Şimdi Ara

Oto Yıkama Aylık Getirisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
27.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt
    Hafıss kimisi para akladılar diyor, kimisi mafya tetikçi var işin içinde diyor belli değil bana kalırsa oradaki petrolün sahibi çektirdi onlarının fişini.
  • Oto yıkama için ruhsat almak imkansız gibi birşeydir. Sen evinin altında günün 12 saati vizzzzzzzzzzz drttttrrr vuvvvvvvvv sesi duymak istermisin . Ruhsat alırken tüm apartmandan izin almak zorundasın buda şuan imkansız gibi. Benim apartmanın altına oto yıkamacı açmak istese belki 100 bin tl veririse anca onay verrim
  • Yakın arkadaşım tam bahsettiğiniz fiyatlara yıkama açtı. Bende muhasebesini tuttuğum için az çok biliyorum ne olduğunu. Bu işte para kazanmak istiyorsan çok az adamla çalışmak şart. Dediğim arkadaşım 2 ortak 2 adam ile çalıştı. Adam dediklerimde mahallenin çocukları verilen paralar aylık 1500 lira falan yani. Ona rağmen çocuklar anca dükkan masrafını çıkartabildiler.


    Oto yıkama dükkanında para kazanamazsın çok zor, Mutlaka 2 gün 3 günde bir pasta cila işini alman lazım ki onun karını çıkarasın. Araç yıkama anca dükkan masrafını çıkarır. Arkadaşımda açarken senin hesaplarını yaparak açtı. Ayda 1 pasta cila anca geldi. Üstelik dükkanın ufak bir kısmına koltuk kılıfı paspas ve silecek gibi ıncık cıncık şeyler koydu ve onlar güzel satış bıraktı. Belki sadece yıkama olsa o bile zordu. Su parasını zor ödüyordu. Su mevzusuda 4-5 günde bir 100 liralık su yükletiyordu depoya ordan hesaplarsın.




    Kimse yüksek kar bırakn yerini 100 bin liraya devretmez buna emin ol. Arkadaşım kendi kullandıkları kiralık olan dükkanı devrettiler içinde 1 tane çöp yoktu devrederken 300 bin lira hava parası aldılar boş dükkana.



    Büyük ihtimal bu işe girmeyeceksin ama girersen tavsiyem düz oto yıkama işine girmemen. 3 peronlu sistem varsa 2 sini kapat. 1 inide sadece detalinge gelen araçların yıkanması için tut. Eğer tuttursan böyle tutturusn 30-40 liraya araç yıkayarak dükkan dönmüyor.





  • Aile ilişkileriniz iyi değilse hiç ortak mortak bulaşmayin. Ortak şeyi it bile yememiş
  • Arkadaşlar olumsuz yorum yapan arkadaşların haklılık payı olduğunu teyit ettim herkese çok değerli fikirleri için teşekkür ederim şuan için bu fikri askıya aldım.
  • Oto yıkama bitik

  • Şuan en iyi iş internet üzerinden satış......

    ne olursa zeytinyağı kıyafet elektronik malzeme akla gelebilecek herşey... çamaşır deterjanı dahil

  • Hocam soyle olsa boyle olsa diye ise girilmez


    Arabayi haftasonu ve haftaici bir gun cekin temizlikcinin onune telefonunuzu alin icinde oturup butun gun kac tane araba geliyor, ne gibi hizmetler veriyorlar not alin. 100 bin TL sokucaz diyorsunuz 8-10 saat harcamak size birsey kaybettirmez cok sey kazandirir.


    Ona gore bakin bakalim kac lira geliri var, Eger 100 bin sokucaksaniz NET kar olarak senelik yaklasik 30.000 TL birakmasi lazim.


    Bakin net kar diyorum, yani


    Gelir - (kira+elektrik+su+dogalgaz+vergi+sigortalar+maaslar+ve diger giderler) = net kar


    Maas olarak da 3 arkadas olarak kendinize bir maas belirmeniz lazim ornegin 10.000 TL. Bunun uzerinden sigorta oder vergi verirsiniz, geri kalani net kar olarak devlete vergi verir. Maasi dusuk tutup kar payi olarak odeyebilirsiniz ama maas olarak demek istedigimi anladiginiz umuyorum.


    Net kar da sirkete kalacak kar, bu parayla da sirketi buyutme, reklam vs'ye harcarsiniz veya onu yine aranizda pay edersiniz.


    Yani bu hesaba gore kac lira gelir gelmesi gerektigini hesap eder, onunde oturup beklediginizde de kac lira gelir gelecegini hesaplarsiniz. Eger hesaplar birbirine asagi yukari tutuyorsa girin. Tutmuyorsa da zorlamayin duygulariniza yenik dusmeyin. Cunku boyle zamanlarda hep duygusal olarak bag kurup batik isler alinip daha cok batiriliyor.


    Ayrica orasini satan adam da bir nedenden satiyor. Altin yumurtalayan tavugu kimse satmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saveyourself -- 11 Ekim 2020; 19:15:55 >




  • Yazmasam olmazdı 50 binlik bir ilcedeyim Marmara'da genç tanidik yer kendinin mekan açtı oto yıkama dedim 3 ay sonra nasıl abi biz 5 araba yıkarız diyorduk 13/15 araba yıkıyoruz dedi şimdi Eylül ayı tabiki kışın bu iş düşer ama yeni açılan 25 yaşındaki biri için çok iyi derim
    İç dış yıkama 30
    Kirli yada SUV ise 40
    Büyük araç 50 tl
  • Pandemiden önce gelirin %50 daha az olduğuna eminim.

  • Tutar ya da tutmaz kısmından ziyade az çok arabayla ilgilenmiş bir çok orta gelirli erkeğin hayalidir aslında. Ama kolay iş değildir(dışarıdan öyle görünse de), tıpkı çiğ köftecilik gibi. Dikkat edin en çok el değiştiren meslek dallarıdır. Kuruluş maliyeti azlığı ve çok fazla ustalık gerektirmeyen!!! işler olarak görüldüğü için kolay cesaret ediliyor.
    Gelelim benim yorumuma;
    Genel olarak çok titiz biriyim, dağınık ve pis bir ortamda asla bulunamam, hal böyle olunca arabamı sık yıkar / yıkatırım. Ve çoğunlukla kendim özenerek fırçasız yıkarım. Eğer vaktim yok ve içi aşırı kirlenmiş ise o zaman yıkamacıya giderim ama asla merdiven altı yerleri tercih etmem. Ankara'da 25 liraya yıkayan bir çok yer varken benim sürekli gittiğim ve yaklaşık 20 küsür yıldır bu sektör içinde olan yıkama da ücret 40 liradan başlıyor. Ama gerçekten farkı hissediyorum. Diyeceğim o ki bu işte kalite cidden önemli neden mi? Paspal adam zaten bir-iki ayda anca yıkatır onda da en ucuz yeri tercih eder, oysa titiz adam ya kendisi yıkar ya da F/P oranı iyi olan en güvenilir yere götürür.
    Bu hafta arabamı 2 defa yıkadım, her gün vaktim olsa her gün yıkarım bi nevi psikoterapi benim için ama vakti olmayan insanlar için büyük fırsat o yüzden kaliteli iş yaparım müşterinin çayını muhabbetini eksik etmem dersen hemen gir bu işe, hatta Ankara da olacak ise adres ver geleyim siftah için... Hayırlısı olsun




  • yıkamayı ortaklı yapmayacaksın...


    kendinde yıkama yapacaksın


    yanında oto lastik,far parlatma,ampul degişimi,koltuk yıkama vs vs extra işleride yapacaksın...


    zenginlerin yerinde ptonsiyelin oldugu yerde yapacaksın...


    yukarda demiş biri 1 2 tlye yıkama oluyor vs vs senin müşterllerin zaten bu tipler olmaz sen parası olana hizmet edeceksin...düzenli olarak müşterin çok olur ama işini temiz yapacaksın...


    yer önemli...yıkamaya ruhsat verilmiyor diye duydum zor diyorlar ama tam bilmiyorum olayı nedir bilgim yok...


    birde dükkan kirası fazla olmayacak yıkamanında bir ederi var...


    bizde yaptık bu işi....


    büyük cafe vs gibi yerlerde vale ile anlaşırsanız onlarda size araba getirir...


    kışın yıkama düşer ama elinizden iş gelirse yolunuzuda bulursunuz

  • Şöyle bir durum var;

    Ben şahsen her köşe başına mantar gibi türeyen yıkamacılara arabamı verip pasta cila yaptırmam, eline zımpara almamış, makine tutmayı bilmeyen bir adam olabilir.

    Farlarda aynı şekilde kaputa zarar verme olasılığı var.

    O yüzden hesabını yaparken garanti şu kadar gelir diye düşünme yeni açılacak bir dükkan sonuçta, belki ilk yıl günde 5 kişi gelecek bilemezsin.


    Bir de ekonomik kısım var yine kendimden örnek vermek istiyorum;

    2-3 yıl önce 2 haftaya bir keyfi olarak araba yıkatırdım hoşuma giderdi sürekli parlak olarak durması,

    Şuan masraflar sürekli arttığı için dikkat ediyoruz ister istemez, bazen 2 ayı buluyor araba yıkatmam.

    Yeni bir işe girişirken her şeyi düşünmek gerekiyor.

  • Kristallklar kullanıcısına yanıt

    Herkes her işi yapamaz. İşinde iyi olanlar, lokmacıklara benzemeden yoluna devam eder.

  • Bu adam bu işi neden bırakıyor önce ondan emin olun, sıkıldım yoruldum taşınıcam bunlar boş sebepler. Bu adam neden işletmesine onca emek verip kahrını çekip devreder bu sorunun cevabı sizin sorunuzun cevabı olacaktır
  • Arabayı alalı yaklaşık 10 ay oldu bir kez yikatmaciya verdim 40 tl. Zaten kış geldi bundan sonra vermem. Oda evime yakın diye goturdum ama pişman oldum. Tamponda bazı küçük bir iki yer boyası kalkmıştı suyu yakından tutunca birazcık daha kalktı:( velhasil bir daha götürmem kendim yıkarım 2 tl ye hallolur daha dikkatli yaparım. Bunun dışında orası daha önce araba yikamaciysa niye kapanmış iş yapamamistir kapanmıştır beklediğini alamamistir kapatmıştır kimse kar getiren yeri kapatmaz. Bu böyledir. Ayrıca bu devirde esnaflık çok zor bilgin olsun hele hele ortakla vs bence hiiicc bulaşma. Işler Iyide gitse kotude gitse sıkıntı olur ortaklikla bunu bil.
  • Dediğiniz rakamlar kazanılabilseydi emin olun bende ve birçok başka kişi de o işi yapardı. Oto yıkamada para kazanmanın püf noktası lokasyon. Nerede açacağınız çok önemli.

  • hayatımda hiç oto yıkamaya para vermedim. vereceğimi de sanmam. allaha şükür elim ayağım var. alırım araba şampuanını 4 liraya yıkarım(bu bile çok ya neyse ) ne 40 i ne 50 si ? siz günlük kaç liraya çalışıyorsunuz ? forumcana herkes zengin bebesi yada zengin herhalde.

  • Kaliteli iş yapıp müşteri kitlesinide luks araçlardan olusturursaniz icinden gecersiniz .Sonra yok film cekmek seffaf kaplama falan derken hic belli olmaz.Siz hesabi yapmissiniz 30 k batınca cok kederlenilcek bi miktar değil risk almayanda zaten para kazanamaz.Umarim başarılı olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.