Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (400. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.243
Cevap
368
Favori
910.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ihtiyaradam34 İ kullanıcısına yanıt

    tertibat kullanmasını gerektiren bir engeli olması lazım. (Ayaklardan birinin -hangisi hatırlamıyorum birinde oluyor diğerinde olmuyor galiba- işlev dışı olması sebebiyle otomatik vites de tertibat sayılıyor artık)


    Tertibat kullanmasını gerektiren engeli yoksa olmaz.


    Tertibat gerekiyorsa da tertibatı takan firmanın TSE'den tertibatın diğer kişilerin kullanımına engel olmadığına dair yazıyı alması lazım. Ruhsattaki bilgi o yazıya istinaden yazılıyor. "Tertibatlıdır. Kendisi, 3.dereceye kadar yakını, çalışanı kullanabilir" şeklinde.


    TSE'den o yazı alınmadan ruhsat işlemleri yapılır ise Noter "Tertibatlıdır. Ruhsat sahibi harici kullanılamaz" tarzı yazı ekliyor ruhsata.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 17 Mart 2024; 22:14:9 >
  • gb1111 G kullanıcısına yanıt

    Evet miras hakkını alır amcanız daha doğrusu tüm amcalarınız ve halalarınız varsa yani araca ortak olur vefat durumunda.


    Parayı sizin ödemeniz bir şey değiştirmiyor hatta siz araba alması için parayı babaneniz adına hibe edeceğiniz için üstüne devlet birde %5 kadar hibe vergisi de alacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 18 Mart 2024; 1:53:34 >
  • ihtiyaradam34 İ kullanıcısına yanıt

    Ortopedik raporla araç alınacaksa maliye kişinin sadece kendisi kullanacak diye taahhütname alıyor maliye yakalarsa taahhüt bozma cezası yersiniz. Şu belgede ne olacağı yazıyor.


    Birde hastalık nedir kendisi kullanamayacaksa zaten tertibatlı araç vermezler ki? "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" açıklaması yazılı ortopedik rapor ve bu rapora uygun olarak kodlanmış B sınıfı engelli ehliyeti lazım araba alması için diğer türlü %90 ve üstü oranlı rapor gerekiyor.



    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...




  • Merhabalar,

    Bilmediğimden sizlere bir soru sormak isterim, saçma gelebilir ama dediğim gibi bilmediğimden soruyorum.

    Araç almak için bayileri arayınca araç yok diyorlar ama facebookta veya whatsapp gibi yerlerde bulunan bazı gruplardaki kişiler ilan paylaşıyor, bunlar bayi değil ama aracı mı oluyorlar? Yani onlardaki araba nasıl sıfır oluyor mesela? Cidden bir türlü kafamda oluşturamadım şu olayı, bilen birisi anlatır mı lütfen
  • 562_562 5 kullanıcısına yanıt

    x bayisinde y model araç vardır , size yok demişlerdir.aynı aracı oradan reklamını yapan kişiye komisyon vererek alırsınız.ülkemizde normal şeyler bunlar.

  • YUVARLAĞIMTIRAK Y kullanıcısına yanıt

    Yani ben bir araç arıyorum ve bir kişi ben yardımcı olurum deyip bayiye yönlendirdi, 870 araba dediler ama 900 ödeme istediler. Ben 900 veriyorum gerisini bayiyle aracı kişi kendi arasında hallediyolar sanırım

  • 562_562 5 kullanıcısına yanıt
    Ötv muafta bayiler çok güzel kar ediyor ,bu şekilde daha fazla kar elde etmiş oluyor.ben olsam o bayiyi şikayet ederim
  • Bulduğunuz aracı almaya bakın, ötv muafiyeti göze batmaya başladı. Seçimlerden sonra birşeyler yapacaklar anlaşılan. Mehmet Şimsek bugün bişiler demiş.

  • 562_562 5 kullanıcısına yanıt
    Biraz popüler ve az stok olan bir araç ise bayi en az 100K elden istiyor, aracı ile 150-200K yı bulur, normal ötvsiz fiyatına göre.
  • Merhabalar. Annem için ÖTV Muafiyetli araç alımı adına sağlık kuruluna başvurduk. Bu şekilde rapor çıktı. Oran olarak yüzde 80 verilmiş. Rapora itiraz etsek bir sonuç alma şansımız var mı? Veyahut eldeki bu rapor bir işimize yarar mı? Konuya çok yabancıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah herkese acil şifalar versin.



    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...




  • ötv muafiyetli araba almanın anlamı kalmadı. Aklı olan %10 ötvli elektirkli araç alır çünkü seçimlerden sonra her an bu ötv oranı %10 dan %80 e çıkabilir. Bkz porsche taycan a bir günde 3 katı ötv gelmişti araç fiyatı 2 katına çıkmıştı bitcoin gibi kar etti alanlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: merfarkav

    Merhabalar. Annem için ÖTV Muafiyetli araç alımı adına sağlık kuruluna başvurduk. Bu şekilde rapor çıktı. Oran olarak yüzde 80 verilmiş. Rapora itiraz etsek bir sonuç alma şansımız var mı? Veyahut eldeki bu rapor bir işimize yarar mı? Konuya çok yabancıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Allah herkese acil şifalar versin.



    ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...

    Bu raporla alamazsınız. Ya engel oranı %90 ve üzerinde olmalı ya da %90 dan aşağıda bire engel durumunda aşağıdaki şartların tamamını sağlıyor olmalısınız.


    1. Kodlu (engeline uygun kodlarla verilmiş) B sınıfı ehliyet.
    2. "Sadece hareket ettirici aksamda, özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresini haiz engelli sağlık kurulu raporu (Oran aranmaz)


    Şartlardan anlayacağınız üzere, engel durumu öyle olacak ki, aracı ilave tertibat yapılmadan kullanamaz durumda olacak. Sol bacak engelinde otomatik vites tertibat sayılıyor.





  • Aracımın tescili yapıldı, ruhsatı çıktı, yarın teslim alacağım. Ruhsatta "Tertibatlıdır, sahibinden başkası kullanamaz" ibaresi var.


    2024 Yılı MTV borcu da sisteme yansımış, dijital vergi dairesi üzerinden MTV nin kaldırılması için dilekçe oluşturdum, bakalım iptal edecekler mi yoksa daireye gelmen gerekiyor mu diyecekler göreceğiz. Buradan paylaşırım yine son durumu.

  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    • Dilekçeniz YEĞENBEY VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ evrak birimi tarafından 19.03.2024 tarih ve ........ sayı ile kaydedildi.
    • İşleminiz Sonlandı


    Ankara Yeğenbey v.d. çok hızlı bir şekilde sistemden MTV yi kaldırdı. V.D. ne gitmeden, dilekçe (Genel amaçlı dilekçe kısmından) yazdım, eklerine MTV istisna talep formu (İmzalı, taratılmış), Ruhsat görüntüsü ve Engelli raporu örneğini ekledim, yarım saat içinde MTV leri kaldırdılar. İlgilenen ve hızla gereğini yapan memura teşekkürler.

  • Herhangi bir vergi dairesine yazılabiliyor mu bu dilekçe?

  • korelasyon K kullanıcısına yanıt

    Bulunduğunuz ildeki Motorlu Taşıtlara bakan vergi dairesine yazacaksınız.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Elektrikli 2. elde zayıf, Avrupa'da yarı fiyatına satılıyor 2. el elektrikli, Türkiye için erken. Taycan alan da yarı fiyatına satar, 85 milyonda 20-30 kişi alsa ne olur almasa ne olur. Togg u korurlar onun KDV si değişmez, Çin elektrikli araçlarına ek %53 vergi var. Tesla 2025 de Almanya fabrikasını açacak da, BYD Macaristan fabrikasını açacak da, VAG grubu 2025 de elektekli araç üretimine başlayacak da Türkiye'ye düşük vergili elektrikli araç gelecek gümrük birliğinden.
  • Müşavir hocama hem buradan hem özelden sayısız kez herkese yardımcı olduğu için teşekkür etmek istiyorum huzurunuzda. Konuyu ayakta tutan ve tüm işlemlerimi öğrenmemi sağlayan kişidir kendisi. Allah razı olsun tekrardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmanPower

    Müşavir hocama hem buradan hem özelden sayısız kez herkese yardımcı olduğu için teşekkür etmek istiyorum huzurunuzda. Konuyu ayakta tutan ve tüm işlemlerimi öğrenmemi sağlayan kişidir kendisi. Allah razı olsun tekrardan.

    Ne demek efendim, forumun amacı zaten yardımlaşmak, bilgiyi paylaşmak değil mi? Ben de bunun gereğini yerine getiriyorum. Forum ve forumdaşlar bana çok şey kattılar, ben de bildiklerimi sizlerle paylaşıyorum.

  • Merhaba arkadaşlar araç alacak arkadaşların elini çabuk tutmalarını tavsiye ediyorum son çıkan haberlere göre
    Ötv zammı ve engelliler için belirlenen 5 yıl satış yasağının 10 yıla çıkarılması söylenmekte bu kulis bilgisi diye hazırlıklar yapılıyormuş bu konuda emre özpeynirci adlı otomobil gazeteciliği yapan şahıs söylüyor ateş olmayan yerden duman çıkmaz elinizi çabuk tutmanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.