Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
518.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eyvallah hocam bencede en mantiklisi takim halinde almak znt sanirim getirir bunlari bi arayip sorayip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi oldu hocam aynisindan alayım fiyatida uygunmus. Motor arıza lambası ve airbag hataları yanıyor. Airbag hatasinida silermi ki bir deneyeyim.



    Bu arada bagaj ve motor kaputu amortisörü almak isteyen varsa aloparca dan aldım bugün taktım ikiside güzel sorunsuz adet fiyatida 20 TL civarı bilgilerinize.



    https://www.aloparca.com/yedek-parca/MGA%20/BAGAJ-AMORTISORU/93382/80185480

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Hocam göstergeyi sökmek biraz sıkıntılı bir iş. Hatta şöyle diyeyim, ben tam olarak yerinden çıkartamadım. Aradan elimi sokup el yordamıyla hallettim.

    Göstergenin etrafındaki siyah plastik çerçevenin vidalarını sökerek kendinize doğru çekiyorsunuz. Alt sağ ve sol köşelerde klipsleri var. O taraftan tutup çekmek daha kolay oluyor.
    Çerçeveyi söküp çıkardıktan sonra, göstergenin alt sağ ve sol tarafında ve orta üstte toplamda 3 tane vida var. Bunları söktükten sonra göstergeyi iki elinizle dengeli bir biçimde kendinize doğru çekebilirsiniz. Ama sıkıntı burada başlıyor, gösterge direksiyona takılıyor. Sanırım komple çıkartabilmek için sinyal kollarının çıktığı plastikleri de sökmek gerekiyor. Ben uğraşmak istemediğimden göstergenin sağ tarafını dışarı, sol tarafını ise sol iç kısma doğru yan çevirerek sağ tarafta oluşan ufak boşluktan elimi sokup hallettim.

    Yalnız göstergenin bağlantıları da bir değişik. Attığınız resimde gördüğünüz gibi göstergede dişi pinler var. Erkek pinler arabada bir brakete sabitlenmiş durumda. Fakat sağa sola oynayabiliyor. Bir de benim göstergeye bağlı kablolu bir soket daha vardı. Açıkçası ben kabloyu sökmek istemedim. İbreler bir daha çalışmaz, yetkili servisten yazılım falan gerekir
    Bu bahsettiğim araba tarafında sabitlenmiş pinlerin göstergedeki eşleriyle birebir denk gelmesi gerekiyor. Arka tarafı göremediğiniz için bunu ayarlamak biraz zor. Ben tam oturtana kadar 4-5 sefer yanlış taktım. Yanlış takınca göstergedeki ışıklar sapıtıyor, kilometre bilgisi gözükmüyor, hava sıcaklığı yerinde saçma sapan şeyler yazıyor vs.

    Benim arabada dış sıcaklığın yazdığı lcd ve hız göstergesinin sağ kısmı ile benzin/hararet göstergelerinin ışığı yanmıyordu. Göstergeyi söktüm fakat elimdeki ampüller sadece lcd'ye uydu.
    Büyük göstergelerin ampülü armut şeklinde. Ve internet üzerinde yaptığım araştırmalar sonucu hiç bir yerde bulamadım. Volvo özel servisine sorduğumda onlar da Türkiye'de satılmadığını, mecburen yurtdışından getirdiklerini söyledi. Sonuç olarak hararet ve benzin ibresinin daha önemli olduğuna karar verip hız'ın sol, devrin sağ kısmını aydınlatan ampülü hararet ibresinin olduğu kısma taktım. Hala bu şekilde kullanıyorum.
    Ampüller skandix.de'de satılıyor ama ampülün kendisi 5 euro, kargosu 45 euro.

    Fikir verebilecek bir kaç video buldum ama tamamen söken bir video yok sanırım:
    https://www.youtube.com/watch?v=uGGkGMBas5E
    https://www.youtube.com/watch?v=uQjbm3LigLA

    Son olarak bence en mantıklısı bir şekilde 4 siyah duylu ampülü (resimde yeşil ile işaretlenen) ve 3 yeşil duylu ampülü (sarı ile işaretlenmiş) temin edip göstergeyi bir kere söküp hepsini birden değiştirmek. Elimde bir vida-dice cihazı olsa tereddütsüz komple sökerdim ama maalesef yok. Şimdi bütün kabloları komple söküp geri takınca arabanın beyni göstergeyi kabul etmez, tanıtmak gerekirse yetkili servise gidip dünyanın parasını vermek gerekir.

    @sonfatih Hocam klima paneli, far anahtarı ve göstergenin lcd kısımlarının ampülü, verdiğiniz linkte ise uyabilecek duylu versiyonları piyasada bulunabiliyor fakat göstergenin ibreli kısımlarının ampüllerini hiç bir yerde bulamadım.

    Ben soktum 2 adet soket var birisi konsolda sabit biriside sag veya solda soktukten sonra direksiyonu en alta alip capraz bir sekilde cikarmaniz gerekiyor takmasiida cikarmasida zor. Km sifirlama tusu problem yaratiyor takiliyor saga sola

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sonfatih kullanıcısına yanıt
    Hava yastığı lambasını anca volvo'nun dice cihazıyla okuyup silebilirsiniz. Bizim kullandığımız obd 2 cihazları sadece sensör verilerini ve genel motor arıza kodlarını okuyabiliyor. Yani sadece arıza lambasını söndürebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar;
    Bir yıl önce hep hayalimdi 1.9 t4 otomatik 220000 km lpg li bir s40 aldım. ancak bir kaç ay sonra aracım kabusum oldu. Yatak sardı rektefiyeye girdi....
    Conta takımları
    yataklar
    1 piston kolu
    triger seti
    devirdaim
    yağ pompası
    filtreler
    v kayışı
    yağ müşürü
    hepsi değişti
    Ancak bir türlü yağ basıncını sağlayamadık.
    Ne olabilir nasıl düzelir bir yardımcı olacak ola varmı
    Şimdiden teşekkürler
  • lamba yaniyor bugun :) bi isimde rast gitti bu sefer sokmeye gerek kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Optimusaga

    Arkadaşlar;
    Bir yıl önce hep hayalimdi 1.9 t4 otomatik 220000 km lpg li bir s40 aldım. ancak bir kaç ay sonra aracım kabusum oldu. Yatak sardı rektefiyeye girdi....
    Conta takımları
    yataklar
    1 piston kolu
    triger seti
    devirdaim
    yağ pompası
    filtreler
    v kayışı
    yağ müşürü
    hepsi değişti
    Ancak bir türlü yağ basıncını sağlayamadık.
    Ne olabilir nasıl düzelir bir yardımcı olacak ola varmı
    Şimdiden teşekkürler

    yag basinc azligi ciddi bi problem motor tekrar rektefiyeye goturur



    bakilmasi gerekenler

    yag filtresi mumkunse orjinal yoksa man filter olabilir ve tam sikilmadiginda problem yatarir



    yag musuru ki bu arizanin ilk muhtemel suphelisi bunu mumkunse orjinal takin muadil urun degil



    bu ikisinde problem yoksa yag pompaniz arizalidir kolay bozulan bir parca degildir ama isinin ehli bir motorcu motor yapiyorsa yag pampasinida sifir takmistir diye dusunuyorum



    her uc ihtimaldede arbayi yurutmemek gerekli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Ben zamanında tüm gösterge lambalarını yetkili servisten 150 liraya almıştım. Bendeki sağlamları da çıkarıp değiştirmiştim. Sağlamlar arabada duruyor olacaktı hatta, arabanın bagajı çarşamba pazarı gibi bu aralar ama isterseniz yine dağıtır bakarım. Artık Çerkezköy'deyim Avrupa yakasına da gelebilirim.
  • Optimusaga O kullanıcısına yanıt
    Yatak sarmasının sebebi neydi hocam? Eğer araba eski sahipleri tarafından ciddi bir tacize mağruz kalmadıysa, tek açıklaması yağsız kalması oluyor.
  • Optimusaga O kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda pcv sistemini sormuşsunuz. Pcv sistemi karterde oluşan buhar halindeki fazla basıncı atmaya yarar. Motorda sıvı halde dolaşan yağın basıncını etkilemez.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    kardeşim yatak neden sardı...,
    benden önce ki sahibi aracı nereye götürdüyse motorun her tarafı sıvı conta ile kapatılmış kopan parçalar motorun içne kaçınca bende yatak sardı
  • Optimusaga O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, kendisine usta diyen insanların ceremesini siz çekiyorsunuz.

    Yağ basıncını sağlamadığını göstergede yanan lambadan mı kontrol ediyorsunuz. Eğer böyleyse yapılması gereken ilk iş yağ müşürünün yerine yağ basıncını ölçen bir alet takıp yağ basıncını doğrudan ölçmek olur.
    Bir diğer ihtimal yağ pompasının karterin içinde kalan süzgeci tıkanmış olabilir. Ama yağ pompası değiştiğine göre usta bunu da kontrol edip temizlemiştir.

    Aklıma gelen son ihtimal yeni yağ pompasında bir sorun olduğu.


    Bu arada aracınız nasıl bir serviste? Bu tür ciddi işlerde sadece volvolara bakan özel servislere gitmek her açıdan daha mantıklı oluyor.
  • Arkadaşlar bu sinyaller den alan veya kullanan var mı ?



     S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    2001 model s40 1.6 ım var. Z Rot ile başım belada, nerdeyse her 10.000 km de hatta bu km dolmadan ön z rotlar gidiyor. sağ ve sol olarak gidiyorlar. usta nerde kullanıyorsun diyor arabayı ama ben çukurlardan olabildiğince kaçmaya çalışan setlere yavaş giren sakin bir kullanıcıyım. Aldığım parçalarda birşey aramaya başladım. önerebileceğiniz link veya parça var mıdır. orjinali bitene kadar belki 150bin km gittim. orjinaller değiştiğinden beri her 10binde bir değiştirmek durumunda kalıyorum. para değil 30 tl ye satılıyor ama içeri verdiği tıkırtı acayip rahatsız edici.
  • bad_boy97 kullanıcısına yanıt
    Hocam linkte z rot olarak arama yapıp markaları lemförder ve meyle ile sınırladım: http://www.zntyedekparca.com/arama?ob=6&kat=173&word=z+rot&tip=1&marka=LEMFORDER
    Biz parçaları çoğunlukla znt volvo'dan alırız. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım.

    30 liraya alıyorsanız büyük ihtimalle yerli üretimdir. Bu arabalar yerli yan sanayiyi hiç beğenmezler. Meyle ve lemförder bunların ikisi de alman malı yan sanayidir. Belki orijinal kadar kaliteli değildir ama 30 liralıklardan kat kat iyidir. (Ek bilgi olsun: lemförder markası, şanzıman üreticisi ZF firmasınındır)
    Eğer orijinal istiyorsanız, znt volvo'da göremedim. Ama yetkili servislerden veya znt'ye parça kodunu verip orijinal istiyorum diye mail atarak temin edebilirsiniz.

    Bu arada arabanız kaç km'de?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Aralık 2017; 22:50:33 >




  • sonfatih kullanıcısına yanıt
    Benim de aklımda şunlar var:https://www.ankpar.com/volvo-s40-v40-led-sinyalli-ayna-kapagi-takimi-1996-2004-model-yillari-icin-urun6773.html

    Arabada ufak tefek eksikler var para oldukça onları tamamlıyorum. Bakalım bir kaç aya nasip olursa almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bad_boy97

    Merhabalar,

    2001 model s40 1.6 ım var. Z Rot ile başım belada, nerdeyse her 10.000 km de hatta bu km dolmadan ön z rotlar gidiyor. sağ ve sol olarak gidiyorlar. usta nerde kullanıyorsun diyor arabayı ama ben çukurlardan olabildiğince kaçmaya çalışan setlere yavaş giren sakin bir kullanıcıyım. Aldığım parçalarda birşey aramaya başladım. önerebileceğiniz link veya parça var mıdır. orjinali bitene kadar belki 150bin km gittim. orjinaller değiştiğinden beri her 10binde bir değiştirmek durumunda kalıyorum. para değil 30 tl ye satılıyor ama içeri verdiği tıkırtı acayip rahatsız edici.

    yerinizde olsam nacker in dedigi gibi lemforder tercih ederdim ama orjinal alacaksaniz fiyati pahali 70€ civarinda (aslinda pahali degil ama ülkemizde döviz kurlari malum)



    mr131680 bu oem numarasi ile mitsubishi carisma n8n orjinalini alin fiyat olarak daha makul



    bende cogu zaman parcalari mitsubishi diye aliyorum fiytlari daha uygun oluyor



    örn: ön fren disklerini feredo aldim volvo sordum 270 tl takimi mitsubishi 160 tl takimi :)



    platformlari ayni oldugu icin yuruyen aksam neredeyse tamamen ayni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son zamanlarda arabayı "modernleştirme" amaçlı ilk aşama olarak cd ve aux destekli yeni bir teyp almayı kafaya koydum.
    Biraz araştırma yaptım ve 2001 ve sonrası s40'ların aşağıda yazdığım bütün teyp modellerle hem dış görünüş hem de kablo soketleri bakımından uyumlu olduğunu buldum:
    HU-105, HU-405, HU-415, HU-555, HU-605, HU-615, HU-655 or HU-1205
    quote:

    A completely new product program of radio units have been introduced for the S40/V40. These are very similar in function and operation to those radio units found in the S80 and V70 model year 00 onwards. If radios other than HU-105, HU-405, HU-415, HU-555, HU-605, HU-615, HU-655 or HU-1205 are installed in the S40/V40 01-, cable harness kit 30618 101-7 must be used. Important: Wiring and connectors for radio units in the S40/V40 have changed from model year 01 onwards to suit the new product program.


    Bunların arasında cd, kaset, aux, cd changer ve fm beşlisini destekleyen modeller hu-605 ve üstü. Ama hu-605'te fm dinlerken ekranda kanal ile alakalı yazıları yazma özelliği yokmuş.
    Bir de hu-1205 var ki, bundan 10 sene öncesinde olsak çok hoş bir alet. Diğerlerine göre daha büyük ve renkli bir lcd ekranı ve cd'ler ile çalışan navigasyonu var. Maalesef son harita güncellemesi 2006 yılında yapılmış. Yani kullanışsız, vereceğiniz fazla paraya değebilecek tek farkı renkli ekranı. Bunu baştan eledim.

    Ebay.com'da biraz araştırma yaptım, müthiş fiyat çekiyorlar. 90-100 hatta 150 euro isteyen bile var.
    ebay.co.uk'a baktım ve aynı radyolar 30-40 hatta 20 sterline bile alınabiliyor Bu arada İngilterede sadece 605 ve 655 bulunabiliyor.

    Sonuç olarak şimdi de şifresi bilinen 605/655 kovalamaya başladım.




  • hocam hepsinede ekstra bir aparat gerekli cd changer çıkışından bağlanan ve bayagı pahalı bir aparat

    sadece aux işinizi görürse ben araştırmalarım sonucu nasıl yapılavagını buldum hatta bendeki hu 603 ü kobay olarak tamamen söktüm sadece ufak lehim işi kaldı onuda klimadaki potansiyometre ile değitirecegim onları alayım bir tv tamircisine görürecegim
  • ihtiyacı olanlar için 1 adet orjinal yan sinyal bir adet orjinal sağ ön far 2001-2004 arası eski aracımdan kalanlar
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.