Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TSuNaMi_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.196
Cevap
362
Favori
905.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ihtiyaradam34 İ kullanıcısına yanıt

    Yüzde 90 altı raporsa artık kullanamıyorsunuz.



    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...
  • ihtiyaradam34 İ kullanıcısına yanıt

    Üstte belirttiğim gibi yeni araç alırken tertibatı yapan firmanın TSE'de evrak işlemlerini yaparken "Aracın tertibatının diğer şahısların kullanımına engel teşkil etmediği"ne dair ek yazıyı alması lazım. (Ücretlidir, tertibat için anlaşır iken fiyatın içine ekliyorlar) Noterde vekalet verdiğiniz bayi çalışanları / ötv indirimi için iş takibi yapan vergi müşavirleri (halk arasında muameleci olarak geçer) de bu yazıya istinaden noterden ruhsat çıkartır iken ruhsatın açıklama kısmına "Tertibatlıdır, kendisi, 3.derece yakınları, çalışanları kullanabilir" şeklinde ibare ekletmesi lazım.


    Mevcutta alınmış araç için ise TSE ile görüşmeniz lazım yazıyı almak için, sonradan verirler mi, verirlerse de ruhsata işletebilir misiniz net bir şey söyleyemem.


    Kendi aracımda ilk paragraftaki gibi ilerledi süreç. Bayiyle anlaştım, noterden vekaleti verdim, tertibatcının numarasını aldım, anlaştım, parasını ödedim, bayiye gidip tertibatı taktılar, araç muayeneye, evrakları tse'ye gitti, tse'den sonra 3 hafta kadar süre vergi dairesinden onayı bekledim. Bayiden aracı teslim almaya gittim, gittiğimde ben de ruhsatta sadece kendim kullanabileceğim şekilde çıkmasını bekliyordum. Aracı alırken süpriz oldu.



    Rapor oranım %96, o yüzden mi sorun olmadı bilemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 22 Mart 2024; 9:3:50 >




  • selamlar..rapor bugün çıktı honda hr-v engelli muhafiyetine giriyormu acaba ..girse bile araç varmı acaba..bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim..

  • Yuzde 90 ustu raporla 4x4 pickup alinabilir mi. Limit dahilinde oldugunu varsayabiliriz. Mesela ford ranger 2milyon300 bin. Ne kadar indirim.oluyor
  • Merhabalar, 2 tane sorum olacaktı, bilen arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.


    1-sağlık raporunun e-devlete yansımasını bekliyoruz. Pazartesi heyete girdik ve bugun cuma olmasına rağmen hala e-devlete yansımadı. Bu normal midir?

    2-Alınabilecek araç kaldı mı piyasada? Ben araç bakmaya şubatta başladım, o zamanlarda bile ya ötv muafiyetine girmiyordu ya da araç kalmamıştı çoğu firmada.


    Şeytan diyor alma, bekle zaten mayısta düşecek fiyatlar..

  • Sukulented kullanıcısına yanıt
    Alınamıyor limit belli ve pickup ta yüzde 15 indirim oluyor galiba
  • 011235813 kullanıcısına yanıt
    Araç yine az var ama daha ucuz şu an, sadece Corolla Cross, HR-V falan bulamazsınız, alamazsınız yasal fiyattan.

    Elden rüşvet vermeden bulması halen zor ama, Ocak Şubat ayında 1100 lere kadar çıkan Sportage, Austral 890-900K ya bulunabiliyor, SUV olarak Suziki, SCross var, 2008 var normal fiyattan ve aklıma gelen bu aralar gördüklerim. Doğuş Oto geçen aya kadar Troc style veriyordu 887K ya bu ay life paket verdi. Karaborsa olan Honda Civic anca 890K lara verilmeye başladı.
  • 011235813 kullanıcısına yanıt
    1. Normal , bizim 2 hafta içerisinde düştü e-devlet'e.
    2. Alınacak çok fazla olmasa da makul seviyede araçlar var. Sahibinden e girip engelli plakalı araçlar kategorisinden bakabilirsiniz. Benim önerim Chery'lere bakmanız, F/P olarak çok önde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SW4RTHY -- 23 Mart 2024; 3:27:5 >
  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz ben 2021 ocakta bir arac aldim raporla. Simdi satmak istiyorum bunun icin ne yapmam gerekiyor maliyeye gittigimde hemen otv yi odeyebilir miyim islemler uzun surer mi?
  • sağlık kurulu raporunda engel oranının %90 olması yeterli oluyormu ? Yoksa illaki ÖTV indirimi talebiyle yeniden mi rapor başvurusu yapmak gerekir
  • Raporun çıkması 1ayı buluyormu?
  • m.kemALL kullanıcısına yanıt

    bazı yerlerde bulabiliyor, bizde 35 gün sürdü hocam

  • byRamo kullanıcısına yanıt
    Gerekmez hocam.
  • Sanal Bellek S kullanıcısına yanıt

    Bende istanbuldan bnmde tertibat takıldı 22 martta vergi dairesine gitti evreklar onay kaç günde çıkıyor şuan araç bayide chery tiggo 8 pro ex aldım bnm şuana kadar 1.5 ay sürdü işlemler 2 şubatta bayi ile anlaştim 22 şubatta araç geldi parasını ödeyip şase motor no aldım 26 şubatta tertibatcı işi verdim tertibatçı 20 günde gidip takti tse soktu 22 martta bütün evraklar hazır vergi dairesine verildi bu arada faturam 22 martta maile geldi ve 22 mart günü kesilmiş anlamadım orasını

  • İşler çok değişmiş sanırım. Ben 6 sene önce alırken bayiye gittim, parayı verdim, adamlar tertibatı taktı ve ben evime gittim. Hepsi 2 saat sürdü.
  • husamsdu kullanıcısına yanıt

    Şu anda özellikle %90 altı raporla, tertibatlı araç alım süreci çok sıkıntılı. Raporu beğendiremiyoruz hadi rapor uygun diyelim bu seferde tertibat ve maliye tarafı asgari 15 gün sürüyor. Ben Aralık sonunda araç aramaya başladım daha ancak 1 hafta önce teslim aldım aracı. Raporu yenile, araç bul, tertibatçı bul, anlaş, ödeme yap, onay bekle derken epey yordular. Ömrümden ömür gitti bu süreçteki streste.

  • telemacus T kullanıcısına yanıt

    Benim süreç Ocak ortası - Şubat ortası 1 ay kadar sürdü. Araç teşhirdeydi o yüzden gelmesini beklemedim.


    Süreci hesaplarken 2 - 22 şubat arasını saymayın o aracın temin süreci diyebiliriz. 26 şubattan itibareni baz alabilirsiniz. Raporunuzda "Sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi var ise ve bayi önceden müşavire raporu kontrol ettirdiyse vergi dairesinden kolay kolay olumsuz sonuç çıkmaz.


    Tertibat işini kendi haline bıraksaydık yoğunluktan ötürü benimki 20 günden de fazla sürerdi ama bayi fatura kesmek istediği için öne aldırdık. 15 gün kadar sürdü bu süreç.


    Fatura bende de tertibat takılıp TSE işlemleri yapıldıktan sonra kesildi.


    22 Marttan itibaren Vergi dairesinde işlemler 2 -3 hafta sürer en fazla. Yoğunluk azalmıştır şimdi. Çinliler olmasa daha Mart ayında ÖTV indirimi ile alınabilecek güzel bir araç kalmadı diyebiliriz. Hatta genel olarak fiyatların kısmen makul olmasında da etkileri var.


    Aracınız hayırlı olsun, kazasız cezasız güzel günlerde kullanın.





  • İmanPower kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Raporu neden yenilettiler??
  • 
Sayfa: önceki 400401402403404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.