Şimdi Ara

Ögretmenlerin Yeni İsteği Edit Geldi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
0
Favori
13.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gregeros G kullanıcısına yanıt
    Katılmadan geçemiyorum. Ben 3 haftadır sınıfta ders anlatıyorum. Bu cuma eşimin çalıştığı özel okulda çocuğun biri şüpheli diye tüm 12.sınıflar okula gelmedi. Hala sesimizi çıkarmadan çalışıyoruz biz. Gerçekten abartmaya başladılar sanki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenler tatile gidemiyor mu diyorsunuz yani hocam?

  • Tümevarımdan yola çıktım hocam. Yaşadığım şehirde neredeyse her hocayı tanırım. O kadar kişide 4 5 kişi varsa ülkede de az var demektir ki insanların söyledikleri de bunu kanıtlıyor. Ayrıca Gördüğüm de şu ki öğretmenleri sadece akrabası veya kendisi öğretmen olanlar savunuyor. Siz de yukarıdaki yazıdan neyi anlamak istiyorsanız öyle anlayın.


    Ayrıca ülkenin şuanki durumunun sebebi emin olun ki siz ve sizin gibilerin haksız kişileri her durumda savunmanız. Yeri geldiğinde azınlıkta olan bir kesimin yaptığı gibi yanlışa yanlış demeyi bilseniz çok daha iyi durumda olurduk  


    Edit:Bu söylediklerimin siyasetle hiçbir alakası yoktur. Lütfen yanlış anlaşılmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 30 Ağustos 2020; 1:2:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    Bu mesaj silindi.

    Konuyu baştan sona okudum ve sadece bu arkadaş dikkatimi çekti, umarım öğretmen değildir, eğer ogretmense çocuklarımız adına çok daha fazla endişe edeceğim, tarza tavra düşünceye bakın, bu arkadaş eğitim verecek e-gi-tim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antireis

    Konuyu baştan sona okudum ve sadece bu arkadaş dikkatimi çekti, umarım öğretmen değildir, eğer ogretmense çocuklarımız adına çok daha fazla endişe edeceğim, tarza tavra düşünceye bakın, bu arkadaş eğitim verecek e-gi-tim



    Alıntıları Göster

    Öğretmen olma ihtimali var. 60-70 puanla atanan öğretmenler var. O puanda çok kötü değilsen çalışmadan alınabilecek bir puan. Öğretmenler tuvaletinde gizli gizli sigara içen öğretmene bile denk geldim o bana yetti. Umarım iyi bir denetleme mekanizması kurulur da 20-25 yıl yatan devlete yük olan öğretmenlerden kurtuluruz. O zaman mesleğini hakkıyla yapan insanlarda hak ettiği değeri görür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 30 Ağustos 2020; 1:22:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selocanq

    Ahahaha eminim öyledir. Ama tabi ters psikoloji anlıyorum seni. Psikiyatrik acıdan bakarsak eğer gerçekten böyle düşünüyor olsaydın öğretmenler umurunda olmazdı. Ama olduğuna göre bu onlar gibi olmak onlar gibi para kazanamamaktan kaynaklı bir alt bilinç tepkisi. Yani hiç öyle memnunum falan diye boş yapma ahahaha komik oluyor

    Sen öğretmen misin ya? Ahahaha yazan bir öğretmen. Vah zavallı.


    Para kazanamamak nedir ya? Senin o müthiş maaşın benim gibi özel sektördekilerden çıkıyor. Belki ben vergi veren biri olarak paramın boş yatan tiplere gitmesini istemiyorum.


    Siz daha yazın çizin güzel altyapı oluşuyor. Öğretmen diye diye keklediğiniz ilkokul mezunlarını da kaybedeceksiniz. Yıllarca uğraşıp oluşturduğunuz algı yıkılıp gidiyor. Devlet zaten ücretli öğretmen alarak bu sorunları çözer. Kadro vermeyip belediye anonsundan şu okulda öğretmen ihtiyacı var diye ilan verdiklerinde 50 taneniz kapıda dikiliyor. Aldıkları maaş senin aldığının yarısı demek ki hakkı bu.

    Ayrıca denizcilik fakültesinde okumuş biriyim kim takar senin öğretmen maaşını? Aman ne büyük bir maaş alıyorsun ya kıskandım şimdi. En azından benim elimde mesleğim var özelde çalışırım sen milli eğitimden sepetlensen ne iş yaparsın? Hiç.


    Öğretmencik ters psikoloji, bilinç tepkilerine de girermiş. Tüh müthiş eğitim fakültesini bitirseydim bende böyle şeyler yazardım sanki psikoloji lisans mezunu gibi. Bir de ahahaha yazardım müthiş olurdu. Siz var ya karşınızdaki herkes okuldaki veletler gibi sanıyorsunuz ama o işler başka yerde işlemez.





  • ravanel R kullanıcısına yanıt
    Duyarlı olup şikayet etmek lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BARKU B kullanıcısına yanıt

    Verdiğin vergi devletin sana verdiği paradan kesmesinden ibaret. Sanki özel sektördeki biri gibi çalışıp devlete gelir oluşturdun. Özel sektördekiler olmasa acaba hangi parayla sana maaş öderlerdi de maaştan vergi keserlerdi. Devlete para uzaydan geliyor herhalde.

    İlla uzun uzun kamu maliyesi, verginin kaynağı dersi vermek lazım öğretmenlere.

  • Oradan bir tane kendini öğretmen sanan terbiyesizin teki bir sürü laf konuşup sonra da seni dava edeceğim falan demişti geçen hafta hala bekliyorum etsin bakalım. Gerçekleri yazınca alayı küfürbaza dönüşüyor. Adam resmen tatil resimlerini atmış oraya yazıyorsun ülkenin öğretmeni bile böyleyse vay halimize diye başlıyorlar bunu buradan atın öğretmenler grubunda ne işi var diye kendilerini üstün görüp bizleri hor görüyorlar.

  • Çözüm çok basit.İstifa etsinler çalışmasınlar.

  • Öğretmenim. Tartışılan bazı konularla ilgili şahsi düşüncelerim:

    Ne yazık ki, yalnızca öğretmenlerin değil, genel olarak memurlarımızın (hatta insanımızın) çoğunluğu fırsat bulduğunda kaytarmayı sever.

    Mart ayından bu yana mesaiye gitmemiş, temmuz ayına kadar uzaktan eğitim yapmış bir öğretmenin, şu okullar açılmasa ne iyi olur demesi abes ve ayıptır. Öyle olacak olsa bile bunu dillendirmek yanlıştır.

    Kızım Sosyal Bilimler Lisesi'nde okuyor ve 1 (yazıyla bir) öğretmeni hariç canlı ders yapan olmadı. Saati geliyor, çocuk açıyor EBA'yı, hoca yok!

    Çalıştığım ilçede de durum aynıydı. Görev yaptığım okul hariç canlı dersleri hakkıyla yapan okul yoktu.

    Öğrencisini önemseyen, her işi hakkıyla yapmayı sevenler için ise kendini geliştirme fırsatı oldu bu süreç. Yeni yollar, teknikler öğrendi bu öğretmenler.


    Konunun ilk mesajına dönecek olursak, canlı derslerin evden yapılması ise gayet mantıklı.


    Çünkü okullarımızda canlı dersleri yapabileceğimiz altyapı yok. En azından okullardaki internet en basit web sayfasını açarken bekletiyor, bu internet üzerinden video aktarımlı canlı ders yapmak hayal. Evde ise hızlı bir internetim ve 24” monitörlü bilgisayarımla hakkını vererek derslerimi anlatabiliyorum.


    İmkansız ama bu sorun çözülse bile, birçoğu işe toplu taşıma ile ulaşan öğretmenleri okulda toplamanın, evden ders anlatmaya göre artısı olacağını sanmıyorum. Tam tersi virüsün yayılma ihtimalini artırmış oluruz. 1 milyon kişiyi sırf kamuoyu tepkisi yüzünden gereksiz yere yollara düşürmek ve mesaiye göndermek anlamsız.


    Yalnızca öğretmenlerin değil, aşı bulunup yaygınlaşana kadar kamu veya özel sektörde çalışanların ve yaptığı iş evden çalışmaya uygun olanların kesinlikle evde tutulması gerektiğini düşünüyorum.


    Keşke canlı derslere katılım hem öğrenci hem öğretmen için zorunlu olsa… Nota tabi olsa, böylece bir sürü hazırlık yapıp iki-üç öğrenciyle ders işlemesek… Katılmayan veya katılamayan öğrenciler için haftanın bir günü okulda aynı dersi işlesek. Mesela okulumda taşımalı olarak köylerden gelen öğrencilerin çoğunluğu canlı derslere katılamadı. Çünkü köylerinde, geçtim normal internet altyapısını, telefonlardan bile internet çekmiyordu.


    Ayrıca öğretmenler de yaptıkları canlı derse göre ek ders alsalar… Canlı dersler teftiş edilse…. Geçici bir süre de olsa verimli bir şekilde bu sistem yürür diye düşünüyorum.





  • Sağlık çalışanları uzaktan test yapsın, uzaktan tedavi uygulasın. GÜNLÜK 1500 VAKA OLMUŞ ÖLÜYORUZ(!).

    82.000.000 nüfus 267.000 vaka

    Nüfusun %0.32 si hasta olmuş, kopartmadıkları kıyamet kalmadı. Çok sevdiğiniz allahınız size akıl fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardwind

    Duyarlı olup şikayet etmek lazım.

    Kanunen hakkı var mı var? Ülkede adam öldürene kaç yıl veriyorlar ki? Şikayetin yerini bulsun. Kanunlar böyle olduğu müddetçe daha çok böyle kişiye denk geliriz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık öğretmenlere. Siz hasta olmaktan mı korkuyorsunuz. Biz her gün işe gidiyoruz. Yattıkları yerden para kazanmak için ekstra çaba harcıyorlar. Umarım maaşlarınızı bakanımız düşürür.

  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    işte kendi ile çelişen bir bilinçsiz vatandaşımız daha


    aldığın eğitimler çok yetersiz kalmış üzüldüm..


    kaynak aldığın siteden yazıyorum bak iyi incele...


    öğretmen ortalama maaşı 3320tl


    senin baz aldığın makine enerji mühendisi ortalama maaşı 5220tl


    fabrika müdürü ortalama 10060tl


    matematiğin yetmemiş sanırım kaç katı olduğunu hesaplamaya...


    ilk mesajıma dönersen 6 aylık maaşlarının yaklaşık bizim yıllık maaşa denk geldiğinden bahsetmiştim..


    bu sitedeki düşük maaşlar asgari ücret olarak hesaplanmış yüksek maaşlar da hatalı


    yok birde küçümsemeye çalışmalar 60-70 puan falan daha nasıl atama yapıldığından haberiniz yok diyorum ya işkembeden sallamak kolay..


    bu arada seninle dalga geçmiyorum yanlış anlama sadece üzülüyorum böyle bireylerin yetişmesi ülkemize de zarar veriyor..

  • Arkadaş cahil misiniz, daha öğrenciler bile gelmeden kaç tane okul karantinaya alındı haberiniz var mı, öğrenciler de gelirse vaka patlaması yaşanır, öğretmen nefretiniz batsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt
    Öğretmenim inlallah çocuğun benim elime düşer burda öğretmenlere yaptığınız bu aşşağılık saldırıların acısını ondan çıkarırım 😃

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serothesnake

    Yazık öğretmenlere. Siz hasta olmaktan mı korkuyorsunuz. Biz her gün işe gidiyoruz. Yattıkları yerden para kazanmak için ekstra çaba harcıyorlar. Umarım maaşlarınızı bakanımız düşürür.

    Arkadaşım evli misin, çocuğun, yaşlı, hasta kimsen var mı bilmiyorum. Hastalık bunlara da bulaşabilir. O zaman hastalık kontrolden çıkar. Biz senden çok açılmasını istiyoruz. Bunaldık artık. Öğretmenin üzerine bu kadar gidilen bir zaman görmedim. Zaten toplumda saygınlık görülmediği belli.

    Maaş konusunda da yazayım. Madem bu kadar maaş kesintisi diyorsun. Baştakilerden başlamak şartıyla herkesten kesinti yapılsın kabulüm. Herkes işine gidecek ama. Sonra hastalık ile ilgili kaos yaşanırsa bunu da öğretmene atarsınız kesinlikle. Bakın öğretmen çocuklara bulaştırdı diyecek kadar rahatsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Verdiğin vergi devletin sana verdiği paradan kesmesinden ibaret. Sanki özel sektördeki biri gibi çalışıp devlete gelir oluşturdun. Özel sektördekiler olmasa acaba hangi parayla sana maaş öderlerdi de maaştan vergi keserlerdi. Devlete para uzaydan geliyor herhalde.

    İlla uzun uzun kamu maliyesi, verginin kaynağı dersi vermek lazım öğretmenlere.

    Bütün devlet okullarını kapatıp hepsini özelleştirelim efendim. Herkes çocuğunu okutmak için özel okullara yılda 20-30 k ödeyebileceğine göre sorun olmaz. Hem dediğiniz gibi ekonomiye katma değer üretilmiş olur.


    Belki eğitim alma hakkında dar gelirliler için eşitsizlik olur ama ne olacak ki onların çocuğu da okumayıversin (!)


    Bana ekonomi dersi vermeden önce olaya sosyolojik açıdan bakmayı deneyin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    Öğretmenim inlallah çocuğun benim elime düşer burda öğretmenlere yaptığınız bu aşşağılık saldırıların acısını ondan çıkarırım 😃

    Utandım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.