Şimdi Ara

Ögretmenlerin Yeni İsteği Edit Geldi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
0
Favori
13.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Ben sıfır araç alırken verdiğim 93 bin tl vergimle 1.5 yıllık maaşımı ödedim.Maaşımı ben ödediğime göre yatabilir miyim?Bide sizin gibi tipler var.Adam devletten vergiyi kaçırır sonra gelir memura senin vergini bene veriyorum der.O zaman benim maaşımdan ve aldığım ürünlerden kesilen vergiler ve yapılan kesintilerle ben de senin maaşını ödüyorum.Ayrıca eğitimde yaşanan kalitesizliğin nedeni ücretli öğretmenlik sistemidir.Eğitmeni belediyeden yapılacak anonsla almak gibi düşüncesi olan adama okuma yazma öğretilebilmesi bile bir başarıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    Öğretmenim inlallah çocuğun benim elime düşer burda öğretmenlere yaptığınız bu aşşağılık saldırıların acısını ondan çıkarırım 😃

    Tebrikler, işte öğretmen profili


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babangida Babayaro kullanıcısına yanıt

    Zaten herkesten kesintiler yapıldı. Özel sektörde çalışan emekçiler yıllık izinlerinden gün düşürüp işe gitmeye devam ettiler. Öğretmenler mart ayından beri yatıyor. Zaten devlet okullarındaki öğretmenlerin kalitesi belli olduğundan herkes çocuğunu özel okula kayıt ettirme telaşında. Bir de çıkmış diyorsunuz ki Seminerler uzaktan olsun.


    Öğretmen okula gitmeyecek ise maaş almayacak bu kadar basit. Buna kabulseniz sonuna kadar destekçinizim.

  • Okulları açacağız merak etmeyin inşallah açacağız kolunuzdaki maskeyi taktığınızda açacağız.

    Öğretmenleri sevmeyin, bunu evinizde de belli edin sizin gibi çocuğunuzda okulu öğretmenleri sevmesin böylece herkes amacına ulaşır sizinde çorbada tuzunuz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastalık bitecek, elbette her şey düzelecek. Okulları seve seve açacağız, savaş dönemlerini çıkarırsak hiç bir dönem yapılammış düzeyde fedakarlıklarla, Türk çocuğunun eksik kalan eğitim açığını kapatıp, bizi muassır medeniyetlere taşıyacak düzeylere getireceğiz Eğitim düşmanlarının inadına açacağız, Burada kudurdukça kuduracaklar. Beğenmeyenler çocuk yapmayabilirler. Göndermesin demiyorum, yapmasın diyorum. Çünkü devletin ve Türk milletinin bana verdiği emir doğrultusunda o çocuğu 5,5 yaşında alıp 18'ine kadar elimizden geldiğince hayata hazırlayacağız. Sonra senelerce bizi gördükçe sinirleriniz bozulur. Bence öğretmen düşmanı yobazlar olarak hiç çocuk yapmayın.

  • Güreşciyi hiç anlamadıgı bankacılikta 4 üncü maaşa bağla, sonra egitim emekçisi öğretmenin maaşı fazla söyle

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ahahaha birincisi ben öğretmen değilim. İkincisi öğretmen olsam bile şu forumda istediğim gibi konuşup gülerim kimseyi alakadar etmez. Üçüncüsü su forum da konuşmak gerçek hayatımdaki halimi bağlamaz.
    Başka bir konuya gelirsek senin ne okudugun ne olduğun beni iplemez. Ama emin ol senden çok maaş alıyor senden çok vergi,veriyorum. Gelipte burda verdiğin vergilerle artislik yapan bir memur maaşının oraya gitmesini istemiyorum diyecek kalitede bir insansın sen. Fazla söze gerek yok.
    Psikoloji konusuna gelirsek mesleğim dışında psikoloji okumuş yüksek lisans yapmış biriyim.
    Burada birinin normal hayatının üstünden varsayımdan bulunarak aşağılamaya çalışmak ta senin gibi birine yakışır zaten böyle devam et ahahah.
    Gerçekten çok haklisin gülmekten su mesajı yirmi dk da anca yazabildim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midnightmrt

    işte kendi ile çelişen bir bilinçsiz vatandaşımız daha


    aldığın eğitimler çok yetersiz kalmış üzüldüm..


    kaynak aldığın siteden yazıyorum bak iyi incele...


    öğretmen ortalama maaşı 3320tl


    senin baz aldığın makine enerji mühendisi ortalama maaşı 5220tl


    fabrika müdürü ortalama 10060tl


    matematiğin yetmemiş sanırım kaç katı olduğunu hesaplamaya...


    ilk mesajıma dönersen 6 aylık maaşlarının yaklaşık bizim yıllık maaşa denk geldiğinden bahsetmiştim..


    bu sitedeki düşük maaşlar asgari ücret olarak hesaplanmış yüksek maaşlar da hatalı


    yok birde küçümsemeye çalışmalar 60-70 puan falan daha nasıl atama yapıldığından haberiniz yok diyorum ya işkembeden sallamak kolay..


    bu arada seninle dalga geçmiyorum yanlış anlama sadece üzülüyorum böyle bireylerin yetişmesi ülkemize de zarar veriyor..

    Öğrencileriniz adına üzüldüm. Elindeki veriyi muhakeme etmekten yoksun birini öğretmen olması ülkem açısından üzücü. Başta mühendis öğretmenin iki katı maaş alıyor diyordunuz . Anca 100-500 kişiden sorumlu fabrika müdürü ortalama 10 k maaş alabiliyorken sizin mühendis için verdiğiniz rakam gerçekten uzak olduğunu görmeniz için bu veriyi verdim. Bunu anlamanızı beklerdim. Mühendis minimum 6 bin alıyor demiştiniz ortalamaya bile yaklasmiyor. Ayrıca atanmış öğretmenlerden bahsediyoruz. Özelde çalışan ve ücretli öğretmenlik yapanlar haksızlığı dibine kadar hissediyor, onları kullanmanızda acınası. Yata yata öğretmenlik yapıp parasını alanda var , kendini paralayıp yatanın yarı ücretini alanda. Atama sistemini biliyorum merak etme isteyen geçmiş yılların puanlara bakar. Bazı bölümlerde atanmak çok zorken bazı bölümlerde çok kolay. Anadolu'nun bir ucunda akademisyenleri tartışmaya açık bir üniversitede yata yata okulu bitirip ufak bir çalışmayla atanan birçok öğretmen var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtolgae

    Öğretmenim. Tartışılan bazı konularla ilgili şahsi düşüncelerim:

    Ne yazık ki, yalnızca öğretmenlerin değil, genel olarak memurlarımızın (hatta insanımızın) çoğunluğu fırsat bulduğunda kaytarmayı sever.

    Mart ayından bu yana mesaiye gitmemiş, temmuz ayına kadar uzaktan eğitim yapmış bir öğretmenin, şu okullar açılmasa ne iyi olur demesi abes ve ayıptır. Öyle olacak olsa bile bunu dillendirmek yanlıştır.

    Kızım Sosyal Bilimler Lisesi'nde okuyor ve 1 (yazıyla bir) öğretmeni hariç canlı ders yapan olmadı. Saati geliyor, çocuk açıyor EBA'yı, hoca yok!

    Çalıştığım ilçede de durum aynıydı. Görev yaptığım okul hariç canlı dersleri hakkıyla yapan okul yoktu.

    Öğrencisini önemseyen, her işi hakkıyla yapmayı sevenler için ise kendini geliştirme fırsatı oldu bu süreç. Yeni yollar, teknikler öğrendi bu öğretmenler.


    Konunun ilk mesajına dönecek olursak, canlı derslerin evden yapılması ise gayet mantıklı.


    Çünkü okullarımızda canlı dersleri yapabileceğimiz altyapı yok. En azından okullardaki internet en basit web sayfasını açarken bekletiyor, bu internet üzerinden video aktarımlı canlı ders yapmak hayal. Evde ise hızlı bir internetim ve 24” monitörlü bilgisayarımla hakkını vererek derslerimi anlatabiliyorum.


    İmkansız ama bu sorun çözülse bile, birçoğu işe toplu taşıma ile ulaşan öğretmenleri okulda toplamanın, evden ders anlatmaya göre artısı olacağını sanmıyorum. Tam tersi virüsün yayılma ihtimalini artırmış oluruz. 1 milyon kişiyi sırf kamuoyu tepkisi yüzünden gereksiz yere yollara düşürmek ve mesaiye göndermek anlamsız.


    Yalnızca öğretmenlerin değil, aşı bulunup yaygınlaşana kadar kamu veya özel sektörde çalışanların ve yaptığı iş evden çalışmaya uygun olanların kesinlikle evde tutulması gerektiğini düşünüyorum.


    Keşke canlı derslere katılım hem öğrenci hem öğretmen için zorunlu olsa… Nota tabi olsa, böylece bir sürü hazırlık yapıp iki-üç öğrenciyle ders işlemesek… Katılmayan veya katılamayan öğrenciler için haftanın bir günü okulda aynı dersi işlesek. Mesela okulumda taşımalı olarak köylerden gelen öğrencilerin çoğunluğu canlı derslere katılamadı. Çünkü köylerinde, geçtim normal internet altyapısını, telefonlardan bile internet çekmiyordu.


    Ayrıca öğretmenler de yaptıkları canlı derse göre ek ders alsalar… Canlı dersler teftiş edilse…. Geçici bir süre de olsa verimli bir şekilde bu sistem yürür diye düşünüyorum.

    Mesleğinizle ilgili eleştiri yapabilmenizi takdir ettim. Yazdıklarınız hepsine katılıyorum. Gidişat malesef kötü. Bu ülkedeki eğitim sistemi sizin gibi öğretmenlere yetki verilirse düzelir ama mevcut siyasi yapıda ihtimal vermiyorum.





  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    Ben ülkem adına üzülüyorum ki sizin gibi bireyler yetişmiş..


    başta dediğimin arkasındayım sizin veriler ile bile kanıtladık hesap yapmayı öğrenin lütfen dört işlem bilmeden nasıl bu yaşa geldiniz çok üzücü..


    400-500 kişiden sorumlu diyorsunuz müdür için bir öğretmen teneffüste kaç yüz öğrenciden sorumlu haberiniz var mı?


    atam bile savaştan çıkıp vekillere öğretmen maaşını geçmesin demişken siz müdür 10kat kazanmalı derdindesiniz değil mi..


    ben hala bir mühendis minimum 6bin alıyor diyorum gerçekte de böyle sizin veri sayfanız hatalı ki hatalı olmasına rağmen ortalama maaşlarda YAKLAŞIK 2 kat fark var öğretmen ile mühendis arasında



    yata yata milyonları götüren vekiller bankacılar mühendisler de var birkaç işini yapmayan ya da eksik yapan öğretmen yüzünden hepsini zan altında mı bırakacaksınız?


    yatarak para kazanmanın en zor olduğu meslek gurubudur öğretmenlik çünkü 40 dk öğrenci sonrasında Veli öğretmenin gözünün içine bakar bir şeyler alabilmek için 40 ar dakikalık derslerde aktif olduğu kadar hiçbir meslek yoktur nöbetçi zamanlarını saymıyorum bile..


    kadro yetersizliği olan hiçbir branş yok atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen var atanan sayısı binlerle ifade edilebilir kolay atanan varsa buyursun söylesin uzaktan herkese kolaydır tabi


    madem düşük puan ile atanan var buyurun fakülte orda gidin okuyun rahat rahat atanın ne de olsa yata yata kazanılıyor para...


    akademisyenler de tartışmaya açıldı ya doktorları da tartışalım zaten her şeye bir fikrimiz var ama Bilgi var mı ???


    mesleğin içine girmeden sallamak ne kolay değil mi 7 yıl doğunun en ücra köşesinde görev yaptım elektrik aylarca gelmedi kar tatili olduğunu tatil bitince öğrendiğimiz zamanlar oldu hiç gocunmadan derslere devam ettik ama böyle cahillere öğretmenin hak ederek maaşını aldığını anlatmak gerçekten insanın zoruna gidiyor ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keşke bende öğretmen olsaydım türkiyedeki en güzel mesleklerden...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midnightmrt

    Ben ülkem adına üzülüyorum ki sizin gibi bireyler yetişmiş..


    başta dediğimin arkasındayım sizin veriler ile bile kanıtladık hesap yapmayı öğrenin lütfen dört işlem bilmeden nasıl bu yaşa geldiniz çok üzücü..


    400-500 kişiden sorumlu diyorsunuz müdür için bir öğretmen teneffüste kaç yüz öğrenciden sorumlu haberiniz var mı?


    atam bile savaştan çıkıp vekillere öğretmen maaşını geçmesin demişken siz müdür 10kat kazanmalı derdindesiniz değil mi..


    ben hala bir mühendis minimum 6bin alıyor diyorum gerçekte de böyle sizin veri sayfanız hatalı ki hatalı olmasına rağmen ortalama maaşlarda YAKLAŞIK 2 kat fark var öğretmen ile mühendis arasında



    yata yata milyonları götüren vekiller bankacılar mühendisler de var birkaç işini yapmayan ya da eksik yapan öğretmen yüzünden hepsini zan altında mı bırakacaksınız?


    yatarak para kazanmanın en zor olduğu meslek gurubudur öğretmenlik çünkü 40 dk öğrenci sonrasında Veli öğretmenin gözünün içine bakar bir şeyler alabilmek için 40 ar dakikalık derslerde aktif olduğu kadar hiçbir meslek yoktur nöbetçi zamanlarını saymıyorum bile..


    kadro yetersizliği olan hiçbir branş yok atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen var atanan sayısı binlerle ifade edilebilir kolay atanan varsa buyursun söylesin uzaktan herkese kolaydır tabi


    madem düşük puan ile atanan var buyurun fakülte orda gidin okuyun rahat rahat atanın ne de olsa yata yata kazanılıyor para...


    akademisyenler de tartışmaya açıldı ya doktorları da tartışalım zaten her şeye bir fikrimiz var ama Bilgi var mı ???


    mesleğin içine girmeden sallamak ne kolay değil mi 7 yıl doğunun en ücra köşesinde görev yaptım elektrik aylarca gelmedi kar tatili olduğunu tatil bitince öğrendiğimiz zamanlar oldu hiç gocunmadan derslere devam ettik ama böyle cahillere öğretmenin hak ederek maaşını aldığını anlatmak gerçekten insanın zoruna gidiyor ...

    O kadar çok acıtasyon yapmayın be hocam. Bu mesleğin hakkını verenler %20'yi geçmez. Bu %20 içindeyseniz aldığınız para ananızın ak sütü gibi helaldir. Öğretmenliği hakkıyla yapanlar için kolay bir meslek değil ama yatanlar için en rahat mesleklerden. Ben fabrikada da çalıştım, büyük bir markettede çalıştim, ücretli öğretmenlikte yaptım, 400 kişiye kadar yemek verebilen restoranttada çalıştım. Öğretmenlik dışında diğer mesleklerinde az çok ne olduğunu biliyorum. Dünya'nın en zor işini yapıyor gibi konuşmaktan vazgeçin. 4 işlem bilmiyor dediğiniz kişi İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu bu kadar rezil etmeyin kendinizi. Yata yata mezun olunan üniversitelerle karıştırmayın. Bizim zamanımızda bazı derslerde sınava 350 kişi girip 7-8 anca geçerdi. Hocalarımızın bazıları yurtdışında akademisyenlik yapmış hocalar. Anadolu'daki gibi okulu zor bitirecek kişilerin torpille akademisyen olma durumu yok.





  • Babam dershane öğretmenliği yaptı devlet öğretmenliği de yaptı. Tüm öğretmenler kendini dershane hocasıymış gibi anlatıyor 1 gram alakası yok. Benim babam sabah 7de giderdi akşam 9da dönerdi dershane öğretmeni iken ve aldığı maşşa o zaman asgrai ücretin biraz fazlası idi. bakın Devlet okulu hocasının maaşı o zaman da asgarinin 2.5 katı idi.


    Devlet hocalarının özellikle corona yüzünden gitmeyelim diyenlerin benim gözümde 1 gram değeri yoktur. Baba tarafım tamamen öğretmen doludur. Canlı yayının 1 gram etkisi de yoktur. sahtekar olmuş bunu savunan hocalar

  • 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Doğuda en fazla 20 öğrencisi olan okuldaki öğretmene yıllık 50.000 Türk Lirası ödenek ayrılır üstüne kırtasiyeden faturalı olarak aldıkları her şeyi de MEB ödüyor.

    Ben değil 2 öğretmenli okuldaki öğretmenlerin bizzat kendileri söyledi bunu.

    Ajitasyon yapmaya çalışmayın boşuna herkes her şeyin farkında, bu ülkedeki en kıyak işlerden birisi öğretmenliktir.

    Şimdi okula da gönderme çocuğunu dersin. Zorunlu olmasa okula göndermem evde eğitim verdiririm çocuğuma merak etme ama sen işsiz kalınca görüşürüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    acıtasyon? gerçekler ne zamandan beri acıtasyon olmuş?


    ben değil siz ilkokul mezunu gibi davranarak rezil ediyor olmayasınız? sonuçta ben sizi yazdıklarınıza göre değerlendirebilirim değil mi?


    bakın kendiniz diyorsunuz öğretmenlik hakkıyla yapan için zor o yüzden genelleme yapmak asla doğru değil bu mesleği hak etmek gerçekten zor..


    son olarak emin olun yata yata mezun olanların bir çoğu hayatı başarıdan çok uzakta geçiriyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midnightmrt

    acıtasyon? gerçekler ne zamandan beri acıtasyon olmuş?


    ben değil siz ilkokul mezunu gibi davranarak rezil ediyor olmayasınız? sonuçta ben sizi yazdıklarınıza göre değerlendirebilirim değil mi?


    bakın kendiniz diyorsunuz öğretmenlik hakkıyla yapan için zor o yüzden genelleme yapmak asla doğru değil bu mesleği hak etmek gerçekten zor..


    son olarak emin olun yata yata mezun olanların bir çoğu hayatı başarıdan çok uzakta geçiriyorlar.

    Teşekkürler hocam. Hayata dar bir açıdan bakmaya devam edin. İyi günler.

  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt

    Seviyenize inemeyecegim kusura bakmayın...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt
    İnmek değil baya bi çıkman lazım kpssden 90 almak kolay değil aslanım 👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt

    Seviyorum bu sosyal medyayı, önümüzde eğilip yalvaracak tipler burada aslanim diye hitap edebiliyor, takdire şayan...blok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.