Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Aynı adaptörden bahsediyorsak 30-40 euro arasına satılıyor. Açıkçası ben cd'ye bile razıyım hocam

    Bir de şu var, hu-105'e o adaptörü de takamıyorum. Yani her halükarda aux istiyorsam o adaptör alınacak. Ama dediğim gibi, cd beni fazlasıyla idare eder. Hatta ileride orijinal amfi işine girersem, amfi çıkışlı hu-605 veya hu-655 şart olacak.

    Sizin yöntemle bütün modellere aux eklenebiliyor mu?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Hu-1205 bence çok karizmatik ama zamanı geçti dediğiniz gibi. Bendeki hu-605, şimdi buna çok fazla kurcalamadan usb çıkışı ekleyebilir miyiz mesela? Pek anlamıyorum bu müzik işlerinden, o yüzden genellikle eski cd ve kasetleri dinliyorum hala:)

    bu arada, sahibindende satılık hu-605 vardı, yurtdışından almaya göre avantajlı olabilir, bakmadıysanız bir inceleyelin isterseniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordMayros

    hocam hepsinede ekstra bir aparat gerekli cd changer çıkışından bağlanan ve bayagı pahalı bir aparat

    sadece aux işinizi görürse ben araştırmalarım sonucu nasıl yapılavagını buldum hatta bendeki hu 603 ü kobay olarak tamamen söktüm sadece ufak lehim işi kaldı onuda klimadaki potansiyometre ile değitirecegim onları alayım bir tv tamircisine görürecegim

    Hocam,


    klima kumandasında sorun mu yaşıyorsunuz acaba, bende de aynı sorun var, kendi kendine üflüyor, devreye giriyor... arabaya ilk binenlerde şok etkisi yaratabiliyor :D nasıl çözeriz o sorunu acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Hocam linkte z rot olarak arama yapıp markaları lemförder ve meyle ile sınırladım: http://www.zntyedekparca.com/arama?ob=6&kat=173&word=z+rot&tip=1&marka=LEMFORDER
    Biz parçaları çoğunlukla znt volvo'dan alırız. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

    30 liraya alıyorsanız büyük ihtimalle yerli üretimdir. Bu arabalar yerli yan sanayiyi hiç beğenmezler. Meyle ve lemförder bunların ikisi de alman malı yan sanayidir. Belki orijinal kadar kaliteli değildir ama 30 liralıklardan kat kat iyidir. (Ek bilgi olsun: lemförder markası, şanzıman üreticisi ZF firmasınındır)
    Eğer orijinal istiyorsanız, znt volvo'da göremedim. Ama yetkili servislerden veya znt'ye parça kodunu verip orijinal istiyorum diye mail atarak temin edebilirsiniz.

    Bu arada arabanız kaç km'de?

    hocam aracım 191.000 km oldu. 39.000 de 2004 yılında aldım, bi daha da bırakamadım :)

    önerileriniz için çok teşekkür ederim, bu sefer önerdiğinizi deneyeceğim.




  • Geçen hafta bakıma gireceğimi yazmıştım, bu Cumartesi işlemi tamamladık. Neler yaptırdığımı yazayım, belki birinin işine yarar. Biraz uzun olabilir baştan söyleyeyim:)

    Öncelikle bujilerinizi benim gibi 35bin km kullanmayın:) çıkardığımızda durumları kötüydü, 20bin km ideal gibi. Üzerinde bosch iridyum buji vardı, şimdi orjinalleri taktık, çalışması daha bir pürüzsüz oldu sanki (psikolojik de olabilir). Orjinal buji ile 30bin kullanmayı planlıyorum. bu arada daha önceden bir konuda vardı, bir arkadaş bosch bujileri 60bin km kullanıp inceleme paylaşmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam buji aralığı 0,7den 1,1e kadar çıkmıştı.

    Benim asıl sorun akslardaydı, sökülünce gördük ki durum berbat. Zaten körükler de gitmişti, bozulmasını hızlandırmıştır muhtemelen. Mafsal yerlerinde ciddi boşluk vardı, sanki içi dökülecek gibi. Neyse revizyona gönderdik, 2-3 saatte körükleri de yenilenmiş olarak geldiler. Şimdilik dış kısmında sorun yok ama tıkırtılar başlarsa onları da yaptıracağız. Rot kolları ve rot başları da kötü durumdaydı, çok fazla incelemeden sağ-sol takım olarak değişti. En son rot ayarı yapıldı, şuan hiçbir sorun yok, problemlerin giderilmesinin yanında gidişi eskiye göre daha sıkı oldu. Tıkırtı, titreşim vs kalmadı.

    Sadece rot ayarında bir sürpriz geldi, sağ ön lastik biraz geride ve üst kısmı içerideymiş. Nedendir bilmiyorum, kaza birşey vardı belki de. İleride salıncak ve amortisör değişimi yapılırsa iyi olur dediler, şimdilik askıda bu konu.

    Bunların dışında rölanti yükselmişti son dönemde. Rölanti sensörü çıkarılıp temizlendi, önce düzeldi sonra daha da beter oldu. Vites boştayken 1500devire kadar yükseliyor, vitesteyken 900devir civarı takılıyor. Ayrıca yolda giderken de sıkıntı. Gördüğüm kadarıyla pahalı bir parça, ama yaptırmadan olmayacak. Ustayla görüşüp ne önerdiğini soracağım. Sizin de öneriniz olursa sevinirim.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    mrh hocam obd2 v1.5 mi v2.1 alcağım aracım 2001 s40 1.8 ov hangisi işimi görürür.
  • bad_boy97 kullanıcısına yanıt
    Sizinkisi daha gençmiş hocam

    Benim ihtiyar 280 bin'de.



    Lemforder meyle'den daha pahalı. Sizin yerinizde olsam lemforder olanı alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Bence rölanti valfine o kadar para bayılmadan önce, elinde valf olan bir usta bulup, takıp deneyip öyle değiştirin. Ya da sorunun valf ile çözüleceğine garanti isteyin.

    Benzer bir sorun benim başıma da gelmişti. Yalnız bende hızım azalıp, motor rölantiye düşünce devir deli gibi dalgalanıyordu. Arada stop bile ediyordu. Öyle ki ışıklara yanaşırken, trafik yavaşlarken, hızımı düşürmemek için akla karayı seçiyordum. Sorun maf sensöründe çıktı.

    Bu arada gaz teliniz fazla gergin olmasın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 4 Aralık 2017; 11:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    gaz teli kontrol edildi, sorun yok.
    başka bir araçla deneyeceğiz artık. bir arkadaşım uyumlu parça olabileceği konusunda fikir verdi. deneyelim de sonucu yazarım.
    benimki otomatik olduğu için bir şekilde kullanabiliyorum ama manuel olsaydı çok zor.

    orjinali 1000tl civarı, şaka gibi. yan sanayisi bile pahalı.
  • Araba bu sabah çalışmadı yok basıyorum basıyorum almıyor akü sünde problem yok benzini gazı var ama çalışmadı. Çekici geldi çekti sanayiye götürdü motor kaynak yerinden çatlamış

    Yeter artık anasını satayım. Yeni motor alıyorum artık 8000₺ gitti ama kafam rahat olsun.

    Acıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.
    Motorunuzda kaynak mı vardı hocam?

    Bir diğer husus, yeni motor alacaksanız soğutma sistemini tamamen orijinal hortumlarla değiştirmenizi tavsiye ederim. Ufak bir hortum patlamasıyla yeni motorunuz da çöp olabilir.
  • Coroic kullanıcısına yanıt
    yeri geliyor 300-500 lira koyuyor, komple motor büyük iş.
    geçmiş olsun, kötü sürpriz olmuş.

    kaynak sebebi nedir, kaza sebebiyle mi?
  • Tamamdır hocam aklımda bulunsun soğutma sistemi de değiştirmek



    Bilmiyorum ki neden kaynak olduğunu hocam aldığımda varmış kaynağı. Gösterdiğim usta problemi yok demişti ona güvenip aldım arabanın sağlam aksamı yok.



    Konya ve onun esnafı işte. Ne olursa olsun Konyalı dan alışveriş yapmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motorda kaynak nedir ya daha once blok catlatmis o zaman bu buyuk ihtimal motoru dondurdular



    traktorlerde duydum motora kaynak yaptiklarini ama blok catlatan arabanin blogu degisir kaynak neymis valla super surpriz olmus cok gecmis olsun 8000 tl cok ciddi para aldiginiz motor direk takilacakmi yoksa rektefiye edilecekmi ?



    @ersin310 hocam rölanti valfi sanirim x20xev opel ile ayni yani gordugum kadari ile bire bir ama uymaz ise

    OEN 77 00 859 134 - RENAULT bu kod ile renaulttan alin daha ucuza gelir size opelinki uyarsa zaten zibil gibi ve markasida siemens



    @badboy98 hocam klima kumanda panelim evet sorunlu maalesef potasiyometreleri degistirecegim ama karakoye yolum dusmedi bu aralar



    @nacker hocam benim uzerinde calistigim yontem de cd changer cikisina gerek yok aux cikisi yapip auxtan takilan usb bluetooth aparati var mikrofonu izerinde olan ondan baglayacagim zor birsey degil ama bos zaman gerekli

    bu arada hu605 buldum ben hemde kodu ile beraber kismetse alacagim bu hafta

    bu arada yurtdisinda satilan ucuzlarin hicbirirn kodu yok aman dikkat bu illetin kodunu 30$ dan asagi cozende yok

    30 tl olsa neysede dolar olunca isin rengi degisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    eBay'de koduyla beraber satılan bir kaç tane buldum. Bir tanesi 35 sterline satıyor fakat kargo ücreti belirtmemiş. Mesaj attım bakalım ne diyecekler.
    Makul bir şey denk gelene kadar bekleyeceğim.
  • s40 ankara kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir sene önce bu linktekini (https://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/arac-ariza-tespit-silme-cihazi-elm327-turkce-311737365 ) almıştım, ama aldığım zamanki versiyonu kaçtı hatırlamıyorum.
    Daha önce v1.5 alıp memnun olan da var, v2.1 kullanıp sorunsuz çalışan da. Sanırım versiyondan ziyade içindeki çipin ne kadar iyi olduğuna bakıyor.
    Çalışmasa bile en kötü ihtimalle iade edersiniz.
  • https://www.marktplaats.nl/a/auto-diversen/accessoires-radio-s-cd-en-dvd-spelers/m1229140771-volvo-radio-hu-605-aa.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

    bu siteyi arastir hocam bizim araclar hollandada standart hu1205 ile satilmis fiyatlar makul arada 605 felanda denk geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 4 Aralık 2017; 21:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s40 ankara kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2.1 aldım yarın veya carşamba gelir denerim. Uyumlu mu uyumsuz mu hataları siliyor mu falan haber veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benmkide 2.1 20 tl ye almistim sorun yok calisiyor sadece torque harici programa baglanamiyorum :( ama pc de cogu programla calisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2 adet odb cihazı var

    birisi v2.1 bluetoothlu
    birisi v1.5 wifi li.

    2.1 ile sadece arızaları görebiliyorum diğer sensörlere erişim sağlayamıyorum. Diğer programlarla çalışıyor yine aynı şekilde Sadece arıza. Devri bile göstermiyor.

    v1.5 ile herşeyi kontrol edebiliyorum tüm programlarla uyumlu çalışıyor.


    linkleri;

    v2.1 blueetoth

    v 1.5 wifi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 4 Aralık 2017; 21:32:31 >




  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.