hem VVT'yi hem emisyon muhabbetini bi göstermem lazım.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Soğuk çalıştırmada çok iyi bizimkiler. İlginç şekilde benimki de buz gibiyken marşa dokununca hemen alıyor. Ama ısındıktan sonra stop edip üzerinden bir kaç saat geçince nazlanıyor. 3-4 tur döndürmek gerekiyor.
    Topkapı'daki ustanın telefonu yok bende maalesef.
    Şu sıralar gelene geçene af çıkıyor, belki muayeneye de çıkmıştır bir bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Soğuk çalıştırmada çok iyi bizimkiler. İlginç şekilde benimki de buz gibiyken marşa dokununca hemen alıyor. Ama ısındıktan sonra stop edip üzerinden bir kaç saat geçince nazlanıyor. 3-4 tur döndürmek gerekiyor.
    Topkapı'daki ustanın telefonu yok bende maalesef.
    Şu sıralar gelene geçene af çıkıyor, belki muayeneye de çıkmıştır bir bakın.
    Hocam muayene tank değiştiği için sıkıntı. 1 ay içerisinde muayeneye girmesi gerekiyordu. Girmedi.
  • Arkadaşlar haftaya 10000 bakımı yaptiracagim. 25000 kmdir biniyorum. Bende önce ne zaman buji değişti bilmiyorum o yüzden bujileride değiştireyim istiyorum. Ne önerirsiniz S40 clasic 1.6 LPG li araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonfatih kullanıcısına yanıt
    Ben 1.8 e orjinal buji kullaniyorum 3 tirnak

    Oem ureticisi Eyquem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 5 gün önce aracımın 10 bin bakımını yaptırdım. (Aracım 282bin km oldu) Forumdan takip ettiğim kadarıyla motor yağında Castrol u bırakıp motul kullanıldığıni gördüm ve bende 10/40 motul yağ kullandım bu yağ değişiminde. Hafta sonu uzun yola gittim ve her zaman gittiğim yolda 4.vitese düştüğüm bir rampaya 5.viteste çıktım, arabaya resmen can geldi. Yağ değişiminin bu kadar etki edeceğini hiç düşünmemiştim motul u şiddetle tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nouma45 N kullanıcısına yanıt
    Ben buna benzer çekiş artışını hava filtresi değiştirince yaşamıştım. Senelik bakımdan 2 gün önce etkisini merak ettiğim için hava filtresini değiştirmiştim, hissedilir şekilde özellikle alt devirlerde devirlenme isteği artmıştı.
    10 bin km sonra ucuz yağ bile konulsa ilk başta daha iyi hissettiriyor. Sonuçta eski yağ yerine yenisi konuyor. Ama motul'un kalitesi tartışılmaz. Zaten artık kalite anlamında motul>mobil>castrol diye kabul görüyor. Elbette daha kaliteli markalar da vardır ama TR'de bulabileceğimizi sanmıyorum.
  • Belki benim araçtaki canlanma da hava filtresinden olmuş olabilir, sonuçta yağ, hava ve benzin filtresini de değiştirdim. Bunu anlamanın en iyi yolu da senin yaptığın gibi yağ değişimindenden önce hava filtresini değiştirip etkisini gözlemek bir dahaki değişimde bunu deneyeceğim. Gerçi arac 30bin km dir bende, 3.defa yağ değişimi yapıyorum ve bu kadar bariz canlanmayi ilk kez görüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    hocam baya güzel olmuş sileceklerin ordaki plastik. bendekinin aslında ne kadar soluk olduğunu sizinkine bakınca anladım
    bu trimleri ellemeye çekiniyorum genelde, zımpara deyince bir ürperti geliyor ama demekki birşey olmuyormuş, boyanınca gayet şık duruyor. bir de dediğiniz gibi boya atarsa yeniden zımpara yapılıp üstüne atılabilir.

    tavan çıtalarının malzemesinin alüminyum olduğunu bilmiyordum. demekki üzerindeki o garip plastik his kaplamadan geliyor. iyi aslında bir yerde, sökerken kırılma, güneşten kavrulma derdi yok. çıtaları sökmeden, etrafını maskeleyerek mi boyadınız?

    aynı mıdır bilmem,1. nesil s60ı olan bir arkadaşım yetkili serviste boyatmıştı. onlarda gövde rengi bu çıtalar ve soyulması da kronik sorun sanıyorum.

    aslında kendimiz yapınca ucuza geliyor ama şöyle parçaları söküp adam gibi bir boyacıya versek ömürlük olur.




  • karareis K kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi hocam, ltft görmeyince biraz kör iş oluyor. Benim avantajım brc de stft-ltft görmeden ayar yapılabilmesi. Hiç bir veriyi görmeden 5,5e kadar ayarlayabilmişim, bundan sonra 0 a biraz daha yaklaştırabilirim sanıyorum.

    Ben lpg de genelde sakin kullandığım için ayar iyi gibi duruyor ama sizde olduğu gibi yükteyken işler değişebilir. O kısmını görme şansım olmadı tabii. Sadece stft yi kontrol ettiğimde yükte biraz zengin kalıyor, diğer tüm durumlarda 0 civarında. 3000 devir üstü denemek lazım bir de. Biraz da 2.0t ve t4 motorların avantajı vitesler çok uzun, ben nadiren 3000devir üzeri sabit hızla seyahat ediyorum. Belki etkisi yoktur ama bilerek vvt sınırını geçmemeye çalışıyorum.

    Sizin ayar ideal olmuş neredeyse, yükte %5 sapma fena değil bence. Uğraşmaya vaktim olursa benzin takviyesini denemek istiyorum. Örneğin 3500dd üstünde %20 benzin takviyesi, belki ltft yi biraz daha kontrol altında tutar. Ya da tam gaz durumlarında komple benzin, map basıncı düşünce lpgye geri dönüş vb. çeşitli stratejiler denenebilir.




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Benimki sizinkinden daha kötüydü büyük ihtimalle. Artık sırıtır derecesine gelmişti, silecekler siyah o açık gri. Bir de bana kalırsa bu parçaların orijinal rengi tam siyah değil. Koyu gri-kömürümsü bir renkleri varmış sanki. Mesela iç mekan da öyle. Orta konsolun rengi tam siyah değil.
    Bu arada o panjuru sökmesi zor değil. Boylu boyunca 4-5 tane klipsi var. Sökerken kırılacağını pek sanmıyorum, yapıları plastik pim gibi. Benimkilerin hepsi sapa sağlam çıktı.

    Zımpara işine girince astarla beraber ortaya daha profesyonel bir iş çıkar, ama bende o yetenek yok. Gerçi far sileceklerinin çıktığı siyah kapakları komple zımparalayıp öyle boyamıştım. Gayet güzel oldu.

    Bence tavan çıtasını arabanın üstünde boyamak riskli. Çünkü kavrulan kaplamayı mümkün olduğu kadar temizleyip, güzelce bastıra bastıra yıkamak gerekiyor. Çıta boyayacam diye arabayı direkten ve tavandan işlemli hale getirmek istemem.
    Sökmesi de kolay. Boydan boya plastik klipsleri var. Ben sökerken iki klipsin yarısı kırıldı ama yerine eskisi gibi sağlam oturdu yine. En kötü ihtimalde orijinal volvo klipsler znt'de satılıyor. Tanesi 10-15 lira falandı. Kırılacağı da en fazla 2-3 tane zaten.

    Valla ben boyacı-kaportacıya gitsem herhalde araba 1 hafta falan yatar. Fatura da kol gibi olur. Plastik trimlere gelene kadar tamponlar, kaputun ucu falan vasat durumda. Aslında göze batacak kadar büyük bir şey yok ama yakından inceleyince pek iç açıcı değil. Taş izleri, sürtükler çizikler vs.




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Maşallah hocam LPG den bayağı anlıyorsunuz. Benim araç manuel, 3000 devirde 125 yapıyor yani otomatiğe göre vites oranı kısa. Önceki t4 üm otomatiktı 3000 devirde 140 yapıyordu. Son vites dişlisi oranı bende 4,25:1. 2.0t manuelde ise 4,00:1 (yanlış hatırlamıyorsam). Sanzımanlar aynı M56. 2.0t çıkma ayna mahruti bulabilirsem değiştireceğim. Bu haliyle hesaplamıstım yine yanlış hatırlamıyorsam 3000 d/dak 135 km/h falan oluyordu bu da yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nouma45

    Aracim 2 yıla yakın süredir bende, çok severek ve beğenerek de kullanıyorum fakat maşallah arıza çıkartma konusunda çok başarılı. Ufak tefek sorunlar da olsa mutlaka birşeyler çıkarıyor. Bundan önceki aracım Suzuki swift ti 3 yıl boyunca rutin bakımları haricinde tamirciye gitmedim desem yeridir. Volvo sayesinde sanayii de tamirci tanıdıklarım var artık😟 Ama yinede aracımdan vazgeçmek istemiyorum.

    Sıradaki sıkıntımız ise; fren hidroliği nin azalması. Geçen ay eksilmiş gösterge panelindeki ikaz ışığıni yakmışti, tamamladim sikinti çözüldü. Bu hafta yine eksildi tamamladım fakat fren sertleşti eskisi kadar iyi tutmuyor, sokağımizdaki tamirciye götürdüm sağ arka fren kaliperi arızalı oradan yağ kaçırıyor dedi çıkmasını bul değiştirelim dedi. Bende internette araştırırken fren kaliperi tamir takımı diye contalardan oluşan birşey buldum, sonuçta yağ kaçağı varsa contalardan yapıyordur diye düşünüyorum. Bu parçayı alsam bununla yağ kaçağı sıkıntısina çözüm bulabilir miyim sizce?
    Böyle bir sıkıntı vardı aracimda ve bugün Maslak Viking Volvo da sorunum çözüldü. Kaliperin tamiri yapılıyormuş arkadaşlar bilginiz olsun, çıkma Kaliper almakla uğraşmayın şimdilik sıkıntı yok, inşallah sıkıntı çıkmaz da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nouma45 N kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam bu tür ufak sorunlar çok can sıkıcı hale gelebiliyor.
  • UK forumda birisi v40'ta klima evaporatörü ve kalorifer radyatörünü değiştirmiş ve bütün işlemi videoya almış. İlgilenen varsa linkler aşağıda.








  • Mrh iyi akşamlar arkadaşlar cizdigim yer siyah kapak yerinden cıkmış biraz yag atmış benim aracta sonra yerine oturttum yag tamamladım devam ettim problem yok neden cıkar ki ne gibi bir tamir yapmak gerek söküp tekrar cokomastik sürüp tekrarı takmak gerek anlamadım başına gelen varmı yardımlarınızı bekliyorum  S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • s40 ankara kullanıcısına yanıt
    O kapağın arkasında egzantrik contası var. O sızdırıyor olabilir.
    Çözümü basit, siyah kapağı çıkartıp conta değişecek. Conta ucuz, işçiliği de kolay. Parçaların linkini aşağı ekledim (eğer alacaksanız teyit ettirin). Gerekli el aletleriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz. Keçeyle aynı çapta silindirik bir cisim lazım yerine oturtmak için.
    https://www.zntyedekparca.com/s40-s60-s80-xc90-xc70-960-850-s70-v70-v40-eksantrik-tapasi-1397381-pmu548https://www.zntyedekparca.com/s40-v40-s60-s80-xc70-xc90-eksantrik-kecesi-arka-pmu3858

    Bu arada keçe sağlam bile olsa zamanla az miktarda sızdırabiliyor. O da siyah kapağın arkasında birikiyor. Kapak yerinden çıkarsa da dökülüyor. Yani hiç sıkıntı bile olmayabilir. Etrafı temizleyip yerine oturtturduktan sonra bir süre gözlemleyin. Kesilirse ne ala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 30 Aralık 2018; 23:41:1 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yarın bakayım degiştireyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.