Şimdi Ara

Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
9.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah hocam. Ama izlemem için sanırım birkaç ay beklemem gerek zira sinemada izlemeyi düşünmüyorum.

  • Oppenheimer, çok konuşulan filmler arasında hatta bu filmle ödül bile kazandı diye biliyorum. O kadar çok övgü aldı ki merak etmeye başladım. Fırsat bulduğumda gideceğim filmler arasında ama tanıdıklardan giden varsa görüşlerini de alabilirim. Aynı zamanda bu gibi etkinliklerde Bankkart lira da kazanınca biletler bedavaya geliyor gibi oluyor. Hesabımı buna göre yapınca ay sonuna geldiğimde sıkışmamış oluyorum.

  • oppenheimer, imax'teki ses deneyimini diğer salonlarda alamayacağınız nolan filmlerinden biri olmuş. sırf ses için imax'te izlenir.

  • Filmi hep takım elbiseli adamlar konuşuyor diye tarif ediyorlar. Konuşan adamları imax'te dinlemekle normal bir sinemanın ses sisteminde dinlemek arasında ne kadar fark olabilir?

  • imaxlık bir şey yok mu :D ahahahahah :D... arkadaşlar 1960 1950 hatta 1920 yapımı siyah beyaz filmleri samsung 85 inch oled tvde remux kayıpsız halde izleyin. bir de normal tvde 1080p izleyin. farklı film izliyormuş gibi oluyor. şu filmi o az sayıdaki sinema salonlarında izleyen biri zaten 1 hafta etkisinden çıkamaz. tom cruise'un boş uçak pistinde motor sürmesini sinemada izleyen arkadaşlar bu film için imaxa gerek yok diyor. ne garip ya.

  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Evet doğru imaxlik birşey yok Komik olan nedir burda.


    Filmin hakkını vericek imax salon bir kere Ülkende yok. Senin Türkiye de izlediğin imax o bahsedilen 18k imaxler değil zaten. Dünyadaki 30 salondan biri Türkiyede olsa ve burada izleseydik o zaman haha diye bende gülerdim ancak yok izleyemessin.


    2014 den beri akasya avm de en güzel filmleri imax izlerim. Halada izlerim ama önceliğim her zaman stariumdur. İmaxden daha güzeldir. (ülkendeki çakma imaxden yani ).


    Tartısıcak birşey yok bu arada bu film stariumda olsaydı kesinlikle starium giderdim yine ama barbie vardı salonda mecbur imax gittim ve gerçekten imaxlik hiçbirşey yoktu.

  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Oha adam filmi Top Gun ile karşılaştırıyor. Şimdi harbiden merak etmeye başladım. Takım elbiseli adamlar konuşuyor mu yoksa aksiyon dolu bir film mi nedir abi bu? Top Gun ile karşılaştırıldığına göre aksiyon filan var içinde. Herkes başka şey söylüyor artık kimi ciddiye alacağımızı şaşırdık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AAB90F4D -- 30 Temmuz 2023; 0:5:49 >
  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Imax'in kendisinden gelen belirli bir ambiyans farkı var tabii ki ama bu film için Imax'e gitmeye gerek var mıdır bilmem. Bence de filmin Imax'lik bir olayı yok.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Belki Openheimer'ın tek tük nükleer patlama sanrıları ve Trinity testi haricinde - ki öyle olağanüstü efektli sahneler değiller - filmde Imax'te izlemesi farklılık yaratacak bir sahne yok. İnsanların - fizikçi Oppenheimer'ın zihninde titreşen ve ışıyan atomlara, tüm o hadron ve elektronların titreşmesine paralel olarak - ayaklarını devamlı yere vurmaları normal perde de Imax'de de insanda aşağı yukarı aynı izlenimi bırakır. Şüphesiz artistik. Ancak, efekt bazında düşünülürse, nothing special. Hatta bakış açısına göre - titreşen parçacıklar referansını anlamayan veya anlasa da bundan zevk almayanlar için - kuru gürültü. Muhtemelen maksat da budur. Seyirciyi Oppenheimer'ın fizikçi gözünden nahoş hissettirmek. Film biyografik drama, hatta trajedi olarak herkese göre değil de.


    Bu arada bu filmi bu kadar müdafaa etmenize anlam veremiyorum. Başkaları ne düşünürse düşünsün. Boşverin. Sizin için film özelse özeldir, Imax'te izlemeye değerse değerdir. Bu kadar. That's it.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şahsi yorumlarım;


    Nolan ne kadar sevdiğim yönetmen olsada, tenet gibi buda overrated film olmuş.


    Salonun yarısı uyudu. Benimde ara ara uykum gelmedi değil.


    Nolan gizemli olsun diye; sesler anlaşılmıyor, sahne geçişleri çok absürt. Ama sorsan nolanın özelliği dersin. Hayır abi değil. Başarısız iş olmuş.


    Nolan çok revaçta, artık adam ne çekse bile PR başarısıyla iyi gişe yapıyor.



    Arkadaş iyi özetlemiş; filmi izlerken bende o tarz film bekledim. Alan turing-akıl oyunları filmi kesinlikle buna bin basar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 31 Temmuz 2023; 7:40:51 >
  • Bucephalas B kullanıcısına yanıt

    Benim gittiğim salonda salonun en az çeyreği film arasında çıktı ve gelmedi. Yorumlara bakıyorum kötüleyen çok oluyor, sadece burda değil, diğer sosyal medyalarda da öyle. Ama imdb puanı 8.8 buna anlam veremiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Mahkeme sahneleri yerine bombanın yapımına odaklansalardı keşke ,o kısımlar oldu bittiye geldi ayrıca çoğu kişi benim gibi bu bombanın nasıl yapıldığını bilmiyordur filmde de doğru düzgün anlatmıyorlar düşünüyorlar falan sonra hoop hadi testlere geçiyoruz sonra da 1 saat boyunca sorgu sahnesi . Bombanın patlama sahnesi ise cgi kullansa daha iyiydi hiç te güzel olmamış
  • Ne zamandır kendimi film izliyorum zannediyordum. Sinema budur dedirtti hakikaten. Nolan ne çekse sinemada izlenir. Yaşı hala genç umarım daha çok filmini görürüz. Filmin yarısında 3-4 kişi yarım saat falan kala 6-7 kişi çıktı. Yalan söyleyemem sorgu sahneleri biraz bunalttı ama baktığımız zaman o yılgınlık hissinin bize aktarılması amaçlanmış diyebiliriz. Müzikler şahaneydi, Göransson genç yaşında çıktığı piyasada müthiş işler cikarmaya devam ediyor. Gerçekten bu kadar begenecegimi beklemiyordum çok tatmin olmuş şekilde ayrıldım. Yaşamın makro ve mikro düzeyine ilgi duyan biri olarak Nolan yine beni komplekse soktu. Keşke biz de deha olup bilim dünyasına atilabilseydik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgü® kullanıcısına yanıt

    Selamlar, Starium ile IMAX kıyaslarsanız nasıl bir fark var acaba deneyimlarinizi paylaşır mısınız?


    Bir de Starium destekli film kaç tane var aşağıdaki sitede 3 taen gösteriyor bu kadar az mı?



    https://www.paribucineverse.com/teknolojiler/starium




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 4 Ağustos 2023; 11:27:4 >
  • yarına bilet aldım, imax seyredeceğim bakalım. bir şeyler yazarım filmden sonra.

  • Türkiye'de 1 milyon bilet satışına ulaşmış. 

  • uzun bir şeyler yazmıştım nasıl oldu bilmiyorum sayfa yenilendi ve tüm yazdıklarım gitti.



    yazının özeti şuydu, ben beğendim ama herkese hitap edecek bir film değil kesinlikle.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

    Taslaklarınıza bakın, yazdıklarınız bir anda uçsa dahi oraya otomatik kaydolmuş olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    İzlediğim en kötü eleştirel videolardan birisi olabilir. Yarısı reklam, diğer yarısı da sübjektif yargıların objektifmiş gibi anlatılmasından ibaret. İki filmde de sosyal ve felsefi bir alt metne giriş var. Ne yazık ki videoyu çekenin iddiasının aksine kendi kulvarlarında ne kadar başarılı oldukları, felsefelerini nasıl kurdukları ve ne kadar iyi işledikleri konusunda gayet de kıyaslanabilirler. Bu anlamda mesela ben Barbie'yi Oppenheimer'dan - ki Oppenheimer'ı izlemeye çok değer addetmeme rağmen - daha başarılı buldum. 


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    En basitinden Oppenheimer'ın pratik efekt takıntısı özellikle atom silahının tasvirini çarpıcı olmaktan ve Edward Teller'ın asla önü alınamaz zincirleme reaksiyon ve tamamen yeni bir pencere açan yok edici fırsatların gelişimi konusunda, insanın her zaman bir yok etme arzusuna sahip olduğu konusunda aslında "haklı olduğu" gerçeğini hissettirmekten çok uzak kıldı. Büyük bir potansiye sahip olabilecek film Oppenheimer'ın sanrılarıyla ve fiziksel fenomenlere dair bir takım yavan görsellerle sınırlandı. Burada Oppenheimer - bence ahlaksız birisi olmasına rağmen - gerçek aşkına ulaşamamış veya onu bir türlü bulamamış bir çeşit çelişkili trajik figürden, büyük bir ahlaki ve vicdani sorumluluk üstlenen bir kara şövalyeden fazlası değil gibiydi. Bir yandan epey havada kalan ve ham duran ideolojik / siyasi göndermeler vardı. Buna mukabil Barbie'ye adanmış bir film - felsefi anlamda - daha iyi olamazdı. Barbie'deki ölüm - korkusu veya karanlığı veya anlamsızlığı - üzerine kurulan ve bu ölüm gerçeğiyle başa çıkabilmek için kadın erkek ilişkileriyle karakterize olmuş sosyal düzen ve söylem kılıflarına dayalı varoluşçuluk alt metni oldukça yerinde ve bir Barbie filmi için kesinlikle derindi. Hem de Oppenheimer'ın alt metinlerine meydan okuyacak kadar derin. Ne gördüğümü bilirim. Reklama göre yargı geliştirmem. Bilakis popüler ürünlerden genelde hazzetmem. Ama Barbie gerçekten sağlam bir film. Reklam bütçesi isterse bir devletin bütçesi olsun. Bu hiçbir şeyin göstergesi değil. Barbie kendi varsayılan kalibresini aşan bir film. Oppenheimer ise tersine, farz edilecek kalibresinin bir tık altında kalan, potansiyeline tam manasıyla erişememiş bir film (bence).


    Evrim Ağacı'nda Oppenheimer'ın detaylı bir biyografi videosunu hazırlayan Çağrı genel anlamda film hakkında yerinde değerlendirmeler yapmış ama biraz uzun, vaktiniz yoksa es geçebilirsiniz ama benim gibi o da pratik efektlere ve kısa video seviyesinde ve tadında kaldığını söylediği bilimsel gösterimlere takılmış:


    Habertürk TVyoutube
    Habertürk TV YouTube Kanalına Abone Ol ➤ http://hbr.tk/QNhqSs
    https://www.youtube.com/live/PohnBUeKCtc?feature=share

    Dünya üzerindeki en sarsıcı ve çarpıcı görsel manzaralarından birisinin babasının hayatını bir filmde işliyorsan ve bu manzaraya pratik efektlerle ulaşman mümkün değilse gerçeğe çok yakın çok yüksek kalite bir CGI ile yapıtını taçlandırman gerekir. 21.yüzyıldayız. Yakıt tankı patlaması Nevada çöllerini aydınlatacak güçte dev mantar bulutlu bir patlamayı tasvir edemiyor. Çok sırıtıyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Hocam foruma girer girmez 9 bildirim gördüm, şaşırdım. Meğer 9 bildirimin 9'u da size aitmiş. Bence yazım hatası var diye bu kadar düzeltme yapmanıza gerek yok. Konuya gelirsek 2 filmi de henüz izlemediğim ve eleştirel parodi de spoiler içerdiği için izlemeden attım. Konuyla ilgisi var diye. Tabii ki filmleri izler izlemez buna da yazdığınıza da belki attığınz videoya da bakacağım.


    O zaman unutmazsam kendi fikrimi de yazarım.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.