Şimdi Ara

Otomobil ruhsatlı Vip Araçların Çok Mantıklı olması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
6
Favori
12.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OzKaraOz O kullanıcısına yanıt

    Başkan içerik olarak internet ve YouTube da bu araçlar hakkında bilgi yok. Konun tutuldu. Bence ilk mesajına bölüm bölüm araç hakkında bilgi ve deneyimlerini yaz. Meraklısı ve bu araç hakkında bilgi almak isteyenler okuyacaktır. Çünkü internette çok az bilgi var.


    Mesela motor de altına motor hakkında sesi, çekişi bilgi ver.


    Sonra konfor de. Konfor hakkında bilgi ver. Bilinen bir kaç araç ile örnekle.


    Yalıtım de. Yalıtım hakkında. Yani. Bu başlıklar.


    -Motor

    - konfor

    - yalıtım

    - hangi hızlarda tehlikeli, hangi hızlarda verimli.

    - Arka yaşam alanı

    - lastik ve rüzgar sesi

    - 120 km üstü nasil, 120 km altı nasıl

    - alt devirler nasıl canlı mı, ölü mü ?

    - şehiriçi ve şehirdışı avantajları


    Bu tarz başlıklar ile uzun uzadıya detaylı birsekilde yazını bekliyorum başkan. İstanbul Sultangazi gibi biryerde yaşamasam kesin alırdım. İleri de buradan taşınırsam belki alırım. Çünkü park yeri yok. Mahalleler dar ve çok sıkıntılı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Başlığı açma sebebim araçlar hakkında bilgi sahibi olacak mecranın çok az olması ve bu araçların da otomobil yerine alınabilir alternatif araçlar olduğunu bir kaç kişi ile paylaşmaktı.
    Tam inceleme gibi bir yazı ilerde paylaşırım burdan başka sorular olursada cevaplarız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OzKaraOz O kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 6 ay önce bahsettiginiz 3 araç içerisinden Zafira Life olanı almaya karar vermiştim. Hem de Ankara'da her gün işe gidiş ve geliş aracı olarak kullanmak için. Ancak araç bulamamıştım 0 km olarak ne Opel, ne Peugeot ne de Citroen. Peugeot sadece sağ kayar kapı idi. Ama donanımı en çok olan oydu sanırım. Opel ise optimum gibiydi benim için hatırladığım kadarıyla.

    Ben her üç firmaya da şu teklifte bulunmuştum, Avrupa'da satışa sunulan kısa şasi ve koltuk opsiyonları ile satın almak istiyorum diye.

    O zaman araçlardan en pahalısı 299.000 TL idi. Sonra 315.000 ve 330.000 TL (Ekim ayında bayiden aramislardi sanırım) kadar çıkmıştı 0 km olarak.

    Mslesef ne şasi ne de koltuk opsiyonu sunamadılar. Orta sıra 3 bağımsız koltuktu sanırım Avrupa versiyonlarında. Ama.bizdekilerde ikili ve tekli şeklinde olunca orta sirasinin ortasındaki koltuğu çıkarıp arka koltuğa kolay geçişi sağlama planımı uygulayamamistim. Özel sipariş ile öne tekli ve ortaya üçlü koltuk siparişi vermek istedim, onu da alamamislardi.

    Ancak bence de, şartları uyana son derece güzel alternatifler bu araçlar. Hatta ulkemizde olmayan Toyota Proace (City olmayan) benim için en uygunu diye düşünmüştüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk45 -- 20 Kasım 2021; 8:24:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    Bu araçların farkına varanların her geçen gün artması güzel bir durum öncelikle...
    Siz ne söylediyseniz hepsini bayi ile bende konuştum özellikle kısa şasi bu araçlara yöneltilen büyük pratik değil eleştirisini yıkacak ah bi getirseler...
    Arkadaşlar bu araçları alınca sadece otomobil gibi A noktasında B noktasına götüren bir araç değil aynı zaman da çeşitli hobi ve gezi zevklerinide karşılayabilecek bir araç alıyorsunuz. Bu noktayı da pas geçmeyin.
    Benim en büyük tercih noktam yüzde 15 Ötv ile geliyor olmaları yani paramın ederine yakın bir meblağ ile çok az vergi ödeyerek bu araca sahip olabilmem. Otomobilleri engelli indirimiyle ancak bu avantajla alabilirsiniz.
    Binlerce insan bu araçları tercih etse zaten bunun vergisi yüzde 15 de kalmaz. Bu araçlara zaten ilerde yeni vergiler bindirecekler bunuda buraya not olarak yazayım dursun...
    Bunun dışında piyasa uçmuş durumda beyler bekleyebiliyorsanız koyun altına dolara paranızı şimdi araç almayın...
    640 bin Tl ye Honda civic satıyorlar ehh insaff 400 bin tl ye Polo ohaaa bu araçların sıfıları 500 bin diyorlar yuhhh... Egea boş paket 250 bin tl çüşş.. Yani demem o ki hiç bir araç bu dönemde mantıklı değil nakitiniz altında dolarda dursun 3 4 ay kötü bir araba kiralayın işinizi görsün arkadaşlar bu vip araçlarıda almayın çok uygun fiyata yakalayamıyorsanız...
    Açıkçası bu fiyatlarla şuraya bişeyler yazmak bile içimden gelmiyor...
    Umarım bizim gibi araba sevdalılarının yüzü bir gün güler....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • OzKaraOz O kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

    Bir de soru olarak şunu sormak isterim. Her ne kadar pandemi döneminde kullanmasak da, AVM kapalı otoparklarina girme durumunuz oldu mu? Tahminim, çoğu kapalı otoparka yüksekliği nedeniyle giremeyenilecegi yönünde, ancak benimkisi sadece bir tahmin olduğu için sormak istedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt
    Ankara da ki bütün AVM lerine girdim sıkıntı yok üstad araç yükseklik 1.90 cm aşırı yüksek bir araba değil dışardan öyle algılansada...
    Avm lerin otopark ları yüzden 90 oranla 2.10 cm aslında aracın yüksekliği D lüks SUV lar kadar diyebiliriz.
    Bunun yanında bir kaç özel otopark a girip çıktım içerden inip baktım acaba sürter mi kaygısı ile 20 cm fark oluyor yani içerden çarpar hissi oluşuyor biraz alışınca oda gidiyor. Ama otopark 1.80 cm diyorsa oraya girmeye çalışmayın tabi... :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu gordukten sonra benim de icime sindi. Hatta sansima yol kenarında park etmis birini gordum. Gayet guzel duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki aracım Toyota Verso idi. Daha geniş bir araç gerektiğinden Volkswagen Caravelle aldım. Park konusunda hiç korktuğum gibi olmadı. Geri görüş kamerası ve park sensörleri olunca hiçbir sorun kalmıyor. Yakıt konusunda ortalama 10 litre yakıyorum. Şehirler arası tabii ki düşer biraz daha. MTV daha hiç yatırmadım ama benden önceki sahibi 628 lira olduğunu söylemişti dönemlik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OzKaraOz O kullanıcısına yanıt
    Bu tür araçları kullanmadan yorum yapanların olumsuz eleştirileri dikkate alınmamalı. Bende bu sınıfa araştırmadan, kullanıcı deneyimlerini sormadan baktığımda “Kullanması zor, alınır mı, çok büyük” diyordum. Araştırdım, kısa sürelide olsa tecrübe ettim ve kullanıcı deneyimlerinden edindiğim iznelim; Bu sınıfa alışan bir daha vazgeçemiyor. Otomobilin sadece A noktasından B noktasına gitmek olmadığını anlıyor (keyif alıyor). Kullanım maliyetleri uygun. Çok kullanışlı. Bu sınıfa alışana SUV/OTOMOBİL mezar gibi geliyor. Forumlarda kaç kişi minibüsten SUV’a geçti pişman oldu yine minibüse döndü. (Transporter/Caravelle grubuna bknz) Bu aracı kullanmak için illa 7-8 kişiye gerek yok. 3-4 kişilik ailelerinde ekstra rahat ettiği ve kullandığı araçlar bunlar. İstanbul gibi dar sokaklı kentlerde oturanlar belki park yeri zor bulur ancak; böyle bir sorunu olmayana biçilmiş kaftan. 2 yıl içinde bende Caravelle’ye geçmeyi düşünüyorum. Not: Bu sınıfın en az yakanı PSA grupta olan araçlardır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba @OzKaraOz , aradan geçen zamanda paylaşabileceğiniz fark yaratan olumlu ya da olumsuz durumlar oldu mu? Bu başlığı açtığınız zamanlardan bu yana bu araçlar benim de radarımda ama aile kullanımı için uygun olacak mı henüz karar verebilmiş değilim. Bu anlamda deneyimleriniz bu başlık için çok değerli.

  • Ben de kısa bir süre önce bu araçlardan aldım (Opel Zafira Life)

    Deneyimlerimi de forumda paylaştım.

    Merak edenler için buraya da ekliyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/opel-zafira-life--151909684

  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de 2017 Vitara 4x4 kullanıcısıydım. Sizi yenivitara forumundan da biliyorum. O nedenle yazayım dedim :)

    2. çocuk olunca ne araç içine ne de bagaja sığamamaya başladık. Kısa mesafeler bile usandırmaya başladı. Bagaj işini tepeye port bagajla falan çözerim dedim ama hanım arkada 2 ufak çocukla perişan olmaya başlayınca 8+1'e geçmeye kesin karar verdim.

    Citroen, Opel, Pejo, Mercedes tüm bayileri gezdim. Bir tek 20 günlük bir bekleme ile (ki en kısa bekleme süresi) istediğim renk (siyah) olarak sadece Traveller bulabildim. Zafira Life da geldi ama beyaz olduğu için istememiştim.

    En büyük korkum Vitara'dan sonra devasa bir aracı kullanmakta zorluk çekmekti. Ancak adamlar öyle güzel yapmışlar ki, gerçekten aracı sıfır teslim aldığım ve bindiğim an sanki yıllardır kullanıyormuşum gibi hissettim, tüm korku heyecan gitti. O derece kullanması kolay ve rahat. PSA araçlarını yan aynalar küçük diye eleştirenler var, alakası yok gerçekten görüş on numara. Daha büyük ayna aerodinamiği de bozardı zaten.

    Amortisörler Vitara'dan sonra çok çok yumuşak geliyor, inanılmaz konforlu. Satış danışmanının övdüğü kadar varmış gerçekten. Araç olmadığından test şansım da olmamıştı.

    Bana göre ilk kalkışta Vitara (Sport modu) kadar seri değil gibi ama bir kaç saniye içerisinde acayip ivmeleniyor ve motorda bağırma falan da olmuyor. Totalde 2 tonluk cüsseden beklenmeyecek derecede seri ve hızlı yani.

    Camlar kapalıyken ne yol ne lastik ne de motor sesi duyuluyor. En azından ben 120 km/h'ye kadar duymuyorum, üstüne de çıkmadım araç yeni diye. Ama düşük süratte camlar açıksa doğal olarak tipik dizel motor sesi duyuluyor.


    Sonuç itibariyle markadan bağımsız olarak, ben de başlığı açan arkadaşla %100 aynı fikirdeyim, %15 ÖTV ile otomobil ruhsatlı bu araçlar, eğer park yeri sorununuz da yoksa ve aile biraz kalabalıksa mükemmel çözüm sunuyor.


    Dip Not: Vitara'mı sattığım için de gerçekten içim biraz buruk, 5 yılda düzenli bakım harici servis yüzü görmemişti. Ve yaşadığım bölge kışın karlı buzlu olduğundan kışın gönül rahatlığı ile binebiliyordum. Bu araçta da sürüş modları var, bir miktar yardımı olur diye düşünüyorum ama 4x4'ün yerini dolduramayacağı da kesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEU-Cyprus -- 20 Ağustos 2022; 21:46:42 >




  • NEU-Cyprus N kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir deneyimleme olmuş.
    Seneye tatile çıkarken sırf keyfi bu tür bir araç alacağım. Daha sonra şehir içi zorlanırsam satarım.
    Gerçi bu tür araçlara alışan daha normal otomobil kullanamaz diyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yav tabiki mantıklı ama tüketim önemli, bakim önemli, yedek parça önemli , adam gibi tamir edebilecek usta bulunduğunuz ilde varmı vs yani bunlardan pek bahsetmemiş siniz..


    Biz ülkemizde 200 asgari ücretle bu araçları alabilirken almayada Fransa'da 20 asgari ücretle alıyorlar . Yani mantik olarak bakarsan bu ülkede araba almak bile mantıksız hatta kerizlik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gazeteci63 G kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam.

    Her gün büyükşehir trafiğinde 80-100 km sürüyorum, ev ve iş arası çok uzak, hiç sıkıntı yaşamadım. Sadece sağlı sollu park edilmiş sokaklarda karşıdan gelen bir araçla karşılaşma durumunda biraz geriliyorsunuz ama onda da daha geniş araç siz olduğunuz için ilk boşluğa kafanızı sokmanız için genelde size fırsat tanıyorlar :)

  • NEU-Cyprus N kullanıcısına yanıt
    Yakıt olarak da en az tüketen minibüs sanırım hocam sizin ki;)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim kendi halinde ilçemizi bile düşünecek olursam bu aracı bir yere sığdırmak büyük sorun. Sedane araç bile yeri geliyor büyük geliyor. Hatta bazı dar otoparklarda da sıkıntı çıkaracaktir. Onun haricinde mantıklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Tüketim şu an şehiriçi 7-7.2 lt civarı gidiyor. Vitara ile 6.5 lt (benzin) yakıyordum. Sağladığı konfor ve rahatlığın yanında çok önemli bir fark değil bana göre.

    Bulunduğum yerde yetkili bayi ve servisleri mevcut. Dışarıdaki ustalara, sanayiye araba götürmeyi 10 yıl kadar önce bıraktım. Vitara'dan önce bir Opel'im vardı, 1 yaptılarsa 2 bozdular hep. Ancak yine yetkili serviste adam edebilmiştim aracımı. Tercih meselesi tabi, işinin ehli iyi ustalar da illa ki var ama bulmak mesele.

    Yedek parça konusu genel bir sıkıntı, ona bir şey diyemem elbette.

    Fiyatlar konusunda çok haklısınız, o da ülkemizin en büyük problemlerinden.

    Yine de, ticari olmayıp otomobil ruhsatlı olan ve 2000cc, 180 hp gücünde motorla %15 ÖTV ile gelen ve 800küsür dönemlik MTV'si olan, kısacası ödediğiniz paranın karşılığını maksimum seviyede geri veren başka bir araç kategorisi yok diye biliyorum.

    İster Vito, ister Caravelle, ister Custom Tourer veya PSA grubu, hepsi parasının hakkını veren araçlar, bence.

    Gönül ister ki Hollanda gibi olalım, çoğunlukla her yere bisikletle gidelim, hatta çocuklar için bisiklet römorku da takıyor adamlar, aynı anda 2 çocuğu bile talıyorlar mis gibi. Ama bizim ülkede öyle bir kültür de altyapı da yok maalesef. İhtiyaç olduğu için mecburuz arabaya, yoksa bu memlekette sırf arabam olsun diye almak şu şartlar altında hakikatten biraz çılgınlık :)





  • gazeteci63 G kullanıcısına yanıt

    Evet gerçekten az yakıyor ama gaz pedalı konusunda çok itinalı davrandığımı da belirtmem lazım :)

  • NEU-Cyprus N kullanıcısına yanıt
    Mevcut durumda genelimiz öyleyiz :)))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.