Şimdi Ara

Oto Yıkama Aylık Getirisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
27.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence denenebilir risk az koyacağınız sermaye miktarı düşük eğer istediğiniz gibi olmazsa da tüh öldük bittik demezsiniz.Ben şansınızı deneyim derim belki de aradığınız işi bulmuş olacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 ortağın maaş ve maaş giderlerini de bir muhasebeci ile görüşmeniz daha doğru sonuçları verebilir size.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blacklotus01 B kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten fındığım var bu sene bana 60 70 bin tl kaldı yarısını veririm acarım batırırsamda bu senenin findiğının yarısını verdim derim. Cıkarsamda belki verdiğim 30 bin lirayi 3 katı olarak alırım. Dediğin gibi 30 bin lira günümüz koşullarında çok bi para değil iş kurmak için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deliyürek54

    Reisim benim yaşadığım şehirde minimum 150 tane oto yıkamacı dükkanı var devren satılık ilani ise koca şehirde 6 tane var. Evimin hemen üstünde tahmini 200 m2 oto yıkama dükkanı var çok işlek bi cadde de değil. Boş durduğunu hiç görmedim her gittiğimde önümde en az 3 4 araba oluyor artık sıraya yazdırıyorum kendimi vakit yaklaşınca arıyorlar öyle gidiyorum ben gittiğimde de 1 2 araba arkamda sıra bekliyor oluyor iç dış 40 tl ye yıkıyorlar. Sohbet ettiğimde hafta içi gelen araba ortalaması 16 17 diyor hafta sonu 23 24 diyor. Kimse kendine ortak çıksın istemez.10 senedir aynı yerde yaşıyorum 5 6 sene önce açıldı hâla da takır takır işliyor. Bence imkansiz bir iş değil.

    Kardeşim ben senin yasadigin şehri bilmem hevesini kırmak istemem öyle bir niyetim hiç yok sen gönlünü kış tut yaz çıkarsa bahtina

    Hesabını yaparken 3 kişiyiz diyorsun bunun yazı var kışı var

    Yazın kaç kere araç yikatiyorsun kışın kaç kere ?

    Bu self servisler işi bozdu bundan 5 sene olsa derimki hiç düşünme


    Günde 15 araç geldi diyelim yaz kış ortalama bu olsun adam başına. 5 araç 35*5 175 lira günlük

    Yemek sigorta su elektrik vergi malzeme arıza bakım kiram yok diyorsun ileride buda olucak

    Ben para kazanamazsin demiyorum hesabında hata var bahsettiğim paraları kazanamazsin diyorum


    He bak bu self servis açarım diyorsan bu süper iş buna gözü kapalı gir 100 bin para büyük para öyle millete bakma sen ufak sermaye falan değil çalışan adam 5-6 senede zor biriktirir bu parayı


    Son olarak ben kendi gözlemimi belirttim yaşadığım şehir 500 bin olan yıkamacı sayısı belki 50 belki 60 bu self servislerden sonra hepsini işleri azaldı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok fazla yıkamacı ve detailing işi yapan var. Allah yardımcın olsun. İşi geniş düşünüp yanında farklı işler de yaparsan kurtarma ihtimalin var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam sizin değerli fikirlerinizi almak için açtım zaten konuyu. Baştada belirttiğim gibi hesabım ne kadar doğru ne kadar yanlış fikrim yok. Bu işin içinde olan kişilerin söylediğine göre bu hesapları yaptım hata payı olması zaten olası. Self serviside düşündüm. Burda 1 adet self servis noktası vardı 4 peronlu su 1 tl cila 1tl köpük 1 tl günluk gelen arabanin haddi hesabı yoktu. Fiyatları 2 tl ye cekti gelen araç miktarı yarı yarıya düştü 3 4 ay tutunamadı iflas bayrağını çekti sebebini bilmiyorum. Mekan kira değilse 1 tlyken bile dünyanın parası kalırdı süpürge,hava da vardı onlarda 1 tl ydi. Adamdan çok ben ve çevremdekiler üzüldü haftada 2 kere gidiyorduk o hava olayı zaten ayrı bişeydi tozdan eser bırakmıyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olmaz diyenleri dinleme. Ben küçük bir ilçedeyim burada bile mantar gibi her boşluğa bir oto yıkamacı açılıyor en az 4 kişi çalışıyor. Çoğunu denedim arabanın üstünde çamur bırakan adamlar ama yıllardır iş yapıyorlar. Sen diyorsun ki biz bu işlerde deneyimliyiz, sen birkaç ay büyük bir gelir beklentisi olmadan temiz iş yaparsan müşterilere randevu verecek kadar kapında sıra olurlar.

    Bu devirde elimde bir sanat olup da para kazanamamak diye bir şey olamaz. Yeter ki işini kaliteli yap. Bu işin motor yıkanması var klima temizliği var ahtapotla koltuk yıkaması var bir sürü yanı var.

    Bir de sakın ha fiyatta rekabete girme, adam sana pahalı derse kaliteli malzeme kullanıyoruz mecburen bu fiyata yapmak zorundayız dersin diğer türlü araç temiz görünüyor ama zarar görüyor dersin o adam artık başka yere gidemez.

    Sonax vs gibi markaların büyük afiş, bayrak vs gibi şeylerini de etrafına mutlaka koy.

    Yahudiler der ki 10 lira kazanıyorsan 5 lirasını reklama harca.

    Bence bu ile girin. Sabrederseniz çok memnun kalırsınız. Allah yardımcınız olsun.

    Hocam unutmadan şöyle bir işe girseniz çok nefis olur: milyonluk araçlar için özel bakım ve cila. Özel bezler kullanacaksın, özel ürünler kullanacaksın ve bu işlem için 2-3 bin lira para isteyeceksin. Tercihen bu işi oto yıkamayı yaptığın yerde değil özel bir yerde yapacaksın. Bahçeli evin varsa o evin bahçesinde yapacaksın, son işlemi çıplak ellerinle yapacaksın vs gibi. Adam 3 milyon liralık araba alıp oto yıkamacıda temizletmek istemez. Bunun reklamını iyi yaparsan sırf bu işten trilyonluk olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 11 Ekim 2020; 12:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam devren satılık olduğu için ruhsat vb belgeler alman gerekmiyor noterde deviri verirken onlarda sana devir ediliyor. Misal vereyim 100 bin ₺ lik hava parasını veriyorsun b içindeki ekipmanlar vs hepsi senin oluyor kurulu tezgah yani isim değiştirmeden devam edersen devir aldığın dükkanin kalitesinde devam edersen o dükkanın sabit müşteriside sana gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliyürek54 -- 11 Ekim 2020; 12:54:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • milyarderde olsam gidipte oto yikamaya 35 40 lira para vermem ederi 10 15 liradir . yol yordam bilmeyen tembel adamlar yuzunden uçtu bu sektör


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel yazmışsın ağzına sağlık. Şuan çalışmiyorum okulda okumadık. Yaşadığım şehirde ve Ankarada Kirada evlerim var Dedemden Kalma Birde fındık gelirim var senede bir defa toplu para olarak geçiyor elime onu aylığa vurduğum zaman 5 bin tl ye yakın para yapıyor birde kiralar var. Kendi yağımda kavrulacak kadar para geliyor anliyacağın. Az sermaye ile kendi işimi kurmak istiyorum batsamda beni çok sarsmayacak bir iş olarak oto yıkama düşündüm çünkü az sermaye istiyor. Oto yıkamanın birde şu yönünü seviyorum Hizmet Karşılığı para alıyorsun Mal karşılığı değil işçilik üzerine kurulu bi meslek genellikle kazandirir diye biliyorum ve umuyorum. Olursa kader olmassa keder diyerek saygılarımı sunuyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • günde 5 araç gelirse şükredersin. Anca haftasonları 15 gelebilir.

  • su konusunda belırlı bır tonajı geçtıgınızde fıyatlandırma zaten farklı oluyor. o konuda merak etmeyın devlet geçirir . pardon halleder 




    işletmeyı kendınız işleteceksenız para kazanırsınız. elemanla bu ısı yapacaksanız malesef anca çark döner. ne kadar döner orası duruma bağlı.

  • Reisim görüşüne katılmıyorum. Kendim arabama çok güzel bakiyorum evimin garajı var boş vakitlerimde inciğinle boncuğunla kendim ilgileniyorum 2 raf dolusu temizlik ürünüm var vakum makinem basınçlı yıkamamda var . 6 7 aydır köyümdeydim fındığım olduğu için boş vaktim hiç olmadi. Alışveriş için merkeze gittiğimde hep oto yıkamaya verdim arabayı 6 7 aylık süre zarfında. Ben bile bu şartlar altında oto yıkamaya veriyorsam çoğu kişi verir çünkü herkesin garajı bahçesi yok süpürgenin prizini bile takacak yer yok belki. Misal veriyorum Bir yere gidersin yarım saat bekle derler. Burda dolanacağıma arabayı iç dışa vereyim dersin. Düğün olur vaktin varsa yol üstünde bi oto yıkamaya verirsin vs vs uzar gider. Dediğim gibi Nasip Kısmet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Ankara’dan yazıyorum. Buralarda artık işi çekip çeviren tamamen Suriyeliler ve Afganlar. 25 liraya iç dış yıkama yaptırdım geçen gün hayatımda harcadığım en iyi 25 liraydı. Adamlar inanılmaz bir özveriyle çalışıyor, hatta 15 lira da bahşiş bıraktım ortalıkta gezinen ufak çocuklara.

    Dükkan sahipleri dükkanda bulunmuyor bile artık. 3 tane Suriyeliye çok cüzi bir para verip aysonu hesap kitap yapıp kârını cebine koymaktan başka yaptıkları birşey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece örnek veriyorum daha aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır.

    15 dakika bile sürmeyen ve hiçbir fiziksel güç harcanmayan yağ değişimi işleminde usta 40 lira “işçilik” yazıyor.

    Kışa girerken mesela lastik değiştiriyoruz. Adam 50-60 lira alıyor. Toplam süre yine 10-15 dakka.

    Oto yıkamacı 35-40 lira alınca neden “uçtu bu sektör” oluyor? Yıkamacı emek harcamıyor mu? Onun yaptığı işçilik değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence adam gibi ne yavaş ne hızlı tertemiz yaparsan kaliteni koyarsın ay o arabaya yetişeyim ay buna dersen çok insan kaybedersin başlamadan izmirde adam akıllı yıkamacı yok denecek kadar az şimdiden hayırlı işlerin olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence güzel iş hocam. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mantıklı girebilirsiniz. Sadece yıkama işi bu işin görünen yüzeyi orayı es geçiyorum zaten araç yıkama basit bir işlem dükkanı açın illa ki birileri gelecektir.


    Asıl parayı detay işleri kazandırıyor. Zaman ile oluşan çevrenize göre de buradan edeceğiniz kar miktarı ciddi rakamlara ulaşacaktır. İlk 2 sene kar değil dükkan ayakta kalsın yeter deyin, yeni ne ürün varsa deneyin, yeni malzemeler ile denemeler yapın.


    Tabi detay işlerinde çok zaman gittiği için yardımcı çalışanlar bulmanız lazım. O kişileri de verimli şekilde kullandırabilmeniz için berber usulü bir sistem kurmanız lazım. Yani saf asgari ücret gibi bir maaş ile çalıştıramazsınız adamları. Örneğin 40 TL yıkama ise 15 TL personelin 25 TL sizin veya 20-20 TL gibi. Bu şekilde olursa eleman sıkıntısı çekmezsiniz yoksa o işte eleman durdurmak durdu diyelim derdini çekmek ölüm.

  • deliyürek54 kullanıcısına yanıt

    O zaman daha ne düşünüyorsun usta hemen başla. Senin zaten pek ihtiyacın yokmuş - ki müthiş işler böyle çok ihtiyacı olmadığı halde işini sevdiği için yapanlardan çıkar- hem sen çalışırsın hem de eşe dosta ekmek kapısı olur.


    Müsait alanın da varmış, süper lüks otomobillere bakım ve temizlik yapma işini de bir düşün. Öyle arabaya basınçlı suyla temizlik yapılmaz bir çok aşaması vardır bunları uygularsan asıl sükseyi oradan yaparsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.