Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (325. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Unutmadan, Adanada bir fabrıka-atolye sahibine is amaçlı gitmiştik. Uçak korkusu oldugu icin her yere arabayla gidiyordu yurtıcı. Yılı yeni sayılacak smax ı 420bın km deydi, onu satmadan xc60 almıştı. Muhtemelen xc60 da baya yurumustur. Hepsi yetkili bakımlı, belki sizinki de benzer bırseydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Sizin sağ arka kapıdakinin aynısı benim şoför kapısında var. Aynı şekilde benim ön yolcu kapısı da sizin şoför kapısı gibi, uçları hafiften silinmeye başladı. Siyah sprey boyayı görünmeyen bir yere sıkıp denemek lazım. Eğer renk tonu uyarsa tek kat uygulayıp geçeceğim.
    Aslında o siyah da sanki boya değil de, lastiğimsi bir kaplama gibi. Kırmızı metal kaportadaki his yok o siyah kısımlarda. Demek ki yaş ilerledikçe bu da bir nevi kronik sorun haline geliyor.

    Dikkat ettim de, LPG uygulanmış neredeyse her s40ta LPG beynini sigorta kutusunun arkasına takmışlar. Benim araçta orada CC vakum pompası var artık. İleride LPG taktırırsam nereye monte edecekler acaba. Kaportayı hayatta deldirtmem

    Bu arada sileceklerin altındaki plastik panjurun boya zamanı gelmiş.




  • Arac biraz kirli ama resim cektim bende.



    Benim aracin bu noktasi normal boyali. Arac siyah belki ondam olabilir

     S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Araç siyah ama yine de kırmızı renk çıkıyor alttan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Araç siyah ama yine de kırmızı renk çıkıyor alttan
    Yok parlamis benzinlikteydim aracta boya sadece bagajda var benim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçtiğimiz sayfalarda egzost muayene sonuçları konuşuluyordu. ben de dün torpidoyu boşaltırken muayene sonucumu buldum. yorumlanacak bir tarafı var mı?
     S40 I (1995-2004)
  • Şu tavan aydinlatmaları , sunroof düğmelerin olduğu kısım nasıl sökülüyor bilen var mı. Bildiğim kadarıyla orda da bir ışıklandırma var ama benimki yanmıyor. Çinden sipariş verdim iç aydınlatma ışıklarından gelince oranınkini de değiştirmeyi planlıyorum. Elimde kalmasın sonra ;) Eski led siparişim uymadı. Ledlerin kafası geçmedi boşluklara. inşallah bunlar uyar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buyur hocam:  S40 I (1995-2004)
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam vakti geçiyor bile ama muhtemelen elletmeyeceğim bir süre daha. Aslında tavan rayları ile birlikte boyansa daha bir güzel olur. O plastiğin yapısı çok garip, bir aralar arabayı götürdüğüm detailingci bile emin olamamıştı, bu nasıl bir plastik, ne uygulasak diye. o yüzden ben de emin olamıyorum sonucu kötü olur mu diye. siz boyamış mıydınız, neyle boyanıyor?

    Sizin lpg olayında ecuyu ne yaparlar bilemedim bizimkinin tam tersi birkaç uygulama görmüştüm, ama regülatör yeri genelde aynı kalıyor. Regülatör-ecu-gaz kesici için kaportaya vida atıyorlar, artık ona yapacak birşey yok yalnız lpg taktırmaya karar verirseniz, araba 300binde olduğu için komik muhabbetlere maruz kalacağınız kesin gibi, hazırlıklı olun. ben 150binde taktırırken, “bu araba nasıl lpgsiz kalmış hala, ehehe” gibi baya takılmışlardı, üstelik o zamanlar benzin 4tl idi

    Bu arada haftasonu paspasları çamaşır makinesinde yıkamak gibi pek de mantıklı olmayan bir iş yaptım işyerinden bir arkadaşım, arkası yumuşak pütür kaplı paspaslarını hep makinede yıkadığını ve çok güzel olduğunu söylemişti. Daha önce yazmışımdır, bir süredir kauçuk paspas kullanmıyorum. Volvonun orjinal bej paspasları var yazdan beri. Pek önerilmese de yazın basınçlı suyla yıkamıştım fena olmamıştı. Haftasonu da güzelce tozunu silktikten sonra, önce kaba pislik varsa düşmesi için su altında yıkadım, sonra da çamaşır makinesi aslında sonuç gayet başarılı oldu, çoğu leke çıktı (fotoğrafta gölgeler falan pek belli olmuyor). Ilk gün mis gibi kokuyordu, ertesi gün tekrar eski tozlu kokusuna kavuştu. O yüzden artık paspas konusunda kasmaktan vazgeçtim, ne kadar orjinal de olsa yılların kiri-kokusu gitmiyor. Yaza kadar bunları kullanır sonra çöpe atarım. Sonra diğer antrasit takıma geçeceğim ama aklımda olan vipotopaspas.com dan direk yeni sipariş vermek. Yaza doğru aksilik olmazsa alacağım bakalım. Çok çamur olmadıktan sonra da kolay kolay kauçuk paspasa dönmeyi düşünmüyorum bundan sonra.

     S40 I (1995-2004)




  • @karareis, sonunda piston ile ltft yi görebildim hocam, sağolun. O mavi elm cihazı gereken parametreleri okuyabiliyor anlaşılan, büyük ihtimalle 1 tane daha sipariş vereceğim. On-off tuşu çok lazım değil, okusun yeter.

    Kendi yaptığım son ayardan sonra 6000km yol geçmişim. Ltft 5,5’de, kabaca %5 fakir diyebiliriz. Ilk deneme ve kısa bir mesafedeki ayar için fena değil. Zaten son okuduklarıma göre lpgde zengin daha tehlikeli. 10bin bakımdan sonra lpg filtelerini değiştirip ayarı bir kontrol ederim, sonra aynen devam.

     S40 I (1995-2004)




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağolasın hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Bende de antrasit renkli olanları var halı paspasın. Yazın çamaşır makinesine direkt attım hepsini. Gayet de oldu hocam ;) makine cevirirken biraz vuruntu yaptı camına. Yumuşatıcı bile kullanmıştım çıkınca tertemiz ve güzel kokuyordu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sadece ön 2 tanesini attım ama arada bir kontrol ettim makineyi, eğer çok balans yapsaydı dayanamaz cıkarırdım



    Ben on yıkamalı program seçtim ama yumuşatıcı kullanmadım, ondan mı acaba şaka bir yana lekeler çıktı, sorun yok ama o koku 2gun sonra geri geldi. Artık paspaslar çok mu eski, hiç mi yıkanmadı bilemiyorum. aynı paspasları yıkamaya ugrasacagımı pek sanmıyorum. Ben artık yaşa yoruyorum bu koku işini, çünkü tavan döşemesi değişince de arabanın kokusu baya bir degısmıstı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Ben kendim boyadım hocam. Hatta biraz ani oldu. Tekzen'de gezerken sprey boyalara denk geldim. Görüntüsünden hoşlanmıyorum bari boyayım deyip Casati marka bir kutu siyah tampon boyası bir kutu da mat vernik aldım. Bu sene başında oldu bu olay.
    Plastiği söküp, bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla boyanacak yüzeyleri hafifçe aşındırmaya çalıştım. Sonra sabunlu su ile güzelce temizleyip 3 kat boya 2 kat vernik attım. Sonuç aşağıdaki gibi oldu, eski halinin fotosu yok maalesef.
    Şimdilik boyada atma veya solma yok, ama ben astar kullanmadığım için uzun süre dayanmaz diye düşünüyorum.
     S40 I (1995-2004)

    Tavan çıtalarını da bu yaz yaptım. Onlar da biraz daha sıkıntılıydı. Çünkü eski kaplama resmen yapışmış. Alex'e sordum sizin orada nasıl yapıyorsunuz diye. O da alüminyuma zımpara değdirme dedi, niye bilmiyorum. Ben de sırf eski kaplamayı sökeceğim diye saatlerce uğraşmak istemedim. İyice temizleyip olduğu haliyle 2 kat boya sıkıp geçtim. 3-4 ay oldu bunu yapalı ve ufak ufak atmaya başladı. Çünkü çıtanın yüzeyi alüminyum ve pürüzsüz. Ben bu kadar dayanmasına bile şaşırdım açıkçası. Ben yaptıktan sonra facebook grubunda birisini gördüm. Bildiğimiz tel fırça+avuç taşlama ile temizlemiş eski kaplamayı, üstünü de boyamış. Kalıcı çözüm için bu denenebilir.
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

    Benim yöntem hiç profesyonel değil. Ama sonuçta 40 lira maliyetle bir sürü parça boyadım. Zaten düzgün şekilde boyatacak olsam eski solmuş boyayı dahi sökecekler. Yani sprey boya ile bir zarar vermiyoruz plastiğe. İdarelik işte.




  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    O zaman bana plaket falan verirler. Gönül ve mantık LPG'ye hiç bulaşma diyor. Ama cüzdan da LPG istiyor. Şartları gittiği yere kadar zorlayacağız bakalım, mümkün olduğunca geç girmek istiyorum LPG işine.
  • Mrh iyi günler arkadaşlar uzun zamandan beri yazmıyorum ama takipteyim cok güzel bilgiler var.

    Benim silecek kolu sag taraf dişi sıyırdı karşı taraf iyi ama silecek kol tarafı gidik ikinci el bulamadım sıfır cok para cözüm düşünüyorum icine bişey koyup sıksam yada yapıştırsam özel bir yapıştırıcısı varmı yada kaynak yaptırayım dedim en son yada başka uyan kol varsa ona bakcam sizce ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

     S40 I (1995-2004)

     S40 I (1995-2004)

     S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kol bende fazladan vardı vereyim isinizi gorur om atin ankaradayim bende@s40 ankara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 24 Aralık 2018; 20:59:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkürler hocam sağol Varol siz ne zaman müsaitseniz ben gelip alıyım ne kadar fiyatı hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s40 ankara

    Cok teşekkürler hocam sağol Varol siz ne zaman müsaitseniz ben gelip alıyım ne kadar fiyatı hocam.
    Ucret istemiyorum hocam isin gorulsun aksam bi eve gideym depodan cikarayim burdan haberlesiriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam haber bekliyorum cok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 323324325326327
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.