Şimdi Ara

Reenkarnasyon gerçekten doğru olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çocukluğunda geçmiş yaşamını hatırlayanlar, çevresindekiler bu konuda olumsuz etkide bulunduklarından olsa gerek, sonradan olayları unutuyorlar.


    Ruhların yolculuğu isminde bir kitap okumuştum ve hipnoz altına alınan kişilerin iki yaşam arasındaki hikayelerini dinleyen bir hipnozcunun oluşturduğu kitap söz konusuydu. Bir dolu kişin in hikayesi bir nevi birleştirilip, öte tarafta nelerin yaşandığına dair öykü oluşturulmuştu.


    Okuyunca diyorsun ki, bu kadar kişinin hepsi birden uyduruyor olamaz. Benzer hipnoz uygulamalarını yapan başka hipnozcular da olduğu için, o konuda da şüphe etmek anlamsız oluyor.






  • Varlığına dair 'bilimsel kanıt' bulunmayan hiçbir şeyden emin olamayız onlara ancak inanabiliriz.

    Bir şey var diyebilmen için bilimsel olarak o şey veya onunla ilgili her ne varsa deneye tabii tutularak tekrar tekrar aynı sonucu vermesi gerekir. Reenkarnasyon ruhun sürekli bedenden bedene göç ettiğini söylüyor. Şimdi ruh diye bir şey gerçekten var mı? Bilmiyoruz. Fakat birileri bildiğini düşünmüş ve bundan yola çıkarak aaa o zaman bu ruh göç de edebilir demiş, daha ruhun ne olduğunu tanımlayamazken bir de bunu bedenden bedene sürekli göç eden bir şey haline getirmiş.

    Yani bu inanabileceğin bir şey, tıpkı çocukların noel babaya inanması gibi. Çocuklar noel babaya inandığı için mutludur, ama noel baba hiç var olmadı. He çocuklar mutlu, belki de gerisini düşünmek de anlamsızdır o zaman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çocukların Noel Baba'ya inanmasını örnek göstermek pek de doğru olmamış. Çünkü reenkarnasyona inanıyorsanız, bu da çocukluktur demeye getirilmiş. Bunun yerine olmadığına kanıt konularak reenkarnasyonun olmadığı ispatlanabilirdi.


    Demek ki neymiş, bir şeyin olmadığı ispat edilmeden, olmadığını varsaymak da doğru değilmiş. Nitekim yukarıda, bir akıl yürüterek, nasıl olabileceği anlatılmaya çalışılmış. Yani inanç dayatılmamış. Ya da "inanmayanlar çocuktur" demeye getirir gibi, bir manipülatif hareket yapılmamış. Ki çocukluk suçlaması olsa olsa bir kendini bilme halidir.


    Reenkarnasyonun gerçek olduğu yüksek bilinçli zihinlere sahip insanlar tarafından yüksek oranda kabul görmüştür. Yüksek bilinç önemlidir, çünkü muhakeme gücü daha yüksektir yüksek bilinçlilerde. Konuları Noel Baba örnekleriyle değil, tutarlı ve alt yapısı sağlam, mantıksal bir çerçevede değerlendirirler.


    Yine de reenkarnasyonun olduğundan emin olamayız bilimsel olarak. Olmadığından da emin olamayız. Mantıklı insanlar kendi bilinçsel altyapılarını da içeren olasılıklar dahilinde konuyu değerlendirebilirler ancak. "Bilim kanıtlayamıyor, o halde yoktur" gibi hatalı bir bakış açısına aklını teslim etmez. Çünkü bilimin aksini de kanıtlamadığını dikkate almayı akıl edebilir.


    Kaldı ki bugün bilim küresel sermayeye büyük ölçüde bağlı durumdadır. Yani hangi konuyu öne çıkarıp, hangi konular hakkında suskun kalmaları gerektiği, bir nevi kendilerine dayatılır. Bu dayatmalara da uymak zorunda kalırlar. Çünkü hayatlarını idame ettirmek için maaş almaları gerekir. Nitekim yazılı basında neyin öne çıkarılacağı da küresel sermayenin yönlendirmesine bağlıdır.


    Gerçek bilim insanı, tümdengelim ve tümevarım metodlarını birlikte kullanarak ve olasılıklar dahilinde değerlendirmeler yapabilen insandır. "Kanıtlanamadı o halde yoktur, nitekim Noel Baba da yoktur" diye mantık yürütmek ve kitleleri bu şekilde etki altına almak bilimsel değildir. Bu şekilde anlatım yaparak çocuklar ancak diğer çocukları etkileyebilir.





  • Sadece dizilimden ibaretiz. Başka anlamlar yüklemeye gerek yok. Hayatın anlamsızlığını yediremeyen kişiler tarafından uydurulan şeyler işte çok kafaya takmamak lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zümer Suresi:

    42﴿ Allah, ölüm vakitleri geldiğinde insanları vefat ettirir, ölmeyenleri de uykularında ölmüş gibi yapar. Ölümüne hükmettiklerini tutar, diğerlerini ise belli bir süreye kadar (hayata) salar. Kuşkusuz bunda iyice düşünenler için dersler vardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna inanan allahada inanır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hynque

    Sadece dizilimden ibaretiz. Başka anlamlar yüklemeye gerek yok. Hayatın anlamsızlığını yediremeyen kişiler tarafından uydurulan şeyler işte çok kafaya takmamak lazım.

    Koskoca evren , tüm canlılar vs vs hepsi tesadüf mü sence



    Yoktan bir şey nasıl var olabilir?

  • Tesadüf olma ihtimalini de kanıtlayamayız, olmama ihtimalini de. Yoktan var olma belki bir enerji veya bilmediğimiz başka şeylerden de olmuş olabilir. Ben bu dünyada ikisininde kanıtlanabilirliğine inanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hynque

    Tesadüf olma ihtimalini de kanıtlayamayız, olmama ihtimalini de. Yoktan var olma belki bir enerji veya bilmediğimiz başka şeylerden de olmuş olabilir. Ben bu dünyada ikisininde kanıtlanabilirliğine inanmıyorum.

    Hocam dinlere inanır mısın bilmem



    Ama bu kadar büyük bir evrenin kendi kendine oluşma ihtimali bana saçma geliyor. Fizik kurallarına aykırı




    Bizim beyin kapasitemizin kavrayabileceğinden büyük işler bunlar..

  • Kesinlikle, ama din konusunda gayet açık bir şekilde inanmıyorum. İş tanrı felsefesinde kalıyor ki %100 olma ihtimali de saçma farklı bir sürü olasılık olabilir bilemeyiz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • InspiredTiger kullanıcısına yanıt
    Ben de uzun bir yazı okumuştum bir bilim insanı reenkarnasyon üzerine araştırma yapıyordu. İnsanların 6 yaşına kadar önceki yaşamından izler akıllarında olabiliyor diyordu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir dahaki sefere kralsın be oğlum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Derisi yeşil, burnu pembe, sarı tüylü bir cüce tanrı ne kadar mümkünse reenkarnasyon da o kadar mümkün. Varolmadığının ispatı mümkün olmayan tüm zırvaların gerçekliğini idda edebilirsiniz nasıl olsa bedava.

  • başta reenkarnasyona çok önyargılıydım.Hintlileri kullanmak,kast sistemini koruyarak köleleri çalıştırmak ve isyan etmelerini engellemek için uydurulmuş bir şey olarak düşünüyordum ama bunu baya kişi yaşayınca araştırma isteği doğurdu.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Reenkarnasyon var dersen ahiret hayatı yoktur demen lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu dünyada Asla asla demem her olasılık olabilir.Bu dünyada açıklanamayan ya da bilmediğimiz bir sürü kavram vs... var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zerenerhan

    Reenkarnasyon var dersen ahiret hayatı yoktur demen lazım.

    Onu dersen bunu da demen lazım diye bir şey yok. Kuran'da "reenkarnasyon yoktur" şeklinde kesin bir ayet yoktur. Ben başkalarının akıl yürütmeleriyle, kulakdan dolma müslüman olmayı seçenlerden değilim. "Bunları yaşadım, bunları gördüm, bu şekilde inandım, iyi bir insan olmak için de elimden geldiğince çaba gösterdim." dersen, dediklerinde de samimiysen, durduk yere bir haksızlıkla karşılaşmazsın öte alemde. Ben böyle inanıyorum. Dinin şekli değil, özü önemlidir.

  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Kardeş kuranda ‘benzin yoktur’ diye bir ayet de yok ama benzin var. Konuyu kısır tartışmalara çekme. Ben reenkarnasyona inanan birinin aynı zamanda ahiret inancına sahip olamayacağını düşünüyorum. İkisi birbirine taban tabana zıt şeyler. Müslüman biri araştırmalıdır elbette doğrusu budur ama doğru sorular ve cevapları arayarak ilerlemeliyiz. En nihayetinde dini bilgiler dogmatiktir. Alırsın kabul edersin. Veya etmezsin. İşin mantığını kavramak gerekir. Müslümanlığın temelinde en başta Allah a kulluk etmek ve diğer insanlarla Allah yolunda iyi amellerle hayat geçirmektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ölümden sonra cennet ve cehennem ihtimali ne kadarsa okadar gerçekte sahtede olabilir.Ha dersen cennetimi tercih edersin reenkarna olup tekrar tekrar yaşamı mı benim tercihim tekrar dünyada farklı yaşamları olurdu bence cennette sürekli olarak keyfi sefa içinde yaşayacağıma farklı hayatlar farklı deneyimleri tercih ederdim.Tabi böyle bir seçme şansım olursa.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.