Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.058
Cevap
353
Favori
889.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2024 YILI ENGELLİ MUAFİYETLİ ARAÇ ALIMINDA ÜST SINIR >>>>>>>>> 1.591.255,00 TL

    OTOMOBİLLERDE ÇIPLAK FİYATLARINA GÖRE ÖTV ORANLARI:

    0-1600cc MOTOR HACİMLİLER İÇİN;

    0 - 184.000 TL ARASI >>>>> % 45
    184.000 TL - 220.000 TL >>>>> % 50
    220.000 TL - 250.000 TL >>>>> % 60
    250.000 TL - 280.000 TL >>>>> % 70
    280.000 TL VE ÜSTÜ >>>>> % 80

    1600cc - 2000cc MOTOR HACİMLİLER İÇİN;

    170.000 TL'YE KADAR >>>>>> %130
    170.000 TL ÜZERİ >>>>>> %150

    ELEKTRİKLİ MODELLER İÇİN;

    0 - 85 kW >>>>>> %10
    85 kW - 120 kW >>>>>> %25
    120 kW ve ÜZERİ >>>>> %60

    Not: Burada belirtilen kW değerleri aracın elektrik motor gücüdür. Batarya kapasitesi olarak belirtilen kW değerleri ile bir ilgisi yoktur.

    YUKARIDAKİ TÜM MODELLER İÇİN KDV ORANI %20


    ARACIN FİYATINI ÖTV ORANINA BÖLERSENİZ ÖTV MUAFİYETLİ KDV DAHİL FİYATINI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ. ÖRNEK VERECEK OLURSAK;


    Türkiye'de %80 ÖTV diliminden daha alt bir dilime giren sıfır araç kalmadı diyebiliriz. O yüzden sembolik olarak 1.000.000 TL ye satılan fosil yakıtlı bir araç üzerinden hesaplama yapacak olursak;

    Örnek 1: Sıfır fiyatı 1 milyon TL olan bir aracın ÖTV muafiyetli satış fiyatı: 1.000.000 / 1.80 = 555.555 TL

    Örnek 2: Sıfır fiyatı ÖTV muafiyet sınırı olarak belirlenmiş bir aracın satış fiyatı: 1.591.255 / 1.80 = 884.030 TL

    Elektrikli araçlar üzerinden örneklemeler yapacak olursak;

    Örnek 3: %10'luk ÖTV diliminde yer alan ve satış fiyatı 1.591.255 TL olarak belirlenmiş elektrikli bir aracın ÖTV muafiyetli fiyatı: 1.591.255 / 1.10 = 1.446.595 TL

    Örnek 4: %25'lik ÖTV diliminde yer alan ve satış fiyatı 1.591.255 TL olarak belirlenmiş elektrikli bir aracın ÖTV muafiyetli fiyatı: 1.591.255 / 1.25 = 1.273.004 TL


    Not: Konu ÖTV muafiyetli araç alacakların fiyat bilgisi toplayabilmesi amacıyla açılmıştır. X rahatsızlığa ne kadar rapor çıkar yada X oranında rapora araç alınıyor mu vs gibi sorulara yanıt bulmanız bu başlıkta zordur ve yeri değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StByErdeM -- 4 Mart 2024; 14:27:10 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabrizo

    bana çok samimi gelmiyor hastaneye götürüp getirmek için bmw almaya ne gerek var
    Adama arabayı bedava vermiyorlar.Devletin bize sapladığı vergiyi sadece muaf tutuyorlar.Bize saplanıyor diye saplanmayan görünce niye hemen laf ediyorsunuz anlamış değilim.

    Herkes engelleyi adayıdır.Engelli insanların hayatı o kadar zor ki ona bakanların da aynı şekilde zor.Amaç sadece hastaneye götürmek değil keyifli zaman geçirtmek kafalarındaki sorunları belki bir nebze araba ile atmak İnsanlar en azından iyi bir arabaya binsin allah aşkına bunda mı gözünüz var

    ---
    Konuyu saptırmayalım konu amacından çıkmasın.Konuyu açan arkadaşlardan özür dilerim
    Engelli indirimine bu kadar tepki gelmesinin nedeni devletin engellilere sağladığı bu hak kötüye kullanılabiliyor .
    Devletin ulaşım ihtiyacı karşılansın diye vergi almadığı engelli vatandaşın adina araci alip , onu bir kez bile araca bindirmeyebiliyorlar . Genellikle engelli indirimi ile alınan aracı engelli değil ailesinden biri kendi şahsi aracı gibi kullanıyor

    Bu işin suistimal tarafı her şeyde olduğu gibi var. Ben de engelli değilim, çocuğum özel gereksinimi olan bir çocuk. Bunun dışında annem babam 76 yaşında ve ben ailenin tek çocuğuyum. Onların tüm hastane işlerini ben yapıyorum. Onların çok şükür şu anda bir engellilik durumu yok. Şu anda kayınpederin aracını kullanıyorum çünkü bir türlü arabayı teslim alamadım.


    Benim çocuğumun durumu keşke olmasa ben size 2 tane araba alsam. Başa gelmeyince ben de sizin gibi düşünüyordum. Ama şu anda tamamen farklı düşünüyorum. Bilmem anlatabildim mi?

    Sizinki de bir bakış açısı. Engelli Egea'ya layıktır gibi.
    Peki, alan kişinin çocuğu engelli (%90 üzeri), tekerlekli sandalye kullanıyor. Nasıl sığdıracaksınız o tür bir araca? Hadi sığsa kalan eşyalar da yanınıza oturur artık.
    En mantıklısı eskisi idi. 1,6 motor üzeri yasaktı. Onda da 1,8 hibrit muaf olabilirdi misal.
    Devletin yapacağı, 30 Ağustos tarihinde ÖTV oranlarını artırdığı gibi limiti de güncelleyecekti. Parasını ödeyen bile mağdur oldu.
    Son olarak: Bir muhasebe öğretmeni olarak hem bu işlerde dönen üç kağıtları hem de kimlere ne koşullarda nasıl avantajlar sağlandığını gayet iyi biliyorum. Devlet önce bu tiplere sarsın. 5 müteahhit gibi tiplerden başlayarak. Engelli aileleri hep sıkıntılıdır. Bu konuda bari rahat bırakılsınlar.
    Guest-2F06C70E2 G kullanıcısına yanıt
    G Guest-2F06C70E2 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

    İşte bizim milletin sorunu bu örnek teşkil ediyorsunuz bizim milletin çoğu ulaşamadığı ayrıcalıklara ulaşanlara çamur atar halbuki neden benim ayrıcalığım yok diye ayrıcalığı verenlere hesap sormaz! Bana hak tanınsa bende alırım ve senin hakkını helal edip etmemen umrunda değil hakkın yok çünkü sen hakkını devlete helal etmeyeceksin suistimal edenle ne alakası var ? Sorumlu devlettir devlet diyecek ki bmw senin neyine ne alaka engelli filan onlara uygun araçlara vergi indirimi yapacak.
    devlet konusunda hakkınız var kabul ediyorum. bu yasanın gözden geçirilmesi lazım. ancak suistimal edeni de yukarıda allah görüyor. ne güzel be, ben 200 bin lira ödeyeyim x aracına, arkadaşım babası engelli diyerek (-ki babası arabaya bile oturmayacak aracı kendisine alıyor paşam) 100 bin liraya alsın. sorumlu devlet diye bunu bilerek yapmak ahlaksızlıktır.
  • Engelli indirimine bu kadar tepki gelmesinin nedeni devletin engellilere sağladığı bu hak kötüye kullanılabiliyor .
    Devletin ulaşım ihtiyacı karşılansın diye vergi almadığı engelli vatandaşın adina araci alip , onu bir kez bile araca bindirmeyebiliyorlar . Genellikle engelli indirimi ile alınan aracı engelli değil ailesinden biri kendi şahsi aracı gibi kullanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 23 Şubat 2019; 13:59:57 >
  • Valla benim teyzemde ananemde rahatsız birlikte yaşıyolar, dayım yanlarında. 26 yıldır hastaneye götürür getirir, her işleriyle uğraşır. Adamın böyle bir hakkı olduğundan haberi bile yoktu. Yaklaşık 7-8 aydır uğraşıyo rapor, vasi kararı, hastane emniyet vs ilk defa bu kadar yaklaştı bi araca onu da iptal edecek devlet diyolar. Çok üzülecem alamazsak.
  • 200 bin limit var biliyorum . Bmw nasıl alacak.Ayrıca keske vasi ile falan uğraşmasaydınız . Vekaletname ile daha kolay
  • Hocam limit 247 bin tl oldu, BMW de 3.20d leri 247 ye çekip ötv indirimli verdi. Vasi kararı vs bizim talebimiz değil hocam devletin kendi mevzuatı mecbur uğraşıyoruz. Keşke dediğiniz gibi vekaletle olsaydı bu iş
  • Şimdi son durum nedir, yeniden motor hacim mi belirlenecek.. ortada bıraktı devlet konuyu. Takip edebileceğimiz resmi bir yer var mıdır?
    Herkese hayırlı olur inşallah..
  • Eyt konusu gibi oldu verilmiş hak geriye işletildi. Raporda sıkıntı yoksa isterse milyonluk araba alsın engelli banane, , kötüye kullanım varsada , kötüye kullananı cezalandır, sen devletsin.
  • Bu sorun bence çözülecek gibi. Bu kadar kişi bir araya geldik. Farklı bir markadan toplu bir fiyat alalım. Otv muafiyetli araç alacak şu kadar kisiyiz diyelim. Bize vereceğiniz fiyat nedir diye teklif alalım. Otv muafiyetli de olsa markalar burdan para kazanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: classlord

    200 bin limit var biliyorum . Bmw nasıl alacak.Ayrıca keske vasi ile falan uğraşmasaydınız . Vekaletname ile daha kolay
    Akli melekeleri yeterli olmayan insan vekalet veremez, vasi kararı gerekir. Vasi kararlı olunca biraz sıkıntılı. Hakimin kararına bağlı. Bu araba buna gerekmez diyebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    Akli melekeleri yeterli olmayan insan vekalet veremez, vasi kararı gerekir. Vasi kararlı olunca biraz sıkıntılı. Hakimin kararına bağlı. Bu araba buna gerekmez diyebilir

    Alıntıları Göster
    naladım. inşallah olur . hakime hastaneye götürüp getiriyorum diyin aslında lehine bir durum sorun olucağını düşünmüyoum
  • Biz de engelli bir arkadaşım için 2 gün önce Bmw 3.20d baktık kampanya su an için çok fazla talep olduğu için durdurulduğu söylendi. Bursa eskişehir ankara istanbul her yeri aradım sonuç olumsuz. Bilgisi olan paylasirsa durum hakkında bilgi sahibi oluruz.
  • bana çok samimi gelmiyor hastaneye götürüp getirmek için bmw almaya ne gerek var
  • Eşim için bakıyorum pasaatımızın üzerine araba bulamıyoruz. Toyota rav4 baz modeli ankarada bulamadık
  • Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var. Nereye yazacagimi bilemedim burasi aklima geldi. 22 yasindaki kardesime engelli raporu verildi. Görme, zihinsel, ruhsal ve duygusal kutucuklari isaretli. Raporun ozur oraninda zihinsel ruhsal kismi %85, gorme % 8 verilmis. Ama altta engel durumuna gore tum vucut fo ksiyon kaybi orani % 86 yaziyor. Yani 85+8=93 olarak hesaplanmamis. Arka sayfada da vasi verekir+2022 sayili kanundan yararlanabilir+ötv indirimi yaziyor.

    Otv indirimi gecerlimi yani tam anlamadim yoksa otv icin ayrica tekrar mi basvurucaz. Eger otv gecerli ise sadece raporu alip bayiyemi gidecegiz. Bilginize ihtiyacim var.
  • ntticaret N kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış bilmiyorsam rapor oluşturulurken yüzdeler toplanarak değil kendi içerisinde yine belli yüzdeleri alınarak toplanıyor. Birim birim topladığında atıyorum yüzde 110 yapıyo ama raporun geneli yüzde 92 olmuş oluyo.

    İkincisi yine yanlış bilmiyorsam özür oranı yüzde 40 ve yüzde 90 arası olanlara ötv indirimli araç hakkı veriliyor ama bu yüzde 100 ötv indirimi olmuyo, atıyorum yüzde 40 ötv indirimi vs gibi bişi. Yüzde 100 ötv indirimi yani ötv muafiyeti için en az yüzde 90 özür gerekiyor. Sizin hastanızda zihinsel engel var ve yaşı 18 den fazla olduğu için mahkemeyle vasi kararı çıkartılması gerekiyor. Biz bu süreçleri yeni geçtik ve temmuz ayından beri uğraşıyoruz, yolunuz uzun anlayacağınız. Sizin ne yapacağınız konusuna gelirsek bence bir kaç ay sonra tekrar heyete girin ve genel raporu yüzde 90 üzerine çıkarmaya çalışın daha sonra vasi kararı için mahkemeye başvuracaksınız, mahkemeden vasi kararı çıktıktan sonra aracı belirleyip proforma fatura kestirip o fatura ile yine mahkemeye başvurup ek karar çıkarttıracaksınız. Malesef biraz meşakatli. En iyi ihtimalle bu dediklerim 6 ay sürer.
  • Biz araca proforma fatura kestirdik mahkemenin ek kararını bekliyoruz, bu hafta çıkar gibi düşünüyoruz. Bugün BMW Borusan ile görüştük, araç satışı şuan durmuş durumda. Devlet nasıl bu kadar iskonto yapıyorsunuz, düşük fatura kesip elden para mı alıyorsunuz vs şeklinde karşı çıkmış. Bu hafta içi Borusan yöneticileri devlet yetkilileri ile bu konu için görüşeceklermiş. Şuan beklemede herşey. Bu hafta içi netleşecek. Umarım iptal olmaz.
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim detaylı cevabın için dostum. Bu kadar meşakkatli bi süreçte ve ötv muafiyeti olmayacaksa uğraşmam sanırım. Zaten araç alsamda yarısi kredi olur. Kredi faizi ve diğer süreç masrafları derken bi kıymeti kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntticaret -- 24 Şubat 2019; 1:8:30 >
  • Bende bi süredir bu konuyu araştırıyorum suv bakıyorum da fiyatlar cok uçuk hala. Özellikle ford kuga cok hoşuma gidiyo ama otv siz verdikleri fiyat bile 120 bin civarı. Yerden yüksek araçlarda aile kullanımına uygun önerebileceğiniz arac var mi? Suan ki aracimiz ford connect. Yakıt konusunda uzmicek genişlik acisindan uygun bir arac arıyoruz. Otv siz fiyatı 120-130 bin lira olan aracı almaktansa liste fiyatı 120-130 olan orta halli C sedan bakalim diyoruz pek düzgün arac yok gibi. Bir iki ay daha var almamiza otv indirimi bitmesi nasil etkilicek bilmiyorum
  • merhaba
    vw golf almayı düşünüyorum
    1.6 tdı dsg comfort katlanır ayna siyah tavan hız sabitleme ışıkpaket
    145bin tl
    sizce mantıklımı zaramı ederim karmı
  • Of of of, 2019 sifir fiyatı ötv siz bu mudur golfün?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.